Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są pod opieką ale nie bezpośrednio moją - nie dało rady i tyle. Najważniejsze że są bezpieczne i czekają na rozwój wydarzeń. Jutro może uda mi się oba/dwa (Ją i Jego) odwiedzić. Oczywiście cała "papierkowa" robota przypadła mi - ale co tam - BIDOM TRZEBA POMAGAĆ i tyle.

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jolek68 napisał(a):
pewnie że tak :) jak coś nowego na dogo dla nich zaczniesz to podeślij linka, chociaż zajrzę czasami :)

A proszę uprzejmie :)

Tu wątek do ZNAJDY:
http://www.dogomania.pl/threads/179590-PiAE-kna-mA-oda-suka-Owczarka-Niemieckiego-znaleziona-w-Urzucie-k-Nadarzyna-mazowieckie?p=14100963

A Bigos czeka na swoją kolej. Muszę mu dobre fotki cyknąć i bardziej Go poznać. Tu uroczy psiak który zasługuje na kochany dom.

Mam jeszcze pytanie do Ciebie. Podobnie jak ja masz w podpisie że "egzystujesz" w okolicach Warszawy. A czy można zapytać bardziej konkretnie gdzie?

Posted

O kurczaki ... kawał drogi. Ja urzęduję po przeciwnej stronie - trasa wylotowa na Katowice (okolice Nadarzyna).
Co poznam na wątku kogos fajnego, to później okazuje się że mam hektar do Niego.

Posted

tak jest psze pani , wplynelo na konto 166 zl :):)

oo to juz jutro :) , o 11 mam go zaprowadzic a o jakies 15 zglosic sie po odbior calkowicie odjajczonego psa :D:D

Posted

hehehe on chyba cos czuje ,ze sie cos ktoi bo jakis taki melancholijny jest od przedwczoraj :p , grzeczniutki jak aniołek i caly czas zamyslony , nawet mniej je niz zawsze ....ech biedny Nikos no , tak sobie schowal to jajeczko to musieli je znaleźć ;p

Posted

NiJaSe napisał(a):
hehehe on chyba cos czuje ,ze sie cos ktoi bo jakis taki melancholijny jest od przedwczoraj :p , grzeczniutki jak aniołek i caly czas zamyslony , nawet mniej je niz zawsze ....ech biedny Nikos no , tak sobie schowal to jajeczko to musieli je znaleźć ;p

Tonący brzytwy się chwyta ;)... próbuje Cię udobruchać, żebyś odstąpiła od diabolicznego planu:diabloti:

Posted

Nikon po zabiegu juz
niestety nie obylo sie bez niespodzianek ... po narkozie domiesniowej , Nikon dostal bezdechu - dawka ktora dostal byla i tak mniejsza niz powinien dostac , bo dziewczyny sa ostrozne i nigdy nie daja odrazu calosci. !0 minut wetka robila mu usta - usta ,zeby zaskoczyl , na szczescie sie udalo , ciag dalszy zabiegu byl juz ok.
Dziewczyny pobraly mu krew na badania lacznie z jonogramem , rozmazem itp. , juz wiem ,ze cos w tej krwi nie do konca jest ok , narazie dostalam krotkie info przez tel , zaraz po niego ide to bede wiedziala dokladnie co jest nie tak.
No i jeszcze jedna NIESPODZIANKA ..... jak dziewczyny go przenosily na stol to wetka na wysokosci lewej lopatki poczula jakies zgrubienie .... przyjrzaly sie temu blizej podczas zabiegu , naciely i .... wyciagnely luske :olow z jakims plastikiem , czyli raczej nie bron mysliwska bo chyba srut to by byl.... ktos do mojego Nikona strzelal :/... moze te zmiany we krwi i te jego problemy żoladkowe to wynik zatrucia olowiem ? cholera jasna juz mam nerwa :(

Posted

Nikon odspypa dzien pelen wrazen , jajko wyciete , bylo bardzo malutkie i bardzo gleboko ukryte , mialo jakies zrosty juz wiec pora najwyzsza byla zeby je wyciac. Zaraz wstawie zdjecie pocisku jaki wetki z niego wyciagnely :/ , pocisk olowiano-plastikowy , mozliwe ze to uwalniajacy sie olow powodowal to ze Nikon tak wolno przybieral na wadze i mial te historie z rozwolnieniem :/. W badaniu krwi hematologicznym i biochemicznym wyszedl obnizony mocznik , kreatynina i leukocyty zdecydowanie ponizej normy, Chlopak dostal kroplowki z witamin z grupy B i cos tam jeszcze , mowily co ,ale bylam tak napieta ze nie zapamietalam :/.
Te 56 zl jednak sie niestety przydalo bo w sumie zaplacilam 336 zl , do kosztow doszlo badanie krwi i karnityna ktora dostal do lykania , za dodatkowa atrakcje w postaci pocisku dziewczyny nie doliczyly nic. Narazie mam go obserwowac a za jakies 3-4 tygodnie powtorka badania krwi , bo reakcja na narkoze swiadczy o tym ,ze cos w organizmie bylo nie tak.
Generalnie jest tak ,ze faktycznie Nikon jest chudy jak szczapa ,ale na wadze przybral ( wazenie z dzisiaj 21,700 kg) , tyle ze caly ten przybor to rozbudowa miesni. Widzialam ,ze chudy ale poniewaz calkiem niedawno wyczesalysmy z niego tony futra to zwalilam ta chudosc wlasnie na znaczny ubytek owlosienia :/. Glupio podparlam sie tym ,ze jak wyczesuje dziewczyny to tez wygladaja po tym jakby z obozu wyszly ...