Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzeba ją intensywnie ogłaszać z naciskiem, że dom bez innych psów, ale koty mogą być i preferowane osoby bez małych dzieci - bo uważam, że szkolne dzieci będą już ok - Diana boi się zwyczajnie maluchów, dlatego piszcie, że super kontaktowa suka towarzyska, kochająca ludzi, jednak nie nadaje się do mieszkania z innymi psami , za to może mieszkać z kotami.
Marysiu nie płacz! Tak trzeba - trzeba Diance dom szybko znaleźć!
A jeśli chodzi o Łatka - czy on miał robione zeskrobiny? Bo może to jest świerzb lub dzrożdżyca - na wiosnę mogą się nasilać objawy , oczywiście to też może być alergia, ale....zwyczajnie Dianka mogła mu sprzedać coś ze schroniska - ja zaraz wykapałabym go w tym hexodermie i po 3 dniach jeszcze raz dokładnie, bo może ona mu sprzedała coś, na co sama nie reaguje a on bidul się zadrapie na śmierć! Ja zawsze uważam, ze schroniskowce trzeba porządnie wykąpać po przyjściu w nowe miejsce, bo w schronie warunki sa jakie są, o higienę trudno i takie drobiazgi jak grzybki i pierwotniaki przenoszą się szybko z psa na psa.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Basia1244']Trzeba ją intensywnie ogłaszać z naciskiem, że dom bez innych psów, ale koty mogą być i preferowane osoby bez małych dzieci - bo uważam, że szkolne dzieci będą już ok - Diana boi się zwyczajnie maluchów, dlatego piszcie, że super kontaktowa suka towarzyska, kochająca ludzi, jednak nie nadaje się do mieszkania z innymi psami , za to może mieszkać z kotami.
Marysiu nie płacz! Tak trzeba - trzeba Diance dom szybko znaleźć!
A jeśli chodzi o Łatka - czy on miał robione zeskrobiny? Bo może to jest świerzb lub dzrożdżyca - na wiosnę mogą się nasilać objawy , oczywiście to też może być alergia, ale....zwyczajnie Dianka mogła mu sprzedać coś ze schroniska - ja zaraz wykapałabym go w tym hexodermie i po 3 dniach jeszcze raz dokładnie, bo może ona mu sprzedała coś, na co sama nie reaguje a on bidul się zadrapie na śmierć! Ja zawsze uważam, ze schroniskowce trzeba porządnie wykąpać po przyjściu w nowe miejsce, bo w schronie warunki sa jakie są, o higienę trudno i takie drobiazgi jak grzybki i pierwotniaki przenoszą się szybko z psa na psa.[/QUOTE]

Miał zeskrobiny, miał profilaktycznie p. świerzbowcom.... od ponad 2 lat walczymy z jego drapaniem się prawie do krwi...

to nie od Diany teraz - jemu się to zawsze nasila, jak się robi cieplej, najprawdopodobniejsza hipoteza to alergia i trzeba znaleźć na co - ja stawiam na kurz, bo wetka mówi, że pokarmowa raczej nie.... to tak z moich obserwacji, ale dopóki nie będzie miał tych testów - nie pomożemy mu skutecznie, to jakieś testy robione w USA aż, chyba dlatego takie drogie ( w ubiegłym roku kosztowały 450 złotych, nie wiem, ile teraz)

a Diana wciąż siedziała w budzie, dopiero teraz troszkę się z nim bawi :)

Posted

[quote name='kora78']latus jest piekny!! :)

mari, a kasa doszla ode mnie? a od matrix? zawsze grosik sie liczy, bedzie Ci latwiej z innymi psami, dziel jak chcesz. ja chce czystsze sumienie miec, ze Ciebie tak nie obciazylam :)

