snuszak Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Myszka, trafiła w ostatnich dniach do schroniska. To suczka koło 1,5 roku, bardzo sympatyczna. Jest malutka - mniejsza od mojego kota będzie mieć ze 3k/4kg? Taka malizna jednak w schronie szans nie ma. Teraz w boksie jest sama, ale tylko gdy wrzucą do niej innego psa, a boksów wolnych jak na lekarstwo to albo zostanie zagryziona albo inny pies nie dopuści jej do miski. Trzęsie się z zimna, taka domowa, sunia idealna na kolanka :) Pazurki ma tak długie i krzywe, że czasem sprawia jej to problem w chodzeniu. Pomóż daj jej dom, stały lub tymczasowy. Byle nie zginęła w schronisku :( Quote
supergoga Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Kasia p[rzysłała mi 1 fotke malizny komórka. Zaraz wstawię. Ona zupełnie tycia jest. Pilnie chocby tymczas. Tam...nie da rady. Zabrałabym ja na troszkę do siebie, ale jestem uziemiona w domu i nie mam jak pojechac po psice. TZ wyjechał do Mamy, ja z moją mamą - total kanał. Biedna malizna. Quote
snuszak Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 Na tym zdjęciu akurat wygląda na dosyc duża ale to maleństwo, na spacerze po chodnikach chętnie chodziła ale na śniegu marzły łapki, musiałam ją co chwila nosić bo zapierała się że dalej po sniegu nie idzie ;( Quote
Igiełka Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Przydałyby się lepsze zdjęcia. Fajna sunia. Quote
ania z poznania Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Jaka fajna, tu wygląda jak jagdterier. Quote
snuszak Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 lepsze zdjęcia będą, tylko dziś z Eduso wybrałyśmy się bez aparatu, dać jeść, dać smaczki i zabrać na dłuższy świąteczny spacer, poszły wszystkie - bez jednego biednego Mundka :( sunia ma maść jak jagdterier, jednak jest dużo mniejsza, ogon jak szczurek, chuda szyjka a większa w płuckach, tak śmiesznie w sumie wygląda, na rękach lubi spacerować :) tak sobie ogląda krajobrazy z wysoka Quote
ania z poznania Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 No mnie już podbiła! To w sobotę albo w niedzielę totalnie się zakocham.... Quote
supergoga Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Myślę, że warto ją zabrać do domu. Tylko jak? Nie wiem. Quote
snuszak Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 Mnie bardziej chyba będzie sobota odpowiadać, Goga do Ciebie do domu na DT? Quote
ania z poznania Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 supergoga napisał(a):Kasia p[rzysłała mi 1 fotke malizny komórka. Zaraz wstawię. Ona zupełnie tycia jest. Pilnie chocby tymczas. Tam...nie da rady. Zabrałabym ja na troszkę do siebie, ale jestem uziemiona w domu i nie mam jak pojechac po psice. TZ wyjechał do Mamy, ja z moją mamą - total kanał. Biedna malizna. Gosia, ja mogę Ci ją przywieźć, w każdej chwili. Quote
supergoga Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Dam znać - bo Laguna pochorowała się na żołądek. Ma potworną biegunkę i nie wiem, co to jest. Napisze wieczorem jak sprawa. Jeśli nie damy rady, to może po Świętach. Laguna nic innego oprócz swojej karmy nie jadła i leje się z niej woda. Quote
jkp Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Goga, snuszkak więc ja moge od ndz od godziny 12.00 bo od wtedy jestem w domu, potem byc moze wyjade na sylwestra ( od srody do sb) i nie mogę miec dodatkowego stwora bo juz z moimi sukami nie mam co zrobić. Potem jestem do 20 stycznia stale, wiec moge ja mieć. Dzis jest 1 swieto ale mam pewna opcje na przechowanie jej takze około sylwka ale dzis nie mam odwagi dzwonić do kolezanki. No i popatrzcie jeszcze na ten watek :( moze macie jakas opcję okołopoznańską na płatny DT Quote
supergoga Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Gduybys mogła ja wziąć na troche, to na okres gdy Cie nie ma moge ja przejąć. Nie wychodzimy na Sylwestra bo moja suka choruje na serce i jest na silnych lekach./ Aga wqeźmie małą do siebie na ten czas. A os jutra do niedzieli to też ją jakos przechowamy - Laguna ma biegunkę nadal, ale jakos porozdzielam po pokojach. Póki jest Aga, bo bez niej ciężka sprawa. U niej w pokoju jest jeszcze chora szczurzyca. Tak że córcia potrzebna. Czyli gdyby moghło tak być. Jutro do poniedziałku u nas. Od poniedziałku do jkp - zaliczymy też weta. A potem jakoś umówimy, przejmiemy ją znów. Myślę, że damy radę. Choć sama już nie wiem. Quote
jkp Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Oki jesli mozesz od jutra to ok , ja moge od ndz lub jesli u Ciebie bedziecie wytrzymaywac to w pn do weta i potem do mnie. Na okres sylwestrowy jeszcze jedna opcję ew mam. A potem do 20 stycznia tp moze cos wymyslimy. Znacie jakies płatne DT ( bo ja znam jeden ale zajęty) ?? koniecznie dla tego chorego psiaka , ma fundusze na 2 mies i na leczenie! Quote
ania z poznania Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Dziewczyny, ja też mogę wziąć Lalę na Sylwestra, poza tym tak jak pisałam już do Snuszkak- jestem i mogę pomóc transportowo, zawieźć do weta. Bardzo chciałabym Lali pomóc. Quote
ania z poznania Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Dziewczyny, ja też mogę wziąć Lalę na Sylwestra, poza tym tak jak pisałam już do Snuszkak- jestem i mogę pomóc transportowo, zawieźć do weta. Bardzo chciałabym Lali pomóc. Quote
snuszak Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 No to ja dziś idę na rozmowę ze stróżem czy nam Lalę jutro wyda :) Szczerze to z lekkim zwątpieniem pisałam do ludzi w sprawie Lali - bo święta, sylwester, wyjazdy kto by zabrał psa w takim okresie. Mimo to jkp zaraz zaoferowała pomoc, również Ania, jednak czasem warto bić do wszystkich gdy pomoc potrzebna. To z kim mam się umawiać na niedzielę? Przyjedziesz Aniu ? Tylko mnie raczej bardziej od rana pasuje. Quote
ania z poznania Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Przyjadę jutro. Tylko nie tak "skoro świt", ok ;)? Quote
supergoga Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 To proponuje Lale do mnie przywieźć. Przechowam do poniedziałku, zaliczymy naszą wetke - i podrzucimy do Asi. Na Sylwestra też coś się wymyśli. Asia ma pomysł, Ania, ja też mogę zabrać, ale zobaczymy jutro jak u mnie z kontaktami Lagunowymi wyjdzie. Bo to cholera jest ostatnio. Asiu - nie mam pomysłu na płatny tymczas. A co to za chory psiak. Bo nie jestem w temacie. Bo mamy ofertę z hoteliku, który oferuje także płatna forme tymczasu. Wyślę Ci na PM zaraz namiary. Może tam. Quote
ania z poznania Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Ok, to w takim razie przywiozę Lalę do Ciebie. Quote
snuszak Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 Aniu jeśli tylko możesz przyjedz tak żeby być o 12 w schronisku, stróż wyda psa, ja też będę bo jestem umówiona z jednym Państwem jeszcze, nie mogę pozniej bo mam rodzinny obiad a na 15 do pracy Quote
Recommended Posts