Jump to content
Dogomania

Malutki, kudłaty PUSZEK - czy zamarznie w schronisku? JUŻ W NOWYM DOMU!!!!!

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też mam taką nadzieje, bo jest równie wspaniała jak Puszek;)

Piechcia - co do Łatka, porobię mu jutro ogłoszenia. Inaczej pomóc nie mogę, ze względu na jego wielkość i 'problem' :(

Posted

Puszek w piątek będzie miał zabieg usuwania ropniaków, bo jak się okazało u weta ma ich trochę... przy okazji zostanie usunięty kamień z ząbków.

Relacje ze sznaucerkiem były początkowe fatalne. Pierwszą noc i 2 dni się żarły non stop, gryzły, walczyły o wszystko... Pierwszej nocy psy poszły spać o 4 rano... Powoli z dnia na dzień są postępy, dzisiaj podobno przez chwilą nawet bawiły się ze sobą i śpią w niedalekiej odległości od siebie.
Poza tym Puszek nie sprawia problemów.

Posted

piechcia15 napisał(a):
a gdzie te ropniaki miał? tzn ma?

Na karku, przy ogonie. Ogólnie ja znalazłam 4 (może 5) w tym takie 2 troszkę większe... Wydawalo mi się, że nie są one operacyjne, ale podobno wet dobry, więc trzeba mu zaufać ;)

• 3 weeks later...
Posted

Puszek już po zabiegu. Kamienia nie miał ściąganego, bo po kilku tygodniach jedzenie suchej karmy kamień zniknął sam :)
Wet stwierdził, że Puszek był strasznie zaniedbany w poprzednim domu - te narośle, kamień to wszystko skutek zaniedbania.
Ze Szczotkiem już się dogadały rewelacyjnie i całe dnie jest istne szaleństwo.
Z tym zostawaniem w domu też grubo było przesadzone, bo tylko początkowo wył przez chwilę jak ktoś wychodził z domu, próbował drapać drzwi - ale zastawiali je kartonem i nie było problemu. Teraz już jest grzeczny, powoli zaskoczył, że nikt go nie zostawi i zawsze ktoś wraca.
Zrobił się z niego za to pies obronny, jest bardzo czujny, nie cierpi młodych mężczyzn - przychodzących kolegów gryzie po nogach i szarpie ze złością za nogawki ;)