moze trzeba jakies podsumowanie Diany zrobic:
1. dzieci- boi sie, ucieka
2. koty- toleruje
3. psy- zazdrosna lub obojetna
4. chodzenie na smyczy- troche ciagnie, ale bez tragedii, jednak nauki wymaga?
5. komendy- ?
6. zdrowie- ok
7. odrobaczenie, wscieklizna- ok
8. jazda autem- ? tragedia? a mozecie ja kiedys osobowym przewiezc i zobaczyc, przy znanych osobach, czy bedzie spokojniejsza w aucie? czy bedzie lezec na kolanach? czy ma chorobe lokomocyjna nadal?
9. zachowanie w domu- ok, kanapowiec, nie skacze po meblach i stole? kradnie jedzenie ze stolu, z kuchni? chyba nie, skoro sobie sama jedzenie dozuje
10. strozowanie- slabo? nie jest, jak sznaucerki, co tylko by buzie darla na wszystko, co sie rusza
11. zostawanie w zamknieciu- kojec odpada, bo ucieka. a w domu sama? sama w jednym pokoju? bedzie wyc i niszczyc? lek separacyjny?
12. posluszenstwo- ?? jak sie czegos zabroni, cos nakaze to slucha sie? np smakolyk pod nosem, uslucha i nie zje?
13. lekliwosc- ? jak sie krzyknie to panikuje, chowa sie, przywiera do ziemi?
14. zabawy- umie sie bawic, zacheca do zabawy

a tak ogolnie to taki pies, co w domu wiecej spi, czy wiecej sie bawi, lazi za czlowiekiem po domu, domaga wciaz glaskania, ze az reka boli. czy idzie sie polozyc i lezy spokojnie pol dnia? czy wstaje nadal za kazdym razem, gdy sie mari ruszysz z krzesla?

i jakie przymiotniki na jej okreslenie bys wybrala?
kontatowa, towarzyska, lagodna, ufna, ulegla, przyjacielska, przymilna, radosna, spokojna, aktywna, delikatna, zrownowazona, posluszna, cicha, ugodowa. Z tych pozytywnych.

uff, ale sie napisalam...[/QUOTE]

zacytuję, żeby po kolei odpowiadać...
pieniążki doszły - 105,50 od Kory - dziękuję, jakoś nieswojo się czuję z tym...:oops:
wydałam wprawdzie 20 zł na tabletki odrobaczające i 45 zł na Hexoderm, ale i tak bym kupiła, bez tego przelewu...
aż mi jakoś słów zabrakło, choć gaduła jestem...

to lepiej na pytania odpowiem:

1. od dziecka rzeczywiście uciekła, a raczej cofnęła się, ale trudno powiedzieć, czy nie lubi dzieci, czy tylko obcych, bo i na dorosłych tak reaguje
2.koty - toleruje (olewa;))
3.psy - zazdrośnica, ale też boi się, nie rzuca się z agresją, raczej straszy, kiedy do mnie podchodzą
4.chodzenie na smyczy- trochę ciągnie, ale bez tragedii, jednak nauki wymaga, jest posłuszna, no i lubi spacery na smyczy, cieszy się, jak do niej idę ze smyczą
5. siada i daje łapę, ale jak jej się w tym trochę pomoże ;)
6 i 7 - ok
8. w osobowym aucie spokojnie przelazła na tylna kanapę i grzecznie jechała wyglądając przez tylną szybę( wprawdzie 600m i to nie trasa, a Cinquecento to nie samochód, ale jakaś próba jednak była - do wetki jechałyśmy)
9. zachowanie w domu- ok, kanapowiec, nie skacze po meblach, ale na stół zagląda lekko tylko podnosząc głowę do góry (duża jest) nic jeszcze nie ukradła, ale zaglądać lubi, a najśmieszniejsze - nie umiała sobie poradzić z plastrem szynki - chyba nigdy wcześniej takiego nie dostała
10. stróżowanie-mysle, że jak nabierze odwagi, to będzie szczekała na obcych (w domu przy mnie - szczeka, w kojcu przy Łatku raz dopiero dzisiaj) ona jest niepewna, lękliwa trochę, ale nie tchórzliwa -dużo odważniejsza od Tiary, która jest u mnie ponad pół roku, a wciąż się kładzie płasko, kiedy się do niej schylam
ona samymi gabarytami odstraszy, szczekać nie musi :) ma cudny, gruby głos, piękny!
11. zostawanie w zamknięciu- ona ucieka nie dla samej ucieczki, chce do mnie.... ucieka rano, po wyjściu z domu, ucieka, bo pewnie chce wrócić, zaprowadzona z powrotem po ucieczce drugi raz nie uciekła, hoc obrożę zdjęła
w domu zostawiłam ja samą, ale z psami - było ok, spróbuje ja zamknąć w pokoju.... myślę, że będzie drapała w drzwi, choć kto wie...
12. posłuszeństwo- jak się czegoś zabroni, coś nakaże to słucha się, np smakołyk to raczej nie da się sprawdzić, ona tego nie zna i nie jest łakomczuchem, ale jak zagląda na stół albo warczy na psy i powiem "nie wolno" to posłucha
za to jak mówię "zejdź" żeby móc pościelić łóżko.... wywala się go góry brzuchem machając długimi łapskami i do zabawy zaczepia, nie chce zejść (nie dziwię jej się, bo ja się śmieję, nie potrafię twardo jej nakazać)
13. lękliwość... krzyknąć na nią nie mam serca, ale jak warczy na psy to może wtedy troszkę krzyknę, ona nie przywiera do ziemi, jak Tiara, tylko sie cofa obserwując, tak samo, jak do domu wchodzi ktoś obcy - cofa się i ucieka (najpierw szczeka!)
14. zabawy.... uwielbia! ze mną tylko oczywiście - wywalając brzuszek, machając łapskami i lekko mnie gryząc - bardzo to lubi i chyba to jedyna jej zabawa, dzisiaj patrzyłam z okna, jak parę sekund bawiła się z Łatkiem, ale tylko chwilkę...

