bico Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 anett napisał(a):Ja dla odmiany miałam wczoraj takie telefony, że myślałam, że ktoś sobie jaja robi..:evil_lol: np. starszy facet, tak ok.60tki jedno z pierwszych pytań "czy sunia jest wysterylizowana":cool3: bo on ma psa, wprawdzie wykastrowanego ale wolałby, żeby sunia też była wysterylizowana:crazyeye: Pan mieszka na wsi więc z góry założyłam, że pies mieszkałby na dworze a tu pomyłka:eviltong: psy mają mieszkać w domu i jak się nieśmiało przyznał wylegiwać na kanapach:evil_lol: Oby więcej takich domków.. :crazyeye: no ja bym też chyba padła z wrażenia po takim telefonie:mdleje::evil_lol: Quote
bico Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Właśnie odpisałam Państwu na maila i zobaczymy co dalej: "Witam. Piszę w odpowiedzi na Państwa maila dotyczącego adopcji małej suni Kropeczki. Dziękuję za odzew i zainteresowanie sunią. Nie mogę zagwarantować Pani/Panu, że Kropka nawet tylko w czasie zabaw nie będzie dzieci ganiać, skakać, podgryzać...to szczeniak... A to jak sobie później ktoś malucha wychowa i czy w ogóle zechce go wychowywać i uczyć współistnienia z dziećmi, to poważna sprawa, bo Kropka i inne szczeniaki sama się tego nie nauczy, trzeba ją nauczyć. Kropka dobrze "łapie" siku na dworku, ale trzeba ten nawyk u niej utrwalać i np. co 1-2 godz, niezależnie od pogody i zmęczenia wychodzić z nią na dwór itp. Warunkiem adopcji każdego zwierzęcia jest oczywiście wcześniejsza wizyta przedadopcyjna w przyszłym potencjalnym domu i poznanie wszystkich domowników oraz ich zdania na temat posiadania psiaka i obowiązków z tym związanych oraz podpisanie umowy adopcyjnej, której przykładowy egzemplarz jest do wglądu w tym mailu poniżej. Niezbędna jest także zgoda potencjalnego domu i późniejsze wykonanie sterylizacji suczki, gdy osiągnie ona dojrzałość płciową, umowa adopcyjna także wskazuje na ta konieczność. Czekam na telefon/maila czy są nadal Państwo zainteresowani adopcją Kropeczki. UMOWA ADOPCYJNA Dotyczy: Przekazania psa na własność innej osoby. Strony: 1.Osoba bezpłatnie oddająca niżej opisanego psa, zwana dalej Wydającym. 2.Osoba podejmująca się opieki nad niżej opisanym psem na niżej opisanych warunkach, zwana dalej Adoptującym. Dane psa: płeć: imię: rasa: chip: tatuaż: rodowód: wiek/data urodzenia: maść: kolor oczu: daty szczepień: Dane Wydającego: imię: nazwisko: nr dowodu tożsamości: Nr. PESEL: adres kontaktowy: telefon kontaktowy: e-mail: Dane Adoptującego: imię: nazwisko: nr dowodu tożsamości: Nr. PESEL: adres kontaktowy: telefon kontaktowy: e-mail: Dokumenty załączone: Zobowiązuję się do otoczenia psa rzetelną opieką, najlepszą, jaką będę w stanie mu zapewnić, oraz do odpowiedzialnego postępowania względem niego, w tym: 1. Jeśli pies ucieknie, zobowiązuję się powiadomić osobę wydającą psa, jak też podjąć wszelkie możliwe kroki zmierzające do odnalezienia go. 2. Jeśli z jakiegokolwiek powodu zrezygnuję z posiadania psa, odwiozę go do osoby wydającej lub zapewnię opiekę nowego, troskliwego i odpowiedzialnego opiekuna i powiadomię o tym kroku osobę wydającą, która ma prawo do skontrolowania nowych warunków i podpisania umowy adopcyjnej z nowym opiekunem. 3. Pod żadnym względem nie porzucę psa ani nie oddam go do schroniska. 4. Pies będzie miał obrożę/uprząż z moim telefonem i/lub adresem. 5. Pies będzie pod opieką weterynaryjną, będzie regularnie odrobaczany, szczepiony, a w razie choroby leczony z należytą troską. 6. Pies nie będzie trzymany na łańcuchu. W przypadku psa mieszkającego na zewnątrz (w kojcu) zobowiązuję się zapewnić mu właściwie ocieploną budę, wybieg oraz stały dostęp do wody, a także posiłek dwa razy dziennie. 