E-S Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [quote name='danka1234']no ładnie ,tak po nocy okradac z miodku Dla Fabianka Bianka by krew z własnej piersi utoczyła jak każda z nas, a co dopiero cudzy miodek :) W końcu na czym się człowiek wychował, na czyjej ""Chatce .." ? A czym skorupka za młodu i tak dalej :) Ale ględzę po nocy bez sensu, sorry Fabian, wybacz piesek, o tobie miało być. Śliczny jesteś pienio. Ewa Quote
bianka0 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Myślę Ewa, że Fabian nie miałby nic przeciwko Twojemu ,,ględzeniu '', dzięki promocji bazarku piesek ma już odłożone na trzy miesiące życia w hoteliku :multi::multi::multi: Ciesz się Fabianku i piękniej w oczach.Czas niedługo pomyśleć o domu. Quote
Szarotka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 A co sie stalo z tym pieskiem co uratowal Fabiana ?? Biedak uratowal kolege a sam siedzi w schronisku. Moze by mu chociaz watek zalozyc ?????????????? Quote
Szarotka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 I ta bida za swoje bohaterstwo siedzi dalej w schronisku :(:( Quote
Szarotka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 E-S napisał(a):Dzięki. Koniec Fabianku takich koszmarnych chwil. Na wątku zamojskim padła propozycja, żeby ze schronu wyciągnąć obrońcę Fabiana, tego właśnie malutkiego pieska ... Ewa O widze, ze inni tez juz mieli takie pomysly :):) Quote
kakadu Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Szarotka napisał(a):O widze, ze inni tez juz mieli takie pomysly :):) no tak, bo to sie po prostu serce kroi w plastry - taka przyjazn, takie poswiecenie i teraz zostal sam samiutenki w tym strasznym miejscu :placz: Quote
Szarotka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 [quote name='Szarotka']I ta bida za swoje bohaterstwo siedzi dalej w schronisku :(:( [quote name='kakadu']no tak, bo to sie po prostu serce kroi w plastry - taka przyjazn, takie poswiecenie i teraz zostal sam samiutenki w tym strasznym miejscu :placz: Trzeba temu malemu chociaz watek zalozyc :(:( , szkoda, ze nie mogl pojsc do DT ze swoim przyjacielem. To straszne. Quote
E-S Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 A ja się zastanawiam, czy taki Mały i Duży - po takiej niesamowitej historii z odwróceniem zazwyczaj stereotypowo postrzeganych ról (duży ma bronić małego a mały mieć oparcie i poczucie bezpieczeństwa w dużym - tu na odwrót) - nie mieliby razem większej szansy na adopcję niż oddzielnie? Ewa Quote
Szarotka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Przede wszystkim trzeba malego wyciagnac, bo ta bajka ma zle zakonczenie:-(:-(:-( Maly obronil duzego. Duzego zabrali a maly zostal psom na pozarcie :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
E-S Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Szarotka napisał(a):Przede wszystkim trzeba malego wyciagnac, bo ta bajka ma zle zakonczenie:-(:-(:-( Maly obronil duzego. Duzego zabrali a maly zostal psom na pozarcie :placz::placz::placz::placz::placz: Kurcze Fabian miał być w boksie z Fokusem, Fokus do Fabiana fika, z Małym - nazwijmy go Dawid może, pasuje do historii, nie ma co zrobić - wniosek - potrzebny błyskawiczny dom stały dla Fokusa, żeby Maĸły mógł być w 1 boksie z Fabianem u Funi. Ewa Quote
Szarotka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Moze funia upchnie gdzies Malego. Licze na funie :):) Quote
Emigrantka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Szarotka mnie tu sciagnela, zaznaczam na razie.. biedulek :( Quote