co do przymiotników - wszystkie chyba bym jej przypisała i podsumowała tak - jest kochana !!!!
a do szczęścia potrzebuje tylko dwóch rzeczy: człowieka i... kanapy!:evil_lol:

uff, ale się napisałam.... też ;)

Posted

dziekuje Ci mari za szczegolowa odpowiedz :) rozjasnilo mi to, tak jakby bardziej ją znam juz :)

a sluchaj, sprobuj sie z nia pobawic zabawkami, pobiegnie za rzuconym patykiem, zabawka piszczaca, pilka? bierze zabawke i sobie obgryza?

aha, i jak z czystoscia w domu? zalatwia sie, czy tylko w kojcu, czy na spacerach? mozna ja oglaszac jako zachowujaca czystosc?

a jak reaguje na inne osoby, niz Ty? na meza i syna, obcych? lubi ich, czy lekko sie boi?

myslisz, ze moze mieszkac w miescie? chodzic na spacery wzdluz ulicy? czy po osiedlowych uliczkach? boi sie przejezdzajacych aut, ciezarowek?

Posted

z patykiem nie próbowałam, bo nie chcę jej straszyć, ona taka jeszcze lękliwa jest, psich ciasteczek i zabawek nie zna, umie tylko bawić sie z człowiekiem chyba, ale spróbuję ją trochę nauczyć :)

co do czystości.... dwa razy nasikała w domu, choć mogło to być spowodowane zapachem - wcześniej zrobił to starunio Charlie (oj, podłogę ciągle myję,a efektów nie widać)

mąż, a szczególnie syn - próbują się z nią zaprzyjaźnić, ale albo to jest pies "jednego pana" - pani raczej;)), albo jednak boi się mężczyzn, bez paniki, ale się cofa
a jak ona szczeka, kiedy słyszy, że ktoś się zbliża (oczywiście leżąc koło mnie;))

po domu to wciąż za mną łazi, ale po pewnym czasie idzie na swoją ukochana kanapę do pokoju, zostawia mnie w kuchni :)
jak jestem w pokoju - leży obok i na mój ruch też wstaje...
myślę, że i w mieście byłoby jej dobrze - nie boi się samochodów przejeżdżających ulicą, spokojnie idzie obok ludzi, jak idzie na smyczy -wącha różne miejsca, ale nie załatwia się podczas spaceru