7, Wydający będzie miał możliwość sprawdzania warunków przetrzymywania psa, sposobu jego żywienia, prawidłowej socjalizacji, stanu jego zdrowia, odpowiedniej opieki weterynaryjnej, odpowiedniej ilości ruchu. 8. Uniemożliwię psu ucieczki, polowania na inne zwierzęta, będę unikać sytuacji, w których pies może pogryźć się z innym psem (w ramach możliwości). 9. Nie będę kopiować Psu uszu ani ogona (chyba, że względy zdrowotne będą tego bezwzględnie wymagały), ani nie będę Go traktować niezgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt. 10. Pies nie zostanie sprzedany. Przygarniam go z potrzeby serca, a nie dla zysku. 11. Pies nie zostanie poddany eksperymentom medycznym lub jakimkolwiek innym. 12. Pies nie jest przeznaczony do rozrodu - zostanie poddany zabiegowi sterylizacji (suka) lub będzie dobrze pilnowany (pies; zalecana kastracja). 13. Jeśli zdarzy mi się sytuacja, że suka została pokryta przez psa, zobowiązuję się pokryć koszty usunięcia ciąży u suki lub – w razie podjęcia takiej decyzji – uśpienia szczeniąt. 14. Wyrażam zgodę na kontrole poadopcyjne. 15. W przypadku rażącego naruszenia któregoś z punktów niniejszej umowy, osoba wydająca ma prawo do natychmiastowego odebrania psa adoptującemu. Przyjmuję do wiadomości, że w razie złego traktowania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna na podstawie ustawy o ochronie zwierząt z dnia 21 sierpnia 1997r. Umowę spisano w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla wydającego i adoptującego i wszelkie złamanie umowy lub kwestie, których nie rozstrzyga umowa będą rozstrzygnięte przez sąd. .................................................. ............................................ Podpis adoptującego Podpis wydającego " Quote
Marinka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 http://img94.imageshack.us/img94/1573/podatku.jpg Quote
jestem_wredna Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Wyrzucić takie cudo? :O Gdzie ci ludzie mieli oczy? I serca... Taka urocza księżniczka na pewno ekspresowo znajdzie domek. Quote
Tola Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Trzymam kciuki nieustannie za najlepszy z domków Quote
bico Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Państwo na mój mailowy elaborat na razie nie odpowiedzieli i chyba już nie odpowiedzą:roll: Trudno. Mała musi mieć odpowiedzialny DS i koniec:cool3: W czwartek ma się ukazać ogłoszenie o suni w lokalnej prasie:multi: Teraz właśnie szkrab jest u mnie, przyszła odwiedzić wujka Kleksa i Małego:loveu: Jest słodka i grzeczna:) Wychodziłam z nią często na dwór, by utrwalić w niej nawyk załatwiania się na dworku. Jak już skończy, to biegnie do mnie i wyskakuje w górę przede mną, bym ją wzięła na ręce, przy skoku trafia prosto w moje dłonie:loveu::loveu::loveu: Quote
Energy Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 To bardzo mądre psie dziecko:loveu: A może zabrała się za szkolenie wujka Kleksa?:evil_lol: Quote
muzzy Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 bico napisał(a):...elaborat... Strasznie trudnych słów używasz :) bico napisał(a):Jak już skończy, to biegnie do mnie i wyskakuje w górę przede mną, bym ją wzięła na ręce, przy skoku trafia prosto w moje dłonie:loveu::loveu::loveu: Milućka ta Mućka :) Quote
lilith27 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 bico napisał(a):Państwo na mój mailowy elaborat na razie nie odpowiedzieli i chyba już nie odpowiedzą:roll: Trudno. Mała musi mieć odpowiedzialny DS i koniec:cool3: : może sie zastanawiają Quote
Energy Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 lilith27 napisał(a):może sie zastanawiają Oj obawiam się, że nie:shake: Kropka biegaj do góry:lol: Quote
dogeviper Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 ...lepiej, że teraz zrezygnują niż jakby się mieli rozmyślić po tygodniu... Quote
