Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja ja ogłoszę.

Tylko zastanawiam się czy nie ''okroić" troche tego tekstu,moze nie rozpisywać się tak ze szczegółami o jej chorobie(przecież to juz przeszłość).
Napisać tylko jakos tak przystępnie ,że w związku z komplikacjami jakie były po sterylce potrzebuje domu gdzie nie będzie musiała wchodzić po schodach?
Nie wiem,co wy na to?

[SIZE=2]Ostatnio była ogłaszana z takim:

Albinka,czy ktoś pokocha psiego ANIOŁA???[/SIZE] [SIZE=2]

Minął już rok, kiedy toczyliśmy dramatyczną walkę o życie Albinki, walkę zwycięską .[/SIZE] [SIZE=2]

Nie znamy dokładnie wcześniejszych losów Albinki, ale z tego co wiemy dzieliła bezdomność z bezdomnym człowiekiem, kiedy on zmarł, została sama na działkach, gdzie oboje koczowali, stamtąd ją zabraliśmy.[/SIZE] [SIZE=2]
W styczniu 2010 r sunia miała przeprowadzony zabieg sterylizacji, niestety w czasie operacji nastąpił krwotok, skutkiem czego doszło do zatoru w rdzeniu kręgowym. Konieczna była następna operacja ratująca życie, Albinka miała przeprowadzane dwie transfuzje krwi, była bliska śmierci.
Odkąd tylko stan Albinki sie ustabilizował, rozpoczęłysmy poszukiwania domu dla niej.
Jesteśmy zrozpaczone, kończą sie fundusze na dalsze utrzymanie jej w dt.
Co bedzie dalej z Albinką, przecież nie może do końca życia tkwić w domu tymczasowym.
Czy ma jeszcze szanse na dom, czy znajdzie ludzi, którzy pokochają ją bezwarunkowo?
Albinka tyle już w życiu wycierpiała, czyżby to wszystko miało pójść na marne?
Szukamy dla niej domu z ogrodem, gdzie nie musiałaby chodzić po schodach, bo jednak jest to problem dla niej.
Albinka nie wymaga w tej chwili żadnego leczenia, ani rehabilitacji, porusza się w miarę sprawnie.

Albinka jest cudowną sunią , o wspaniałym charakterze, delikatną, subtelną , o dużym uroku, którym ujmuje wszystkich, którzy ją poznają. Bardzo lubi dzieci, dogaduje sie b.dobrze z inymi psami i kotami.[/SIZE] [SIZE=2]
Jest bardzo grzeczna, usluchana. Niezwykle spokojna, uwielbia przytulanie i glaskanie.
Czysta w domu, nie niszczy i ładnie chodzi na smyczy. Nie potrzebuje dużo ruchu, wiec idealna by była do spokojnego domu.

Sunia jest zdrowa, jest zaszczepiona, WYSTERYLIZOWANA, zaczipowana, odrobaczona.[/SIZE] [SIZE=2]

Kontakt w sprawie adopcji:[/SIZE] [SIZE=2]
609-890-204
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/SIZE] [SIZE=2]

Mamy cały czas nadzieję, że stanie się cud i ktoś pokocha Albinkę,ona naprawdę na to zasługuje .....[/SIZE] [SIZE=2]

ADOPTUJĄC PSA NIE ZMIENISZ ŚWIATA,ALE ŚWIAT ZMIENI SIĘ DLA NIEGO[/SIZE] [SIZE=2]
Zastanów się, Twoja decyzja może zmienić jej świat...[/SIZE]

Posted

ja za Albinkę też oczywiście się wezmę w takim razie na inne województwo ;) może znowu spróbujemy z masowymi ogłoszeniami na różne miejscowości?

ja ją ogłaszałam swego czasu z takim tekstem:
[url]http://www.swistak.pl/a10968373,Albinka-psi-ANIOL-dwukrotnie-uciekla-SMIERCI-.html[/url]

Posted

Myslę, że lepiej ogłaszac ją z okrojonym tekstem. Jej problem nogi nie wynika z komplikacji po sterylce, tylko po złamaniu nogi, kiedy zerwał się nerw. Nie ma chyba juz co mieszać. Lepiej napisac, że po złamaniu ma mniej sprawną jedną stopę i zimą wymaga zakładania bucika ochronnego. Latem przeciez zadnego problemu nie ma.
Tylko nie piszcie, że ma 3 lata. lepiej napisac, ze to kilkuletnia sunia, np. 4-5, jakby ktoś juz póxniej drążył.
Najpierw same superlatywy np. dzieci, psy, koty, przytulność, potem ciut gorszych wiesci i na koniec apel o zlitowanie sie.