Posted

to zestresowana spacerami jest. skoro mieszkala na dzialce moze nie chodzili, albo tylko po znanych jej terenach

moze w nowym terenie sie stresuje i nie zalatwia. czyli piszemy,ze czysta w domu, tak? nie bedzie komus robic, z zasady zalatwia sie poza domem?

moze woli kobiety.. ale opiekun byl mezczyzna... moze wiec to pies jednego wlasciciela...

za mna tez wiele psow na dt lazilo wciaz po domu, gdzie ja, tam i one, nawet w lazience, lub przegonione- pod drzwiami lazienki czekaly na mnie ;)

mysle,z enie moze isc tak od razu do pelnej rodziny, z dzieciakami latajacymi i wrzeszczacymi, za duzy stres bedzie. jakas spokojna rodzina bylaby najlepsza. starsze dzieci, dorosle. stale trasy spacerow, nie ludzie w rozjazdach, ze co wekend gdzie indziej psa na wycieczki biora, wakacje, wypady do rodziny.

hm.. jak tu ugryzc tekst do ogloszen...

musze teraz jednego psiaka pooglaszac i sie wezme...

a moze..

Diana to zjawiskowo piekna sunia o niespotykanej urodzie. Jest duzym psem, w typie owczarka niemieckiego, wazy ok 30kg. Nasza Diana wcale nie zachowuje sie, jak ksiezniczka. Jedynym przejawem arystokratycznego zachowania jest spanie w lozku, w poscieli, razem z opiekunem :) Diana bardzo przywiazuje sie do opiekuna, nie odstepuje go na krok. Jest wierna, oddana, lojalna wobec niego. Okazuje milosc calym sercem. Uwielbia glaskanie i przytulanie, zacheca do zabawy podszczypujac za rece, spi w ciagu dnia zawsze niedaleko ukochanego opiekuna. Pozostalych domownikow traktuje z wiekszym luzem.
Diana akceptuje koty, takze wiekszosc psow. Jednak jest tak oddana wybranemu opiekunowi, ze nie przepada za konkurencja do jego wzgledow, z innymi psami.
Sunia ladnie chodzi na smyczy, dobrze znosi jazde autem. Obawia sie malych dzieci, nie zna takich malych istot, trzyma sie od nich z daleka.
Jest ewidentnie psem domowym, nie oddamy jej do kojca. Diana jest zdrowa, zaszczepiona przeciw wsciekliznie i odrobaczona. Ma okolo 3-4 lat.
Sunia jest juz wysterylizowana, jednak w przeszlosci miala szczeniaki. Zyla wtedy na dzialce, wraz z bezdomnym panem. Nie znala zycia w normalnym domu. Jednak juz tam nauczyla sie spac z ukochanym opiekunem w lozku. Nie znala czystosci, apartamentow, spacerow po osiedlu, wyjazdow na wekendy i wakacje. Diana uczy sie teraz tego w domu tymczasowym. Dostala szanse na nowe, lepsze zycie. Sunia pokazala, ze jest czysta, posluszna sunia, wpatrzona w czlowieka, gotowa zrobic dla niego wiele.

dokoncze-przerobie pozniej. wena mnie opuscila

Posted

Ależ miałyście burzę mózgów :D

Dużo teraz wiadomo o Diance, kochana niunia...:loveu:

Tylko w tym ogłoszeniu nie bardzo można pisać, że ona się uczy tego czy tamtego... Bo poczekają aż się [U]nauczy[/U]...

Posted

marta, wg mnie tekst musi byc prawda, ew minimalnie naciagnieta. teraz zrobimy,ze sie uczy, ze jak ktos ja adoptuje,zeby nie oddal, bo bedzie rozczarowany, ze ona lekko nieufna jest i sie czegos boi.
oglosic ja teraz z takim tekstem, ze sie uczy, tak jak jest naprawde. a za 3 tyg tekst zmienic lekko i pisac, ze juz to umie i to zna, a tego nie zna. na te chwile, ds nie moze byc byle jaki, pierwszy lepszy. musi wiedziec, ze to nie do konca normalny, zsocjalizowany pies, ze wymaga troche pracy i cierpliwosci, spokoju i lada moment dzieki takiemu postepowaniu bedzie to super pies.

