Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestesmy po wizycie u weterynarza.
Buli ma załozona ksiazeczke ,zaszczepiony,odrobaczony i przebadany.
Ma tylko powiekszone węzły chłonne,reszta w porządku.
Weterynarz określił jego wiek na góra 7-8 lat i gdyby nie ta siwizna tez wiecej bym mu nie dała bo jest bardzo sprawny i zywotny.Daleko mu do staruszka a ta siwizna jest jak mówi lekarz spowodowana dotychczasowym życiem zdaje sie w niezbyt dobrych warunkach i to by tłumaczyło jak zdołał przetrwać te mrozy w budzie.
Te plamy na skórze i uszach sa po przebytej chorobie grzybicznej.
Ma jeszcze nieliczne plamki które go swędzą bo sie dropie ale bedziemy to smarowac by zaleczyc do konca a na tym etapie choroba nie jest juz zarażliwa wiec nie ma obaw o psy czy ludzi z którymi sie stykał.
Dzisiejsza wizyta wyniosła 100zł

Posted

[quote name='bianka0']Czyli Buli to facet w pełni sił. Czy będziesz myślała Danusiu o pozbawieniu go tych efektownie zaprezentowanych na zdjęciu klejnotów?;)[/QUOTE]

pzrydałoby sie pomyślec ale to sa dodatkowe koszty, poszło juz na niego sporo kasy i teraz jeszcze trzeba bedzie w pierwszej kolejnosci zakonczyc leczenie skóry.

Posted

[quote name='bianka0']No nareszcie ktoś porządnie podniósł wątek na samą górę ;)

Witamy Cie teacherko.
No fakt,teacherka wpisała sie za wszystkich a tak na powaznie wiemy ze dogo szaleje,najpierw posty nie ida wcale a potem zapisuja sie tyle razy ile sie kliknie zatwiedz i z tąd te niespodzianki.
Jakby kogos interesował los Bulinka to ma sie on dobrze,zdrowieje,ładnieje i tyje robaczek.

Posted

skoro życie do tej pory go nie rozpieszczało to nie dziwi, że nikt po zgubionego Buliego w schronie się nie pokazał. Paradoksalnie, trafił do schroniska, zeby zycie odmieniło się na lepsze.
Cudne jamniki Danusiu! :)

Posted

Danusiu, przepraszam Cię , ale wątek Buliego jest wyjątkowo nieczytelny :shake:
Wiem, że ponosisz koszty leczenia, ale nie wiem gdzie tych wydatków w sumie szukać, rozmywają się wśród postów. Byłaś u weta, leczysz Buliemu skórę, czy tych wizyt będzie więcej ?Jakie koszty leków ?
Wzięłaś Buliego do siebie na DT i zostałaś z tym sama,tak jakby przestał on kogokolwiek już obchodzić.
Na pierwszej stronie nie widzę ogłoszeń Buliego, a wiem że mu na pewno zrobiłaś, tylko gdzie są wklejone ( chciałam dać link znajomej i nie mogłam znaleźć.). Nie wiem czy ma allegro, jeżeli nie to poproszę lilk_ę o zrobienie.
Myślę że w tym wątku nie tylko ja nie mogę się połapać. Doprowadzenie Buliego do stanu adopcyjnego nie będzie tanie, nie możesz sama ponosić kosztów, ale to wszystko musi być przejrzyste.

Posted

A tak wogóle jak u Bulina..?
apropo zmienienia watku to Tola napewno zmieni wszystko jak tylko uda się jej tutaj wejść bo ost sa straszne problemy z dogo..;/