Jump to content
Dogomania

Szopen cudem uratowany po ponad 1,5 roku walki ma świetny DS :) Dziekujemy;)

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekamy na decyzję-dziś dziewczyna ma wysłać temu Panu fotki najświeższe,które podesłałam.O dziwo-Panu spodobał się Szopen na zdj.sprzed roku,a na aktualnych - nie.Myślał nawet,że to 2różne psy;-)
Na razie nie podkreślałam alergii-jak się zdecyduje,to będzie rozmawiał z ewab,tym bardziej,że ja nie bardzo jestem zorientowana jakiej opieki wymaga psiak.Niby już zdrów,ale też są nawroty...Wolę się nie wypowiadać.

Posted

Tylko wydaje mi sie ,ze trzeba by już gościowi jednak powiedzieć o alergii Szopena, bo to jest chyba spory koszt taka specjalistyczna karma i wizyty u weta nieuniknione...:roll:

Posted

Tak,koniecznie.Ewab mu na pewno powie.
Ale ważne jest też rokowanie co do tego domu-dziewczyna mi napisała,że dom musi być koniecznie sprawdzony,bo koleś ma dziwne podejście typu:"dawaj ładnego psa i odwal się".Więc alergia Szopena może go tym bardziej wykluczyć skoro koleś ma taką motywację.Ale nie przesądzam-fotki otrzymał,czekamy na decyzję.

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Tak,koniecznie.Ewab mu na pewno powie.
Ale ważne jest też rokowanie co do tego domu-dziewczyna mi napisała,że dom musi być koniecznie sprawdzony,bo koleś ma dziwne podejście typu:"dawaj ładnego psa i odwal się".Więc alergia Szopena może go tym bardziej wykluczyć skoro koleś ma taką motywację.Ale nie przesądzam-fotki otrzymał,czekamy na decyzję.

Jakoś ten koleś mi się nie podoba...

Posted

Szopek od dłuższego czasu dobrze reaguje na zwykłą karmę josery, więc jest szansa, że nie będzie potrzebował specjalistycznej karmy. Kąpiemy go jeśli wyczuć można na skórze strupki, coraz rzadziej. Uszy ciągle pelne żółtego łoju - często czyścimy i nie bolą go tak jak kiedyś. trzymamy kciuki za super dom

Posted

[quote name='hotelterier5']Szopek od dłuższego czasu dobrze reaguje na zwykłą karmę josery, więc jest szansa, że nie będzie potrzebował specjalistycznej karmy. Kąpiemy go jeśli wyczuć można na skórze strupki, coraz rzadziej. Uszy ciągle pelne żółtego łoju - często czyścimy i nie bolą go tak jak kiedyś. trzymamy kciuki za super dom[/QUOTE]

A jakie jest rozpoznanie u Szopena?
Te objawy mi się kojarzą z łojotokowym zapaleniem skóry-coś takiego bywa m.in.u niemowląt i jest skutkiem nadmiaru jakiegoś hormonu,a świetnie leczy się maścią sterydową Pimafucort.Tyle,że tak jest u dzieciaków;-)U psów nie wiem;-)