Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

auraa napisał(a):
Jak tam dziewczynka?

Dziewczynka ma się świetnie- odespała przebieżkę jaką zafundowaliśmy sobie jakiś czas temu i teraz spokojnie obgryza kość.

Elmira- wielkie dzięki za ogłoszenia !:multi: i tak- husky to te mniejsze.

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

masienka napisał(a):
a jak panienka ma na imie?

Imię panienki to Freja (ze skandynawskiej mitologii). Po kolejnym spacerze zamiast uwalić się spać- znów bryka po całym mieszkaniu- na zmianę z maskotką lub pudełkiem w dziobie. Ta suka ma nieskończone pokłady energii.

Posted

ekhem, dla sprostowania: imie dostała od "Decu" - ja w zadnym wypadku nie pożądam opieki bogini płodnosci nad ta suczką, -wrecz przeciwnie, powiedziałabym

off -czyli apel Emir:
"
W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIE WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA
ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!!
Słoma. wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia ( najlepiej z dodatkiem oleju)
PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZABDALI O SWOEJ E PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT , DNI!!

Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!!

To apel EMIR, ja też się podpisuję czterema łapami, kto jeszcze ???
Podaj dalej !!!!! tyle możesz zawsze !!!! "

Posted

Freja nie przepada za pozowaniem do zdjęć, ale udało mi się zrobić jedną fotkę- suka i jej ulubiona maskotka/kangurek:

na kilkunastu pozostałych wyszła mnie więcej tak:
czyli w typie Taza ()

Obecnie wybiegana i najedzona drzemie sobie w ulubionym kącie.
Dzwoniłem dziś do Pani z Ursusa, która szukała pieska podobnego do Freji, okazało się jednak, że ogłoszenie jest nieaktualne a pies odnaleziony.

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial]nie chcą mi się otworzyć strony poza pierwszą :angryy::angryy:

czy psina jest do adopcji???? jaki wiek???

mam
potencjalny (DO SPRAWDZENIA - KTOŚ Z POMORZA- Chojnice) domek dla młodego huskiego!
[/FONT]

http://www.dogomania.pl/threads/178332-BYAE-MOA-E-JEST-DOM-dla-mA-odego-Huskiego

Wiek- prawdopodobnie ok. 1 rok. Co do adopcji musi się wypowiedzieć Mimiś, ale od razu zastrzegam, że to nie do końca jest husky.

Mimiś- już poprawione- ale mi wstyd:oops:.

Posted

Zdarza się każdemu jakiś "byk";)
Moim zdaniem trzeba zgłaszać sunię do adopcji, bo jej właściciele nie bardzo, jak widać jej szukają.
Oczywiście decyzja należy do mimiś.

Posted

sunia jest jak najbardziej do adopcji, młodziutka , ale czy dziewczyna chce rasowca czy mixa?;)
clockwork-przekaz zdjecia,jesli mozesz -no i czy zechcą wysterylizowac? a w ogóle psina własnie przyjechała do mnie, ma jeszcze cieczkę-spotkanie z moimi sukami nie przebiegło niestety pomyslnie -a poniewaz mróz wsciekły, to całe psio- kocie towarzystwo siedzi w domu-mozna się skichać z radości:-(

Posted

Dzieki dziewczyny-z niewiadomych przyczyn pół dnia nie działał mi internet. sprawa robi sie pilna bo suka nie zgadza sie z moimi killerkami i robi sie nieprzyjemnie.dopóki jestesmy z mężem w domu nie odważą sie na jawne awantury, ale w pn.idziemy do pracy a zostaje moja 75letnia mama i co tu zrobić?jesli mozecie -ogłoscie zwierza do adopcji na forach miłosników haszczaków-porównywałam ja dzisiaj z husky sąsiada-w naturze jest bardziej podobna niz na zdjęciach-jest drobnej budowy-a tu wyszła jak niedzwiedż.no i energie ma niespozyta -nadawałaby sie do zaprzęgu jak nic!

Posted

sunię odbieralismy w piątek z wawy.po drodze, przy dworku w Pecicach-na polu-zauwazyłam owczarka-lezał i coś obgryzał-nie moglismy sie zatrzymac.dzisiaj odwoziłam na wycieczkę szkolną syna o 6.00 i ten sam pies wędrował ulicą od Pecic,przez pola przy szosie. chudy, młody[?] psiak, zaczął uciekać kiedy go zawołałam -pojechalismy do żabki, kupiłam paczkę suchej karmy i zdołalismy go namierzyć znowu. po dłuzszym szeleszczeniu torebka zaczął podchodzić-wysypałam karmę-ale podszedł dopiero jak weszlismy do samochodu. chyba był bardzo głodny-boje sie teraz czy nie zjadł za duzo-kurcze,niewiadomo czy nie głodował -tak zle i tak niedobrze. powiem wam, że w głebi duszy ucieszyłam sie ,ze nie posdszedł do mnie-no bo co bym zrobiła? ładny i młody pies, ale wystraszony-moze go ludzie odpędzają i dlatego sie boi.
moje stado powolutku zawiera pakt o nieagresji-ale baardzo powoli,jutro muszę zamknąc Freje na 9 godzin w pokoju-nie zaryzykuje zostawienia jej z innymi.ona jest bardzo energiczna-nadawała by sie swietnie do domu z ogródkiem w towarzystwie drugiego psa -jest pokojowo nastawiona[to moje są wariatki]