coronaaj Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='Energy']Czyli to nie jest choroba skóry, a tarczyca? W jakim jest wieku, czy wiadomo dlaczego ma problemy z chodzeniem? Apsa rozmawiałaś może z wetem o tym psiaku?[/QUOTE] Wlasnie wiecej info o tym nieszczesniku ...to nie tylko tarczyca ale widac na ostatnim zdjeciu...problemy z kregoslupem to wygiecie kregu do gory. On nie moze chodzic bo go boli, tarci rownowage. Pisze to bo moj Bully ma podobny krag ale opanowane lekarstwami na dodatek odkryli kamien w pecherzu Metacam daje ale nie co dziennie, na rozpuszczenia kamienia no i tarczyca....od tarczycy to utrata wlosow (Pakus Borrego) ...co wet na Paluchu mowi??? Quote
coronaaj Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='Paulina87']Kolejny pudelek w Poznańskim schronisku. Info ze strony: 6 lat, łagodny. [URL=http://img716.imageshack.us/i/1072big.jpg/][IMG]http://img716.imageshack.us/img716/8132/1072big.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][/QUOTE] Macie link do tego poznanskiego schroniska...mam rodzine to moze ja tam wysle...moze cos pomoga. Czy on na kwarantannie? Prosimy o wiecej info ...Pudel sliczny ... Quote
daria1990 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Moi sąsiedzi, bardzo kochającypsy, chcieli by psiaka, możliwie młodego pudelka( lub innego antyalergicznego). i tu niestety psiak musiałby być możliwie rasowy, bo pan przeszedł raka krtani i musi unikać alergenów wszelkiego rodzaju. Państwo kochający psy ogromnie, zawsze mieli jakiegoś psiaka, kundelki, kaukaza, ale teraz po chorobie w gre wchodzi tylko kilka ras. czasem zdarzają sie psiaki z tatuażami, rasowe. nie jest to warunkiem, ale pies musi być antyalergiczny. czy czasem zdarza sie u was taki psiak? Quote
mshume Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Tatuaż może być ze schroniska, ale było tu parę piesków z tautażami. Pies rasowy, antyalergiczny może także uczulać, to cecha osobnicza. Ja jestem przeciwna takim adopcjom, bo często potem pies wraca do schroniska, co jest dla niego szokiem. Ewentualnie mogę doradzić wybranie jakiegoś pieska z DT i odwiedzanie go przez jakis czas, żeby sprawdzić reakcje alergiczną. Psy są przed adopcją poddawane kastracji lub sterylizacji. Quote
coronaaj Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='mshume']Tatuaż może być ze schroniska, ale było tu parę piesków z tautażami. Pies rasowy, antyalergiczny może także uczulać, to cecha osobnicza. Ja jestem przeciwna takim adopcjom, bo często potem pies wraca do schroniska, co jest dla niego szokiem. Ewentualnie mogę doradzić wybranie jakiegoś pieska z DT i odwiedzanie go przez jakis czas, żeby sprawdzić reakcje alergiczną. Psy są przed adopcją poddawane kastracji lub sterylizacji.[/QUOTE] O ktorym piesku z tatuazem mowisz....Zgadzam sie z tymi adopcjami z reguly pies wraca do schronu ...pomysl z odwiedzaniem w DT bardzo dobry ale i tak wizyta przedadopcyjna musi byc....i to bardziej wnikliwa.... Quote
Energy Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 Daria1990 czy tu chodzi o alergeny czy możliwość zanieczyszczenia np. fruwającą sierścią rurki tracheostomijnej? Bo jeśli o to drugie to przy pudelku rzeczywiście jest mniejsza możliwość, bo psiaki nie gubią sierści. Jeśli chodzi o alergie to zgadzam się z Mshume, każdy psiak może uczulić. Quote
Energy Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 [quote name='APSA']Piesek już za TM.[/QUOTE] Biedny pudliszonek:-( Bądź szczęśliwy za Tęczowym mostem... Quote
brazowa1 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 W Sopocie jest odrzut z pseudohodowli. Nawet tam go nie chcieli. Pudel pomieszany z maltańczykiem,czy czyms takim. [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images43.fotosik.pl/330/074eae47141ec34cmed.jpg[/IMG][/URL] fotka z zimy,siedzi prawie rok. Pies niesocjalny,jesdna wielka masakra. Quote
filodendron Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 O rety, ale tu się smutno zrobiło :( Biedne psiury :( Quote
