NiJaSe Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Nikosia wypatrzylam na szpicach w potrzebie , mieszkal sobie chlopina w lodzkim schronisku i nie wiodlo mu sie sie tam najlepiej... wiec jeden blysk w glowie i decyzja - Nikona przyjezdza do mnie na DT. Chudeusz niesamowity , ale co sie dziwic jak mial sraluche jak stad do Katowic , pierwsze dni to bylo nic tylko sprzatnie skrzetnie rozrzuconych po domu plackow ;p. Po tygodniu przestalo mi sie to podobac , no bo po takim czasie żoadek powinien przestac juz odczuwac zmiane klimatu ze schroniskowego na domowy. Drugi problem to zaginione jajko , Nikon to wnętr ,wetka w schronisku jajka nie namierzyla , wsiaklo ,zaginelo i jest pilnie poszukiwane bo takie zaniedbanie to ewentualne zmiany rakowe w przyszlosci. Moje fundusze sa niestety ograniczone i sama nie bede w stanie sfinansowac poki co USG a jak juz znajdziemy jajko to zabiegu. Dlatego moi drodzy niezawodni dogomaniacy potrzebuje waszego wsparcia , nie rzadnych stalych deklaracji tylko narazie trzeba nam cos pomiedzy 80-100 zl ,tyle ma kosztowac USG a w przyszlosci jeszcze zabieg ,ale to narazie temat na potem No to na usg juz mamy z deklaracji wpynelo : 50 zl Nikus 50 zl kundelkowa skarbonka + 5 zl zwrotu z mojej wplaty na Aresa = 105 zl usg zrobione , jajko namierzone koszt - 85 zl zostalo 20 zl Koszt zabiegu usuniecia jajka to 230 zl juz ze wszystkim i niestety doszedl jeszcze jeden problem ...po badaniu kalu wyszlo ze Nikon przytargal niejakie wlosówki i musze odrobaczyc cale 9-o osobowe zoo a to niestety koszt az 135 zl :/ czyli to 345 zl kundelkowa skarbonka wplacila 135 zl na wlosoglowki Potrzeba juz tylko na kastaracje 230 zl wplaty na kastracje : kosu - 136 zl roleczka - 30 zl Agmarek - 100 zl + 20 zl pozostale z usg razem mamy: 286 zl mamy na kastracje i jeszcze zostaje 56 zl , mam nadzieje ze sie nie przyda NIKON już po kastracji koszt to 336 zl z racji dodatkowych atrakcji - w trakcie podawania nakozy Nikos troche nam odjechal w sensie mial bezdech , wetki robily usta usta a ja mialam zawal za zawalem , na szczęście udało się zmusić chłopaka żeby zaczął samodzielnie oddychać , stało się jasne że w takim razie coś w organiżmie Nikona jest nie tak ... i faktycznie ... nie wiem czy to na 100 % przyczyna ,ale okazalo sie że na wysokośći łopatki chłopak miał pocisk z wiatrówki juz otorbielony a ciało wokół miało mocny odczyn zapalny. Pocisk został oczywiście usunięty i mam nadzieje ,ze to juz koniec problemów zdrowotnych Nikona. ogólem koszty Nikona to 580 zł u wetek + 80 zł Usg = 660 zł ( 135 zł - włosogłowki , 336 zł - zabieg odjajczania + dodatki w postaci badania krwi , dodatkowych kroplówek i lekow + karnityny i 109 zł ktore juz z własnych srodków wydalam na pierwsze odrobaczenie , zabezpieczenie od kleszczy , badanie kału i suplementy diety ) teraz jestem 50 zł na minusie a za miesiąc jeszcze bedzie badanie krwi do powtórki to kolejne ok.50 zł :/ Nikon w schronisku Quote
NiJaSe Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 ech nie moge wstawiac zdjec :placz: pokazuje mi sie okienko "informacja z www.dogomania.pl a w srodku napis undefined ...ktos wie o co kaman ? Quote
kaasik91 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Pierwsza:multi: NiJaSe napisał(a):ech nie moge wstawiac zdjec :placz: Pomóc Ci?:cool3: Quote
NiJaSe Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 zdecydowanie bo sama nie wiem co z tym fantem zrobic Quote
NiJaSe Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 witaj Livko :) , probuje noworocznie upstrzyc watek zdjeciami ale cos mi nie idzie :/ , ale moze dzieki pomocy kaasik dzisiaj sie uda. Jak wasze psiaki zniosly fajerwerki bo moja gromada byla zachwycona , ale Niyi dzisiaj juz sie znudzilo bo byla bardzo oburzona na dzisiejszym spacerze tymi lomotami ;) Quote
marlenka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 NiJaSe napisał(a):witaj Livko :) , probuje noworocznie upstrzyc watek zdjeciami ale cos mi nie idzie :/ , ale moze dzieki pomocy kaasik dzisiaj sie uda. Jak wasze psiaki zniosly fajerwerki bo moja gromada byla zachwycona , ale Niyi dzisiaj juz sie znudzilo bo byla bardzo oburzona na dzisiejszym spacerze tymi lomotami ;) Hi hi mój tymczas Nugat o północy uciekając gubił " bobki " bo jak wróciłam po 12 w nocy to po całym pokoju były porozrzucane. Ale najważniejsze to to że jakoś to przeżyły . Patrząc na fajerwerki myśłam tylko " niech to juz sę skończy , już wystarczy " a potem sru do domu liczyc inwentarz czy cos na zawał nie zeszło . Policzyłam i zrobiłam ufff Quote
