Avilia Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Chciałabym bardzo serdecznie podziękować Dogomaniaczce Leonardzie za chęć spotkania i zrobienia zdjęć czarnuchowi;) Deszczyk nie kropił,plamka na obiektywie była wcześniej,ale zauważona została dopiero po zgraniu zdjęć na komputer;) Mamy nawet krótki filmik: http://www.youtube.com/watch?v=Hp17O3P2A5Q Quote
Avilia Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Po wstępnym poznaniu Megi napisałam tekst do ogłoszeń: Roczna suczka Megi szuka domu! Megi jest piękną, niedużą, młodą suczką, która nie ma szczęścia w życiu. Już jako szczenię była bezdomna. Została przygarnięta przez dwóch dobrych lecz bardzo ubogich i schorowanych ludzi. Niestety Megi nie mogła u nich zostać na stałe. Suczka sięga do połowy łydki, ma śliczną, l śniącą, pół długą sierść. Uroku dodaje jej bielutki krawacik i słodkie włochate, stojące uszy. Jest bardzo mądrym lecz jeszcze nieco zagubionym psem. Jest spragniona miłości i kontaktu z człowiekiem. Będzie wspaniałą przyjaciółką dla swoich nowych właścicieli. Jest niezwykle łagodnie nastawiona do innych zwierząt i ludzi. Nie przejawia nawet cienia agresji. W swoim poprzednim domu mieszkała z dwoma kotami i psem z którymi świetnie się dogadywała. Megi boi się zostawać sama w domu, ale pracujemy nad tym. Obecnie przebywa w domu tymczasowym w którym jest uczona podstawowych komend i po prostu życia. Megi przed wydaniem do nowego domu zostanie zaszczepiona i wysterylizowana. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Pomagamy w transporcie! Może Megi czeka właśnie na Ciebie?Daj jej szansę poznać co znaczy prawdziwa przyjaźń psa z człowiekiem! Kontakt w sprawie adopcji: e-mail: [email protected] tel.798-596-534 Zrobiłam na razie 2 ogłoszenia na: www.cafeanimal.pl www.adopcjepsow.org Quote
Avilia Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Sterylkę będzie miała w przyszły wtorek bądź czwartek.Czekam na telefon z Fundacji co do dokładnej daty.Na pewno będzie w przyszłym tygodniu. Quote
manilka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Megi jest kochana, no i widac że dziewczynka robi postępy ;) Pozdrawiam :) Quote
dara9 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Ale piękna sunia, ma niesamowite te uszy :D A Ty masz wielkie serce Avilia! Taki śliczny piesek szybko znajdzie dobry dom. Quote
Avilia Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Oj tak,uszy ma naprawdę jedyne w swoim rodzaju;) Kochane cioteczki,na razie nie ogłaszajcie małej.Na razie zdradzę tylko tyle,aby nie zapeszać;) Myślę,że już jutro oficjalne coś Wam ogłoszę;D Quote
Klaudus__ Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Co Ty z Nią zrobiłaś? :???: Ja Ci oddawałam zaszczutego psa, który bał się własnego cienia... I jaka chuda :P Gdzie ma gacie?:P Quote
Wet-siostra Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Avilia napisał(a):Oj tak,uszy ma naprawdę jedyne w swoim rodzaju;) Kochane cioteczki,na razie nie ogłaszajcie małej.Na razie zdradzę tylko tyle,aby nie zapeszać;) Myślę,że już jutro oficjalne coś Wam ogłoszę;D Ha,wcale się nie zdziwię jak będzie to wiadomość,że mała zostaje u Ciebie... :-) Quote
Jasza Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Mega, mega cudowna Megi!!!!!!!! Wspaniała i cudna! Uszy ma niesamowite! Avilia - brakuje mi słów... I czekam niecierpliwie co to za wieści.......... Quote
dara9 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Też czeka z niecierpliwością na wiadomości:razz: Klaudus odnośnik do pieska Miki nie działa u Ciebie:roll: Quote
leonarda Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Zapisuję wątek. Megi jest śliczna, wcale nie taka już bardzo wystraszona:) Biega za Avilią jak border collie za trenerem:) Jak ją tylko zobaczyłam, też stwierdziłam, że podobna do Miśki Jaszy. Obie fajne. A za plamkę przepraszam, mąż używał aparatu przede mną w deszczu i tak zostawił. Myślę, że Avilia się zgodzi na poprawkę w przyszłym tygodniu:) No, chyba, że coś innego ogłosi...? Quote
Jasza Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 leonarda napisał(a):Zapisuję wątek. Megi jest śliczna, wcale nie taka już bardzo wystraszona:) Biega za Avilią jak border collie za trenerem:) Jak ją tylko zobaczyłam, też stwierdziłam, że podobna do Miśki Jaszy. Obie fajne. A za plamkę przepraszam, mąż używał aparatu przede mną w deszczu i tak zostawił. Myślę, że Avilia się zgodzi na poprawkę w przyszłym tygodniu:) No, chyba, że coś innego ogłosi...? Podobna,podobna,że hej!:loveu:;):loveu: Quote
Avilia Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Wet-siostra napisał(a):Ha,wcale się nie zdziwię jak będzie to wiadomość,że mała zostaje u Ciebie... :-) U mnie nie,chociaż bardzo bym chciała,ale większość cioteczek z wątku Hany wie dlaczego nie mogę mieć drugiego psiaka. Myślę,że najpóźniej wieczorem napiszę co i jak;) Ktoś się w Megi bardzo zakochał;D Czekam tylko na relację z wizyty przedadopcyjnej. Quote
Jasza Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Któż to się zakochał???? Tutaj na wątku???? Z ogłoszenia???? Czekam.....:PROXY5::PROXY5: Quote
Avilia Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Hehe niecierpliwa Jasza;) Właśnie dzwoniła do mnie mama,zajrzała na wątek Megi,obejrzała nowe fotki i powiedziała żebym lepiej z nią nie przyjeżdżała,bo się zakocha i jej nie odda!Były ohy i ahy przez telefon;) Nie mogła się na nią napatrzyć.Powiedziała,że taką ślicznotę chętnie u siebie ugości. Gwoli ścisłości-to moja kochana mama nauczyła mnie znosić bezdomne zwierzaki do domu;D Quote
Klaudus__ Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 :o:o:o:O Czyli Megi nie jedzie z Tobą? :P Żeby mama się nie zakochała?:P Quote
Avilia Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Jedzie,jedzie to taki żart z mamy strony był;) Quote
Klaudus__ Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Avilia napisał(a):Jedzie,jedzie to taki żart z mamy strony był;) Wiem wiem :Cool!: Quote
Avilia Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Jednak wizyta przedadopcyjna odbędzie się po niedzieli. Osoba mająca przeprowadzić dzisiaj wizytę,niestety nie da rady. Ale jestem w stałym kontakcie telefonicznym i internetowym z domkiem zakochanym w Megi;) Ach i zapomniałam dopisać:Wczoraj wyciągnęłam Megi kleszcza z pachwiny.Wkurzona na to ustrojstwo pojechałam do Weta zaopatrzyć się w Fiprex.Dziewczyny już zakropione.Może to obrzydlistwo się w końcu od nas odczepi. Quote
Recommended Posts