polubek Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 dobrze wiedzieć chociaż to. a żeby i wątek nie zamarł to co jakiś czas sie odezwać Quote
doddy Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 W czwartek postaram się zdjęcia popstrykać z nową obróżką, którą Nero dostał od Marty. Quote
kardoe Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Zapraszamy na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/182422-Wiosenne-szaliki-Fundacja-AST-do-31-03?p=14350407#post14350407 Quote
pumcia02 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Zapraszam wszystkich na wątek psiaka porzuconego w mieszkaniu. To ok 5 letni pies w typie amstaffa, który potrzebuje doświadczonego opiekuna. Bez Waszej pomocy, nie wiadomo ile będzie czekał... :( http://www.dogomania.pl/threads/180255-AMSTAFF-Nero-porzucony-w-MIESZKANIU-Potrzebne-ogA-oszenia Rowniez NERO :) Quote
zuza911 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Biedny też nasz Nerek, mógłby już tak całkiem wyzdrowieć...:shake: Ale dobrze, że chociaż widać poprawę. A słychać coś w sprawie domku? Czy czekamy aż całkiem zdrowiuśki będzie? Quote
doddy Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Chyba na razie czekamy jakie będą wyniki lekarskie. Domki się... wykruszają chyba :( Quote
doddy Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Nie chcę zapeszać, ale Nero może niebawem się przeprowadzi... :) Quote
kamilawa Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 doddy napisał(a):Nie chcę zapeszać, ale Nero może niebawem się przeprowadzi... :) Kciuki zaciśnięte :) Quote
pumcia02 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 a tak swoja drogą - pomylilam watki... :) o innego Nera mi chodzilo :) Quote
iskra_wroc Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Bazarek na pomoc bullowtym z Fundacjji AST http://www.dogomania.pl/threads/189090-Wszystko-dla-psa-na-Fundacje-AST-do-28.07 Quote
doddy Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Iskra_wroc, ogromne dzięki za pamięć i bazarek. Gdyby ktoś był zainteresowany pomocą dla Nerusia, może np. porozwieszać plakaty o jego adopcji u siebie w lecznicy, na słupach ogłoszeniowych. Możemy przesłać plakaty na mail do wydruku. Będziemy wdzięczni za pomoc, bo o Nerusiu już prawie wszyscy zapomnieli. Dzisiaj może odwiedzimy pręguska i resztę, bo przywieziemy im nową koleżankę. Quote
kamilawa Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Doddy, wyślij mi plakat. Wydrukuję i porozwieszam. Ja co prawda daleko, ale może akurat? Powysyłam też do innych, niech chłopak już znajdzie ten domek... Mój mail: [email protected] Quote
doddy Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Białasek Nero od wczoraj dołączył do kółeczka psiaków hotelowych. Martusia, która dzielnie go miała kilka miesięcy jedzie na zasłużony urlop nad morze (dobrej zabawy dla Was wszystkich!) i z 3 psami na wakacjach nie dałaby rady. Neruś szczęśliwy pewnie faktem pobytu w hotelu nie jest, ale dzisiaj na spacerze był bardzo wesoły i szczęśliwy. Quote
