Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Calibri]Mawiają, że czas jest najlepszym nauczycielem, tyle tylko, że zabija swoich uczniów. Stanisław Lec pyta przekornie: „ Skoro czas robi swoje, to co robisz Ty, człowieku?”. Dla psa, którego historie pragnę Wam przytoczyć, Chronos nie jest łaskawy i rzeczywiście tylko człowiek, może go przed zgubnym działaniem czasu, uchronić. Yaki jest młodym, puchatym wielo-rasowcem, który znudził się swoim dotychczasowym właścicielom. Wyrzucony na bruk, w poszukiwaniu czułości, zamieszkał pod drzwiami kobiety, która nie mogła patrzeć obojętnie, na umierające z zimna i samotności zwierzę. Przygarnęła psiaka do siebie, jednak z powodów osobistych nie może go zatrzymać na stałe. Czas płynie nieubłaganie, przybliżając termin wyjazdu owej Pani z kraju, będącego równoznacznym z utratą przez Yakiego dachu nad głową. Chłopak jest zdrowy, bardzo towarzyski, pragnie pieszczot i czułości. Świetnie dogaduje się z innymi psami, zachęcając do wspólnej zabawy. Okazując serce temu, porzuconemu, bezpańskiemu czworonogowi, możesz zyskać wiernego przyjaciela i kompana na długie lata. Pamiętaj: „Ani czas, ani mądrość nie zmieniają człowieka – bo odmienić istotę ludzką zdolna jest wyłącznie miłość.”.[/FONT]

Posted

wybaczcie .... Skubi bo tak ma na imię tak wołano na niego w miejscu , w którym przebywał obecnie jest u Omar . W niedzielę pojechaliśmy zabrać szczylka z tymczasowego miejsca pobytu by zawieźć go do Dt , w którym będzie mógł czekać na DS tyle ile bęzie trzeba . Skubi to bardzo fajny , wesoły i komunikatywny psiak o czym miałam okzaję się wczoraj przekonać . Samochodu się bał , z podwórka nie chciał wyjść , obroży nie chciał założyć , na smycyz nie chciał iść po prostu stawiał opór i chyba nie bardzo chciał się przeprowadzać jednak siłą mam tu na mysli wzięcie dziecka na ręcę udało się go wsadzić do samochodu i pojechaliśmy . Podczas jazdy samochodem , dyszy , sapie , oblizuje się , ślinie , łazi po całym samochodzie znacyz próbuje łazić ja mu nie dawałam , wchodził też na kolana przytulał się . Był baaardzo spięty wręcz sztwyny i bacznie obserwował co sie wkoło niego dzieje . Na smyczy chodzi sabo w sumie to nie bardzo wie co to smycz . Do Omar też nie chciał wejść trzeba było go wnieść , nadal był bardzo spięty i dość przytłoczony tymi wszystkimi wydarzeniami . Zamieszkał w pokoju z dwiema koleżankami , jedna bardzo na niego burczała. Skubi dostał kostkę za któą od razu się zabrał . Zostawiliśmy go i poszliśmy dopełnić formalności . Skubi nieco poszczekiwał , popiskiwał próbował wyć ale po pewym czasie schizy ustały . Zaprzyjaźnił się z jedną sunią , która mieszka razem z nim a druga na razie z dystansem ale myślę , że będzie OK to kwestia kilku dni a może jednego dnia .

Dziś wieczorem wstawię fotki i zrobię ogłoszenia .

Wojtitio bardzo Ci dziękuje z piekny tekst :*

Na chwilę obecną zapłaciłam za 8 dnio pobytu w Dt - 103 zł ( 13 zł doba )

Bardzo proszę o wsparcie finansowe . 400 zł na koncie z czego wydane :

103 zł - zapłacono 8 dni pobytu
10 zł - tabletki na robaki
25 zł - wścielkizna

Odrobacznie będzie w tym tygodniu plus szczepienie .

Brak stałych deklaracji uniemożliwi dalszy pobyt Skubiego w Dt :( Cioteczki pomóżcie , miesiąc szybko się skończy a Skubi nie może zostać sam .

Posted

Scooby ma w sobie krew chow chow na 100%
jest grzeczny, nie brudzi w domu, ma apetyt i fantastycznie dogaduje się z psami, sukami i kotami
Do tego uwielbia się przytulać i jest szczeniakiem, na bank nie ma jeszcze roku

jutro będę go prała, bo zapaszek ma specyficzny ;)

Posted

Vasco napisał(a):
omar, dzięki za wieści i zgodę na przywiezienie do Ciebie malca :)

Spoko :)

Jak w takie mrozy się z paszczakiem ciepłem nie podzielić?

Prochy na robale podane, jutro lub w środę wet, a jutro na bank kompanko

Fajny jest, pocieszny taki, i szelma mu z oczu bije :)

Posted