Szarotka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 No Fabianek ladny jestes :):) tak zyskales na urodzie od czasu wyjscia ze schronu. :):) Quote
Szarotka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 No Fabianek ladny jestes :):) tak zyskales na urodzie od czasu wyjscia ze schronu. :):) Quote
zadra Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 bianka0 napisał(a):Fabianek to całkiem, całkiem ładny piesek:lol: Co oni tam robią z nimi ,że do takiego stanu te bezbronne stworzenia doprowadzają :placz: Maja "swoje sposoby"wypracowane latami praktyki,ale nie w oparciu o dobrostan zwierzat. Quote
danka1234 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Tolu,oczywiscie że Koksowi tez zrobie ,zreszta juz je obiecałam, czekam zatem na tekst. Quote
bianka0 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kiedy szukałam Fabiana funia powiedziała mi że on tak tragicznie wyglądał, że na pewno nie poszedł do adopcji bo nikt nie zwróci uwagi na taki strzęp psa.W przeciągu kilku dni przyzwoitego traktowania z tej kupki brudu, smrodu i nieszczęścia widać pięknego starszego pana. Tam jest stosowana masowa eksterminacja zwierząt doprowadzająca do całkowitej ich degrengolady, pozbawienia żywych istot całkowicie godności dla ich gatunku :shake: Quote
Tola Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Teksty do ogloszen - mile widziane wszelkie zmiany:cool3: [FONT=Tahoma]Fabian[/FONT][FONT=Tahoma] ma ok. 5 lat; zabrany został z zamojskiego schroniska. Nie było mu tam łatwo; świadczą o tym liczne blizny na całym ciele. Ze swoim spokojnym usposobieniem ciągle narażony był na ataki większych od siebie psów. Obecnie przebywa w DT i czeka na własny dom. [/FONT] [FONT=Tahoma]Fabian jest spokojnym, dostojnym psem, łagodnym w stosunku do ludzi i innych czworonogów. [/FONT] [FONT=Tahoma]Lubi spacery, na których chętnie bawi się i biega. [/FONT] [FONT=Tahoma]Jest zaszczepiony i odrobaczony. [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Koks[/FONT][FONT=Tahoma] ma ok. 6 – 7 lat . Został znaleziony w jednej z podzamojskich miejscowości. Błąkał się bardzo długo , obrzucany kamieniami, przeganiany. Obecnie przebywa w domu tymczasowym. [/FONT] [FONT=Tahoma]Koks to spokojny, cierpliwy pies , bez oznak agresji. Lgnie do ludzi, domagając się uwagi i pieszczot. Koks świetnie radzi sobie w domu; nie niszczy, zachowuje czystość, potrafi chodzić na smyczy. [/FONT] [FONT=Tahoma]Jest zaszczepiony i odrobaczony. [/FONT] Quote
danka1234 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 widze ze teksty juz sa,od jutra stopniowo w miare czasu bede im robic ogłoszenia. Quote
danka1234 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Tola ,podaj jeszcze kontakty do ogłoszeń Koksa i Fabiana. Quote
danka1234 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Tolu pw dostałam ale nie moge otworzyc ,ogloszen tez dzisiaj nie dam rady zrobic ,dogo mi okropnie chodzi,moze jutro bedzie lepiej. Quote
bianka0 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Jak układa się współpraca Fabiana z Fokusem ? Czy widać już zalążki wzajemnej tolerancji ? Ta bieda nawet nie ma pojęcia jak go ciotki na jego bazarku bogato wyposażyły. Będzie miał dużo czasu, żeby wybrać mu najlepszy dom ;) To chyba najbogatszy bazarkowy piesek na dogo :evil_lol: Quote
danka1234 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 to wstrzymac sie z ogłoszeniami dla niego puki nie trafi do hoteliku? Quote
Tola Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 danka1234 napisał(a):to wstrzymac sie z ogłoszeniami dla niego puki nie trafi do hoteliku? Moze oglaszaj z moim nr tel - potem podmieni się. szkoda czasu Quote
bianka0 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Jest taki uroczy i nietuzinkowy, że jest szansa na szybki domek :cool3: Quote
Szarotka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Mam nadzieje, ze Fabian sie spotka ze swoim kolega Hero w krotkim czasie :):) Quote
bianka0 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Myślę Szarotko, że się spotkają. Hero jest w schronie i na pewno musi jeszcze w nim wytrzymać do uruchomienia hoteliku, bo do tego momentu nie ma gdzie go zabrać. Co do kamuflowania się zamojskich psiaków, to poszukiwania Fabiana trwały prawie 3 tygodnie, ale on był słaby, pogryziony i nie miał większych szans na przeżycie nawet tygodnia. A Fokus schował się równie skutecznie, że był szukany ok. tygodnia. Quote
Szarotka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Funia narazie chora i trzeba poczekac az dojdzie do siebie. Tola jak byla to nie mogla go znalezc............. Quote
Szarotka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Podobno sa staszne mrozy, a Hero nadal w schronie. Potrzebujemy deklaracji, zeby go wyciagnac. Uratowal kolege a sam w schronie zostal http://www.dogomania.pl/threads/177734-Hero-broniA-wiAE-kszego-od-siebie-teraz-sam-oczekuje-pomocy-Zbieramy-na-hotel Quote
bianka0 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Co słychać u Fabiana i Koksa. Taka cisza u chłopaków. Fabian pójdzie do hoteliku u funi ( i to chyba rzeczywiście ze swoim przyjacielem Hero), a co dalej będzie z Koksem, pozostanie tu gdzie jest do momentu adopcji ? Quote
Szarotka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 No wiec Hero ma juz srodki zapewnione na dwa miesiace. Tylko chyba narazie Hero nie ma:roll::roll::roll::roll: A co z Fabianem ?? Quote
Paula045 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Przepraszam za offa: Pomóżcie nie bądźcie obojętni!!! W imieniu bezdomnych zwierząt zwracamy się do wszystkich ludzi o dobrych sercach o przekazanie 1% podatku na Schronisko dla Zwierząt w Radlinie. Otrzymane pieniądze zostaną odpowiednio wykorzystane m.in. na rozbudowe i remont boksów, oraz ogólną poprawę warunków w których przebywają psy i koty. Zwierząt stale przybywa, a pieniędzy brakuje. Nie bądź obojętny. Pomóż! Schronisko dla Zwierząt w Radlinie Numer konta: 34 8427 0009 0020 0383 2000 0001 KRS: 0000154454 Oddział Jarocin NIP: 617 20 44 707 Quote
andzia_F Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Koks ma się dobrze, powiedziałabym bardzo dobrze bo mimo,że jest duży na kanapie się mieści :ha ha ha :) Quote
danka1234 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 ogłoszenia dla Fabiana; alegratka gumtre kokosy e-oferty ojej kupie psa adopcja psa nasi pupile giełda ogłoszen ogłoszenia olx przygarnij zwierzaka Quote
Szarotka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 andzia_F napisał(a):Koks ma się dobrze, powiedziałabym bardzo dobrze bo mimo,że jest duży na kanapie się mieści :ha ha ha :) A Fabian tez jest u Ciebie ?? Quote
andzia_F Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 U mnie, a tak na prawdę u mojedo brata jest tylko Koks, jak tylko został zgarnięty z ulicy wylądował u nas na DT Quote
Recommended Posts