jak nie chwyci- posocjalizujemy diane jeszcze 2-3tyg i wtedy usuniemy z tekstu co trzeba i dopiszemy, co trzeba.

przez caly miniony rok, diana miala jakies tam ogloszenia co dluzszy czas. byla 1 chetna pani, zootechnik, godzacy sie na dzika Diane, mega dzika- wg moich owczesnych przekonan o suni. moze teraz latwiej sie taki ktos znajdzie, gdy wiemy,ze nie jest az tak z diana zle.

a wiec- dopisuje na dole:

Diana to zjawiskowo piękna sunia o niespotykanej urodzie. Jest dość dużym psem, w typie owczarka niemieckiego, waży ok 30kg.
Nasza Diana wcale nie zachowuje się, jak księżniczka. Jedynym przejawem arystokratycznego zachowania jest spanie w łóżku, w pościeli, razem z Opiekunem Diana bardzo przywiązuje się do Opiekuna, nie odstępuje go na krok. Jest wierna, oddana, lojalna wobec niego. Okazuje miłość całym sercem. Uwielbia głaskanie i przytulanie, zachęca do zabawy podszczypując za ręce, śpi w ciągu dnia zawsze niedaleko ukochanego Opiekuna. Pozostałych domowników traktuje z większym luzem.

Diana akceptuje koty, także większość psów. Jednak jest tak oddana wybranemu Opiekunowi, że w domu pełnym psów, na niektóre z nich powarkuje, ale innymi żyje w zgodzie, a z jeszcze innymi się bawi.
Sunia dobrze chodzi na smyczy, grzecznie znosi jazdę autem, lecz jest nieco zestresowana.
Obawia sie małych dzieci, nie zna takich małych istot, trzyma się od nich z daleka.
Jest ewidentnie psem domowym, nie oddamy jej do kojca. Diana jest zdrowa, zaszczepiona przeciw wściekliźnie i odrobaczona. Ma około 3-4 lat.
Sunia jest juz wysterylizowana, jednak w przeszłości miała szczeniaki. Żyła wtedy na działce, wraz z bezdomnym panem. Nie znała życia w normalnym domu. Jednak już tam nauczyła się spać z ukochanym Opiekunem w łóżku. Nie znała czystości w mieszkaniu, przestronnych apartamentów, spacerów po osiedlu, wyjazdów na wekendy i wakacje. Diana poznaje to wszystko w domu tymczasowym. Dostała szansę na nowe, lepsze życie. Sunia pokazała, że jest czysta, posłuszna sunia, wpatrzona w człowieka, gotowa zrobić dla niego wiele.
Jest mądra i pojętna, szybko uczy się komend. Jak większość psów w typie owczarka niemieckiego, które nastawione są na pracę z człowiekiem, Dianie bardzo zależy, by cieszyć swojego Opiekuna.
Ta suna lubi spacery, poznawanie nowego terenu. Z czasem może być znakomitym stróżem w domu z ogrodem. Ma bardzo gruby, piękny głos.

Ta śliczna, mądra sunia na pewno przyniesie nowemu Opiekunowi wiele radosnych chwil, będzie często wywoływać uśmiech na jego twarzy. Jeśli już pozna się Dianę osobiście, nie można się w niej nie zakochać, tak mówi jej tymczasowa Opiekunka.

i ponizej namiary do adopcji na mari

p.s. kupilam pakiet ogloszen dla Diany, poprawcie tekst, dopiszcie co chcecie i wysylam na dniach.

Posted

te ogłoszenia.... dla mnie to "usprawiedliwienie", że jej domku szukam..... ale tak naprawdę.... ech...

Diana dostała nowiutkie zabawki wczoraj:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/698/bcd6f3ce20550afbmed.jpg[/IMG][/URL]

tak, jak myślałam, nie potrafi się nimi bawić, delikatnie próbowałam ja do zabawy zachęcić, zainteresowało ją tylko jadalne kółko ze skóry...

