Cajus JB Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Maja miała spacerek. Znów ładnie się załatwiła. Jak na razie robaczków i glist nie widać. Szczeniaki były dwa. Drugiego dawno nie widziałem. Klopsik często biega luzem. Wpuszczam go do siebie. Dostaje jeść i podjada kotce. Z zabraniem nie powinno być problemu. Chciałbym to jednak zrobić oficjanie. U mnie może być już ciężko, dlatego trzeba by poszukać tym czasu. Muszę się liczyć z tym, że ten drugi też tam jest. Schron to nie rozwiązanie dla Nich. Quote
danal1983 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Cajus JB napisał(a):Maja miała spacerek. Znów ładnie się załatwiła. Jak na razie robaczków i glist nie widać. Szczeniaki były dwa. Drugiego dawno nie widziałem. Klopsik często biega luzem. Wpuszczam go do siebie. Dostaje jeść i podjada kotce. Z zabraniem nie powinno być problemu. Chciałbym to jednak zrobić oficjanie. U mnie może być już ciężko, dlatego trzeba by poszukać tym czasu. Muszę się liczyć z tym, że ten drugi też tam jest. Schron to nie rozwiązanie dla Nich. zdjęcia i allegro. jest ktos chętny do zrobienia allegor dla szczeniaka? wystarczy najprostsze, najtansza wersja. tylkio zdj ładne w miniaturce musi byc:) Quote
Cajus JB Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 danal1983 napisał(a):zdjęcia i allegro. jest ktos chętny do zrobienia allegor dla szczeniaka? wystarczy najprostsze, najtansza wersja. tylkio zdj ładne w miniaturce musi byc:) Jestem. Nie mam dobrych zdjęć szczeniaczka, ale postaram się poszukać i tu wkleić. Wklejam nowy numer konta. Dziękuję bardzo za pomoc w jego uzyskaniu danal. Teraz można dokonywać wpłat na konto fundacji. Przeniosę to konto na pierwsza stronę. Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ Animals oddział w Oświęcimiu konto bankowe Towarzystwa OTOZ Animals Oddział Oświęcim: PKO BP SA O/ Oświęcim 73 1020 2384 0000 9502 0091 8698 z dopiskiem "dla Mai" Konto bankowe Towarzystwa OTOZ Animals O/ Oświęcim dla Darczyńców zagranicznych: PL 73 1020 2384 0000 9502 0091 8698 SWIFT: BPKO PL PW Z dopiskiem "dla Mai" Dziękuję danal i wszystkim za pomoc. Policja odpada. W poniedziałek przyjedzie Pani z TTOPZ i zrobi wizję. Będzie pouczenie i prawdopodobnie ta druga sunia dostanie darmową sterylkę od miasta. Natomiast szczeniak/szczeniaki zostaną też u nich, ale chcę uzyskać dokument, który pozwoli mi na zabranie Jego/Ich do nowych domów. Ja nie dam rady zabrać Jego/Ich do siebie. Chyba, ze uda się znaleźć w Toruniu tym czas. Na pewno potrzebuje/ą kompletu szczepień, odrobaczenia. Zobaczymy w poniedziałek jak to będzie dokładnie. W nocy zrobię apel o pomoc dla Mai na nk i dla oddziału OTOZ-u. Nikt nie ma lekko tej zimy. Quote
elmira Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Ta, to prawda, że zima ciężka w tym roku. Fajnie, że wszytko ( w miarę) się układa z psiakami. Quote
Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Wymyziaj Majke na noc.... Przeraza mnie prospekt tego ze za pare miesiecy te ktore tam zostaly moga skonczyc tak samo... Naprawde nie ma na takich ludzi paragrafow w Polsce? Zakaz trzymania zwierzat czy cos? Quote
Cajus JB Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Mam nadzieję, że uda się szybciej. Nie znam dokładnie prawa,ale działa marnie w kwestiach znęcania się nad zwierzętami. Tak była uwiązana. Tu widać ranę już po drugim ściąganiu szwami. Maja często przeciąga mięśnie. Tak jej zesztywniały. I reakcja na kotkę. Quote
Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 BIdunia malutka - dobrze ze ja dojrzales... Quote
polubek Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 o żesz ...... to moja babcia na wsi za komuny jak miała psy to miały dłłługie łaćńcuchy a na noc były spuszczane. w ....... z takimi właścicielami. :snipersm: Quote
Emigrantka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Hej Majeczka, jak sie masz z rana myszko mala? Quote
