Cajus JB Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Dziś Maja pojedzie na próbę do mojego znajomego. Jest tam ON i suczka hasiora. Teren jest spory i ogrodzony. Znaczymy jak zachowa się Maja i czy zaakceptuje domowników. Quote
obraczus87 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Cajus JB napisał(a):Dziś Maja pojedzie na próbę do mojego znajomego. Jest tam ON i suczka hasiora. Teren jest spory i ogrodzony. Znaczymy jak zachowa się Maja i czy zaakceptuje domowników. trzymamy kciuki!!!!!!!!!! :) Quote
Cajus JB Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Maja pojechała. Znajomy mieszka niedaleko więc nie będzie żadnych problemów jak coś będzie nie tak. A jak wszystko będzie dobrze będą Ją mógł często odwiedzać. ON to starszy pies, a Ajka to młodziutka sunia i myślę, że wspaniałe się dogadają bo obie uwielbiają się bawić i biegać. Quote
obraczus87 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Cajus JB napisał(a):Maja pojechała. Znajomy mieszka niedaleko więc nie będzie żadnych problemów jak coś będzie nie tak. A jak wszystko będzie dobrze będą Ją mógł często odwiedzać. ON to starszy pies, a Ajka to młodziutka sunia i myślę, że wspaniałe się dogadają bo obie uwielbiają się bawić i biegać. Czyli to jest próbny DS?? :) Quote
Cajus JB Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Tak to napisałem. Zależy od Mai. Jak zaakceptuje domowników to na pewno zostanie. Mojego znajomego uwielbia bardzo. Natomiast do wielu ludzi szczekała. Pewnie pilnowała swojego miejsca. Naprawdę niewiele osób od razu zaakceptowała i o to się boję. To, że mój znajomy ma w nią doskonały kontakt nie oznacza, że będzie ufna do pozostałych domowników. Jest młoda i bardzo otwarta. Jak zorientuje się, że to miejsce dla Niej na pewno będzie dobrze. To będzie dom stały Mai. Ale długo była ze mną i bardzo się przywyczaiła. Quote
Cajus JB Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Jak się nic nie zdarzy to będzie Mai dom stały. Quote
Cajus JB Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Jest nieciekawie. Ajka próbuje ustawić Maję. Maja też ma silny charakter i się nie daje. Wątpię czy coś z tego będzie. Quote
ilon_n Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Majka chyba jednak jakoś dociera się z towarzystwem? Oby tak, trzymam kciuki .. Quote
Cajus JB Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Maja bardzo dobrze dogaduje się z Onkiem Cezarem. Z Ajką mają na razie różne ścieżki, ale nie jest już tak źle. Maja nie ucieka i zaczyna pilnować podwórka. Obszczekuje obcych. Wierzę, że zostanie u znajomego na stałe. Wszystko ma się ku temu. Quote
obraczus87 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Trzymam kciuki aby ten domek u kolegi był domkiem stałym! :) Quote
danal1983 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 byłoby cudownie, gdyby Majeczka mogła zostac na stałe:) w koncu może któraś sunia ustąpi:) Quote
Cajus JB Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Poczekam jeszcze kilka dni i zmienię tytuł. Quote
danal1983 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Cajus JB napisał(a):Poczekam jeszcze kilka dni i zmienię tytuł. czyli narazie wszystko ok? Quote
Cajus JB Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Już śpią we trójkę więc jest lepiej niż dobrze. Maja pilnuje podwórka i tak jak podejrzewaliśmy jest bardzo czujna. Mogę śmiało napisać, że ma dom. Znajomy na pewno Jej nie wyrzuci. W tygodniu podjadę i zrobię zdjęcia. Będę mógł Maję często odwiedzać i informować co u Niej. Na koncie Mai zostało 175 zł. Na jaki cel przeznaczyć tą kwotę? Kolejnym szczepieniem i sterylizacją zajmę się już ze znajomym. Quote
LILUtosi Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Bidulek jest wiele ale ja zapraponuje staruszka bez sierści z tego wątku. Zbieramy kasę na hotel: http://www.dogomania.pl/threads/179762-Senior-12lat-typ-owczarek-czuje-siAE-gorzej-zbieramy-na-cito-350zA-na-DT-HELP Zobaczcie jaki jest biedny. Quote
Cajus JB Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Czekam w takim razie za decyzją darczyńców. Quote
obraczus87 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Przekażcie pieniązki na bidę, która potrzebuje wsparcia według Cajusa ;) Bardzo się cieszę, że Majeczka ma domek staly!!! Quote
ilon_n Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Może po prostu dofinansować sterylkę dla Mai?? Do końca marca jest akcja promocyjna - tańsza sterylizacja w Toruniu. Maja jest w idealnym wieku do zabiegu. Quote
Cajus JB Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Maję czeka druga seria szczepienia. Na marcowe sterylizacje nie zdąży. Weźmiemy to na siebie. Quote
Cajus JB Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Maja będzie miała nową towarzyszkę. Malutką Onkę Kalę. W tym tygodniu już nie dam rady, ale w przyszłym postaram się o zdjęcia. Quote
Cajus JB Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Pozwolę sobie na off: Sonia z cukrzycą ma czas do jutra rana. Potem nie ma dla niej przyszłości. Proszę o pomoc. Quote
Recommended Posts