kasia14 Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 magdola napisał(a):o Boshe to ja już pisze na wątku.... Dziękuję.... Jeszcze nie mogę wysyłac wiadomości.... nie wiem czemu...........:( do leni:( To my dziękujemy:) Gdyby nie twoja decyzja Punio nadal by czekał, bo mi udało sie namówić dziadków pod warunkiem, że bedzie tylko ok. tyg, a teraz sami go oddac nie chcą ;) A podasz wątek tamtej suni? Quote
magdola Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 kasia14 napisał(a):To my dziękujemy:) Gdyby nie twoja decyzja Punio nadal by czekał, bo mi udało sie namówić dziadków pod warunkiem, że bedzie tylko ok. tyg, a teraz sami go oddac nie chcą ;) A podasz wątek tamtej suni? Jest w podpisie moim Quote
Osa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='kasia14']Rozmawiałam właśnie z piechcia. Pare dni temu ktoś dzwonił do niej, ale nie jest pewna czy to z KŚ. Nie był to typowy tymczas, bo psiak mial iść do pekińczyków, mają ich tam kilkadziesiąt, wszystkie po przejściach, więc to nie było takie typowe DT. Ale tak czy siak - Puszek tam nie trafi, jednak go nie wezmą. Mówimy o tym samym? Nikt więcej o niego nie pytał. [SIZE="3"]Azyl "Koci Świat" jest to prywatny dom Oprócz pomocy potrzebującym kotom niesiemy pomoc płaskonosym psom Psy mają domowe warunki,karmione są dobrą karmą, są pod stałą opieką weterynarzy.Na dzień dobry są weterynaryjnie diagnozowane i w razie potrzeby jak najszybciej leczone. U nas wszystkie psy i suki są wysterylizowane/kastrowane wszystko to są psy po traumatycznych przejściach i musimy je tak dobierać żeby się dobrze czuły w swoim towarzystwie do czasu adpocji. Niestety Kasia Strzelecka szefowa naszej fundacji nie zgodziła się wziąć Puszka do pekińczykarni a tam jest tylko miejsce. Powód- nigdy nie łączy psów o normalnej kufie z tymi płaskonosymi - takie są zasady. "koci świat" to azyl koci... Mamy ok.150 kotów... Po pekińczykach z interwencji z Otwocka została nam tzw.pekińczykarnia-Azyl dla psów o płaskiej kufie.( są to pokoiki z wersalkami i fotelami w których przebywają plaskate) Nie pytamy o wiek czy stan psa- to nie jest ważne- nesiemy pomoc zawsze-Jednak warunek jest jeden PŁASKA KUFA Nie mamy kilkudziesięciu pekińczyków...;) Te są do adpocji... [SIZE="3"] PŁASKONOSE DO ADOPCJI [SIZE="3"]To tak w ramach kilku słów o sobie... Cieszę się że Puszek juz grzeje dupcię w domu Quote
kasia14 Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Osa, Ja tylko napisałam to, co się dowiedziałam od Piechci, widocznie trochę źle to zinterpretowałyśmy, a ja nie znałam wczesniej waszej działalności w zakresie psów ;)A pieski macie piękne:) Fajnie, że się odezwałaś;) Quote
Osa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Ja tak w ramach reklamy;) Jakby był jakiś plaskaty w opałach to dajcie znać.. Quote
magdola Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Osa napisał(a):Ja tak w ramach reklamy;) Jakby był jakiś plaskaty w opałach to dajcie znać.. Ja tez ich zamieściłam na innym wątku .... Chyba się ni egniewasz??? Quote
magdola Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Osa napisał(a):Ależ skąd...:)Uffff Ulżyło mi bo mnie ciotki straszyły, że je na kudłaczach ogłaszam.....:D A ta niunia grzywaczowa cudowna..... Quote
Osa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Nasza babcia Amelcia.. Zauważyłyście że Puszek jakby taki podobny do niej - takie młodsze wydanie babuszki Amelki...:) Quote