Emigrantka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIE WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!! Słoma. wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia ( najlepiej z dodatkiem oleju) PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZABDALI O SWOEJ E PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT , DNI!! Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!! To apel EMIR, ja też się podpisuję czterema łapami, kto jeszcze ??? Podaj dalej !!!!! tyle możesz Quote
Cajus JB Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Witaj Emigrantka. Znalazłem to ogłoszenie. Nie dam rady go rozsyłać. Ale Ślij gdzie się da.. To jest apel Mai, Nera, Figla i OTOZ-u. http://nasza-klasa.pl/#profile/25776426/gallery/album/22/689 Quote
Emigrantka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ermmm nie jestem na Naszej Klasie (ani zadnym innym portalu gdzie wymagane sa prawdziwe dane osobowe) - ja jestem szpieg z krainy deszczowcow i.. nie moge :( Majeczka, trzymaj sie dziewczyno Quote
Cajus JB Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Emigrantka napisał(a):Ermmm nie jestem na Naszej Klasie (ani zadnym innym portalu gdzie wymagane sa prawdziwe dane osobowe) - ja jestem szpieg z krainy deszczowcow i.. nie moge :( Majeczka, trzymaj sie dziewczyno Miałem na myśli apel Emira i to aby słać go na dogo gdzie się da. Na inne portale sam już przeniknie. Quote
danal1983 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 jesli chodzi o apel- jeśli wolontariusze nie zadbjaa o to,żeby zwierzeta miały ciepło, apel do kierownictwa nic nie pomoże, niestety wciąż duża liczba schronisk jest kierowana przez ludzi , którzy mają w nosie ich los. wolontqariuszom tego przypominac nie trzeba, jak równiez kierownikom , którzy prowadza schronisko z sercem...tak myśle Quote
danal1983 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 jesli chodzi o apel- jeśli wolontariusze nie zadbjaa o to,żeby zwierzeta miały ciepło, apel do kierownictwa nic nie pomoże, niestety wciąż duża liczba schronisk jest kierowana przez ludzi , którzy mają w nosie ich los. wolontqariuszom tego przypominac nie trzeba, jak równiez kierownikom , którzy prowadza schronisko z sercem...tak myśle Quote
zula131 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Jak się czujesz, Majuniu? Śmigaj w górę, królewno :loveu: Quote
Cajus JB Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Maja ma się coraz lepiej. Uznała, że już czuje się lepiej i domaga się wyjścia z kojca. Niestety mogę Ją wypuszczać tylko na 2-3 godziny i krótkie spacerki. Ma apetyt i widać zmiany na plus w zachowaniu. Quote
Emigrantka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Oj to super ze Majeczka dochodzi do siebie.. mordusia sliczna... Quote
obraczus87 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Majeczko kochana Niunieczko :) wracaj nam szybko do zdrowka :) Quote
Emigrantka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Jacek - ajak jej sie szyja goi? Wszystko w porzadku, lepiej jest? 50zl ktore obiecalam Majce przesle jak obiecalam przez Nikusia, 1-go beda u Ciebie,wczesniej nie dam rady. Jak sobie radzisz finansowo chlopak? Quote
Javena Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 WRACAJ DO ZDROWIA.!!!!! Teraz bedzie już tylko lepiej!!!! Quote
elmira Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Trafiła dziewuszka pod troskliwe skrzydła Jacka. I ciotek:) Będzie dobrze. Quote
Emigrantka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Majeczka, jak sie masz? Goi sie szyjka dobrze? Quote
Cajus JB Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Jestem. Przepraszam za nieobecność. Na moje oko rana goi się ładnie. Pojawiają się skrzepy i miejsce wokół rany ładnie się ukrwiło. Będzie dobrze. Finansowo dzięki Cioteczkom na razie i na pewno na czas przyszłego leczenia jesteśmy i będziemy zabezpieczeni. Quote
Emigrantka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Wymyziaj Majeczke.....po brzuszku i za uszami Quote
Recommended Posts