Livka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Nasze psiątka przeżyły sylwestrowe łomoty bezpiecznie w domku :) Nikuś nie boi się niczego ale Livka mocno to przeżywa biedulka. Quote
Nikus Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Hejka:) witam pięknie:) Nijase mam dla Ciebie propozycję:eviltong: mieszkam daleko od Wawy to się nie boję :eviltong: ,że mi nakopiesz....pisać? Quote
NiJaSe Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 no dobra pisz , takiej dlugiej nogi nie mam zeby Cie kopnac ;p Quote
NiJaSe Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Livka napisał(a):Nasze psiątka przeżyły sylwestrowe łomoty bezpiecznie w domku :) Nikuś nie boi się niczego ale Livka mocno to przeżywa biedulka. biedulka :( , ale pod waszymi skrzydlami napewno zniosla to dzielnie Quote
Livka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 NiJaSe napisał(a):biedulka :( , ale pod waszymi skrzydlami napewno zniosla to dzielnie Wszystko byłoby dobrze ale do tej chwili jeszcze jacyś popaprańcy świętują ... niech to się już skończy Quote
Nikus Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 NiJaSe napisał(a):no dobra pisz , takiej dlugiej nogi nie mam zeby Cie kopnac ;p he he..wiedziałem:) no plan jest taki: Niejaka Kosu chce wyciągnąć kolejnego psiaczka (Boryska) ze schronu...Pewnie będzie potrzebny tymczas czy coś podobnego. Ty potrzebujesz kasy dla znalezienia i wycięcia :placz: co nieco Nikonowi.Połączmy to w jedno tzn. Oganizujemy kasę dla Nikona i Boryska...robimy szybko to co trzeba Nikonowi i szukamy domku a w tym czasie pozbieramy parę zł na płatny tymczas dla Boryska i po udanej adopcji Nikona Borysek "ląduje " u Ciebie....dobrze myślę?:cool3: Quote
NiJaSe Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 no patrz jaki Ty bystry jestes :D , jak dla mnie ok Quote
Nikus Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 NiJaSe napisał(a):no patrz jaki Ty bystry jestes :D , jak dla mnie ok Cieszę się:cool3:...to piszemy do Kosu na wątku,ze łączymy siły?póki nie zastosowałem alkominusa:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
kaasik91 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 No widzę, że tu planowanie w pełni:cool3: Szalone ludy jak będziecie mieć chwilkę czasu to zapraszam serdecznie do galerii mojego rudego :D (klik w banerek na dole;)) Quote
Dora Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 No to jestem i ja :) bo widze ze juz stala ekipa sie zebrala :P no i oczywiscie cos tam poleci do Nikona z naszej adopcyjnej skarpety :) Quote
Nikus Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Dora napisał(a):No to jestem i ja :) bo widze ze juz stala ekipa sie zebrala :P no i oczywiscie cos tam poleci do Nikona z naszej adopcyjnej skarpety :) no... to lubię...:) żeby od czegoś zacząć-tzn. poszukiwania tego"coś" to ja daję....50 zł a co mi tam:) Quote
NiJaSe Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 hehehe no nie wiem co by Nikon powiedzial jakby przeczytal ze na jego jajko mowi sie "cos" ;p Quote
NiJaSe Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 a tu Nikon w pelnym rozpasaniu jakby ktos sie pogubil To Nikon lezy rozwalony pod sciana Quote
Nikus Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 NiJaSe napisał(a):hehehe no nie wiem co by Nikon powiedzial jakby przeczytal ze na jego jajko mowi sie "cos" ;p Ty jemu nawet nie wspominaj,że przyłożyłem się do takiej "operacji":shake: dla faceta to bardzo trudne:placz: Quote
NiJaSe Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 pewnie dlatego je wlasnie schowal , tak sobie wykombinowal ze tamto schowal a wytna mu tylko to co na wierzchu a tu sie zebrala banda spiskowcow i chce go pozbawic jeszcze tego drugiego ;p popis spiewu [video=youtube;w9ZbSbn5FZw]http://www.youtube.com/watch?v=w9ZbSbn5FZw[/video] Quote
kaasik91 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Beztroski misio-tulisio:loveu: nawet nie zdaje sobie sprawy co go czeka:shake: Quote
kosu32 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 No i ja dotarłam po otrzymaniu info NIKON ładnie śpiewa :) Quote
Recommended Posts