lilk_a Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='oozieguy']Czy Neruś ma już domek? Czytałem, że dobrze znosi jeżdżenie autem, a czy waszym zdaniem dogada się z 1,5 rocznym czarnym braciszkiem tej samej rasy?[/QUOTE] myślę że się dogada ...ale jeżeli masz na niego chraapkę to musisz zdać egzamin na właściciela psa , bo na dogo to nie daje się tak psów z marszu :) Quote
doddy Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Jeśli braciszek miałby być samcem, to niestety nie polecam Nero ani innego samca typu bull, a wysterylizowaną sunię. :) Nero teraz jest szczeniakiem, ale jak dorośnie to zapewne prędzej czy później dojdzie do starć pomiędzy psiakami. Quote
zuza911 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Kurczę, jak tak oglądam zdjęcia, tęskno mi trochę za Dzieciaczkiem:roll: Ale wiem, że ma dobrze:cool3: Quote
doddy Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Teraz ważne by na tylnej łapce nic groźnego nie wyszło. I powoli Neruś mógłby się przeprowadzać do nowego domku o ile takowy się znajdzie. :) Zuza911, poprosiłabym Cię o ogłoszenie naszych psiaków. Dałabyś radę? Quote
zuza911 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Jasne:cool3: Dostałam wczoraj Migotkę, trochę wieczorem zaczęłam, ale najpierw net się strasznie ciął, a potem wysiadł...:roll: Ale dzisiaj skończe na pewno :) Quote
oozieguy Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='lilk_a']myślę że się dogada ...ale jeżeli masz na niego chraapkę to musisz zdać egzamin na właściciela psa , bo na dogo to nie daje się tak psów z marszu :)[/QUOTE] No ba, nie podejdę do takowego egzaminu bez pewności, że nowy przyjaciel będzie miał u mnie dom ze swoich schronowych marzeń. 1,5 roczny Braciszek jest psem mojego brata, którego często odwiedzam. Dzikus mały uwielbia się bawić, a ja nie mam kondycji tyle za nim gonić ;) Zatem to były by odwiedziny, u mnie w domu nie ma jeszcze gospodarza :) Są dwa znaki zapytania - dużo jeżdżę i na pewno czasami brałbym go ze sobą na 3-4 godzinne wyprawy (stąd moje poprzednie pytanie o chorobę lokomocyjną), no i narzeczona...muszę mieć pewność, że ona też go pokocha... Quote
doddy Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Zuza911, dzisiaj Ci podeślę kolejną bidę do ogłoszeń :) Oozieguy, Nero świetnie znosi podróże autem, z tego co dziewczyny pisały, także i pociąg mu nie straszny. Socjal Nero ma bardzo dobry. Quote
kamilawa Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Z góry sorrki. Ciocie pilna jest potrzebna pomoc dla psów z pseudoschronu w Dobrocinie. Nie ma nawet karmy, by je nakarmić, a teraz weekend, każdy idzie na odpoczynek. Jest nawet sunia astka, która jest kilka dni po porodzie - szczeniaków nigdzie nie ma... http://www.dogomania.pl/threads/178904-Dobrocin-4-dni-bez-jedzenia-mimo-ze-od-tygodnia-nic-nie-jedza-Kto-pomoze?p=14000674#post14000674 HELP! Quote
oozieguy Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Jestem bliski przekonania narzeczonej, jak się czuje Neruś? Chciałby do ds? Quote
doddy Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Nero czuje się dobrze :) Poza naroślą na udzie. Ale co to jest to już w gestii dermatologa i histopatologa. Quote
oozieguy Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Kiedy będzie znana diagnoza? Myślę o tym kawalerze non stop... Quote
doddy Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 W czwartek, piątek będzie pobrany wycinek do badań w narkozie. Potem wycinek pojedzie do Niemiec. Tam pewnie ze 2 tygodnie się zejdzie. I dopiero będzie wiadomo. Quote
doddy Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Histopatologia przesunięta na dzisiaj na 17. :) Quote
zuza911 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Trzymam mocno kciuki, żeby to nie było nic poważnego :D Quote
doddy Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Biopsja przebiegła szybko i sprawnie. Neruś wrócił do Martusi, a na wyniki czekamy. Może będą już w przyszłym tygodniu! Oby :) Quote
oozieguy Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='doddy']Biopsja przebiegła szybko i sprawnie. Neruś wrócił do Martusi, a na wyniki czekamy. Może będą już w przyszłym tygodniu! Oby :)[/QUOTE] No i oby były pomyślne :) Quote
doddy Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Oj oby, oby :) Nam pozostaje tylko trzymanie kciuków :) Quote
andzia69 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='doddy']Biopsja przebiegła szybko i sprawnie. Neruś wrócił do Martusi, a na wyniki czekamy. Może będą już w przyszłym tygodniu! Oby :)[/QUOTE] oby wyniki były dobre i mały szybko poszedł w pierony do domu!:) Quote
kamilawa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='andzia69']oby wyniki były dobre i mały szybko poszedł w pierony do domu!:)[/QUOTE] No i za to trzymam kciuki ;-) Quote
doddy Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Neruś był dzisiaj u nas na gościnnych występach z uwagi na pracę Marty i odwiedziny Oozieguy. Dziękujemy serdecznie za wizytę i miłe spotkanie :) Dzwoniłam dzisiaj do kliniki biopsji, ale wyniki jeszcze nie zostały przysłane. Jutro jestem z Holy to dopytam. Rana wygląda niestety coraz gorzej, dodatkowo Nero wygląda jakby miał wysypkę na całym ciele + podobne zmiany skórne jak na łapie wyskoczyły na śródstopiu. Martwię się bardzo co u niego wyjdzie. Oby to nie było nic groźnego, a np. tylko uczulenie (co by uprzedzić pytania, od samego początku Nero jest na tej samej karmie na którą dotychczas nie był uczulony). W planach mamy konsultacje wyników biopsji, jeśli nie wyjdzie nic niepokojącego będziemy robić testy alergiczne. Na razie jednak nie ma co gdybać, więc wklejam fotki: Quote
doddy Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Dwie karykaturki :) Bo w rzeczywistości to Nero jakiś ładniejszy jest. Pewnie miał słaby dzień, albo za mało kawy rano wypił. Quote
Kana Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Jaki on jest śliczny :D Zakochać się można ! :bigcool: Quote
fioneczka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 jest piękny ale faktycznie ta zmiana jest niepokojąca i na łapce tez coś się dzieje Kasiu obserwujcie jego nos, końcówki uszu i poduszki łapek ... gdyby coś zaczęło się dziać trzeba szybko działać z krwi test coombsa i ANA (przeciwciała przeciwjądrowe) czy w bakteriologii i mykologii tej zmiany cos wyszło ? Quote
doddy Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Wyszło trochę drożdżaków, ale sama rana na drożdżycę nie wskazuje. Maść nie pomogła, więc pobraliśmy wycinek. I teraz... aby do wyników, bo Nero się zadrapie bidak. Quote
Recommended Posts