Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maja miała spacerek. Znów ładnie się załatwiła. Jak na razie robaczków i glist nie widać.
Szczeniaki były dwa. Drugiego dawno nie widziałem. Klopsik często biega luzem. Wpuszczam go do siebie. Dostaje jeść i podjada kotce. Z zabraniem nie powinno być problemu. Chciałbym to jednak zrobić oficjanie. U mnie może być już ciężko, dlatego trzeba by poszukać tym czasu. Muszę się liczyć z tym, że ten drugi też tam jest. Schron to nie rozwiązanie dla Nich.

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cajus JB napisał(a):
Maja miała spacerek. Znów ładnie się załatwiła. Jak na razie robaczków i glist nie widać.
Szczeniaki były dwa. Drugiego dawno nie widziałem. Klopsik często biega luzem. Wpuszczam go do siebie. Dostaje jeść i podjada kotce. Z zabraniem nie powinno być problemu. Chciałbym to jednak zrobić oficjanie. U mnie może być już ciężko, dlatego trzeba by poszukać tym czasu. Muszę się liczyć z tym, że ten drugi też tam jest. Schron to nie rozwiązanie dla Nich.

zdjęcia i allegro. jest ktos chętny do zrobienia allegor dla szczeniaka? wystarczy najprostsze, najtansza wersja. tylkio zdj ładne w miniaturce musi byc:)

Posted

danal1983 napisał(a):
zdjęcia i allegro. jest ktos chętny do zrobienia allegor dla szczeniaka? wystarczy najprostsze, najtansza wersja. tylkio zdj ładne w miniaturce musi byc:)

Jestem. Nie mam dobrych zdjęć szczeniaczka, ale postaram się poszukać i tu wkleić.

Wklejam nowy numer konta. Dziękuję bardzo za pomoc w jego uzyskaniu danal. Teraz można dokonywać wpłat na konto fundacji. Przeniosę to konto na pierwsza stronę.

Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ Animals
oddział w Oświęcimiu

konto bankowe Towarzystwa OTOZ Animals Oddział Oświęcim:
PKO BP SA O/ Oświęcim 73 1020 2384 0000 9502 0091 8698
z dopiskiem "dla Mai"

Konto bankowe Towarzystwa OTOZ Animals O/ Oświęcim dla Darczyńców zagranicznych:
PL 73 1020 2384 0000 9502 0091 8698 SWIFT: BPKO PL PW
Z dopiskiem "dla Mai"

Dziękuję danal i wszystkim za pomoc.

Policja odpada. W poniedziałek przyjedzie Pani z TTOPZ i zrobi wizję. Będzie pouczenie i prawdopodobnie ta druga sunia dostanie darmową sterylkę od miasta. Natomiast szczeniak/szczeniaki zostaną też u nich, ale chcę uzyskać dokument, który pozwoli mi na zabranie Jego/Ich do nowych domów. Ja nie dam rady zabrać Jego/Ich do siebie. Chyba, ze uda się znaleźć w Toruniu tym czas. Na pewno potrzebuje/ą kompletu szczepień, odrobaczenia. Zobaczymy w poniedziałek jak to będzie dokładnie.

W nocy zrobię apel o pomoc dla Mai na nk i dla oddziału OTOZ-u. Nikt nie ma lekko tej zimy.

Posted

Wymyziaj Majke na noc....

Przeraza mnie prospekt tego ze za pare miesiecy te ktore tam zostaly moga skonczyc tak samo...

Naprawde nie ma na takich ludzi paragrafow w Polsce?

Zakaz trzymania zwierzat czy cos?

Posted

Mam nadzieję, że uda się szybciej. Nie znam dokładnie prawa,ale działa marnie w kwestiach znęcania się nad zwierzętami.

Tak była uwiązana.

Tu widać ranę już po drugim ściąganiu szwami.

Maja często przeciąga mięśnie. Tak jej zesztywniały.

I reakcja na kotkę.

Posted

o żesz ...... to moja babcia na wsi za komuny jak miała psy to miały dłłługie łaćńcuchy a na noc były spuszczane. w ....... z takimi właścicielami. :snipersm:

Posted

W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIE WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA
ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!!
Słoma. wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia ( najlepiej z dodatkiem oleju)
PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZABDALI O SWOEJ E PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT , DNI!!

Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!!

To apel EMIR, ja też się podpisuję czterema łapami, kto jeszcze ???
Podaj dalej !!!!! tyle możesz

Posted

Emigrantka napisał(a):
Ermmm nie jestem na Naszej Klasie (ani zadnym innym portalu gdzie wymagane sa prawdziwe dane osobowe) - ja jestem szpieg z krainy deszczowcow i.. nie moge :(

Majeczka, trzymaj sie dziewczyno

Miałem na myśli apel Emira i to aby słać go na dogo gdzie się da. Na inne portale sam już przeniknie.

Posted

jesli chodzi o apel- jeśli wolontariusze nie zadbjaa o to,żeby zwierzeta miały ciepło, apel do kierownictwa nic nie pomoże, niestety wciąż duża liczba schronisk jest kierowana przez ludzi , którzy mają w nosie ich los. wolontqariuszom tego przypominac nie trzeba, jak równiez kierownikom , którzy prowadza schronisko z sercem...tak myśle

Posted

jesli chodzi o apel- jeśli wolontariusze nie zadbjaa o to,żeby zwierzeta miały ciepło, apel do kierownictwa nic nie pomoże, niestety wciąż duża liczba schronisk jest kierowana przez ludzi , którzy mają w nosie ich los. wolontqariuszom tego przypominac nie trzeba, jak równiez kierownikom , którzy prowadza schronisko z sercem...tak myśle

Posted

Maja ma się coraz lepiej. Uznała, że już czuje się lepiej i domaga się wyjścia z kojca. Niestety mogę Ją wypuszczać tylko na 2-3 godziny i krótkie spacerki. Ma apetyt i widać zmiany na plus w zachowaniu.

Posted

Jacek - ajak jej sie szyja goi? Wszystko w porzadku, lepiej jest?

50zl ktore obiecalam Majce przesle jak obiecalam przez Nikusia, 1-go beda u Ciebie,wczesniej nie dam rady.

Jak sobie radzisz finansowo chlopak?

Posted

Jestem. Przepraszam za nieobecność.
Na moje oko rana goi się ładnie. Pojawiają się skrzepy i miejsce wokół rany ładnie się ukrwiło. Będzie dobrze.
Finansowo dzięki Cioteczkom na razie i na pewno na czas przyszłego leczenia jesteśmy i będziemy zabezpieczeni.