2010 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 To trzymamy mocno kciuki za naszą :loveu:ślicznotkę A kiedy będzie decyzja....? Quote
Awit Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Tineczko zaciskaj pazurki razem z nami!!!! Quote
Vlk Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 ojej a moje kciuki to chyba zaraz odpadną od tego trzymania, bo trzymam i trzymam od dawna Quote
MARCHEWA Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Nic z tego dziewczyny. Rodzina zdcydowała,że kupią yorka.Państwo są już starsi,pod 60-tkę i z małym pieskiem będzie im łatwiej-tyle usłyszałam.....trudno. Dzisiaj będę dzwonic do tego dt w W-wie. Quote
gazzy Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 O kurcze ! Co to za moda na yorki ! ! Nasza Tineczka 1000 razy ładniejsza od takiego yorka ;/ Na yorka wydadzą dwa razy więcej kasy niż na Tinę , bo te psy często chorują... Quote
Awit Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 :-( kupia yorka...... Ale Tinka też jest niedużą dziewczynką, w dodatku taką potrzebujacą bardziej swojego państwa niż szczeniak york za kilkaset złotych.... Quote
obraczus87 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie-Pomagamy-maluchom-PomA-A-i-TY wrzućcie tutaj Tineczke Quote
shadow1 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 czytam wyrywkowo- z lenistwa wrodzonewgo oczywiście-yorki? to chyba żart? takie psobodobne wyroby? Tina to psina jak się patrzy....prawdziwy pies ! I pewnie serce ma 1000 razy większe od największej góry lodowej świata Quote
MARCHEWA Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 No cóż,ja nie mogę nikogo zmusić,żeby pokochał Tinkę. Dzisiaj w Warszawie moja koleżanka,która jeździła ze mną do Olsztyna na wizyty spotkała dr.Garncarza i porozmawiali o Tince,dr.G. był zdziwiony,że oczko jest nadal powiększone i matowe,poprosił o wysłanie zdjęć na maila. Quote
Aldrumka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Co za traf ! Tak chyba byś wysyłała zdjęcie pod koniec tygodnia, a jak się uda dzisiaj czy jutro to może przed niedzielą będzie wiadomo co i jak ? Quote
2010 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='shadow1']czytam wyrywkowo- z lenistwa wrodzonewgo oczywiście-yorki? to chyba żart? takie psobodobne wyroby? Tina to psina jak się patrzy....prawdziwy pies ! I pewnie serce ma 1000 razy większe od największej góry lodowej świata[/QUOTE] Jestem tego samego zdania A NIE ZAPOMNIJMY O HUMORKACH TYCH PSIAKÓW a Tinka nasze złotko i to oczko jeszczes ię nie zagoiło.... Quote
gazzy Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Tina to totalna .... wariatka ! ;)Obiecałam MARCHEWIE fotki Tiny no i próbowałam je zrobić. Latałam z aparatem za suńką , a ta miała radochę i chowała się za śmietnikami. Później przyjechał pewien pan , otworzył bramę i sunia uciekła na ulicę. Zaczęła skakać na przypadkowo spotkaną panią. Pani zaczęła się śmiać i powiedziała , że psiak jest cudny. Później Tina bawiła się z innymi psiakami , biegała z kijkiem i za kijkiem. Jednym słowem fotki wyszły byle jakie bo sunia cały czas skakała , biegała i chciała się bawić. A kiedy ja nie miałam czasu to grzecznie siedziała w kuchni. Później kiedy miałam czas i przyszłam do kuchni , Tina smacznie chrapała w łóżeczku i jej nie budziłam. Quote
gazzy Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Co Wy na to ,żeby Tinka pojechała za granicę ? Póki co potrzebny jest mi dokładny opis i przebieg choroby , jaki leki dostaje , czy widzi chociaż na jedno oko , co jest z tym chorym. Jak reaguje na dzieci , koty , psy , jak zachowuje się w domu , czy gryzie - niszczy rzeczy itd. Jakbyś MARCHEWA mogła napisać taki ogólny opis Tiny to może uda się wysłać ją do domu za granicę , niczego nie obiecuję. Znajoma załatwia. Dlatego jej te wszystkie rzeczy są potrzebne. I w razie czego zgoda kierowniczki schroniska. Quote
2010 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Jeżeli to np.znane organizaje jaknp. Doberman Nothilfe http://www.dobermann-nothilfe.de/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=48 to było by wspaniałeoni też pomogli szybko w za gojeniu jej oczka . To znana organizacja pomagająca od lat szczególnie chorym i kalekim psiakom z Polski i nie tylko wspópracuje od lat z Nadzieją Dobermana. Quote
gazzy Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Nie to nie ta organizacja , ale jakaś inna , która znajduje domy zwierzakom z Polski. Quote
MARCHEWA Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Co do adopcji za granicę,to ja napiszę tak:nigdy nie przeprowadzałam takich adopcji,nie znam Fundacji,które się tym zajmują i są w 100% odpowiedzialne i solidne,nie wiem jaka Fundacja miałaby zająć się Tinką i szczerze powiem,że jestem sceptycznie do tego nastawiona,A jeżeli macie odmienne zdanie to wstaw gazzy nazwę tej Fundacji i kontakt do nich,sprawdzimy co to za ludzie. Quote
gazzy Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ta fundacja współpracuje z wieloma schroniskami z Polski. Domki są w 100% sprawdzone. Przysyłają fotki i wieści. Moim zdaniem Tina może tam pojechać. Będzie miała także zapewnioną opiekę weterynaryjną. Zapytam się pani kierowniczki co o tym sądzi ... Quote
Aldrumka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 "Tina to totalna .... wariatka ! Obiecałam MARCHEWIE fotki Tiny no i próbowałam je zrobić" ale czy oczko udało się sfotografować ? i wysłać do doktora Quote
MARCHEWA Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Tina w schronisku jest pod moją i pani Sylwii opieką,zaczęłyśmy jej sprawę i mamy zamiar ją doprowadzić do końca i kierowniczka o tym wie. Są tam też inne psy,którymi możesz się zająć i przekazać je tej Fundacji,której nazwy nie chcesz podać. Quote
MARCHEWA Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='Aldrumka']"Tina to totalna .... wariatka ! Obiecałam MARCHEWIE fotki Tiny no i próbowałam je zrobić" ale czy oczko udało się sfotografować ? i wysłać do doktora Fotki zrobię dzisiaj i jutro wyślę. Quote
gazzy Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Mogę podać - po prostu jej nie miałam, bo nie zapisałam nigdzie . [FONT=MS Shell Dlg 2]Hundehilfe polen [/FONT] Quote
gazzy Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 http://www.hundehilfe-polen.de/html/aktuelles.html Quote
MARCHEWA Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='obraczus87']http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie-Pomagamy-maluchom-PomA-A-i-TY wrzućcie tutaj Tineczke Wrzuciłam;),dzięki za info. Quote
2010 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Od lat pomagają polskim psiakom. Tu ich strona po niemiecku... np. W Piotrkowie Trybunalskim...... http://www.hundehilfe-polen.de/html/unsere_projekte_in_polen.html Najlepiej jak Twoja znajoma nawiąże kontakt z Marchewą i dokładnie poinformuje o co chodzi... Aby wszystko było jasne i omówione...Działać trzeba wspólnie i rzetelnie informować :lol: Quote
Recommended Posts