ana666 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 nie, była pracownica nalac psom wode i tyle... Quote
Basia Z. Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 ...:wallbash::bigcry::-(:-(:-(:-(:sad::-( Quote
mru Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 oj jakie cudo :( http://i47.tinypic.com/2m285d1.jpg zapiszę się, na razie tyle mogę :( Quote
tanitka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 dzien dobry staruszki, mam nadzieję, że tam jesteście..... Quote
Kasia77 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Basia Z. napisał(a):Moje zdanie na ten temat jest takie, że jeśli taki mały goły pies zostaje przywiązany na łańcuchu i pozostawiony na mrozie w zimie w dzien czy w nocy to to jest katownia a nie schronisko i sprawa powinna być skierowana do prokuratury za znęcanie się nad zwierzęciem. NAZWA SCHRONISKO DO CZEGOŚ ZOBOWIĄZUJE !!! Lepiej, żeby był puszczony luzem po mieście to chociaż miałby szansę na ratunku u ludzi i może ktoś by się nad nim ulitował i zabrał do domu. Dokładnie tak jak piszesz Basiu,ale pewnie brak tam organizacji,która by chciała się za to zabrać ,?.... Czekam na wieści,co z maluszkami Quote
Basia Z. Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Dzwoniłam do schroniska i rozmawiałam z panią z TOZ-u jamnik podobno żyje, biega po schronisku, nie jest uwiązany. Podobno jest tam wiele innych maleńkich piesków...mają siano i ...jest jak jest...schroniskowa rzeczywistość... Quote
Kasia77 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 a są skłonni wydać na kwarantannie?:roll: Quote
ana666 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Basia Z. napisał(a):Dzwoniłam do schroniska i rozmawiałam z panią z TOZ-u jamnik podobno żyje, biega po schronisku, biega ze 160 psami na jednym wybiegu:/ Quote
Tola^^ Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Basia Z. napisał(a):Moje zdanie na ten temat jest takie, że jeśli taki mały goły pies zostaje przywiązany na łańcuchu i pozostawiony na mrozie w zimie w dzien czy w nocy to to jest katownia a nie schronisko i sprawa powinna być skierowana do prokuratury za znęcanie się nad zwierzęciem. NAZWA SCHRONISKO DO CZEGOŚ ZOBOWIĄZUJE !!! Lepiej, żeby był puszczony luzem po mieście to chociaż miałby szansę na ratunku u ludzi i może ktoś by się nad nim ulitował i zabrał do domu. Przepraszam lecz pies nie jest na łańcuchu! Niestety nie ma warunków żeby pies w pomieszczeniu ogrzewanym! A psy jedzenie wodę mają nie są bite nie nic co drugi psiak to grubasek i każdy podchodzi do człowieka. Teraz kierownik się nie zgodził na żaden DT bo ktoś do niego zadzwonił i powiedział że jest łysy jamnik na łańcuchu i jeszcze miał jakieś wąty (chociaż że takiego psa w schronie nie ma i jeszcze na łańcuchu i jeszcze raz proszę nie dzwonić do kierownika bo już też mi się oberwało za niego że ktoś dzwoni i bzdury wygaduje)!! Proszę czytać wątek wyraźnie napisałam że jest w boksie! Drugi psiak jest w ocieplanym pomieszczeniu jest bardzo stary i tylko leży... Niestety przez ten incydent psiaki muszą być w schronie przez te 14dni!! Quote
Tola^^ Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Teraz doczytałam wątek biega z tymi psami po wybiegu lecz jest zamykany w boksie od godziny 14 do 8 rano Quote
Angel Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Buli jest już na wybiegu i chodzi po nim ale czuje sie tam nieswojo ;/ wiadomo bo jak tam sie można czuć.? Jak go zawołałam od razu podszedł i chciał aby wziąść go na ręce i wyprowadzić z wybiegu. Jest cuuudowny ;** oby sie ktoś znalazł dla tych psiaków. Quote
danka1234 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Ładnie sie ktos przysłuzył jamnsiowi,teraz bedzie tam siedział do konca kwarantanny.Oczywistym jest a przynajmniej byc powinno ze taklich spraw nie zalatwia sie dzwoniac do schroniska i o jakim łancuchu tu mowa,przecie nie było mowy o zadnym łancuchu,czytajcie posty zanim cokolwioek napiszecie. Dziewczyny miały sie dzisiaj wszystkiego dowiedziec i sprawe tymczasu same załatwic,trzeba było czekac na ich odpowioedż. Do kiedy teraz jest ta kwarantanna? Quote
Tola^^ Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kwarantanne ma do 28 stycznia... I na przyszłość proszę nie dzwonić do kierownika bo potem ja mam niepotrzebne nieprzyjemności! I NAWET SIĘ W TEN SPOSÓB NIE POMORZE PSU TYLKO JESZCZE SIĘ ZASZKODZI! Quote
Tola^^ Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kolejna porcja zdjęć zrobiona przez Angel :) Buli DROPS Quote
Talcott Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Basia Z. to chyba Ty dzwoniłaś - jak piszesz? No to się porobiło bo jamnik pewnie " odsiedzi" kwarantannę. Quote
Tola^^ Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Najlepiej by było gdyby Basia Z. zadzwoniła i przeprosiła za to kierownika bo ja mam teraz nieprzyjemności że bzdury wygaduje o psach... I jeszcze przez to dojedzie do tego że nie będę mogła chodzić do schroniska i pomagać psom! Więc bardzo bardzo proszę Basie Z. żeby zadzwoniła jeszcze raz i przeprosiła za to co się stało że to pomyłka (może wtedy się zgodzi żeby poszedł przed kwarantanną do domu tymczasowego, lecz ja już się nie zapytam bo będzie mnie wyzywał i w ogóle). Quote
Talcott Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ano dobrymi chęciami to ............. Ucierpią psy i wolontariusze!!!! Basiu Z. napraw to! Quote
Tola^^ Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Czasem jest tak że dobre chęci nie pomagają lecz sprawę pogorszą ... Lecz stało się to co się stało... Quote
Talcott Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Teraz trzeba to " odkręcić"!!!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts