Kinia1984 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 zauwazylam wlasnie ze 80% spoleczenstwa duze psy od razu dopasowuje do łancucha...bo co? bo szklanke ogonem zbija w domu...? bo zajmuja cenne metry kwadratowe..?.przeciez duze psy pieknie wygladaja w domu przed kominkiem u nog pana na przyklad:) jak w amerykanskich filmach...Staszek tez bedzie pieknie wygladal na dywanie...;) Quote
Malwi Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ciotki (i wujkowie ;)) ... tak sobie myślę ... może by Stanisława ubrać właśnie w krawat ( żartuję oczywiście ) porobić mu nowe letnie w sumie już fotki i dawać do ogloszeń jako mix Owczarka Niemieckiego Długowłosego ? bo przecież on takiej mniej więcej wielkości jest ... Quote
obraczus87 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='czerda']no włąsnie a czy o nim wiedzą z onków?[/QUOTE] Nie wiedzą.... Malwi, napisalam wczoraj do Hoteliku prosbe o zrobienie nowych fotek :) Pan Stefan porobi zdjecia jak tylko pogoda sie poprawi. A przeciez Staszek teraz wyglada pieknie - zostal dokaldnie wyczesany itd :) cud miód :) Quote
malibo57 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Hm, propozycje łańcuchowo - budowe.. Ostatnio dostałam dwie, obydwie dla małych psiaków, typowo nakolankowych. Niektórym chyba bez różnicy, jakiej wielkości jest pies. Quote
obraczus87 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='malibo57']Hm, propozycje łańcuchowo - budowe.. Ostatnio dostałam dwie, obydwie dla małych psiaków, typowo nakolankowych. Niektórym chyba bez różnicy, jakiej wielkości jest pies.[/QUOTE] Chyba tak... ostatnio byłam u Cioci w małym miasteczku i jak zobaczyłam jamnikowate na łańcuchach to mi szczęka opadła... Quote
__Lara Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='obraczus87']Chyba tak... ostatnio byłam u Cioci w małym miasteczku i jak zobaczyłam jamnikowate na łańcuchach to mi szczęka opadła...[/QUOTE] :o :o :o ludzie są bezwzględni :( :( :( Quote
mari23 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='obraczus87']Chyba tak... ostatnio byłam u Cioci w małym miasteczku i jak zobaczyłam jamnikowate na łańcuchach to mi szczęka opadła...[/QUOTE] w ubiegłą sobotę byłyśmy z czerdą na interwencji w sprawie porzuconej suni.... a przy okazji - przy wielkiej (świeżo malowanej na czerwono!) budzie - maleństwo! młodziutkie, popiskujące.... serce pęka! pytam - dlaczego? - to tak chwilowo, bo malowanie w mieszkaniu - padła odpowiedź... mam nadzieję... i sprawdzę to! Quote
Malwi Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 co do łańcucha to może warto napisać że "NIE WYDAMY PSA NA ŁAŃCUCH" lub coś w deseń ... może i będzie mniej telefonów , ale nie będą dzwonić "jełopy"... Quote
Cajus JB Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Zawsze się jakiś trafi. Ludzie jak nie wymyślą malowania to powiedzą, że za dużo szczeka w domu. Quote
obraczus87 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='Malwi']co do łańcucha to może warto napisać że "NIE WYDAMY PSA NA ŁAŃCUCH" lub coś w deseń ... może i będzie mniej telefonów , ale nie będą dzwonić "jełopy"...[/QUOTE] Kochana u mnie w kazdym ogloszeniu jest taka informacja a i tak dzwonią....idioci... Quote
zerduszko Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='Malwi']co do łańcucha to może warto napisać że "NIE WYDAMY PSA NA ŁAŃCUCH" lub coś w deseń ... może i będzie mniej telefonów , ale nie będą dzwonić "jełopy"...[/QUOTE] Ale wtedy istnieje ryzyko, że przemilczą tą sprawę :shake: Quote
Malwi Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='zerduszko']Ale wtedy istnieje ryzyko, że przemilczą tą sprawę :shake:[/QUOTE] a to wizyty po adopcyjne to nie istnieją ? z resztą i tak taka osoba łatwo tego nie ukryje ... nikt normalny ( o ile w tym wypadku można to nazwać normalnością :lol: ) psa na łańcuchu trzymać nie będzie prawda ? ;) Quote
zerduszko Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='Malwi']a to wizyty po adopcyjne to nie istnieją ? z resztą i tak taka osoba łatwo tego nie ukryje ... nikt normalny ( o ile w tym wypadku można to nazwać normalnością :lol: ) psa na łańcuchu trzymać nie będzie prawda ? ;)[/QUOTE] Istnieja, ale po co psa narażać na takie warunki ;) Ja znam masę osób z pozoru normalnych z psami na łańcuchu. A jak jeszcze bestia cwana, to ukryje łatwo. Na wizytach ludzie się czasem w ciekawy sposób rozgadują, jak się z nimi zgadzam w takich tematach... szok. Quote
Vasco Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Staszku, w końcu musi zadzwonic telefon od jednego normalnego człowieka.... Quote
obraczus87 Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Kontaktowałam się wczoraj z Panem Stefanem. Staszek bez zmian. Na dworze jest na długiej lince, na spacery wychodzi indywidualnie, gdyż caly czas wykazuje niechęc do innych psów. Ewntualnie toleruje malutkie sunieczki, ale raczej pan doktor stara sie Go izolowac od innych psów, aby nie dochodzilo do niepotrzebnych spięc. Jak tylko pogoda bedzie ladna, otrzymam nowe zdjecia Staszka :loveu: Quote
czerda Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 mogę poprosić kolegę który od 30 lat tresuje psy żeby pojechał < obejrze/c > Staszka i powie może co robić i czy to się da zmienić ostatnio też o to go prosiłąm jak Stef znalazł psa z pętlą u szyi który prawie rzucał się na ludzi i psyi okazało się że to było spowodowane lękiem nie agresją -pies ma nowy wspaniały dom poproszę o to i dam znać kiedy będzie mógł tam pojechać Quote
obraczus87 Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 [quote name='czerda']to znaczy że mam pozwolenie-oki[/QUOTE] Jak najbardziej masz pozwolenie :) Quote
__Lara Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 [quote name='Vasco']Staszku, w końcu musi zadzwonic telefon od jednego normalnego człowieka....[/QUOTE] No musi musi... Quote
Plicha Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [quote name='czerda']mogę poprosić kolegę który od 30 lat tresuje psy żeby pojechał < obejrze/c > Staszka i powie może co robić i czy to się da zmienić ostatnio też o to go prosiłąm jak Stef znalazł psa z pętlą u szyi który prawie rzucał się na ludzi i psyi okazało się że to było spowodowane lękiem nie agresją -pies ma nowy wspaniały dom poproszę o to i dam znać kiedy będzie mógł tam pojechać[/QUOTE] Super pomysł! Może czegoś więcej się o Staszku dowiemy :) Quote
__Lara Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [B]Allegro Stasia: [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1062588089[/url][/B] Quote
Recommended Posts