erka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Betelku, bardzo proszę zmień znowu tytuł, bo dzięki _Monie :)już jest zapewniony na ten tydzień transport na rehabilitację suni, ale kasy na nia brak:(. Albinka cały czas na minusie, zapłacona chyba dopiero połowa za rehabilitację, napisz proszę w tytule ,że dalej prosimy o wparcie finansowe. Quote
Vlk Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 w górę Albinuś! Ja czekam na to, co wyżebrałam od innych i już razem wpłacę dla Albinki :) Quote
_Mona Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Dziś byłam na zabiegu z Albinką i jutro także na 18 g jedziemy. W piątek będzie ostatni 10-ty zabieg po którym zapadnie decyzja czy dalsze będą? Obserwowałam Albinkę jak dziś po zabiegach samodzielnie chodziła. Jedynie podwija prawą tylnią łapke. Ale cały czas ćwiczy w DT, ma założone gumki na tylnich łapkach. Quote
Rudzia-Bianca Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 _Mona wielkie dzięki za wieści i pomoc , oby się udało zakończyć na tych 10 zbiegach i Albinka szybko wróciła do zdrowia . A jak Binulkowa wątroba, bo przez ostatnie dni nie było szans wejść na dogo . Quote
erka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Dzięki _Mona:) Prosze zapytaj pani rehabilitantki, czy Albinka powinna nosić bucik ortopedyczny. Quote
jusstyna85 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 w górę...potrzebne wsparcie,by Albinka mogła normalnie chodzić... Quote
Jaaga Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Podobno, wg p. rehabilitantki powinna dostać preparat z glukozaminą na stawy. Tylko skąd wziąć pieniądze na to, jesli brakuje na same zabiegi. Quote
Kar0la Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dzielna sunia. Oby odzyskała całkowitą sprawność w tej łapce. Quote
erka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Potrzebna jeszcze pomoc finansowa na dalszą rehabilitację Albinki i leki dla niej. Quote
erka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Tak, juz prosiłam o to betel, ale ona chyba ma , tak jak wszyscy, problemy z dogo. Quote
_Mona Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dziś byłam z Albinką na kolejnym zabiegu, jutro także na 18 g jedziemy. Jak pisała Jaaga- pani rehabilitantka zaleciła, aby Albinka brała glukozamine na chrząstke stawową. erka zapytam jutro o ten bucik ortopedyczny? P.S. - Rudzia-Bianca robiłam ponownie badania na wątrobe Biance, wyniki ma dobre. Quote
jusstyna85 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 _Mona w Twoją strone wielkie ukłony za to,co robisz... Quote
Vlk Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 a co do glukozaminowego preparatu... nie wszystkie są drogie z tego co pamiętam. Ja jeszcze czekam na resztę obiecanych grosików dla Albinki :) Quote
_Mona Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Jutro dowiem się w jakiej cenie jest zakup glukozaminy dla Albinki? Albinka zrobiła wyraźne postępy na zabiegach, samodzielnie chodzi, czasem podwija tylko prawą tylnią łapke. Nie możemy jej teraz zostawić , koniecznie trzeba jej pomóć....W piątek kończy 10-ty zabieg. Quote
agnieszka24 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Bardzo dobry jest Arthroflex z glukozaminą i chondroityną na stawy. Butelka 500 ml kosztuje 130 zł - pierwsze opakowanie starcza na 3-4 miesiące, następna na pół roku, bo zmniejsza się dawkę. Ten preparat jest bardzo skuteczny, moja suka go dostaje, bo ma dysplazję stawu biodrowego :( Ale odkąd go bierze, ani razu nie kulała. :lol: Chyba że są tańsze preparaty z samą glukozaminą..? Ewentualnie można zapytać weta o ludzki odpowiedniki typu Artrpstop czy Artresan (zawiera 500mg glukozaminy) - 40 zł/ za 90 tabletek, ja ostatnio kupiłam opakowanie za 23 zł, bo moja apteka lubi robić takie promocje. Wiem, że niektórzy właściciele podają je swoim czworonożnym przyjaciołom. Jedna tabletka odpowiadała by jednej dawce Arthroflexu, więc opakowanie starczyło by na 3 miesiące. To może być dobre rozwiązanie :p Quote
divia_gg Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [B]Zapraszam na bazarki na kieleckie psotworki.[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179200-Psowe-rzeczy-na-kieleckie-psiaki-Do-22-02-2010-Zapraszam-OTWARTE[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179198-PiAE-kne-RA-A-NOA-CI-na-kielecki*****-Do-22-02-2010-ZAPRASZAM-OTWARTE[/URL] Quote
andzia69 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 czy Albince ktoś robi ogłoszenia? gdyby ktoś nakręcił krótki filmik jak Aln\binka chodzi można by go wrzucać do ogłoszeń (jeśli ktoś umie) - moze to zwiększyłoby szansę na domek dla suni... Quote
Kar0la Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja ja ogłaszam do dawna, ale póki co cisza. Może ludzi odstrasza ta łapka? Może ktoś napisze ładny tekst do ogłoszeń? Quote
_Mona Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 erka rozmawiałam z panią rehabilitantką na temat tego ortopedycznego bucika ...Powiedziała ,że dla Albinki nie jest wskazany, ma tylko ćwiczyć w gumkach na łapkach. Dziś były dodatkowo masaże i ćwiczenia i pani rehabilitantka mówiła,że staw w kolanku prawym przeskakuje. Jutro dowiem się o ten odpowiednik ludzki glukozaminy. Quote
Karinsien Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Przelałam dzisiaj 20 zł na kieszonkowe dla Albinki na ten tydzień. Quote
_Mona Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Karinsien']Przelałam dzisiaj 20 zł na kieszonkowe dla Albinki na ten tydzień.[/QUOTE] bardzo dziękujemy ...w imieniu Albinki Quote
andzia69 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Karinsien']Przelałam dzisiaj 20 zł na kieszonkowe dla Albinki na ten tydzień.[/QUOTE] to ona nawet kieszonkowe ma?:) :):) trzeba jej powidzieć, zeby w skarpetkę chowała to sobie uzbiera na super domek:) Quote
Karinsien Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 No ba, dziewuszka musi mieć super domek! ;-) Quote
Recommended Posts