Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciekawa jestem czy przepisy nie mówią nic na ten temat, że kwarantanna powinna byc przeprowadzona we właściwych dla psa warunkach, no bo chyba kwarantanna nie powinna służyć temu żeby zwierzaka wykończyć. Uszy jamników bardzo łatwo ulegają odmrożeniom, później już zawsze są po brzegach takie brzydkie, po prostu martwe i juz się tego nie da wyleczyć. Ciekawa jestem czy uszki Bulego jeszcze są żywe, czy już nadają sie tylko do amputacji. A czy pani Aleksandra i pan kierownik nie czytają tego wątku ? może by się tak łaskawie wypowiedzieli publicznie i na piśmie, może by ich tu zaprosić jakoś...?

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lepiej ich tu nie zapraszać:shake:

To musi załatwić ktoś na miejscu, szybko. Jeżeli wiadomo, że psiaczek jest łagodny. Nie macie tam kogoś, kto najlepiej ma jamnika i pożyczyłby na chwilkę jego książeczkę dla wiarygodności i tyle. Z resztą bez tej książeczki też można iść, i w razie czego nastraszyć, że jeżeli ich pieskowi coś się stanie, to......

Posted

Trzeba być ostrożnym, działamy przez emocje a w ten sposób możemy zaszkodzić,
Najlepiej sytuację znają wolontariuszki, a im nie chcemy zaszkodzić.
Ja uważam za głupotę , żeby ten jamnik w taką pogodę tam siedział jak chce mu pomóc tylu ludzi
Ale musimy pamiętać , że oprócz tego są tam jeszcze inne psy, które będą potrzebować wolontariuszek,
Spotkałam się ostatnio często z tym, że władze schronisk są przeciwko wolontariuszy ale nic nie można zrobić bo jeśli się nagłośni to władze schroniska po prostu więcej żadnych wolontariuszy nie puści. W tej "rozgrywce" władze schroniska wygrywają. Dlatego się cieszę, że są niektórymi schroniskami zarządzają normalni ludzie.

Posted

Ktoś kto jest na miejscu, ktoś kto by ubłagał kierownika schroniska o wydanie go,
Tylko tutaj dziewczyny pisały, że żadna nie może wząść go do domu,

Pytanie co po 28 stycznia??? jeśli Buli dożyje to co potem?
Ktoś tu pisałam o dt?

Posted

PROSZĘ NIE DZWONIĆ DO KIEROWNIKA W TYM POGORSZYMY SPRAWĘ!!
JUŻ KAZAŁ USUNĄĆ WSZYSTKIE WĄTKI PSIAKÓW I MÓWIŁ ŻE JESZCZE TROCHĘ I NIKT NIE BĘDZIE PRZYCHODZIŁ DO SCHRONISKA!!!

Jeżeli ktoś by poszedł do straży miejskiej zapłacił karę za niedopilnowanie psa to dostał by kwitek i z nim by przyszedł do schroniska to bez problemu by go wydali :)

Lecz Basia nie dzwoń w tym nie pomożemy tylko pogorszymy sprawę i żadnemu więcej psu nie pomożemy!
Kierownik i tak tego nie zrozumie!

Posted

dokładnie. kierownik juz wyzywał..! nie opłaca sie dzwonić. ja opiekuje sie Bulim i za kazdym razem kiedy jestem w schronisku biore go do ciepłego miejsca [do kuchni]. Kierownik poprostu nie potrafi tego zrozumieć, ze niektóre psy wymagają takiej własnie pomocy [DT]. Taki już typ człowieka. Za 4 dni Buli bd mógł pójść do DT. Jeśli przetrzymał już tyle to i przetrzyma te 4 dni. A potem znajdzie się w ciepłym domku. A co do jego uszów to jest wporządku ;)