xmartix Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 ale nie ma co sie poddawać, walczymy dalej Quote
marta0731 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='xmartix']ale nie ma co sie poddawać, walczymy dalej Oczywiście :) Kazik czy Ty przypadkiem masz czas by pospamować wątek w poszukiwaniu deklaracji? Kora nie ma na pewno, ja przy tempie mojego neta nie nadążam przelecieć moich wątków... Bez rozsyłania Diany możemy pomarzyć o zbieraniu deklaracji, widzimy wszystkie ile nas jest na wątku...... :( Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 marta0731 napisał(a):Nie chcę mieć czarnowidztwa, ale za dużo tych "tanich..., za niedługo..., zależnych od czegoś tam... dt", z których nie wiadomo czy coś wyjdzie Trzeba Dianie szukać normalnego hotelu i reszty deklaracji (150zł od Xmartix to już naprawdę dużo), jeśli któryś z tych dt się zwolni to super, ale nie można na tym bazować. Tak będziemy analizować i czekać i czekać, a Diana jak ktoś słusznie zauważył też czeka i młodsza się nie robi i jej szanse się niestety nie zwiększają...:shake:Chyba masz wiele racji.Niestety.Ale walczyć trzeba.Najgorsze jest to ograniczenie terenowe.Bo hotelików jest chyba sporo.Czytałam ze bardzo fajny,wychwalany, jest u ZuziM,ale to chyba kawałek od Was. Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='marta0731']Oczywiście :) Kazik czy Ty przypadkiem masz czas by pospamować wątek w poszukiwaniu deklaracji? Kora nie ma na pewno, ja przy tempie mojego neta nie nadążam przelecieć moich wątków... Bez rozsyłania Diany możemy pomarzyć o zbieraniu deklaracji, widzimy wszystkie ile nas jest na wątku...... :(Z czasem u mnie kiepsko.Mam komputer włączony,ale mam w domu mnóstwo zajęć i dopiero wieczorami mam trochę spokoju.Ale często wtedy zasypiam nad klawiaturą:( Czy Diana ma wydarzenie na FB?To podobno bardzo skuteczne jest w zbieraniu pieniędzy też. Quote
kora78 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 diana nie ma fb zuzie znamy, mialysmy tam juz jedna sunie to od nas 80km, jak nie ciut lepiej. lilu jest blizej poczekajmy kilka dni,az sie u lilu wyklarje cos, bo tam bylo zainteresowanie 2 psami i jak one pojada do ds to jest szansa. ale to znow wciaz trzeba czekac mara, napisz do zuzi, na kiedy byloby miejsce i za ile, ok? owczarek niemiecki, sunia, wiec mniejsza. Quote
Zosia123 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 cześć dziewczyny, dużo nie mogę obiecać, ale mogę zorganizować jakiś bazarek jak sunia będzie w hotelu - tak mniej więcej za 2 tyg. powinnam mieć więcej czasu Quote
marta0731 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Zosia dziękujemy za bazarek jak będzie potrzebny :) Tylko tu stałych deklaracji potrzeba...:roll: Do Zuzi to ja sama z kolegą psa wiozłam i miałyśmy potem dobry kontakt telefoniczny cały czas hotelowania, prawie rok, jutro zadzwonię zapytam, tak w razie czego, jakby Lilu miejsc nie miała, bo to jednak bliżej... Bo Zuzia to taka "super babka" że naszą sunię na ds zostawiła:loveu: Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 marta0731 napisał(a):Zosia dziękujemy za bazarek jak będzie potrzebny :) Tylko tu stałych deklaracji potrzeba...:roll: Do Zuzi to ja sama z kolegą psa wiozłam i miałyśmy potem dobry kontakt telefoniczny cały czas hotelowania, prawie rok, jutro zadzwonię zapytam, tak w razie czego, jakby Lilu miejsc nie miała, bo to jednak bliżej... Bo Zuzia to taka "super babka" że naszą sunię na ds zostawiła:loveu: No właśnie też wiele dobrego się o ZuziM naczytałam.Przepraszam,że sie strącę.Tu chyba nie są potrzebne właśnie stałe deklaracje.Z tego,co pamiętam,to Dianka miałaby niedługo dom u Demi i xmatrix będzie za to płaciła. teraz tez chce wpłacac 150zł,potrzeba nam tylko na jakis czas na uzupełnienie ewentualnej brakującej kwoty.Deklaracje cięzko jest zdobyć,bo wiązą ludzi,ale jednorazowe kwoty chyba łatwiej. A własnie FB pomaga w zebraniu jednorazowych.Mysle więc,że pieniądze w przypadku Diany nie są ważne,bo mamy pewne 150zł.Resztę uda sie zebrać według mnie. Miejsce jest najpotrzebniejsze! Quote