Posted

Skleciłam taki tekst :)
Zerknijcie proszę ,może trzeba coś poprawić, coś dodać ,coś wyciąć:roll:
[I]
Albinka jest cudowną sunią , o wspaniałym charakterze, delikatną, subtelną , o dużym uroku, którym ujmuje wszystkich, którzy ją poznają. Bardzo lubi dzieci, dogaduje sie b.dobrze z inymi psami i kotami.
Jest bardzo grzeczna, usluchana. Niezwykle spokojna, uwielbia przytulanie i glaskanie.
Czysta w domu, nie niszczy i ładnie chodzi na smyczy. Nie potrzebuje dużo ruchu, wiec idealna by była do spokojnego domu.

Sunia w przeszłości miała złamaną łapkę,wynikiem tego jest mniej sprawna jedna stopa i zimą wymaga zakładania bucika ochronnego. Latem zadnego problemu nie ma.
Szukamy dla niej domu z ogrodem, gdzie nie musiałaby chodzić po schodach, bo jednak jest to problem dla niej.
Albinka nie wymaga w tej chwili żadnego leczenia, ani rehabilitacji, porusza się sprawnie,bawi się biega zachowuje się jak każdy pies.

Jest to sunia, która ma w sobie to COŚ, coś czego nie da się jednoznacznie zdefiniować, każdy kto ją osobiście pozna jest w niej zakochany, ma niesamowitą siłę zjednywania sobie ludzi, ale mimo tego...
Albinka nadal czeka na swój dom. DOM jedyny, wymarzony, wytęskniony .

Sunia jest zdrowa, jest zaszczepiona, WYSTERYLIZOWANA, zaczipowana, odrobaczona.

Kontakt w sprawie adopcji:
609-890-204
[email][email protected][/email]

Mamy cały czas nadzieję, że stanie się cud i ktoś pokocha Albinkę,ona naprawdę na to zasługuje .....

Pamiętaj - zwierzę nie jest rzeczą- adopcja psa to decyzja na całe jego życie. [/I]

Posted

Jaago, wiem ze masz masé na glowie, ale wyslalam Ci maila w sprawie umieszczenia Albinki w dziale adopcji "niepelnosprawnych" u mnie. Nic nie mogé obiecac ze cos z tego wyjdzie, ale czasem moze sié trafic ktos kto zechce pomóc, albo choc kupic leki.

Posted

Agata, w moim odczuciu tekst w porządku.Zrobiłam tylko kilka kosmetycznych poprawek i usunęłam zdanie ,że ładnie chodzi na smyczy, bo z tego co pamiętam ze względu na łapke własnie nie chodzi na smyczy...
Wklejam :;)

[I]Albinka jest cudowną, kilkuletnią sunią , o wspaniałym charakterze, delikatną, subtelną , o dużym uroku, którym ujmuje wszystkich, którzy ją poznają. Bardzo lubi dzieci. Dogaduje się wspaniale z innymi psami i kotami.
Jest bardzo grzeczna, usłuchana. Niezwykle spokojna, uwielbia przytulanie i głaskanie.
Czysta w domu, nie niszczy . Nie potrzebuje dużo ruchu, więc idealna by była do spokojnego domu.
Sunia w przeszłości miała złamaną łapkę, wynikiem tego jest mniej sprawna jedna stopa, na którą w zimę trzeba zakładać ochronny bucik. Pewnym utrudnieniem są też liczne schody, dlatego szukamy dla Albinki domu z ogrodem.
Albinka nie wymaga w tej chwili żadnego leczenia, ani rehabilitacji, porusza się sprawnie, bawi się, biega zachowuje się jak każdy pies.
Jest to sunia, która ma w sobie to COŚ, coś czego nie da się jednoznacznie zdefiniować, każdy kto ją osobiście pozna jest w niej zakochany, ma niesamowitą siłę zjednywania sobie ludzi, ale mimo tego...
Albinka nadal czeka na swój dom. DOM jedyny, wymarzony, wytęskniony .
Sunia jest zdrowa, zaszczepiona, WYSTERYLIZOWANA, zaczipowana, odrobaczona.
Przebywa obecnie w domu tymczasowym w KATOWICACH.
Kontakt w sprawie adopcji:
609-890-204
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/I] [I]
Mamy cały czas nadzieję, że stanie się cud i ktoś pokocha Albinkę, ona naprawdę na to zasługuje .....
Pamiętaj - zwierzę nie jest rzeczą- adopcja psa to decyzja na całe jego życie.