bico Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 dzwoniła jedna Pani z Krakowa, ma jeszcze pogadać z mężem...zobaczymy...W czwartek ma być w lokalnej prasie, może ktoś sensowny z Lublina się odezwie... a tymczasem, jeszcze tutaj Kropa: http://www.animals.lublin.pl/adopcje Quote
anett Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Dostałam kolejne zapytanie mailem: witam mam pytanie w sprawie tego bialego pieska z ogloszenia czy znalazl juz kogos? jesli nie to jaki duzy bedzie ten piesek ? pozdrawiam mail: [email protected] Quote
bico Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 [quote name='anett']Dostałam kolejne zapytanie mailem: witam mam pytanie w sprawie tego bialego pieska z ogloszenia czy znalazl juz kogos? jesli nie to jaki duzy bedzie ten piesek ? pozdrawiam mail: [email protected] dzięki za trzymanie ręki na pulsie, odpiszę na to oczywiście:) Quote
lapo Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Kropa,teraz grzecznie śpi na głowie wujka Opala:crazyeye:, jakbyście to widzieli,super widok:lol:, jedyny mankament tej małej Kropeczki to, to że drze się w niebogłosy jak sama zostaje w domu:diabloti:, ale wiadomo wszystkiego można się nauczyć:p,dziś została sama i nic oprócz siku nie zastałam po powrocie, zuch dziewczynka:lol: Quote
marysia55 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Soema napisał(a):A gdzie zdjęcia, Egoistko?:mad: no właśnie. Gdzie zjęcia:mad::mad: Quote
bico Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 o proszę:mad: już jak na głowie Opalka biednego, to od razu foto chcą:eviltong::evil_lol: Ludzie spragnieni wrażeń:evil_lol::cool3: odpisałam na maila, którego podała mi anett....podałam prawdopodobne wymiary Kropci i zasady adopcji. Poza tym dziś Ola zabrała Kropę do siebie na uczelnie i jedna ze studentek się sunią zainteresowała...ale...chciałaby Kropkę na tzw. "okres próbny":roll: nie wiem co to dokładnie oznacza i ile ten okres wynosi ale dla mnie i tak jest jasne i w umowie zastrzeżone, że w razie zwrotu z adopcji każdy "mój pies", niezależnie po jakim czasie, ma wrócić do mnie...muszę dokładnie zgłębić tą sprawę i poznać tą osobą, bo na razie nic więcej nie wiem, ale raczej tu też się nie "napalam" na ten DS dla Kropki:razz: Quote
Soema Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Okres próbny ... :mdleje: siedzę cicho... co to ? http://www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=4783&page=1&position=0&podpis_rodzaj=1 http://w973.wrzuta.pl/film/865JhmfsW4y/lubelskie_schronisko_w_opalach_pomozcie Quote
bico Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 i tutaj: http://petsitter.waw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=88&Itemid=63 Quote
Energy Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Hej Kropeczko:lol: Zdjęcia grzecznie proszę:razz::mad::diabloti::cool3: Na okres próbny to słyszałam, że faceci chętnie by brali przyszłe żony, oczywiście żeby je zwrócić:diabloti:ale o psach nie słyszałam:evil_lol: Quote
muzzy Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Energy napisał(a):Zdjęcia grzecznie proszę:razz::mad::diabloti::cool3: Ja też, najchętniej o możliwość ich porobienia :) Energy napisał(a): Na okres próbny to słyszałam, że faceci chętnie by brali przyszłe żony Prawie jak żona na tymczas :D Quote
lapo Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Energy napisał(a):Hej Kropeczko:lol: Zdjęcia grzecznie proszę:razz::mad::diabloti::cool3: To jest grzecznie??:mad: to ja nie chcę wiedzieć jak prosisz niegrzecznie:shake: Quote
lapo Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 marysia55 napisał(a):no właśnie. Gdzie zjęcia:mad::mad: no hmmmm na komputerze??:razz: będą będą spokojnie:fadein: Quote
Recommended Posts