xmartix Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 z transportem to chyba nie problem, to nie Warszawa! :D Quote
marta0731 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Rozmawiałam z ZuziąM :) Zaraz jej wyślę linka do wątku Diany, niech sama się wypowie Miejsce może i będzie, koszt jakieś 350zł, ale niech Zuzia sama napisze ;) Quote
kazik132 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 marta0731 napisał(a):Rozmawiałam z ZuziąM :) Zaraz jej wyślę linka do wątku Diany, niech sama się wypowie Miejsce może i będzie, koszt jakieś 350zł, ale niech Zuzia sama napisze ;) Ale by było fajnie!Czekamy w takim razie na ZuzieM Quote
Zosia123 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 U Zuzi jest Amorek z Dzierżoniowa i jest mu tam bardzo dobrze :) Apropos deklaracji stałych, wlaśnie Amorek pojechał do Zuzi prawie bez kasy i tak się wszyscy sprężyli, że kasa się znalazła. Właśnie m.in. ja robiłam dla niego bazarek. Quote
kazik132 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Coś ZuziaM nie weszła na wątek?Znowu jakiś pech?:(Bardzo leży mi na sercu ta psinka i nie wiem kompletnie jak jej pomóc! Quote
zuziaM Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Jestem, ale dopiero teraz znalazlam chwile. Na kilka tygodni, jak piszecie i jak mowila Marta, sunia moze pobyc u nas. Bo potem mam juz znow rezerwacje dla kolejnego psiaka i suni. Tylko nie w ten najblizszy weckend, bo mam az nadmiar psiakow. Dopiero od srody najwczesniej bede gotowa. Quote
kazik132 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 zuziaM napisał(a):Jestem, ale dopiero teraz znalazlam chwile. Na kilka tygodni, jak piszecie i jak mowila Marta, sunia moze pobyc u nas. Bo potem mam juz znow rezerwacje dla kolejnego psiaka i suni. Tylko nie w ten najblizszy weckend, bo mam az nadmiar psiakow. Dopiero od srody najwczesniej bede gotowa. O!Jest Zuzia!Witamy:) Zuziu,mam pytanie, a co bedzie jak ten dom na który czeka Diana nie będzie gotowy za parę tygodni:(Już tyle razy dom uciekał Diance sprzed nosa! Chyba teraz ja zaczynam uprawiać czarnowidztwo:( Quote
zuziaM Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Trudno mi powiedziec. Rozne sytuacje sie zdarzaja i taka tez moze, oczywiscie. Ale zawsze mozna znalezc jakies rozwiazanie. Mozna zaklepac jakies miejsce w innym hoteliku np. Bo jakis inny tez byl rozpatrywany, prawda ? No zobaczymy w kazdym razie. Quote
kazik132 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 zuziaM napisał(a):Trudno mi powiedziec. Rozne sytuacje sie zdarzaja i taka tez moze, oczywiscie. Ale zawsze mozna znalezc jakies rozwiazanie. Mozna zaklepac jakies miejsce w innym hoteliku np. Bo jakis inny tez byl rozpatrywany, prawda ? No zobaczymy w kazdym razie.To co dziewczyny?Jaka decyzja?Chyba nie ma na co czekać.Tak myślę. Quote
