obraczus87 Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 [quote name='Plicha']A jak tam mała sunia? Nadal przebywaja razem ze Staszkiem czy osobno? Jak on się zachowuje ostatnio? Mam nadzieję że łapka nie dokucza mu bardzo :([/QUOTE] Z Cedra jest spokojnie. W swieta Staszek jednym susem wskoczyl na stół, bo...... chcial dorwac kociaka ;/ Od piatku pije ten syropek na stawy, moze niedlugo bedzie poprawa jakas. Quote
czerda Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 jakie są plany dalsze wobec tego gdzie Staszek ma byc ? i jakoś tak się zagubiłam u kogo on teraz jest a skoro tam gdzie jest są ludzie i psy i kot , to gdzie jego agresja? Quote
Tymonka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Błagam o pomoc , maluchowi grozi śmierć !!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/182900-Nie-umiem-szczekaAE-czy-to-oznacza-dla-mnie-A-mierAE[/url] Quote
kizimizi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Staszku trzymaj sie a niedlugo dupkę w ciepłym kojcu będziesz grzał :) Jak tam finanse psiaka? Quote
obraczus87 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='czerda']jakie są plany dalsze wobec tego gdzie Staszek ma byc ? i jakoś tak się zagubiłam u kogo on teraz jest a skoro tam gdzie jest są ludzie i psy i kot , to gdzie jego agresja?[/QUOTE] Staszek caly czas jest jeszcze w DS u Hani. Transport przed świetami nie wypalił. Wieczorem będe miała potwierdzenie czy transport na sobotę odbędzie sie w 100% :) Psiak ma miesjce w Obornikach. O Jego agresjii było napisane duzo wcześniej. Staszek nie akceptuje kota Hani, gania go i chce Go zjeść. Raz rzucił się na Cedrę - szczeniaka. Okoliczności jednak tak naprawde nie znam. Quote
czerda Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 i jak rozumiem jest to jedyny powrót że Hania zdecydowała się jego oddać ??? Quote
obraczus87 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='czerda']i jak rozumiem jest to jedyny powrót że Hania zdecydowała się jego oddać ???[/QUOTE] Staszek ma problem z łapą. Boli Go. Byc może te zachowania agresywne są spowodowane bólem. Teraz przyjmuje lek na te swoje stawy. Hania nie daje sobie rady z psem. Quote
Cantadorra Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 A to kolejny bazarro dla polamanej sunieczki ON, serdecznie zapraszamy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/182943-Ksiazki-poradniki-Psychologia-i-inne-Pomoc-dla-Malej-do-20-04[/url] Quote
Piromanka Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Stachu, nie martw się, nie Ty jeden tak trafiłeś. Znajdziemy Ci odpowiedni dom, w którym zostaniesz. Quote
NiJaSe Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Stasiu psino idzie wiosna znakiem tego bedzie dobrze :) Quote
Malwi Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Obraczus - tak mi się teraz przypomniała sytuacja bernardynki Oliwki - trafiła do DS w kołnierzu, zaraz po sterylce - była strasznie wycofana , nie wiedziała co się z nią dzieje, brzuch na pewno ją po sterylce bolał, tam też był szczeniak benka Leoś - też doszło między nimi do nieporozumienia, z tym że chyba Leoś miał uszkodzoną wargę po tej bójce... - sytuacja podobna - aczkolwiek brak kota... w tej chwili Oliwka z Leosiem się kochaja i nie dochodzi między nimi już d żadnych sprzeczek może powodem zachowania Staszka jest ból ? czy Staszek nie tolerował kota od początku ? czy dopiero po jakimś czasie ? jeśli dopiero po jakimś czasie ( 2-3 dni ) to może kot go zaczepiał? denerwował ? i działa teraz obolałemu Staszkowi na nerwy? Quote
obraczus87 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Kociak mial akceptowac psy. Ale Kociak zwiewa przezd Staszkiem, to Staszek na Niego poluje........... kot ucieka, pies Go gania. prosty schemat :( Nie chodzi tutaj o sytuacje z Cedra..... Po prostu Hanka nie daje rady... wole zabrac psa teraz, niz za rok uslyszec, ze jednak to nie pies dla Niej :( Quote
obraczus87 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='ocelot']Ale Stasia w jego DS nie chcą po prostu.[/QUOTE] Dokładnie tak.... Quote
ocelot Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 I tak się zastanawiam czy to nie jest powód złego zachowania Staszka. Psiaki wyczuwają sytuację, lepiej niż my. Quote
obraczus87 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='ocelot']I tak się zastanawiam czy to nie jest powód złego zachowania Staszka. Psiaki wyczuwają sytuację, lepiej niż my.[/QUOTE] Mysle, ze nie. Bo Hania od poczatku sie starala, naprawde. Quote
ocelot Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='obraczus87']Mysle, ze nie. Bo Hania od poczatku sie starala, naprawde.[/QUOTE] Ale na początku aż takich problemów ze Staszkiem nie było. Quote
obraczus87 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='ocelot']Ale na początku aż takich problemów ze Staszkiem nie było.[/QUOTE] Były, ale ja o nich dowiedziałam dopiero po tygdoniu..... Quote
ocelot Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='obraczus87']Były, ale ja o nich dowiedziałam dopiero po tygdoniu.....[/QUOTE] Może i tak. Może przesadzam, ale widocznie mam zły dzień. Quote
Malwi Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 skoro były to dlaczego do jasnej cholery Hania nie napisała tego na wątku ? przecież im wcześniej zaczyna sie przeciwdziałać pewnym zachowaniom tym są lepsze rezultaty prawda ? Quote
obraczus87 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='Malwi']skoro były to dlaczego do jasnej cholery Hania nie napisała tego na wątku ? przecież im wcześniej zaczyna sie przeciwdziałać pewnym zachowaniom tym są lepsze rezultaty prawda ?[/QUOTE] Hania próbowała walczyc z NImi sama wraz z Jej behawiorystka. Zreszta to juz nieistotne. Nie chce od nowa sie wkurzac na ta sytuacje. Wieczorem bedzie wiadomo czy sobotni transport z wujkiem Nikusiem wypali :) Quote
Vasco Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Staszku, trzymam kciuki za transport i koniec bólu dla Ciebie. Quote
TERESA BORCZ Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Jestem, Jeśli w sobotę nie wypali z Nikusiem to mamy w piątek z panem Tomkiem , wypada 9.04. więc powinno być ok.podaje namiary na kom. Quote
Recommended Posts