2010 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Tłumaczenie : " Joanno wiem, że to dużo..ale możesz to jeszcze raz przetłumaczyć.. Wspominałam już zapewne,że od paru godzin oglądam bez końca to video z Cezarem i po prostu beczę ze szczęścia.. To mój ideał pies-wybraniec. Kocham go jakby był moim psiakiem i cieszę się niesamowicie .. Po prostu nie sposób tego opisać... Wybaczcie za tę przesadną sentymentalność... Sądzę,że każdy kto zobaczył Cezara , w jakim stanie przyjechał... bardziej umierający niż żywy..szkielet pokryty skórą...całe swoje życie na łańcuchu... będzie też tak jak ja reagować. Od 05.12. mogłam mu towarzyszyć , przez 4 tygodnie go odwiedzać, tulić go,rozmawiać z nim... i to nas tak mocno zjednoczyło ... Za każdym razem obiecywałam mu,że go kiedyś zabiorę. Przez sześć miesięcy przechodziłam mimo to przez bramę bez niego ..I teraz beczę... A on skamlał w swojej budzie... I pojawli się tutaj Marie i Rainer, którzy przyszli po innego psiaka, zależało im na b. dużym. Niestety psiak ten został już zaadoptowany w Polsce ( fakt ten , muszę przyznać był b.korzystny ). Poleciłam im b.serdecznie Cezara. Obydwoje mieszkają zaledwie 20 min ode mnie i mogłam tam codziennie jeżdzić. Zgodzili się. Trudno mi opisać radości. Nie mogłam się opanować od płaczu i radości jadąc do domu po odwiedzinach przedkontrolnych. No i nareście tam on jest !!!! I obiecuję Wam,że dostaniecie masę zdjęć ( Maria niestety nie ma komputera) w najbliższym czasie muszę znowu jechać do Schandelah, aby dowieżć osobiście znaczek Tossa a to będzie znacznie szybciej niż drogą pocztową. Serd.pozdrowienia Simone" Quote
2010 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Nie przeszkadzać..tłumaczę na żywo.. I co zdanie muszę edytować ,bo mnie dogo wyrzuca... Quote
2010 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 :loveu:Cezarek szczęściarz.!!!Co za Happy End ! Takie teksty lubię tlumaczyć..:lol:. Quote
magda z. Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Iwonko wielkie dzięki:loveu::loveu::loveu: Traktor - Cezar to był i nadal jest nasz kochany niuniek, który na dzień dobry witał wszystkich przy wejściu, nie sposób było go ominąć. Dzisiaj pojedzie do hotelu Miśka, która była na wprost niego. Bardzo się cieszę, ze udało mu się znaleźć taki dobry dom :loveu: Lolka to Twoja zasługa, ze go wyciągnęłaś z tego chlewu:loveu: Quote
kasia310 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 To teraz taki domek trzeba znaleźć dla Wolfiego, on też jest kochany:) Quote
bla Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Jak super :):):):)I aż dziw bierze, że pies tzrymany w chlewie na łancuchu, i w takim stanie zachowuje się jak wychowany w domu ;) Quote
Bjuta Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Metamorfozy tych dwóch psów są naprawdę jak z bajki! Quote
Paulinchen Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 kasia310 napisał(a):To teraz taki domek trzeba znaleźć dla Wolfiego, on też jest kochany:) Wenn wir Glück haben, dann darf er nächsten Monat auch nach Deutschland. ;) Ich kann aber noch nichts versprechen. Quote
aanka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Ale ma psisko szczęście......niesamowicie się umie zachować w domu ....:lol::loveu: Quote
2010 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Paulinchen napisał(a):Wenn wir Glück haben, dann darf er nächsten Monat auch nach Deutschland. ;) Ich kann aber noch nichts versprechen. Tłumaczenie Jeżeli będziemy mieli szczęście , to może i on też będzie mógł pojechać do Niemiec;) Ale tego jeszcze obiecać nie mogę. Quote
2010 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Paulinchen napisał(a):Wenn wir Glück haben, dann darf er nächsten Monat auch nach Deutschland. ;) Ich kann aber noch nichts versprechen. Tłumaczenie wiadomości Paulinchen: "Jeżeli będziemy mieli szczęście , to może i on też będzie mógł pojechać do Niemiec;) Ale tego jeszcze obiecać nie mogę." Quote
kasia310 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Paulinchen napisał(a):Wenn wir Glück haben, dann darf er nächsten Monat auch nach Deutschland. ;) Ich kann aber noch nichts versprechen. Danke Paulinchen:lol: ich tricke die daumen;)....kurczaki, ma nadzieję, że dobrze napisałam:cool3: niemiecki nie jest moją mocną stroną:oops: Quote
magda z. Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Kasia a Ty co się nie przyznajesz, ze po niemiecku mówisz;) Iwonko wielkie dzięki za obecność i pomoc:) Quote
dorota k. Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Kurcze! Byli Towarzyszami niedoli, oby teraz szczęście było Chłopaków udziałem :) WOLFI - POWODZENIA CHŁOPAKU:loveu: Niech szczęście też do ciebie zawita :loveu: Quote
2010 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 kasia310 napisał(a):Danke Paulinchen:lol: ich tricke die daumen;)....kurczaki, ma nadzieję, że dobrze napisałam:cool3: niemiecki nie jest moją mocną stroną:oops: DANKE :loveu:PAULINCHEN ! Quote
kasia310 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 ick napisał(a):DANKE :loveu:PAULINCHEN ! Dzięki Ick:loveu:jednak nie powinnam pisać po niemiecku...:evil_lol: Quote
magda z. Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 pisz Kasia pisz, Joanna kiedyś z lolką po angielsku zaczynały, ostatecznie stanęło na polskim;) Quote
2010 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Pisz po niemiecku i daj mi znać.( możesz też prześłać na pm)jak będę na dogo to itak tu zerknę... A niech tutaj też piszą te dobre :loveu:ciotki z Niemiec..i psiaki do dobrych domków zabierają !!.. Takie dobre wieści...A niech dalej piszą... Przetłumaczę to zaraz !!!:lol: Nie ma co dziękować. Na błędach się każdy uczy....A kto nic nie robi ten błędów nie robi... Quote
Ajula Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 o rany, na tym wątku to naprawdę można się naryczeć za wszystkie czasy co za szczęscie spotkało tego uszastego! oby inne psiaki też miały tyle szczęscia :loveu: Quote
kasia310 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 ick napisał(a):Pisz po niemiecku i daj mi znać.( możesz też prześłać na pm)jak będę na dogo to itak tu zerknę... A niech tutaj też piszą te dobre :loveu:ciotki z Niemiec..i psiaki do dobrych domków zabierają !!.. Takie dobre wieści...A niech dalej piszą... Przetłumaczę to zaraz !!!:lol: Nie ma co dziękować. Na błędach się każdy uczy....A kto nic nie robi ten błędów nie robi... Dzięki za wsparcie:lol: Quote
magda z. Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Byłysmy w schronisku, Wolfi lekko czarnej barwy nabrał kilka psów spod bud się powymieniało i w zasadzie tylko po kilka zdjęć i trzeba było lecieć dalej i spisywać dane Quote
Recommended Posts