Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewatonieja napisał(a):
moze po świetach usmiechnie sie los?

Przed Świętami przyjechała Szymi do weta na szczepienia. Zaszczepiona jest również od wirusówek i ma założoną książeczkę Koszt 65,00 zł
Zakropliłam ją też Fiprexem zakupionym na Allegro
Dzisiaj Szymi przyjeżdża jeszcze raz do weta i wtedy napiszę więcej.

Posted

Dzisiaj wizyta sznaucerki u weta
Sunia waży w granicach 36-39 kg (trochę się wierciła i trudno było dobrze wagę uchwycić)
Ma zapalenie krtani, podwyższoną trochę temperaturę.
Dostała dwa czy trzy zastrzyki i tabletki które ma brać do wtorku a we wtorek druga wizyta. Na dzisiaj wydatek 70,00 zł

Posted

13.04.2010 Dzisiaj wizyta kontrolna. Jest już lepiej, ale dostała jeszcze raz zastrzyki, aby nie było nawrotu 40,00 zł Bardzo się pana awanturowała.

Koszt całego leczenia z transportem 110,00 zł

Przelałam też na Allegro promowane dla niej i dla Dajtusi 24,00 zł

Czy ktoś pomógł by i zrobił Bazarek na te wydatki a ja coś spróbuję na nie wygrzebać w domu

Posted

Ostatnio były 4 telefony w sprawie suni. Trzy do budy na posesję. Jeden do domu, ale pani ma psa dużą sukę i brała jakąś już na próbę, ale psy się nie dogadały więc i nasza panna odpadła.
Jeden z tych do budy to teren chyba 2 ha. Pan miał sznaucera, ale zimą utopił się w stawie. Ma też inne psy
Młoda para ludzi (też do budy) . Dzwoniła dziewczyna, że jej chłopak chce sznaucera. Miała się odezwać, ale milczy
Trzeci to gdzieś pod Koninem i też do budy stwierdzili, że to daleko.

Posted

Franca81 napisał(a):
o matko..... co za ludziska...

Do budy to czyli na łańcuch? Ehh....

Czasami twierdzą, że nie na łańcuch tylko będzie sobie po podwórku biegał, ale wstępu do domu nie będzie miał, bo albo parkiet zniszczy, albo sierści i piachu naniesie a sunia kontaktu z człowiekiem potrzebuje bardzo. Poza tym z podwórka może zwiać (przy wychodzeniu przez bramkę, wyjeżdżaniu samochodem) a nie jest to pies, który zawołany wróci. Istnieje więc niebezpieczeństwo że zaginie

Ten facet z tym stawem. Jak sznaucer mógł się w stawie utopić. Czy pies poleciałby na lód? Chyba, że coś mu rzucił no i pognał. Mnie to się w głowie nie mieści. Dwa hektary ma ogrodzone ze stawem i sunia ma latać i tego pilnować
A może zadzwoniłby wreszcie ktoś kto kocha sznaucery i chce mieć towarzystwo do wspólnych spacerów i oglądania telewizji.