kasia14 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Puszek ma ok. 5 lat. Wesoły, łagodny pies, wykastrowany. Z innymi towarzyszami z boksu dogaduje się bez większych problemów. Został oddany przez właściciela - podobno nie umie zostawać sam w domu, a oni gdzieś wyjeżdżali. Puszek początkowo mieszkał w boksie w budynku. Teraz, ze względu na dużą liczbę nowych psów został przeniesiony na boksy ogólne. Możecie sobie wyobrazić jak wygląda:( Moknie, wszystko na nim zamarza, łącznie ze słomą w budzie, przypomina jeden wielki kołtun. Trzęsie się z zimna. Boimy się z dziewczynami, żeby się nie rozchorował, lub co gorsze nie zamarzł. Pilnie szukamy dla niego domu tymczasowego. Potrzebuje też ogłoszeń, ma tylko allegro. Zdjęcie z jesieni. Tekst do ogłoszeń - post 6! Kontakt: Piechcia15: tel. 692 486 565 [email protected] Do mnie: gg. 2484076 [email protected] Quote
leni356 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Czy Osa się kontaktowała w jego sprawie z Piechcią? Quote
Talcott Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Allegro ma wyróżnione??? Podaj też w 1 poście tel i mail do siebie!!! Zaraz uproszę " ogłoszeniowe Ciotki" o pomoc!! Quote
kasia14 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 leni356 napisał(a):Czy Osa się kontaktowała w jego sprawie z Piechcią? Nie mam pojęcia, a kiedy miała się kontaktować? Rozmawiałam z Piechcia do południa, nic mi nie mówiła, ale na pewno się odezwie na wątku. Talcott napisał(a):Allegro ma wyróżnione??? Podaj też w 1 poście tel i mail do siebie!!! Zaraz uproszę " ogłoszeniowe Ciotki" o pomoc!! Allegro ma zwykłe. Zaraz wrzuce tekst do ogłoszeń i kontakt. Quote
Talcott Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 To kto mu zrobi wyróżnione? Ja mu fundnę!!!!! Quote
kasia14 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Tekst do ogłoszeń Kiedyś Puszek, mały, puchaty, wesoły. Leżący na kanapie, wychodzący na spacery ze swym ukochanym Panem. Mieszkający w ciepłym domu, z miską dobrego jedzenia i, jak mu się wydawało, miłością. Pies z bajki. Teraz Wystraszony, brudny, skołtuniony. Pogryziony przez innych towarzyszy niedoli. W niedużym kojcu i spacerami góra raz na tydzień. Bez swojego Pana. Zwinięty w kłębek w rogu boksu, trzęsąc się ze strachu i zimna. Boimy się, aby nie zamarł, niska temperatura i opadu nic dobrego nie wróżą dla niego. Pies z bajki znalazł się w horrorze. Pozbawiony miłości, porzucony. Bo… niby wyjazd, zagranice, do pracy, dla Puszka nie ma miejsca w tych planach, nie ma czasu. Bo… niby nie umie zostawać sam, byłby tylko problemem. Jaki był prawdziwy powód raczej się nie dowiemy. Widoczne są tylko jego skutki… Teraz szukamy dla Puszka nowego domu. Pewne jest, że Puszek to pies raczej niekłopotliwy. Lubi pobiegać na spacerze, ładnie chodzi na smyczy, dogaduje się dobrze z innymi psami. Uwielbia zabawy z ludźmi, głaskanie, pozwala się brać na ręce. Jest niewielki, wazy ok. 6-8kg. Mimo, że teraz nie wygląda zbyt okazane, gdyby zadbać o jego sierść będzie pięknym psem, którego pozazdrości nam nie jeden odwiedzający nasz dom gość. Ze względu na to, że nie wiemy czy Puszek umie zostawać sam w domu, potrzebuje cierpliwych i wyrozumiałych opiekunów. Puszek ma ok. 4-5 lat. To jak spędzi pozostałe mu długie lata zależy tylko od Ciebie. Czy dasz mu dom i miłość, na jaką zasługuje? Proszę, nie skazuj go na dożywocie w schronisku, za ludzką nieodpowiedzialność! Kontakt: Tel. 692486565 Quote
