Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Betelku, bardzo proszę zmień znowu tytuł, bo dzięki _Monie :)już jest zapewniony na ten tydzień transport na rehabilitację suni, ale kasy na nia brak:(.
Albinka cały czas na minusie, zapłacona chyba dopiero połowa za rehabilitację, napisz proszę w tytule ,że dalej prosimy o wparcie finansowe.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś byłam na zabiegu z Albinką i jutro także na 18 g jedziemy. W piątek będzie ostatni 10-ty zabieg po którym zapadnie decyzja czy dalsze będą? Obserwowałam Albinkę jak dziś po zabiegach samodzielnie chodziła. Jedynie podwija prawą tylnią łapke. Ale cały czas ćwiczy w DT, ma założone gumki na tylnich łapkach.

Posted

Dziś byłam z Albinką na kolejnym zabiegu, jutro także na 18 g jedziemy. Jak pisała Jaaga- pani rehabilitantka zaleciła, aby Albinka brała glukozamine na chrząstke stawową.
erka zapytam jutro o ten bucik ortopedyczny?

P.S. - Rudzia-Bianca robiłam ponownie badania na wątrobe Biance, wyniki ma dobre.

Posted

a co do glukozaminowego preparatu... nie wszystkie są drogie z tego co pamiętam. Ja jeszcze czekam na resztę obiecanych grosików dla Albinki :)

Posted

Jutro dowiem się w jakiej cenie jest zakup glukozaminy dla Albinki?
Albinka zrobiła wyraźne postępy na zabiegach, samodzielnie chodzi, czasem podwija tylko prawą tylnią łapke.
Nie możemy jej teraz zostawić , koniecznie trzeba jej pomóć....W piątek kończy 10-ty zabieg.

Posted

Bardzo dobry jest Arthroflex z glukozaminą i chondroityną na stawy. Butelka 500 ml kosztuje 130 zł - pierwsze opakowanie starcza na 3-4 miesiące, następna na pół roku, bo zmniejsza się dawkę. Ten preparat jest bardzo skuteczny, moja suka go dostaje, bo ma dysplazję stawu biodrowego :( Ale odkąd go bierze, ani razu nie kulała. :lol:
Chyba że są tańsze preparaty z samą glukozaminą..? Ewentualnie można zapytać weta o ludzki odpowiedniki typu Artrpstop czy Artresan (zawiera 500mg glukozaminy) - 40 zł/ za 90 tabletek, ja ostatnio kupiłam opakowanie za 23 zł, bo moja apteka lubi robić takie promocje. Wiem, że niektórzy właściciele podają je swoim czworonożnym przyjaciołom. Jedna tabletka odpowiadała by jednej dawce Arthroflexu, więc opakowanie starczyło by na 3 miesiące. To może być dobre rozwiązanie :p

Posted

[B]Zapraszam na bazarki na kieleckie psotworki.[/B]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/179200-Psowe-rzeczy-na-kieleckie-psiaki-Do-22-02-2010-Zapraszam-OTWARTE[/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/179198-PiAE-kne-RA-A-NOA-CI-na-kielecki*****-Do-22-02-2010-ZAPRASZAM-OTWARTE[/URL]

Posted

czy Albince ktoś robi ogłoszenia? gdyby ktoś nakręcił krótki filmik jak Aln\binka chodzi można by go wrzucać do ogłoszeń (jeśli ktoś umie) - moze to zwiększyłoby szansę na domek dla suni...

Posted

erka rozmawiałam z panią rehabilitantką na temat tego ortopedycznego bucika ...Powiedziała ,że dla Albinki nie jest wskazany, ma tylko ćwiczyć w gumkach na łapkach. Dziś były dodatkowo masaże i ćwiczenia i pani rehabilitantka mówiła,że staw w kolanku prawym przeskakuje. Jutro dowiem się o ten odpowiednik ludzki glukozaminy.

Posted

[quote name='Karinsien']Przelałam dzisiaj 20 zł na kieszonkowe dla Albinki na ten tydzień.[/QUOTE]

to ona nawet kieszonkowe ma?:) :):) trzeba jej powidzieć, zeby w skarpetkę chowała to sobie uzbiera na super domek:)