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/719/e35e5a9bb84366f2med.jpg[/IMG][/URL]

ale na krótko:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/717/9e61fb70b93c7885med.jpg[/IMG][/URL]

idzie Misiek... to moje! ;)
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images38.fotosik.pl/709/f7a6f055b9815bf6med.jpg[/IMG][/URL]

poszedł, można spać spokojnie ;)
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/719/caaf5a851a5b3f87med.jpg[/IMG][/URL]

Diana jest bardzo posłuszna, z jednym wyjątkiem:
kiedy leży już na pościelonym łóżku - "zejdź" nie działa !:shake:

a tak wogóle, to ja się nie nadaję do szkolenia psa.... ja mówię "zejdź" zaśmiewając się przy tym, bo kiedy ją spycham (chcę się też położyć) to ona wczołguje się z powrotem - zepchnę tył - przód znów na kołdrze... i na odwrót :evil_lol:

obrożę ściąga za każdym razem, więc nie zapinam jej już na taśmie, próbowała dzisiaj wyjść, ale furtka solidnie teraz zrobiona....
i Diana już szczeka - razem z Łatusiem - szczekają na psy na ulicy, na ludzi nie...:cool3:
a głos ma..... to trzeba usłyszeć, to bas grubszy, niż śpiewał Bernard Ładysz:-o

Posted

[quote name='Zosia123']Ależ cudeńko! Napatrzeć się nie można, a co dopiero w naturze....[/QUOTE]

w naturze to ona jest nie tylko śliczna, ale jeszcze słodka i kochana !
całuśna, radosna, zaczepia do zabawy, domaga się głaskania.... ale tylko do mnie...
choć i z Łatkiem już się troszkę czasem bawi...

Posted

trzeba ja rozkrecic do tych zabawek, nauczyc ja bawic sie, zachecac. bawic sie z innymi psami i niech obserwuje i sie uczy. czy bedzie zazdrosna?

to smiechu macie przy szykowaniu sie do spania :) haha

a co znaczy, ze to wymowka dla Ciebie??? [B]tekst moze byc? mam cos ujac, lub dopisac? wysle dzis jeszcze, tylko mari zatwierdz zmiany i podaj namiary do kontaktu. mail i tel. i miejscowosc. moze chcesz jakis tytul specjalny?[/B]

Posted

[quote name='kora78']trzeba ja rozkrecic do tych zabawek, nauczyc ja bawic sie, zachecac. bawic sie z innymi psami i niech obserwuje i sie uczy. czy bedzie zazdrosna?

to smiechu macie przy szykowaniu sie do spania :) haha

a co znaczy, ze to wymowka dla Ciebie??? [B]tekst moze byc? mam cos ujac, lub dopisac? wysle dzis jeszcze, tylko mari zatwierdz zmiany i podaj namiary do kontaktu. mail i tel. i miejscowosc. moze chcesz jakis tytul specjalny?[/B][/QUOTE]

bawiłam się rano z Łatkiem i z nią, zostawiłam im te zabawki, żeby się trochę "oswoiła" z nimi, jak wróciłam z pracy - białe kółko ze skóry zniknęło.... pewnie Łatuś zeżarł....albo i Diana :)

co do tekstu i ogłoszeń..... ryczę jak je czytam...
wymówka, bo powinnam szukać jej domu - więc.... szukam.... ale czy szczerze?
ten dom musi być wyjątkowy, wspaniały, muszą pokochać Dianę a nie sprawdzać, czy się nadaje do ich "potrzeb"! - inaczej - nie dam!!!!!!!!

a namiary:
tel. 504 252 274
mail: [email][email protected][/email]
miejscowość: Malczyce

Posted

[quote name='mari23']
co do tekstu i ogłoszeń..... ryczę jak je czytam...
wymówka, bo powinnam szukać jej domu - więc.... szukam.... ale czy szczerze?
ten dom musi być wyjątkowy, wspaniały, muszą pokochać Dianę a nie sprawdzać, czy się nadaje do ich "potrzeb"! - inaczej - nie dam!!!!!!!!
[/QUOTE]

Jak tak dalej pójdzie to Mari do nawet najlepszego nie odda ;)
[IMG]http://images45.fotosik.pl/719/caaf5a851a5b3f87med.jpg[/IMG]

Posted

No i stało się! Marysiu serce ty moje - odkochaj się! Dianka jest cudna i wspaniała i piękna, ale powinna mieć domek z mamusią na wyłączność :) - szukaj jej takiej i nie płacz!

