Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no tak.straż -podałam" na zeszyt". ogłoszenia-powiesiłam,ale mróz sprawoia,że tasma sztywnieje i chyba długo nie powiszą . sunie znalazłam we wtorek.myslałam,ze długo sie nie platała,ale to dlatego ładnie wyglądała bo śnieg,więc nie była wytytłana-natomiast zmęczona była przerazliwie-teraz odzyła i stosownie do wieku jest chetna do zabawy,zaczepia,cieszy się do ludzi.najpózniej w piatek muszę ja odebrać z chwilowego DT. jak ja przyjmą moje suki wolę nie mysleć- ale się wpakowałam!

Posted

Elmirko-byłoby super-dzieki! auraa-tak,zrobiłam troche ogłoszeń, ale ,kurcze albo ja szukaja baardzo lokalnie[bo w końcu mogłła przybiec z kazdej okolicznej wsi]albo olali.wypytuje psiarzy w ursusie -ale nikt tego psa nie zna.dziewczyny, ja nie wszedzie dotre , wiec jakbyscie miały mozność gdzies ogłosić burka bede bezgranicznie wdzieczna

Posted

Witam wszystkich dogomaniaków.
Jestem tymczasowym opiekunem tego "malamuta". Suczka właśnie odsypia blisko godzinną przebieżkę- z jej perspektywy był to zapewne jedynie szybszy marsz, ale niestety nie mam możliwości bardziej jej wyhasać. Wszystkie okoliczne psiaki się za nią oglądają, poza tym znamy się za krótko, żeby mogła latać luzem. Po kilku dniach wyszła z niej w pełni "mieszana" natura. Jak na husky jest dość głośna- miauczy i szczeka, jeśli zbyt długo nie poświęca się jej uwagi, potrafi też gwałtownie i niespodziewanie wywalać się do góry kołami, zachęcając tym samym do pieszczot. Po haskim odziedziczyła niewątpliwie akumulatorek- godzinny spacer traktuje jako rozgrzewkę- po niej przechodzi do treningu właściwego- energicznego potrząsania maskotką, aktywnych zabaw z opiekunem i innych podobnych rozrywek. Pies jest niesamowicie towarzyski i bezproblemowy. Robi różne standardowe psie sztuczki, ale nawet kiedy chce coś pogryźć, to jakoś tak bez przekonania- zaczyna, ale raczej nie niszczy- sygnalizuje jedynie, że mogłaby zeżreć, lecz jest na to za mądra.
Wielka szkoda, że jej dotychczasowi właściciele szukają jej w tak nieporadny sposób- na pewno za nimi tęskni.
Na koniec zdjątka:

Posted

dziewczynka wyglada na cos w rodzaju miksa husky z onkiem :) fajniasta jest i mysle, ze skoro bezproblemowa to i domek sie znajdzie. Jakis taki, ktoremu marzy sie husky ale nie da sobie z takim "normalnym" rady bo tu ma wersje mocno zlagodzona :)