Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nikosia wypatrzylam na szpicach w potrzebie , mieszkal sobie chlopina w lodzkim schronisku i nie wiodlo mu sie sie tam najlepiej... wiec jeden blysk w glowie i decyzja - Nikona przyjezdza do mnie na DT.
Chudeusz niesamowity , ale co sie dziwic jak mial sraluche jak stad do Katowic , pierwsze dni to bylo nic tylko sprzatnie skrzetnie rozrzuconych po domu plackow ;p. Po tygodniu przestalo mi sie to podobac , no bo po takim czasie żoadek powinien przestac juz odczuwac zmiane klimatu ze schroniskowego na domowy.
Drugi problem to zaginione jajko , Nikon to wnętr ,wetka w schronisku jajka nie namierzyla , wsiaklo ,zaginelo i jest pilnie poszukiwane bo takie zaniedbanie to ewentualne zmiany rakowe w przyszlosci.
Moje fundusze sa niestety ograniczone i sama nie bede w stanie sfinansowac poki co USG a jak juz znajdziemy jajko to zabiegu.
Dlatego moi drodzy niezawodni dogomaniacy potrzebuje waszego wsparcia , nie rzadnych stalych deklaracji tylko narazie trzeba nam cos pomiedzy 80-100 zl ,tyle ma kosztowac USG a w przyszlosci jeszcze zabieg ,ale to narazie temat na potem

No to na usg juz mamy
z deklaracji wpynelo :
50 zl Nikus
50 zl kundelkowa skarbonka
+ 5 zl zwrotu z mojej wplaty na Aresa
= 105 zl
usg zrobione , jajko namierzone koszt - 85 zl
zostalo 20 zl

Koszt zabiegu usuniecia jajka to 230 zl juz ze wszystkim
i niestety doszedl jeszcze jeden problem ...po badaniu kalu wyszlo ze Nikon przytargal niejakie wlosówki i musze odrobaczyc cale 9-o osobowe zoo a to niestety koszt az 135 zl :/
czyli to 345 zl
kundelkowa skarbonka wplacila 135 zl na wlosoglowki

Potrzeba juz tylko na kastaracje 230 zl
wplaty na kastracje :
kosu - 136 zl
roleczka - 30 zl
Agmarek - 100 zl
+ 20 zl pozostale z usg
razem mamy: 286 zl
mamy na kastracje i jeszcze zostaje 56 zl , mam nadzieje ze sie nie przyda

NIKON już po kastracji koszt to 336 zl z racji dodatkowych atrakcji - w trakcie podawania nakozy Nikos troche nam odjechal w sensie mial bezdech , wetki robily usta usta a ja mialam zawal za zawalem , na szczęście udało się zmusić chłopaka żeby zaczął samodzielnie oddychać , stało się jasne że w takim razie coś w organiżmie Nikona jest nie tak ... i faktycznie ... nie wiem czy to na 100 % przyczyna ,ale okazalo sie że na wysokośći łopatki chłopak miał pocisk z wiatrówki juz otorbielony a ciało wokół miało mocny odczyn zapalny. Pocisk został oczywiście usunięty i mam nadzieje ,ze to juz koniec problemów zdrowotnych Nikona.

ogólem koszty Nikona to 580 zł u wetek + 80 zł Usg = 660 zł
( 135 zł - włosogłowki , 336 zł - zabieg odjajczania + dodatki w postaci badania krwi , dodatkowych kroplówek i lekow + karnityny i 109 zł ktore juz z własnych srodków wydalam na pierwsze odrobaczenie , zabezpieczenie od kleszczy , badanie kału i suplementy diety )
teraz jestem 50 zł na minusie a za miesiąc jeszcze bedzie badanie krwi do powtórki to kolejne ok.50 zł :/

Nikon w schronisku

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witaj Livko :) , probuje noworocznie upstrzyc watek zdjeciami ale cos mi nie idzie :/ , ale moze dzieki pomocy kaasik dzisiaj sie uda. Jak wasze psiaki zniosly fajerwerki bo moja gromada byla zachwycona , ale Niyi dzisiaj juz sie znudzilo bo byla bardzo oburzona na dzisiejszym spacerze tymi lomotami ;)

