Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Hej. Dopiero teraz zarejestrowałam się na Forum. To ja zauważyłam Staszka na dworcu w mojej miejscowości i to ja dałam, aż trzy ogłoszenia na większych portalach na jego temat. Aż w końcu trafił tutaj. Dobrze się stało, bo chociaż mam nadzieję, że uda mu się wyjść cało z tej sytuacji i niebawem nie będzie już spał w zimnym kartonie w te mroźne noce.
Chcę jeszcze dodać, że jeśli Staszek zostałby na Sylwestra, bo z jakiś przyczyn jego transport by się opóźnił, dostanie tzw. "uspokajacza" zakupionego wcześniej u weterynarza. Ja niestety wracam na drugi dzień wieczorem, choć to i tak pewne do końca nie jest, bo tego dnia autobusy praktycznie nie kursują :-( . Zobaczymy, jakoś to będzie. Mam nadzieję, że szybko trafi do psiego hotelu.
Pozdrawiam,
S.J.[/B]

Posted

[quote name='salo']Chcę jeszcze dodać, że jeśli Staszek zostałby na Sylwestra, bo z jakiś przyczyn jego transport by się opóźnił, dostanie tzw. "uspokajacza" zakupionego wcześniej u weterynarza. [/QUOTE]
Tylko proszę, żeby to nie był Sedalin. On wcale nie uspokaja, a tylko "paraliżuje" zwierzę. Pies nie będzie uciekał, szczekał, ale bedzie jeszcze bardziej przerażony.

Posted

Czy to psie jest nadal na dworcu i marznie?

GosiaMarta mnie tu sciagnela, przelewu nie dam rady zrobic stad ale ona jedzie do Polski na poczatku stycznia to jej cos w kieszen wsadze dla Staszka ode mnie i od Zary.....

Wyglaskajcie go ode mnie po lebku kto sie pierszy kolo niego ojawi prosze... takie misiaczek z niego biedula - pewnie ktos wsiadl w pociag i pojechal a psie w tym pudelku biedne czeka......

Posted

[B]nie podwaj mu niczego na uspokojenie! nie w takie mrozy kiedy pies nie wiadomo jak na dany srodek zareaguje![/B] moze byc unieruchomiony i zamarznie w nocy! juz lepiej zeby mogl gdzies uciec jesli sie boi halasu; takie srodki najpierw trzeba przetestowac na konkretnym osobniku; owczarek mojej kolezanki dostal zapasci po srodku uspokajajacym; trzeba byc z takimi specyfikami ostroznym;

Posted

[quote name='zerduszko']Tylko proszę, żeby to nie był Sedalin. On wcale nie uspokaja, a tylko "paraliżuje" zwierzę. Pies nie będzie uciekał, szczekał, ale bedzie jeszcze bardziej przerażony.[/QUOTE]

[B]Tak popieram - I NIE SEDALIN ![/B]
Ja podałam psu sedalin rok temu i do dzisiaj żałuję - Tina co prawda ruszac się nie mogła i była przymroczona ale przerażona jeszcze bardziej az w końcu zrobiła kupę pod siebie w swoim legowisku :shake:

Posted

[quote name='idusiek'][B]Tak popieram - I NIE SEDALIN ![/B]
Ja podałam psu sedalin rok temu i do dzisiaj żałuję - Tina co prawda ruszac się nie mogła i była przymroczona ale przerażona jeszcze bardziej az w końcu zrobiła kupę pod siebie w swoim legowisku :shake:[/QUOTE]

Taki środek dopuszczony jest do obrotu?? Straszne! :(

Posted

Nie moge wyedytowac postu swojego wyzej (wieki czekam) wiec pisze tu.

Podam przez Gosia.Marte [COLOR=Blue][B]115 zlotych[/B][/COLOR] (jednorazowo niestety) dla Staszka - Gosia bedzie w Polsce w drugim tygodniu stucznia i wtedy wplaci to na konto, prosz o podanie numer konta do mnie na PM.

czy to psie nadal marznie na dworcu w pudelku? Ma tam chociaz jakis kocyk? Cos do jedzenia?

Posted

Ok, prosze a numer konta na PM - Gosia bedzie w Polsce od 6-go stycznia , dam jej kase w kieszen to Staszkowi wplaci i zaraz po 6-tym powinien psina miec...

Czytalam caly watek ale nie widze gdzie on teraz jest i czy ma sie gdzies do ciepla schowac biedaczysko?

Strasznei mi przypomina psine jakas kiedys znalam, tamten mial na imie... Bursztym...

Posted

[SIZE=4][COLOR=#ff0000]Staszek w chwili obecnej byc może będzie mógł spędzić noce w kojcu u Agaty (ososby, która zainteresowała się losem Staszka). Wczoraj Staszek był już w kojcu, niestety uciekł na dworzec. Dzisiaj będzie kolejna próba umieszczenia Staszka w kojcu.- info z 1 strony :)

[/COLOR][/SIZE]

Posted

A tam na dworcu nikt nie wie skąd pies się wziął? Jakieś kasjerki, ekspedientki, zawoadowcy czy inni pracownicy... Dwa tygodnie to krótko, może jest ktoś to pamięta? Jeśli on tam wrócił, to myślę, że raczej na pewno jest to ostatnie miejsce jego kontaktu z właścicielem.

Posted

Jestem. Nie mam dobrych wieści. Staszek został pogryziony. :placz::placz::placz::placz:
Agata szla po Niego. Staszka w kartonie nie było. Siedział kawałek dalej skulony pod ławką. Krew była świeża, na sierści jeszcze ślina innego psa. Jak Staszek zobaczył Agatę od razu wyszedł i zaczął się cieszyć. Szedł obok Niej do samego domu.

Po odejściu z dworca Agata zauważyła dzieciarnie ze skowyczącym, wyjącym i wyrywającym się dobrze zbudowanym AST. Domyślamy, że Staszek został pogryziony przez niego. Agata nic im nie powiedziała - lepiej. Bo jeszcze by kazali swojemu psu zagryźć Staszka... :placz:

Boziu co ten pies biedny musi wycierpieć :( Jak ja bym tych gnojków dorwała. Przeprowadziłabym swój osobisty kurs ostrej resocjalizacji. Nie takiej jakiej mnie na studiach uczono.. zapamiętaliby do końca swojego życia :angryy:

Staszek ma kilka ran na szyi, na pyszczku, koło oka. ale Agata powiedziała, że nie są to na szczęście głębokie rany.

[SIZE=4][COLOR=Red][B]I tutaj bardzo chce podziekować zarówno Agacie jak i Jej Mamie!!![/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=Black]Staszek został przeniesiony do garażu. Ma tam swoje posłanko koło pieca, kołderkę, miske z jedzeniem. Rany zostały przemyte. Staszek podobno w ogóle boi się psów. Agata mówila, że jedno oczko ma tak jakby nnaruszone, albo skóre obok oka - chyba kiedys też dostał od innego psa.

W każdym bądź razie Staszek na noc zostaje w garażu. Agata i Jej mama nie pozwola Mu uciec !
Jutro Staszek około południa trafi do weta.
[/COLOR][/SIZE]