Posted

[quote name='Basia1244']No i stało się! Marysiu serce ty moje - odkochaj się! Dianka jest cudna i wspaniała i piękna, ale powinna mieć domek z mamusią na wyłączność :) - szukaj jej takiej i nie płacz![/QUOTE]

wlasnie! mari, Ty sie nie nadajesz do tej roboty ;) a wredne ciotki walbrzyskie tak Cie wykorzystaly okropnie :((

Posted

[quote name='Basia1244']No i stało się! Marysiu serce ty moje - odkochaj się! Dianka jest cudna i wspaniała i piękna, ale powinna mieć domek z mamusią na wyłączność :) - szukaj jej takiej i nie płacz![/QUOTE]

wiem, i dlatego szukam..... i już płaczę,a chciałam napisać, że jak ktoś ją pokocha i będzie tam jedyna - to będzie szczęśliwa...
a dla jej szczęścia moje łzy nieważne, bo już płaczę, a będę pewnie bardziej...

Posted

[quote name='kora78']
a co znaczy, ze to wymowka dla Ciebie??? [B]tekst moze byc? mam cos ujac, lub dopisac? wysle dzis jeszcze, tylko mari zatwierdz zmiany i podaj namiary do kontaktu. mail i tel. i miejscowosc. moze chcesz jakis tytul specjalny?[/B][/QUOTE]

Dla mnie to ogłoszenie jest zbyt zagmatwane
Na wstępie piękna, potem wcale nie księżniczka,potem znów kochana sunia, potem po przejściach, potem znów kochana...
Albo najpierw kochana, a potem biedna i nie nauczona, albo na odwrót
Sorry Kora ;) mi wybaczysz, ale galimatias tam ;)

Posted

no bo ksiezniczka od diany ksieznej. ze ona nie jest taka przyslowiowa ksiezna. to popraw mi to zdanie, napisz, jak mam je wstawic. wyne tamto i wstawie twoje :)

ale ona jest i biedna i kochana :) mimo,ze biedna, wciaz jest kochana.

najlepiej- skopiuj sobie ten tekst. wywal,co chcesz, wpisz co chcesz i wstaw na watek. ok

i zajrzyj do fiony! link u spaniela chyba dalam.

Posted

księżniczka dzisiaj..... kopie doły pod krzewami !
ale nie ucieka - chodzi luzem i najwyraźniej akceptuje Łatuśka..... jakże mogłoby być inaczej - jego nie da się nie lubić ;)

podeszłam dzisiaj z Kasią - Diana się rozpędziła do mnie, ale jak zobaczyła dziecko - zatrzymała się, cofnęła a w końcu poszła sobie do budy....
najwyraźniej boi się dzieci, spróbuję jeszcze z trochę starszymi, bo Kasia to maleństwo 2-letnie

Posted

U Diany całe szczęście nie działa przysłowiowe "najlepszą obroną jest atak" :D
Woli się schować ;)
Ciekawe, jakby była zmuszona do kontaktu, co by zrobiła... Jeden psiak się daje miziać czochrać i klepać, inny nie... Ciekawe....

Posted

Wiesz mari?Jak czytam Twoje wpisy odnośnie Dianki, to nie wiem co mam napisać! Bo czytam wszystkie ale ileż mogę ochać i achać;) A zachwycam się rózniw mocno Dianka, co Tobą!I nadziwić się nie mogę, jaka jesteś kochana!

Posted

jak będzie gotowy tekst to wyślij mi Kora jak możesz na pw, wstawię na strony i allegro zrobię ale zwykłe mogę tylko
rano wysłałam kasę

Mari dzięki za opiekę nad Dianą! Wspaniale się u Ciebie ona czuje