Posted

NiJaSe napisał(a):
witaj Livko :) , probuje noworocznie upstrzyc watek zdjeciami ale cos mi nie idzie :/ , ale moze dzieki pomocy kaasik dzisiaj sie uda. Jak wasze psiaki zniosly fajerwerki bo moja gromada byla zachwycona , ale Niyi dzisiaj juz sie znudzilo bo byla bardzo oburzona na dzisiejszym spacerze tymi lomotami ;)

Hi hi mój tymczas Nugat o północy uciekając gubił " bobki " bo jak wróciłam po 12 w nocy to po całym pokoju były porozrzucane. Ale najważniejsze to to że jakoś to przeżyły . Patrząc na fajerwerki myśłam tylko " niech to juz sę skończy , już wystarczy " a potem sru do domu liczyc inwentarz czy cos na zawał nie zeszło . Policzyłam i zrobiłam ufff

Posted

Livka napisał(a):
Nasze psiątka przeżyły sylwestrowe łomoty bezpiecznie w domku :) Nikuś nie boi się niczego ale Livka mocno to przeżywa biedulka.

biedulka :( , ale pod waszymi skrzydlami napewno zniosla to dzielnie

Posted

NiJaSe napisał(a):
biedulka :( , ale pod waszymi skrzydlami napewno zniosla to dzielnie

Wszystko byłoby dobrze ale do tej chwili jeszcze jacyś popaprańcy świętują ... niech to się już skończy

Posted

NiJaSe napisał(a):
no dobra pisz , takiej dlugiej nogi nie mam zeby Cie kopnac ;p

he he..wiedziałem:) no plan jest taki: Niejaka Kosu chce wyciągnąć kolejnego psiaczka (Boryska) ze schronu...Pewnie będzie potrzebny tymczas czy coś podobnego. Ty potrzebujesz kasy dla znalezienia i wycięcia :placz: co nieco Nikonowi.Połączmy to w jedno tzn. Oganizujemy kasę dla Nikona i Boryska...robimy szybko to co trzeba Nikonowi i szukamy domku a w tym czasie pozbieramy parę zł na płatny tymczas dla Boryska i po udanej adopcji Nikona Borysek "ląduje " u Ciebie....dobrze myślę?:cool3:

Posted

NiJaSe napisał(a):
no patrz jaki Ty bystry jestes :D , jak dla mnie ok

Cieszę się:cool3:...to piszemy do Kosu na wątku,ze łączymy siły?póki nie zastosowałem alkominusa:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

No widzę, że tu planowanie w pełni:cool3:

Szalone ludy jak będziecie mieć chwilkę czasu to zapraszam serdecznie do galerii mojego rudego :D (klik w banerek na dole;))

Posted

Dora napisał(a):
No to jestem i ja :) bo widze ze juz stala ekipa sie zebrala :P no i oczywiscie cos tam poleci do Nikona z naszej adopcyjnej skarpety :)

no... to lubię...:) żeby od czegoś zacząć-tzn. poszukiwania tego"coś" to ja daję....50 zł a co mi tam:)

Posted

NiJaSe napisał(a):
hehehe no nie wiem co by Nikon powiedzial jakby przeczytal ze na jego jajko mowi sie "cos" ;p

Ty jemu nawet nie wspominaj,że przyłożyłem się do takiej "operacji":shake: dla faceta to bardzo trudne:placz:

Posted

pewnie dlatego je wlasnie schowal , tak sobie wykombinowal ze tamto schowal a wytna mu tylko to co na wierzchu a tu sie zebrala banda spiskowcow i chce go pozbawic jeszcze tego drugiego ;p

popis spiewu
[video=youtube;w9ZbSbn5FZw]http://www.youtube.com/watch?v=w9ZbSbn5FZw[/video]