doddy Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 Zwracamy się z apelem o pomoc finansową dla Nera. Jak wiecie Nero jest u nas już długo. Od początku był kompleksowo badany (od testów alergicznych, po wycinki histopatologiczne, zeskrobiny). Po długich diagnozach, udało nam się wyjść na prostą i Nero obecnie już się nie drapie, skóra zbladła i nie ma już odczynu uczuleniowego. Nero potrzebuje jednak drogich leków i karmy co miesiąc. Do tej pory staraliśmy się nie "jęczeć" o pomoc dla niego, bo już się przyzwyczailiśmy do myśli, że o białasie mało kto pamięta a psiaki w potrzebie pojawiają się codziennie na nowo i o tych "starych" mniej się pamięta. W Fundacji było w miarę ok i radziliśmy sobie nawet z tak drogim leczeniem. Obecnie sytuacja jest coraz gorsza, bo 1% zeszłoroczny już został przez nas wykorzystany w okresie ostatnich 10 miesięcy (23tys.). Mamy więc nadzieję, że nie przejdziecie obojętnie obok Nera i wspomożecie go chociaż 5zł. Neruś obecnie jest karmiony karmą Royal Canin Hypoallergenic. Koszt zamawianej karmy to 268zł (za tyle najtaniej udało nam się znaleźć w necie). Oprócz tego dostaje bardzo drogi lek o nazwie Equoral, który kosztuje 353zl i starcza na ok. 14 dni, więc w miesiącu kupujemy 2 opakowania. Osłonowo Nero dostaje Essenciale Forte. Na sierść dostaje Gammolen, który kosztuje ok.30zł. Podliczając, sam koszt leczenia miesięczny Nera to ponad 1000zł. Obecnie dochodzi koszt hotelu w kwocie 450zł. Mam cichą nadzieję, że pomożecie nam przy Nerusiu. Quote
doddy Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Byliśmy wczoraj z Nerem u weta. Jego łysienie jest wbrew pozorom dobrym objawem. Na głowie, która wyłysiała jako pierwsza odrasta sierść i to będąca mocną, bez skłonności do wypadania. Teraz wypada reszta z reszty ciała i tak ma być. Neruś na sierść ma dostawać Gammolen lub Dermafit oraz nadal karmę RC Hypoallergenic. Przytył 2kg od czasu ostatniej wizyty, co jest cudem na Cyklosporynie. Reszta leków pozostaje bez zmian tj. Equarel i Essenciale. W podróży Nerowaty jak zawsze był baardzo grzeczny. Quote
doddy Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Nero dzisiaj miał wrażeń za wsze czasy chyba. :mrgreen: :mrgreen: Dowiedzieliśmy się np. że ma dobry kontakt z dziećmi. Dzisiaj miał styczność z 5 latką. Nie spinał się, nie miał problemów z dotykaniem. Potwierdziło to Marty wcześniejsze obserwacje, że Nero nie ma problemu z dziećmi. Mam kilka zdjęć w telefonie oprócz poniższych, ale... nie wiem je zrzucić z tego aparatu, więc musicie wierzyć na słowo. :mrgreen: Co do zdrowia, udało nam się chyba naprawdę ustatkować leczenie dzięki wspaniałemu wetowi. Nero się nie drapie, dobrze wygląda, sierść mu super odrasta. Zarasta mu nawet łysy placek, który miał od nowości u nas. Quote
doddy Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Nero zamieszkał w domu tymczasowym u Ewy i Wiktorii. Dziękujemy Wam za wspaniałą opiekę nad białasem! Pan Nero z Wiktorią. :mrgreen: Quote
doddy Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Dzisiaj rano udało mi się wreszcie dotrzeć do Ewy do Nerusia i Miji. :mrgreen: Dzisiaj Neruś został pełnoprawnym członkiem rodziny. Podpisaliśmy umowę adopcyjną. Odwiedziny były bardzo miłe, a moje oczy otwierały się coraz szerzej jak patrzyłam na Nero jak się zmienił. Wypiękniał, przytył jak na moje oko, ładnie zarasta, jest spokojny, a przede wszystkim bardzo delikatny w stosunku do Miji. Quote
pinkmoon Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Wspaniale, że wreszcie jest szczęśliwe zakończenie! :) Quote
andzia69 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 przepięknisty!:):):) a jaką ma wieeelką koleżankę:evil_lol::evil_lol: Quote
doddy Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Mija jest tycim yorkiem i ma 4 miesiące! Jest odważna jak rottweiler. Quote
Alicja Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Asty z Yorkami super się potrafią dogadać :cool2: Quote
Recommended Posts