kasia14 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Talcott napisał(a):Super! to kto zrobi??? allegro Puszka ma Modliszka84 - tylko, że zwykłe Quote
Talcott Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 To napisz do Niej - jak się zgodzi to prześlę Jej kasę:cool3: Zamówić mu banerek??? Quote
Talcott Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Daj ten tekst do pierwszego posta i może dopisz w tytule ze PILNIE szukamyDT Quote
kasia14 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Talcott napisał(a):To napisz do Niej - jak się zgodzi to prześlę Jej kasę:cool3: Zamówić mu banerek??? O banerek też już piszę ;) Modliszka się tu odezwie to na pewno poda numer konta, tylko pewnie jutro. Quote
leni356 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 kasia14 napisał(a):Nie mam pojęcia, a kiedy miała się kontaktować? Rozmawiałam z Piechcia do południa, nic mi nie mówiła, ale na pewno się odezwie na wątku. Parę dni temu podałam namiar Osie. Może go wezmą do siebie Quote
modliszka84 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 allegro się skończyło ostatnio więc mogę akurat wystawić nowe - jak ktoś chętny do sponsorowania wyróznienia to kasia poda nr konta ;) Quote
Talcott Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ja!!! To niech da mi na PW! Wytłuście to DT co? Quote
kasia14 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 leni356 napisał(a):Parę dni temu podałam namiar Osie. Może go wezmą do siebie Rozmawiałam właśnie z piechcia. Pare dni temu ktoś dzwonił do niej, ale nie jest pewna czy to z KŚ. Nie był to typowy tymczas, bo psiak mial iść do pekińczyków, mają ich tam kilkadziesiąt, wszystkie po przejściach, więc to nie było takie typowe DT. Ale tak czy siak - Puszek tam nie trafi, jednak go nie wezmą. Mówimy o tym samym? Nikt więcej o niego nie pytał. Aa.. pogrubić w temacie słowo DT? nie umiem Jeszcze jedna ważna rzecz. Puszek jest wykastrowany. Quote
piechcia15 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 ksiu dodaj wszystkie jego fotki do pierwszego postu tak,osa kontaktowała się ze mną na dogo, bo chciały go wziąć do ich pekińczyków, ale niestety Puszek ma za długi dzióbek i nie nadaje się bo w razie zgrzytów mógłby zrobić im krzywdę. błagam wymyślcie cos,bo on tam zamarznie, ale raczej bezpłatny tymczas bo chyba na kolejny płatny nie możemy sobi epozwolić finansowo:( chyba, że znajdziemy sponsora:( Quote
kasia14 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Zdjęcia dodane do 1 postu ;) Misiuniek Musimy coś wymyślić:(. Puszek był już raz na boksach ogólnych, gdy nie było jeszcze tak zimno, ale szybko wylądował w budynku po tym jak został pogryziony przez innego psa:( Quote
leni356 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jeśli znalazłby się nawet płatny dt to zapłacimy ze skarpety kudłaczy Quote
malagos Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Boziulko, śliczny jest.... co takie psy robia w schronisku, no co?........ Quote
Talcott Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 kasia14 napisał(a):Zdjęcia dodane do 1 postu ;) Misiuniek Musimy coś wymyślić:(. Puszek był już raz na boksach ogólnych, gdy nie było jeszcze tak zimno, ale szybko wylądował w budynku po tym jak został pogryziony przez innego psa:( Wyślij mi tekst i zdjęcia na [email protected] będziemy pilnie szukać! Mąż tez obiecał pomóc! Quote
Talcott Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Wyłlalam tez PW do Madalleny - miała super - niedrogi płatny domowy DT - Ciotki czekamy! Quote
Recommended Posts