Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia Z. napisał(a):
Moje zdanie na ten temat jest takie, że jeśli taki mały goły pies zostaje przywiązany na łańcuchu i pozostawiony na mrozie w zimie w dzien czy w nocy to to jest katownia a nie schronisko i sprawa powinna być skierowana do prokuratury za znęcanie się nad zwierzęciem. NAZWA SCHRONISKO DO CZEGOŚ ZOBOWIĄZUJE !!! Lepiej, żeby był puszczony luzem po mieście to chociaż miałby szansę na ratunku u ludzi i może ktoś by się nad nim ulitował i zabrał do domu.

Dokładnie tak jak piszesz Basiu,ale pewnie brak tam organizacji,która by chciała się za to zabrać ,?....

Czekam na wieści,co z maluszkami

Posted

Dzwoniłam do schroniska i rozmawiałam z panią z TOZ-u jamnik podobno żyje, biega po schronisku, nie jest uwiązany. Podobno jest tam wiele innych maleńkich piesków...mają siano i ...jest jak jest...schroniskowa rzeczywistość...

Posted

Basia Z. napisał(a):
Moje zdanie na ten temat jest takie, że jeśli taki mały goły pies zostaje przywiązany na łańcuchu i pozostawiony na mrozie w zimie w dzien czy w nocy to to jest katownia a nie schronisko i sprawa powinna być skierowana do prokuratury za znęcanie się nad zwierzęciem. NAZWA SCHRONISKO DO CZEGOŚ ZOBOWIĄZUJE !!! Lepiej, żeby był puszczony luzem po mieście to chociaż miałby szansę na ratunku u ludzi i może ktoś by się nad nim ulitował i zabrał do domu.

Przepraszam lecz pies nie jest na łańcuchu!
Niestety nie ma warunków żeby pies w pomieszczeniu ogrzewanym!
A psy jedzenie wodę mają nie są bite nie nic co drugi psiak to grubasek i każdy podchodzi do człowieka.

Teraz kierownik się nie zgodził na żaden DT bo ktoś do niego zadzwonił i powiedział że jest łysy jamnik na łańcuchu i jeszcze miał jakieś wąty (chociaż że takiego psa w schronie nie ma i jeszcze na łańcuchu i jeszcze raz proszę nie dzwonić do kierownika bo już też mi się oberwało za niego że ktoś dzwoni i bzdury wygaduje)!!
Proszę czytać wątek wyraźnie napisałam że jest w boksie!

Drugi psiak jest w ocieplanym pomieszczeniu jest bardzo stary i tylko leży...

Niestety przez ten incydent psiaki muszą być w schronie przez te 14dni!!

Posted

Buli jest już na wybiegu i chodzi po nim ale czuje sie tam nieswojo ;/ wiadomo bo jak tam sie można czuć.? Jak go zawołałam od razu podszedł i chciał aby wziąść go na ręce i wyprowadzić z wybiegu. Jest cuuudowny ;** oby sie ktoś znalazł dla tych psiaków.

Posted

Ładnie sie ktos przysłuzył jamnsiowi,teraz bedzie tam siedział do konca kwarantanny.Oczywistym jest a przynajmniej byc powinno ze taklich spraw nie zalatwia sie dzwoniac do schroniska i o jakim łancuchu tu mowa,przecie nie było mowy o zadnym łancuchu,czytajcie posty zanim cokolwioek napiszecie.
Dziewczyny miały sie dzisiaj wszystkiego dowiedziec i sprawe tymczasu same załatwic,trzeba było czekac na ich odpowioedż.
Do kiedy teraz jest ta kwarantanna?

Posted

Kwarantanne ma do 28 stycznia...

I na przyszłość proszę nie dzwonić do kierownika bo potem ja mam niepotrzebne nieprzyjemności!
I NAWET SIĘ W TEN SPOSÓB NIE POMORZE PSU TYLKO JESZCZE SIĘ ZASZKODZI!

Posted

Najlepiej by było gdyby Basia Z. zadzwoniła i przeprosiła za to kierownika bo ja mam teraz nieprzyjemności że bzdury wygaduje o psach...
I jeszcze przez to dojedzie do tego że nie będę mogła chodzić do schroniska i pomagać psom!
Więc bardzo bardzo proszę Basie Z. żeby zadzwoniła jeszcze raz i przeprosiła za to co się stało że to pomyłka (może wtedy się zgodzi żeby poszedł przed kwarantanną do domu tymczasowego, lecz ja już się nie zapytam bo będzie mnie wyzywał i w ogóle).