JOMA Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [B]daria1990[/B] -[COLOR=Red][B] nie ma zwierząt antyalergicznych - żadnych ! [/B][/COLOR]- uczula nie tylko sierść ale też skóra, ślina czasem zapach z pyska (bakterie z nieleczonych zębów). Nikt uczciwy nie powie, że pies jest w 100% antyalergiczny. Natomiast na pewno są psy, które nie zrzucają sierści ale które trzeba strzyc. Jeżeli państwo mieli już zwierzęta to może faktycznie chodzi o sierść mogącą zanieczyścić sprzęt - trzeba ludzi dokładnie wypytać. Czasem zdarza się, że na jednego kudłacza jest się uczulonym a na drugiego tej samej rasy już nie. To trzeba wybadać metodą prób i błędów jeżeli już ktoś ma jakąś alergię. No i chyba w takiej sytuacji warto poszukać psiaka z DT bo już wiadomo, że np sierści nie zrzuca mimo, że nie ma tatuażu. Niestety mój poschroniskowy pudel zabrany ze schronu zrzucał sierść garściami ale to z wycieńczenia i stresu obecnie jest już dobrze. Quote
Ewanka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [quote name='brazowa1']W Sopocie jest odrzut z pseudohodowli. Nawet tam go nie chcieli. Pudel pomieszany z maltańczykiem,czy czyms takim. (foto) fotka z zimy,siedzi prawie rok. Pies niesocjalny,jesdna wielka masakra.[/QUOTE] Co to znaczy niesocjalny??? Całkiem niemożliwa socjalizacja??? Czy ktoś próbował??? Śliczny psiak, taki słodziak, chyba znalazłby szybko dom. Quote
Ewanka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [quote name='APSA']Piesek już za TM.[/QUOTE] [*] ....................... biegaj radośnie za TM Quote
brazowa1 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Ewanka ,niesocjalny,to niesocjalny,a nie,że sie nie da :) ale nie w schronisku. Nic sie nie uda,jeżeli pies bedzie w schronie. Quote
coronaaj Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 brazowa1 napisał(a):Ewanka ,niesocjalny,to niesocjalny,a nie,że sie nie da :) ale nie w schronisku. Nic sie nie uda,jeżeli pies bedzie w schronie. Trzeba pomoc temu pudlo-maltanczykowi...w schronie trudno....jakis DT ????Macie pomysly? Quote
mshume Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 LOCZEK pojechał dziś do Pani Małgosi, któa tydzień temu adoptowała Mini :) Tym samym na Paluchu nie ma żadnych pudli. Jeśli charakterny Loczek dogada się z rezdentkami, zostanie tam na zawsze. Jeśli nie to ma DT a my szukamy dalej domu dla niego. Psiak z Sopotu - masakra :( On wygląda jak bolonczyk. Poprosze wszelkie mozliwe info o nim, będę się starała mu pomóc. -wiek -waga - agresywny (może to być agresja lękowa) - czy schron go wykastruje? i wszystko co wiecie brazowa1 napisał(a):W Sopocie jest odrzut z pseudohodowli. Nawet tam go nie chcieli. Pudel pomieszany z maltańczykiem,czy czyms takim. fotka z zimy,siedzi prawie rok. Pies niesocjalny,jesdna wielka masakra. Quote
Energy Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 To wspaniale, oby się psiaki dogadały, Mshume bardzo dziękuję za informację:lol: Rzeczywiście psiak z Sopotu wygląda na bolończyka, a na pewno ma z niego więcej niż z pudla:p Quote
coronaaj Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Energy napisał(a):To wspaniale, oby się psiaki dogadały, Mshume bardzo dziękuję za informację:lol: Rzeczywiście psiak z Sopotu wygląda na bolończyka, a na pewno ma z niego więcej niż z pudla:p To nazwalyscie go Loczek (ten z Sopotu)? Powinny sie dogadac nawet po jakims czasie...zobaczymy jak bedzie wygladal po kaoieli i ostrzyzeniu?? Super pani Malgosia!!!!! Quote
brazowa1 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 bnie,nie ten z Sopotu siedzi i nazywa sie Toy. Quote
daria1990 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 sasiad miał raka krtani, generalnie u niego jest tak: nie wszystko może jesć, jak np ma coś do roboty, to zakłada maseczkę. musi unikać kurzu i zanieczyszczeń( w domu czsciutko, zmniejszyli liczbe kwiatków ze względu na ziemię) wiec u niego najbardziej chodzi o latającą sierść. że nie ma psów całkiem antyalergicznych zdajemy sobie sprawę. niestety to z odwiedzaniem Dt nie ma szans, są to juz starsi ludzie na emeryturze( nie obrażajac nikogo) chyba ze taki Dt mielibyście np w lubaniu. psy kochają przeogromnie. ja mam 2 bernenczyki i kangala i widzę jak tęsknie patrza na moje psy, sasiadka, nie przejdzie obojętnie nie glaszczac moich psów, czasem przychodzi potulić sie do moich kudłaczy Quote
mshume Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Brazowa, a kiedy napiszesz więcej info o Toyku? :)brazowa1 napisał(a):bnie,nie ten z Sopotu siedzi i nazywa sie Toy. Quote
mshume Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 To pudelek, bolonczyk, sznaucer mógłby być. Czy gdyby Państwo z racji wieku/stanu zdrowia nie mogliby dalej opiekować się psiakiem, ktoś z rodziny przejmie opiekę - to ważne. Moze Panstwo będą zainteresowani jakims pudlekiem z listy.daria1990 napisał(a):sasiad miał raka krtani, generalnie u niego jest tak: nie wszystko może jesć, jak np ma coś do roboty, to zakłada maseczkę. musi unikać kurzu i zanieczyszczeń( w domu czsciutko, zmniejszyli liczbe kwiatków ze względu na ziemię) wiec u niego najbardziej chodzi o latającą sierść. że nie ma psów całkiem antyalergicznych zdajemy sobie sprawę. niestety to z odwiedzaniem Dt nie ma szans, są to juz starsi ludzie na emeryturze( nie obrażajac nikogo) chyba ze taki Dt mielibyście np w lubaniu. psy kochają przeogromnie. ja mam 2 bernenczyki i kangala i widzę jak tęsknie patrza na moje psy, sasiadka, nie przejdzie obojętnie nie glaszczac moich psów, czasem przychodzi potulić sie do moich kudłaczy Quote
malawaszka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 sznaucer przynosi ze spacerów tony piachu i kuchu na łapach... nie ryzykowałabym przy takich problemach zdrowotnych, ze nawet kwiatki usunięte są z domu - jak już to łysy grzywacz, bo pudle i inne kudłate nanoszą na łapach coś zawsze Quote
majqa Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Jeśli to złe miejsce do wstawienia info, przepraszam. http://www.dogomania.pl/threads/1922...-PILNIE-pomocy Psiak, jak krzyżówka pudla z... i tu są zdania podzielone. Błąkał się długi czas (lata) po ulicy. Miał kiedyś pana, po jego śmierci stał się bezdomny. Raczej w pełni przyuczony do obcowania z człowiekiem i pod jego dyktando. Wszystko można z nim zrobić, zero agresji, nie szuka też zaczepek z innymi psami, zdrowy, odrobaczony (szczepienia, kastracja przed nim). Wiek ok. 6-7 lat. Miejsce pobytu - hotelik sylwiaso pod Łowiczem (a tu niestety, boks). Szukamy mu DS (warunki mieszkaniowe). Przed obcięciem wyglądał tak : Po obcięciu tak: Quote
brazowa1 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 brazowa1 napisał(a):bnie,nie ten z Sopotu siedzi i nazywa sie Toy. z Toyem sprawa wygląda tak.Ludzie mieli psudohodowlę pudli ,maltańczyków i czegos tam jeszcze. Obecnie przerzucili sie na yorki. Psem nikt sie nie zajmował i to widać,był,bo był.Chcieli sie go pozbyć.Kupic nikt nie chciał,zwłaszcza,że był potwornie zaniedbany i skołtuniony. Sprzedać sie nie udało,czas gonił,bo zmiana asortymentu,natychmiast chcieli sie pozbyć. Więc schronisko. W schronisku,od momentu zamkniecia w klatce-pies w potężnej depresji,rzucajacy się. Mozna zapomniec o założeniu smyczy. Strzyżenie-tylko na sedalinie i to na potężnej dawce. Nie ma kłopotu,aby go wypuścic z boksu i sam do niego wraca-jest łakomy. Bawi sie piłeczką. Akceptuje inne psy.Na koty chyba tez nie reaguje. Potrafi wyskoczyc z zębami,gdy czuje się zagrozony,a zagrożony czuje się dosyć często. Ale udało mi sie dotrzec do osoby ,która miała go jeden dzień. Jakby mówiła o innym psie. Wskakiwał na kolana,chciał na rączki ,spał w łożku,ba! Szedł na smyczy. Mogła go obejrzeć,wyczyścic uszy. Nie nabrudził. Więc można załozyć,ze to stres schroniskowy,a miniatury potrafia w nim trwac latami i nikt nie uwierzy,że to domowy pieszczoch. Nie lubi obcych,ale gdy mu sie okaze zainteresowanie,błyskawicznie zapamiętuje osobę. Gdy startuje z zębami-mozna sie wystraszyć. Nie mozna mu założyć kagańca. jeżeli macie jakies pytania,chetnie udziele info. Quote
filodendron Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Majqa, jakiej wielkości jest ten piesek (bo na zdjęciu z tą panią trudno ocenić)? Są inne zdjęcia? Link niestety u mnie nie działa. Na pierwszym zdjęciu wygląda jak mix bergamasco. Quote
Recommended Posts