[/I]Nie wiem na jakie rejony jej robiłyście.Ja teraz zrobię na Kraków.Ale może się na stałę podzielić rejonami (Teri I Albinka)....?:roll:
[URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-ALBINKA-zrownowazona-wysterylizowana-suczka-oddam-w-dobre-rece-W0QQAdIdZ302705247[/URL]

Posted

[quote name='erka']Tylko,że Albinka nie potrzebuje juz żadnego leczenia, rehabilitacji, poza tym, że nie będzie mogła pokonywac schodów, jest zupełnie sprawna. Ale i tak nikt jej nie chce:(.
[B]Już czeka 1,5 roku!!!! :(:(:([/B]
Albinka nie ma juz aktualnych ogłoszeń, bardzo proszę o pomoc!:)[/QUOTE]
Nie trafiła na "swego":)...

Pzdr.

Posted

[quote name='erka']Tylko,że Albinka nie potrzebuje juz żadnego leczenia, rehabilitacji, poza tym, że nie będzie mogła pokonywac schodów, jest zupełnie sprawna. Ale i tak nikt jej nie chce:(.

[B]Już czeka 1,5 roku!!!! :(:(:([/B]
[B]
Albinka nie ma juz aktualnych ogłoszeń, bardzo proszę o pomoc!:)[/QUOTE][/B]

Moje ogłoszenia są wciąż aktualne. Cały czas aktywuję przychodzące linki.

Posted

Dzięki Havanka:). My też ciagle ponawiamy ogłoszenia, niestety bez rezultatu:shake:.
Ostatnio był jeden telefon, ale niestety ktos chciał Albinkę do budy.

Posted

[quote name='emilia2280']Jaago, wiem ze masz masé na glowie, ale wyslalam Ci maila w sprawie umieszczenia Albinki w dziale adopcji "niepelnosprawnych" u mnie. Nic nie mogé obiecac ze cos z tego wyjdzie, ale czasem moze sié trafic ktos kto zechce pomóc, albo choc kupic leki.[/QUOTE]

Emilio, dostałam wiadomość na stara pocztę, więc od razu nie przeczytałam. Dziękuję za pomoc. Prześlę maila Erce, bo teraz zupełnie nie mam czasu z powodu remontu.

Posted

[quote name='Jaaga']Emilio, dostałam wiadomość na stara pocztę, więc od razu nie przeczytałam. Dziękuję za pomoc. Prześlę maila Erce, bo teraz zupełnie nie mam czasu z powodu remontu.[/QUOTE]

Dziékujé zuuota, bédé w gotowosci.

A maila wziélam z dogo z Twojego profilu - to go zmien lepiej :>

Posted

Jak bym chciala, zeby ona w koncu znalazla domek....To jest taka cudowna sunia. Naprawde rzadko zdarza sie pies majacy w sobie taki spokoj, takie COŚ. Dziewczyne widzialam tylko raz ale od tamtej pory jestem w niej niezmiennie zakochana;) Tak wiec kciuki za domek dla kochanej zwierzynki;)

Posted

[CENTER][B]Zapraszam na nowy bazarek na psiaki kieleckie! Biżuteria, gadżety w psie łapki, ciuszki - jest w czym wybierać! :)[/B]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/212572-Ciuchy-biżuteria-gadżety-w-psie-łapki-i-nie-tylko-na-Kielce!-Do-23.08.-Zapraszamy!?p=17405823#post17405823"][SIZE=4][B][COLOR=red]Bazarek - KLIK[/COLOR][/B] [/SIZE][/URL]

[IMG]http://img190.imageshack.us/img190/4257/page8y.jpg[/IMG][/CENTER]

Posted

[quote name='winter7']W jakiej miejscowości jest Albinka?[/QUOTE]

Ty mi się tu nie oglądaj za innymi suniami :mad:;). Albinka też jest u nas :lol:.

Emilio, mam przekierowanie, ale niektóre wiadomości nie przechodzą.