Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o Boze! jaki koszmar! daj prosze znak gdzie przelac pieniadze na jedzenie. wyslij mi prosze na maila, bo moge sie w watku nie polapac, a nie chce zeby umknelo. dziekuje!!

Posted

kmurdz napisał(a):
widze, ze juz sie sytuacja zmienila i psiaki sa super najedzone :) moj komentarz byl po zobaczeniu pierwszego postu.. pozdrawiam!! :)

nie ma sprawy, dzięki, własnie lolce pisałam na poprzedniej stronie, ze trzeba zmienić tytuł;) Bo jest już nieaktualny, a chłopakom trzeba reklamę zrobić, Traktor już jest na kilku portlach, ale musze powymieniać foty. Teraz wyszły lepsze;)

Posted

Shawnee napisał(a):
jesu, ale cudowne psi... takie ladne!
Magda, masz Lp albo chip od nich?
I jaki wiek one majom?

mam, mam, dzisiaj w końcu spisałam. W księdze obaj mają po 6 lat, ale są młodsze na pewno. Wolfgang ma wpisane Olaf 330614, buda nr 18, a Traktor 353036, buda nr 23. Oba są duże i silne, nigdy nie mieszkały w domach, więc kojec wchodzi w rachubę, ale koniecznie z dużym kontaktem z człowiekiem, bo oba sa cudowne i milutkie:)

Posted

lolka napisał(a):
Magda jeśli zapomnę powiedziec cosik Kasi to błagam zrób coś dla mnie.....w schroo jest sunia, prawdopodobnie juz po operacji, jest z leśnej i taka lekko owczarkowata....miała wypadek tzn samochód ją potracił...błagam zrób jej fotki ....to sunia odemnie i muszę się nią zająć ....nie znam jej nr ani chipa, mam jedynie fotke sprzed wypadku, prześle Ci mmsem....

Magda zdjęcia zrobiła, pewnie przesle, a sunia piękna i kochana, tak się cieszyła jak weszłyśmy do kojca, że bałyśmy się o jej łapkę, ma opatrunek i szynę, zmieniany co drugi dzień, przesympatyczna jest:)

Posted

kasia310 napisał(a):
Magda zdjęcia zrobiła, pewnie przesle, a sunia piękna i kochana, tak się cieszyła jak weszłyśmy do kojca, że bałyśmy się o jej łapkę, ma opatrunek i szynę, zmieniany co drugi dzień, przesympatyczna jest:)

Kasia to Ty masz jej zdjęcia u siebie na aparacie;) a jak zaginęły to mogę Gerarda popytać, bo tez coś cykał na tych boksach.

Posted

boszsz moje śmierdziuchy kofane.........cos mam słabośc do tego traktora, może dlatego, ze on tak w tym chlewie, słaniający sie na łapach błagalnym wzrokiem tak mnie rozbroił, że beczałam jak głupia

juz zmieniam pierwszy post :)

Posted

magda z. napisał(a):
Kasia to Ty masz jej zdjęcia u siebie na aparacie;) a jak zaginęły to mogę Gerarda popytać, bo tez coś cykał na tych boksach.

Tak tak Magda, mam, już Lolce wysłałam;) wszystko już mi się:oops: pokręciło

Posted

dorota k. napisał(a):
Matko! To na serio te same psy????? A Wolfgang nie jest na miejscu Kikuta? Co z Kikutem?

nie, Wolfgang nie jest na miejscu Kikutka;) Kikutek, bidulek nadal czeka:(

Posted

dziewczyny tak zagladam do waszych pieskow bo widzialam ze magda zgłasza Wolfgana na "wilczkach". On moim zdaniem jest trochę jak akita.
Napiszcie do Kacedy żeby "oględziła" psiaka i moze doda na swoją stronę ogłoszeniową.

Ps.
CZy Ci ludzie ponieśli konsekwencje trzymania psow w takich warunkach? Czy coś żywego tam jescze jest?

Posted

kizimizi napisał(a):
dziewczyny tak zagladam do waszych pieskow bo widzialam ze magda zgłasza Wolfgana na "wilczkach". On moim zdaniem jest trochę jak akita.
Napiszcie do Kacedy żeby "oględziła" psiaka i moze doda na swoją stronę ogłoszeniową.

Ps.
CZy Ci ludzie ponieśli konsekwencje trzymania psow w takich warunkach? Czy coś żywego tam jescze jest?

burmistrz obciążył ich kwotą za schronisko czyli ok 1500 zł + 600 zł dostali grzywny z sądu
jednego maluszka się zrzekli na dzien dobry, pojechał do niemiec....został tam niestety jeszcze jeden pies , nie było podstawy do odebrania bo był gruby, on jako jedyny był puszczany i chodził na wieś w żebry.....ja już tam więcej nie pojechałam, bo pewnie by mnie z siekierą pogonili ale byli ze straży i nic nowego nie widzieli, za ok miesiąc kolejna kontrola

sąsiad który tam tak strasznie się awanturował i wysmiewał naszą interwencję, teraz ucieka jak się spotykamy w mieście....on też ma psa w nieciekawych warunkach i pewnie jest wystrachany....bo to mała wieś i wieści szybko się rozniosły...teraz wszyscy starają się i nie gnębią psów, w końcu doszło do nich, że to nie tylko gadanie nawiedzonej baby , ale spore kary za tym idą....

Kizimizi on taki średnio akitowy....a może .............

Posted

już się pytałam - nie ma w nim akity, ja go ogłaszam jako wilczaka, tak jak tutaj już mi polecono. Wejść na allegro jest sporo, ładny ma portret w miniaturze;) Ale nikt nie pisze....

Posted

weszłam tu z wątku metamorfozy
te pierwsze zdjęcia są koszmarne, okropne :( zryczałam się
ale przeczytałam cały wątek i jestem pełna podziwu, dla wszystkich, którzy te psiaki przywrócili do normalnego świata :Rose:
i pełna podziwu jestem dla samych psiaków, że taka w nich była wola życia, bo człowiek z takiego stanu to chyba by się nie podniósł
i podziwiam je, że mimo strasznego losu są takie kochane i miłe :loveu:

kara dla "właścicieli" super! takich ludzi najbardziej boli utrata kasy, a jednak trochę ich trzepło, najbardziej podoba mi się obciążenie ich kosztem schroniska i leczenia

ps. kto temu czarnemu przykleił uszy do głowy? :evil_lol: