Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nic z tego dziewczyny.
Rodzina zdcydowała,że kupią yorka.Państwo są już starsi,pod 60-tkę i z małym pieskiem będzie im łatwiej-tyle usłyszałam.....trudno.
Dzisiaj będę dzwonic do tego dt w W-wie.

Posted

O kurcze ! Co to za moda na yorki ! ! Nasza Tineczka 1000 razy ładniejsza od takiego yorka ;/ Na yorka wydadzą dwa razy więcej kasy niż na Tinę , bo te psy często chorują...

Posted

:-( kupia yorka...... Ale Tinka też jest niedużą dziewczynką, w dodatku taką potrzebujacą bardziej swojego państwa niż szczeniak york za kilkaset złotych....

Posted

czytam wyrywkowo- z lenistwa wrodzonewgo oczywiście-yorki? to chyba żart? takie psobodobne wyroby?
Tina to psina jak się patrzy....prawdziwy pies ! I pewnie serce ma 1000 razy większe od największej góry lodowej świata

Posted

No cóż,ja nie mogę nikogo zmusić,żeby pokochał Tinkę.

Dzisiaj w Warszawie moja koleżanka,która jeździła ze mną do Olsztyna na wizyty spotkała dr.Garncarza i porozmawiali o Tince,dr.G. był zdziwiony,że oczko jest nadal powiększone i matowe,poprosił o wysłanie zdjęć na maila.

Posted

[quote name='shadow1']czytam wyrywkowo- z lenistwa wrodzonewgo oczywiście-yorki? to chyba żart? takie psobodobne wyroby?
Tina to psina jak się patrzy....prawdziwy pies ! I pewnie serce ma 1000 razy większe od największej góry lodowej świata[/QUOTE]
Jestem tego samego zdania A NIE ZAPOMNIJMY O HUMORKACH TYCH PSIAKÓW
a Tinka nasze złotko i to oczko jeszczes ię nie zagoiło....

Posted

Tina to totalna .... wariatka ! ;)Obiecałam MARCHEWIE fotki Tiny no i próbowałam je zrobić. Latałam z aparatem za suńką , a ta miała radochę i chowała się za śmietnikami. Później przyjechał pewien pan , otworzył bramę i sunia uciekła na ulicę. Zaczęła skakać na przypadkowo spotkaną panią. Pani zaczęła się śmiać i powiedziała , że psiak jest cudny. Później Tina bawiła się z innymi psiakami , biegała z kijkiem i za kijkiem. Jednym słowem fotki wyszły byle jakie bo sunia cały czas skakała , biegała i chciała się bawić. A kiedy ja nie miałam czasu to grzecznie siedziała w kuchni. Później kiedy miałam czas i przyszłam do kuchni , Tina smacznie chrapała w łóżeczku i jej nie budziłam.

Posted

Co Wy na to ,żeby Tinka pojechała za granicę ? Póki co potrzebny jest mi dokładny opis i przebieg choroby , jaki leki dostaje , czy widzi chociaż na jedno oko , co jest z tym chorym. Jak reaguje na dzieci , koty , psy , jak zachowuje się w domu , czy gryzie - niszczy rzeczy itd. Jakbyś MARCHEWA mogła napisać taki ogólny opis Tiny to może uda się wysłać ją do domu za granicę , niczego nie obiecuję. Znajoma załatwia. Dlatego jej te wszystkie rzeczy są potrzebne. I w razie czego zgoda kierowniczki schroniska.

Posted

Co do adopcji za granicę,to ja napiszę tak:nigdy nie przeprowadzałam takich adopcji,nie znam Fundacji,które się tym zajmują i są w 100% odpowiedzialne i solidne,nie wiem jaka Fundacja miałaby zająć się Tinką i szczerze powiem,że jestem sceptycznie do tego nastawiona,A jeżeli macie odmienne zdanie to wstaw gazzy nazwę tej Fundacji i kontakt do nich,sprawdzimy co to za ludzie.

Posted

Ta fundacja współpracuje z wieloma schroniskami z Polski. Domki są w 100% sprawdzone. Przysyłają fotki i wieści. Moim zdaniem Tina może tam pojechać. Będzie miała także zapewnioną opiekę weterynaryjną. Zapytam się pani kierowniczki co o tym sądzi ...

Posted

Tina w schronisku jest pod moją i pani Sylwii opieką,zaczęłyśmy jej sprawę i mamy zamiar ją doprowadzić do końca i kierowniczka o tym wie.
Są tam też inne psy,którymi możesz się zająć i przekazać je tej Fundacji,której nazwy nie chcesz podać.

Posted

[quote name='Aldrumka']"Tina to totalna .... wariatka ! Obiecałam MARCHEWIE fotki Tiny no i próbowałam je zrobić"
ale czy oczko udało się sfotografować ? i wysłać do doktora

Fotki zrobię dzisiaj i jutro wyślę.