Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='arielka186']A ja teraz zapytam może troszkę nie na temat- jesteście z Wejherowa (oj, zazdroszczę:cool2: dostępu do morza...) - w zw z tym mam pytanie- czy bywacie na wystawach w Koszalinie? Tak się składa że mam tam rodzinę, i prawie co roku jestem (w zeszłym tylko nie mogłam jechać).

Przeglądałam Waszą galerię "wstecz"- i wychodzi mi na to, że na dniach jakieś słodziutkie staffiorki:loveu: będą gotowe do opuszczenia domu... Piękne maluszki, szkoda że ostatnio mało fotek... A można wiedzieć po kim są maleństwa?
Nazarek- wybitnie przystojny kawaler:gent:, tak ostatnio zastanawiam się nad kryciem Ariel białym repkiem- ona ma białego ojca, a więc szanse na białaski byłyby duże... A nie licząc repa z Royalstaff (który nie jest czysto biały, że nie wspomnę o osobistych moich relacjach z właścicielem) to w PL białe samce są tylko w Sirius (właśnie ojciec Ariel) i Carbonarastaff-ale dotąd nie zrobiłam badań na L2HGA i HC:oops: a James jest carrier. Z resztą- Nazar jest po prostu piękny...co tu dużo mówić;) A czy myśleliście kiedyś nad połączeniem Besi z Nazarkiem? To dopiero cudeńka by były...:loveu:

No i jeszcze bullinkowa panienka :) CUDO!!! Ostanio coraz bardziej mi się podobają bulliki, i to standardowe, i miniatury... Marzę aż z moim Piotrkiem będziemy mieć własny dom, a wtedy psów na 100% przybędzie- mam to obiecane przez mojego przyszłego męża, on zawsze kochał psiaki- ma swoją znajdkę Frytkę u Rodziców, ale przy mnie wciągnął się w prawdziwą kynoogię:eviltong:. Teraz decyzje dot. naszej malutkiej hodowli podejmujemy wspólnie ;)

Arielko bardzo dziekuję za tak ciepłe słowa :D bardzo mi miło że moje świnki się podobają :)
Tak jesteśmy z Wejherowa, pisałam z Tobą na FB ;) spotkałysmy sie w Koszalinie gdzie Bessinka wówczas wzięła NDSwR :)
Jeśli chodzi o połączenie Bessi-Nazar to szczerze nie myślałam, gdyż były to inbreed na matkę a zdecydowanie bardziej podoba mi sie ojciec Bessi i ojciec Nazara ;) ale kto wie, może kiedys przyjdzie czas, nie wykluczam. Teraz natomiast będziemy powtarzać krycie Bessi-Joe, mam nadzieje że tym razem coś się ulęgnie :)

[quote name='Asiaczek']Brawo, brawo!!!!

Pzdr.

Dzieki Asiaczku :D

[quote name='arielka186']A czy moja ulubienica (tylko nie krzyczcie ;) że nie moja bo Wasza- troszkę się podzielmy...) będzie miała szczeniurki? Marzy mi się biała stafficzka, jak na razie warunki trochę marne na kolejnego psa, ale może w końcu to się zmieni... Napiszę szczerze, że Besia jest wd mnie jedną z dwóch białych suczek najpiękniejszych w Polsce:loveu:. Napatrzyć się nie mogę... A w Warszawie w lipcu będziecie?:cool3:

Z Besska do Warszawy raczej nie przyjedziemy, a czemu , to napisałam powyżej ;)
Ale kto wie, może z innym psiakiem sie pokażemy :)

• Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie trzymam kciuki!:thumbs:
A pamiętam już Besi na wystawie! Mam jakieś fotki- to była Wystawa Krajowa Terierów w 2009 roku! Mam takie zdjęcie-jak Arabesque stoi na 1-ej lokacie w porównaniu o NDSwR. Fotkę mogę podesłać :) tylko już jutro, bo muszę ją jeszcze wrzucić na Tinypic a troszkę się zasiedziałam... A pamiętam teraz jak mnie "ta sunia" zastanawiała- skąd jest, miałam nadzieję że będziecie następnego dnia- na zwykłej krajowej (ja mam ten komfort że zatrzymałam się u Babci), a tu raptem 3 staffiki były...(razem z moją).

Posted

Zgodnie z obietnicą:

Wystawa Krajowa Terierów w Koszalinie, 24.07.2009.
Bessinka zdobyła tytuł NDSwR i (jakoby automatycznie) CWC. Miłego wspominania!

Obok stoję ja z Arielką-w porównaniu z Arabesque Midnight Dancer nie miałyśmy jednak szans :)

Posted

Nie ma za co! Przeglądam właśnie zdjęcia z wystaw z lat 2008-2010, może jeszcze "cosik" znajdę? Już nie Bessie, ale ... zobaczymy ;) Serdecznie pozdrawiam

Posted

arielka186 napisał(a):
Nie ma za co! Przeglądam właśnie zdjęcia z wystaw z lat 2008-2010, może jeszcze "cosik" znajdę? Już nie Bessie, ale ... zobaczymy ;) Serdecznie pozdrawiam

Ciekawe co tam jeszcze chowasz ;)
Również serdecznie pozdrawiam :D

Posted

wejherstaff napisał(a):
Ciekawe co tam jeszcze chowasz ;)
Również serdecznie pozdrawiam :D

:D Sama jestem ciekawa! Jak na razie przeglądam płytki i sprawdzam z katalogami "kto jest kto" ;) - a fotek mam sporo, więc jak tylko dojdę do Waszych psiaków, od razu wysyłam (niestety nie mogę obiecać że mam ich fotki, ale dzisiaj będę szukać ich właśnie). Pozdrawiam!

Posted

To i tu sie pochwalimy ;)

28-29.05.2011 Litwa, Moletai

Sobota (sędzia: HARTO STOCKMARI Finlandia)
Jakard Wejherstaff SETA - Zwycięzca, CACIB :smt041 :smt041 :smt041

Niedziela (sędzia: Magdalena Kozłowska PL)
Jakard Wejherstaff SETA CAC ukończyła Championa Litwy

Wielkie gratulacje dla właścicieli :smt041 :smt041 :smt041 :smt038 :smt038

Kasiu bardzo dziekuję za świetne pokazanie Setki oraz za prace jaką włożyłaś w przygotowanie dziewczynki do wystaw :prayer: :prayer: :prayer: Jestem z Was dumna :D :D :D

Ustka, 29.05.2011 sędzia: Anna Winiarska
Jakard Wejherstaff AD EXEMPLUM CWC, Zwycięzca :D :D :D :D
Gratulacje Dominika :supz: :supz: :supz:

No i mamy kolejny powód do dumy :D

Na niedzielnej wystawie w Ustce pokazały sie jeszcze dwa psiaki z naszej hodowli,
SMIRNOFF I CAMPARI.

SMIRNOFF w klasie otwartej uzyskał lok.1 CWC i tym samym spełnił wymagania na Championa Polski - gratulacje dla właścicieli :D

CAMPARI w klasie otwartej uzyskała lok.II i ocenę doskonałą :)

Wielkie brawa !!!

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::cool3::cool3::cool3::cool3::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::klacz::klacz::klacz::klacz:

BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 4 weeks later...