Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po wstępnym poznaniu Megi napisałam tekst do ogłoszeń:

Roczna suczka Megi szuka domu!

Megi jest piękną, niedużą, młodą suczką, która nie ma szczęścia w życiu. Już jako szczenię była bezdomna. Została przygarnięta przez dwóch dobrych lecz bardzo ubogich i schorowanych ludzi. Niestety Megi nie mogła u nich zostać na stałe.

Suczka sięga do połowy łydki, ma śliczną, l śniącą, pół długą sierść. Uroku dodaje jej bielutki krawacik i słodkie włochate, stojące uszy.

Jest bardzo mądrym lecz jeszcze nieco zagubionym psem.

Jest spragniona miłości i kontaktu z człowiekiem. Będzie wspaniałą przyjaciółką dla swoich nowych właścicieli. Jest niezwykle łagodnie nastawiona do innych zwierząt i ludzi. Nie przejawia nawet cienia agresji. W swoim poprzednim domu mieszkała z dwoma kotami i psem z którymi świetnie się dogadywała.

Megi boi się zostawać sama w domu, ale pracujemy nad tym.

Obecnie przebywa w domu tymczasowym w którym jest uczona podstawowych komend i po prostu życia.

Megi przed wydaniem do nowego domu zostanie zaszczepiona i wysterylizowana. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Pomagamy w transporcie!

Może Megi czeka właśnie na Ciebie?Daj jej szansę poznać co znaczy prawdziwa przyjaźń psa z człowiekiem!

Kontakt w sprawie adopcji:
e-mail: [email protected]
tel.798-596-534

Zrobiłam na razie 2 ogłoszenia na:

www.cafeanimal.pl
www.adopcjepsow.org

Posted

Oj tak,uszy ma naprawdę jedyne w swoim rodzaju;)

Kochane cioteczki,na razie nie ogłaszajcie małej.Na razie zdradzę tylko tyle,aby nie zapeszać;)
Myślę,że już jutro oficjalne coś Wam ogłoszę;D

Posted

Avilia napisał(a):
Oj tak,uszy ma naprawdę jedyne w swoim rodzaju;)

Kochane cioteczki,na razie nie ogłaszajcie małej.Na razie zdradzę tylko tyle,aby nie zapeszać;)
Myślę,że już jutro oficjalne coś Wam ogłoszę;D

Ha,wcale się nie zdziwię jak będzie to wiadomość,że mała zostaje u Ciebie... :-)

Posted

Mega, mega cudowna Megi!!!!!!!!
Wspaniała i cudna!
Uszy ma niesamowite!
Avilia - brakuje mi słów...
I czekam niecierpliwie co to za wieści..........

Posted

Zapisuję wątek. Megi jest śliczna, wcale nie taka już bardzo wystraszona:) Biega za Avilią jak border collie za trenerem:)
Jak ją tylko zobaczyłam, też stwierdziłam, że podobna do Miśki Jaszy. Obie fajne.

A za plamkę przepraszam, mąż używał aparatu przede mną w deszczu i tak zostawił. Myślę, że Avilia się zgodzi na poprawkę w przyszłym tygodniu:)

No, chyba, że coś innego ogłosi...?

Posted

leonarda napisał(a):
Zapisuję wątek. Megi jest śliczna, wcale nie taka już bardzo wystraszona:) Biega za Avilią jak border collie za trenerem:)
Jak ją tylko zobaczyłam, też stwierdziłam, że podobna do Miśki Jaszy. Obie fajne.

A za plamkę przepraszam, mąż używał aparatu przede mną w deszczu i tak zostawił. Myślę, że Avilia się zgodzi na poprawkę w przyszłym tygodniu:)

No, chyba, że coś innego ogłosi...?

Podobna,podobna,że hej!:loveu:;):loveu:

Posted

Wet-siostra napisał(a):
Ha,wcale się nie zdziwię jak będzie to wiadomość,że mała zostaje u Ciebie... :-)

U mnie nie,chociaż bardzo bym chciała,ale większość cioteczek z wątku Hany wie dlaczego nie mogę mieć drugiego psiaka.
Myślę,że najpóźniej wieczorem napiszę co i jak;)
Ktoś się w Megi bardzo zakochał;D
Czekam tylko na relację z wizyty przedadopcyjnej.

Posted

Hehe niecierpliwa Jasza;)

Właśnie dzwoniła do mnie mama,zajrzała na wątek Megi,obejrzała nowe fotki i powiedziała żebym lepiej z nią nie przyjeżdżała,bo się zakocha i jej nie odda!Były ohy i ahy przez telefon;) Nie mogła się na nią napatrzyć.Powiedziała,że taką ślicznotę chętnie u siebie ugości.
Gwoli ścisłości-to moja kochana mama nauczyła mnie znosić bezdomne zwierzaki do domu;D

Posted

Jednak wizyta przedadopcyjna odbędzie się po niedzieli.
Osoba mająca przeprowadzić dzisiaj wizytę,niestety nie da rady.
Ale jestem w stałym kontakcie telefonicznym i internetowym z domkiem zakochanym w Megi;)

Ach i zapomniałam dopisać:Wczoraj wyciągnęłam Megi kleszcza z pachwiny.Wkurzona na to ustrojstwo pojechałam do Weta zaopatrzyć się w Fiprex.Dziewczyny już zakropione.Może to obrzydlistwo się w końcu od nas odczepi.