Szarotka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Emigrantka napisał(a):Szarotka mnie tu sciagnela, zaznaczam na razie.. biedulek :( Widzialas kiedys psa, do tego mniejszego co by kolege od smierci obronil, cos niesamowitego. Quote
furciaczek Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Jestem i ja...mysle intensywnie. Jaki jest miesieczny koszt utrzymania psa tej wielkosci u Funi?? Quote
Emigrantka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 No to myslcie, jutro doczytam o tym biedaku, dzisiaj to juz nawet myslec nie mam sily... po MOzarcie i innych bidach stad..:( Quote
Szarotka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 furciaczek napisał(a):Jestem i ja...mysle intensywnie. Jaki jest miesieczny koszt utrzymania psa tej wielkosci u Funi?? Funia sie jeszcze nie okreslila, ale w tym tygodniu bedzie w schronisku i zrobi zdjecia, to moze mu ktos zalozy oddzielny watek, bo tak to trudno agitowac, bo malo zdjec itp. Quote
Szarotka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Maly tobie trzeba by pomink za bohaterstwo wybudowac. Quote
Emigrantka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Ja sie tu pogubilam - widze 3 czarne psiaki na watku. 2 mieszkaly razem i jeden drugiego bronil i ten maly jest dalej w schronie a jego duzy przyjaciel z jakims innym w boxie gdzies indziej? A dlaczego ci kumple nie sa razem? Skoro do tej pory razem byli? Czego ja nei lapie? Ciezki mam dzisiaj dzien w pracy moze dlatego? Dlaczego ten wiekszy bojazliwy jest z jakims innym a nie ze swoim kumplem? Dlaczego ten bohater malutki zostal sam w schronisku? Dlaczego sa 3 psy na watku i ja zalapac nie moge? :( Quote
Szarotka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Mysle, ze te dwa co sa w DT to taki przypadkowy uklad i ze jak brano Fabiana ze schronu, to jakos nikomu nie przyszlo do glowy, zeby zabrac jego obronce. Tak mysle, ale to wiedza lepiej prowadzacy watku i osoba co ma pieski na DT. Quote
Emigrantka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 No to ja czekam - az ktos sie moze zlituje i mi wylozy jak krowie przy rowie? Quote
Szarotka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Emigrantka napisał(a):No to ja czekam - az ktos sie moze zlituje i mi wylozy jak krowie przy rowie? Prosilam zalozycielke watku i obiecala uzuplenic pierwszy post. Quote
Tola Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Dziewczyny - Fabian i ten mały bohater to psy z jednego boksu. Staram się podczs pobytu w schronie wyszukiwac psy, którym trzeba pomoc jak najszybciej. Tak znalazlam Fabiana, który zmarniał w ciągu paru miesięcy. Wrzucilam go na zamojski wątek. http://www.dogomania.pl/threads/136450-Zamojskie-psiaki-szukajAE-domA-w-i-miA-oA-ci Bianka0 zamówiła dla Fabiana miejsce w hoteliku u funi, którego otwarcie jest w lutym. W porozumieniu z Bianką0 zabrałam Fabiana do znajomego do kojca, zeby bezpiecznie doczekał. Nie moglam zabrac obu psów, bo było jedno miejsce. I w hoteliku jest miejsce tylko dla Fabiana. Ten drugi pies to Koks, który jest w DT poza Zamosciem, a nie z Fabianem. Są z Fabianem podobni, więc moze wspólne ogloszenia pomogą im zmnalezc domy. Bardzo przezywam fakt, ze przyjaciel Fabiana zostal w schronie. Dostalam dzisiaj pv od Szarotki, zeby umiescic malego bohatera rowniez na wątku. Oczywiscie, ze to zrobię, tylko moze najpierw wymyslimy wspólnie imię dla piesia. Dzięki, ze jestescie - moze wspólnie uda sie nam pomoc i obroncy Fabiana... Quote
Szarotka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Mam nadzieje, ze uda sie namowic Funie, zeby zabrala Malego, bo oni z Fabianem to maja przyjazn na smierc i zycie. Quote
Recommended Posts