kora78 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 zuziam, a do kiedy moglaby zostac u Ciebie? wiezc sunie do zuzm, potem do lilu, potem na dt u matrixs... za duze zamieszanie. wezmy pod uwage, ze pies jest dziki, troche mini, nim zaufa, a tu znow przerzut... i koszta transportu dochodza wozic, w 3 rozne miasta, choc w 1 wojewodztwie, lecz z jednego kranca na drugi. zuziam, jaki koszt dla takiego psa? na ten wekend nie ma szans, by ja dowiezc. w ogole to nie wiem, jak transport, bo tu od nas zawsze z tym wielki problem jest. trzeba kogos trzeciego angazowac, obcego.placic mu ok 100zl za dowoz do zuzi, za kilka dni za powrot, bo jadac do lilu moglaby znow przez wch jechac, lub przez wroclaw. wszystko zalezy, ile to te kilka tygodni. czekamy, az jakis z 3 psow znajdzie ds, psow malo adopcyjnych. zakladam srednio 2 mce, ale moze to i pol roku potrwac. Quote
NikaEla Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 kora78 napisał(a): wszystko zalezy, ile to te kilka tygodni. czekamy, az jakis z 3 psow znajdzie ds, psow malo adopcyjnych. zakladam srednio 2 mce, ale moze to i pol roku potrwac. Różnie to bywa z tym ile to potrwa. Np. w Koninie jest sunia, która 2 lata była w DT !!!! i nie znalazła stałego, wróciła do schronu :( :( Quote
kazik132 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 kora78 napisał(a):zuziam, a do kiedy moglaby zostac u Ciebie? wiezc sunie do zuzm, potem do lilu, potem na dt u matrixs... za duze zamieszanie. wezmy pod uwage, ze pies jest dziki, troche mini, nim zaufa, a tu znow przerzut... i koszta transportu dochodza wozic, w 3 rozne miasta, choc w 1 wojewodztwie, lecz z jednego kranca na drugi. zuziam, jaki koszt dla takiego psa? na ten wekend nie ma szans, by ja dowiezc. w ogole to nie wiem, jak transport, bo tu od nas zawsze z tym wielki problem jest. trzeba kogos trzeciego angazowac, obcego.placic mu ok 100zl za dowoz do zuzi, za kilka dni za powrot, bo jadac do lilu moglaby znow przez wch jechac, lub przez wroclaw. wszystko zalezy, ile to te kilka tygodni. czekamy, az jakis z 3 psow znajdzie ds, psow malo adopcyjnych. zakladam srednio 2 mce, ale moze to i pol roku potrwac. O matko!ale jak będziemy tak ciągle myślec,to ta biedna psina nie wyjedzie ze schronu:( Po co ma jechac do lilu?A nie może zaczekać u ZuziM na ten domek u demi?Nie będzie tak źle,zobaczycie dziewczyny!Może jednak zaryzykujemy!Za kilka tygodni,to może się juz zsocjalizować u Zuzi i może DS znajdzie! Quote
kora78 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 z bazarku ksiazkowego dla diany ode mnie 87,50 http://www.dogomania.pl/threads/201499-biblioteka-mojej-mamy-plus-nowosci-koniec na odp zuzi chyba ne ma co czekac, bo dni znow leca. trzeba zadzwonic Quote
kazik132 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='kora78']z bazarku ksiazkowego dla diany ode mnie 87,50 http://www.dogomania.pl/threads/201499-biblioteka-mojej-mamy-plus-nowosci-koniec na odp zuzi chyba ne ma co czekac, bo dni znow leca. trzeba zadzwonicJestem bardzo za!Bo jak nie ruszymy z miejsca,to znów wszystko stanie.Tyle psów już opuściło schroniska od czasu,kiedy Diana miała jechac prawie na pewno.A ona biedna ciągle siedzi bez perspektyw. Quote
kora78 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 kaziunia czekamy, rozmawialam z mari, kilka dni musimy poczekac. badzmy dobrej mysli,ze sie uda i Diana od razu do mari pojedzie :) Quote
kazik132 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 kora78 napisał(a):kaziunia czekamy, rozmawialam z mari, kilka dni musimy poczekac. badzmy dobrej mysli,ze sie uda i Diana od razu do mari pojedzie :)P matko!Znowu zmiana planów?I znowu czekamy?No to czekamy!Ja to jestem w gorącej wodzie kąpana,wiem!Ale już się niecierpliwię trochę.Przepraszam! Quote
Recommended Posts