leni356 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Osa napisał(a):Ja tak w ramach reklamy;) Jakby był jakiś plaskaty w opałach to dajcie znać.. Osa, wejdź na wątek kudłaczy w potrzebie - tam jest kilka płaskonosych do ratowania (link w moim podpisie) Quote
magdola Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Osa napisał(a):Nasza babcia Amelcia.. Zauważyłyście że Puszek jakby taki podobny do niej - takie młodsze wydanie babuszki Amelki...:) Ja wiem, ale ukrywam w tajemnicy, a inni....hmmmmm..... Bo ja "zagrzywaczona jestem" :):):) A Puszek jest w typie... Tak jak Chester/Kurczak z OS Quote
Osa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Plaskate tam są? A które to ? Bo ja tam czasem bywam ale nic mi się w oczy nie rzuciło z płaskim ryjkiem.Nie za bardzo mam czas to wszystko przetrząsać... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ach Ty ... Nasze fundacyjne powklejała i mnie na wątek zaprasza... Ale narobiłaś zamieszania... One są na płaskonosych czyli na pekinach w potrzebie lepiej wykasuj coby dziewczynom od kudłaczków zamieszania nie robić- tam kudłaczki a na pekinach i shih w potrzebie płaskonosy... Quote
magdola Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Osa napisał(a):Plaskate tam są? A które to ? Bo ja tam czasem bywam ale nic mi się w oczy nie rzuciło z płaskim ryjkiem.Nie za bardzo mam czas to wszystko przetrząsać... a moze to te co ja wrzuciłam :) Quote
leni356 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Osa, jeszcze w Ostatniej Szansie jest płaskonos, ale nie rasowy. Zobacz czy on już jest na wątku płaskonosych Quote
modliszka84 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 no to już oficjalnie: Puszek ma dom , przed chwilą odjechał ze swoją panią do Częstochowy :loveu: będzie miał braciszka Szczotka :evil_lol: - sznaucerka mini Quote
Talcott Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 hurrrrrraaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
kasia14 Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 PUSZEK WŁAŚNIE WYRUSZYŁ W DROGĘ DO NOWEGO DOMU DO CZĘSTOCHOWY :) Wrażenia bardzo pozytywne, młodzi ludzie, kochający zwierzęta, w domu jest pies, sznaucer mini. Dom z ogrodem. Nie sadzę, aby było jakieś problemy bo Punio to Anioł, ale nawet gdyby nie umial zostawać sam w domu itp. to nic im nie przeszkadza ;) Obiecane mamy zdjęcia Puszka. Myślę, że będzie dobrze, Puszek bardzo szybko się przywiązuje - we mnie był wpatrzony jak w obrazek, dobrze się stało, że tak szybko pojechał, bo znowu by miał złamane serduszko. Trzymajcie za Punia kciuki! Quote
modliszka84 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 kurcze żeby wszystkie akcje były tak szybkie ;) wątek na dogo, za kilka dni tymczas, fryzjer, a za dwa dni dom ;) Quote
leni356 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Gratuluję Puszkowi nowego cudownego życia :loveu: I przypominam że w schroniskach czeka dużo takich biedaków kudłaczy które przemienią się w księcia bardzo, bardzo szybko.. Wątek kudłaczy w moim podpisie Quote
modliszka84 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 zaraz właśnie muszę podmienić aukcję bo zostało 9 dni i szkoda żeby się zmarnowało ;) może uda się upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :P Quote
piechcia15 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 no to super wieści!! a ja miałam właśnie zapytać czy Puszek już mniej tęskni za kasią:) ale teraz to on szybko o niej zapomni:) oby każda akcja taka była:) Kasia teraz z tym Łatkiem by coś zadziałać bo dzisiaj znowu do mnie dzwonili:( że zlał sie na łóżko i juz nie moga wytrzymać:( Quote
Recommended Posts