Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na razie tylko Traktora fotki......Kasiuchna nie mogła drugiego chłopaka namierzyć, bo już grubiutki i nie przypomina w niczym tego bidula z pierwszych fotek

Traktorek jest najmilszym psem pod słońcem a przy tym wielką ciapą z przesmiesznymi ucholami......bardzo kocha ludzi i naprawdę szkoda by było aby resztę życia spedził na łańcuhcu, marzeniem moim jest aby lepszej przyszłości się doczekał......aby mieszkał sobie w fajnym domku z wieeeelkiem wybiegiem i kochającymi ludzmi......ech

• 2 weeks later...
Posted

Aż mi się dziwnie zrobiło, jak zobaczyłam zdjęcia szaraka. Zobaczcie jaki on podobny do "mojego" Szakala:

Szakal już od dawna w cudownym DS. Znalazł go błyskawicznie, w hotelu był niecały tydzień.
Myślę, że kluczowym było porównanie psa do wilczaka czechosłowackiego i wilka. Allegro miało 1500 odsłon w 2 tyg.

Jest też już zbiorczy wątek wilczaków potrzebie - można dodać tego biedaka.

Posted

gos wielkie dzięki:) postaram się go tak poogłaszać, tylko potwierdzimy, że on siedzi jesczze, bo Traktor jest - lolka w poniedziałek go odwiedziła

a tu mój traktor.....niestety chłopina nie lubi pozować ......to jest dopiero AS , uwielbiam tego dziadygę

• 2 weeks later...
Posted

my na razie nie wyrabiamy z opłatami za hotele i ogłoszenia sama muszę rzeźbić, Kasia dzisiaj była w schronie wiec pewnie wymiziała chłopaków. Jak ogarnę rzeczywistość to dobiorę się do ogłoszeń tego drugiego - ostatnio sie dowiedziałam, ze Mariola na niego Wolfgang woła;)

Posted

dziady dostali z sądu kare 600 zł za te dwa psy .............niby nie wiele ale jest i wstyd i trzeba dodatkowo zapłacić za leczenie w schronisku .............na pewno na drugi raz zastanowią się zanim będą chcieli psa skrzywdzić, a i inni okoliczni sąsiedzi będa mieli obawy

Posted

Traktorek kochany, Aga nie wiesz czy Kasia namierzyła tego drugiego, bo z ogłoszeniami nie rusze bez pewności czy on siedzi i jaki ma numer - Traktor jest charakterystyczny i szybko można wytłumaczyć

Posted

no własnie nie mamy tych zdjęć. On siedzie nadal - Mariola go nazwała Wolfgang, od wilka, ale fot do ogłoszeń nie ma za bardzo. Ja do schroniska się wybieram, ale to płynna sprawa, bo nie mam jak za bardzo i czym

• 3 weeks later...
Posted

ja już chyba drugiego zidentyfikowałam;) w przyszłym tygodniu zrobię mu zdjęcia...a Traktor cud:) dzisiaj wywalił się do góry kołami do głaskania, spragniony pieszczot bardzo...

Posted

[quote name='Ladymonia0610']Czy potrzebna jest karma????
Ile kosztował by hotelik dla psiaków?
Rozumiem ze są one w schronie:([/QUOTE]

w porównaniu z życiem jakie miały wcześniej schronisko jest dla nich luksusem .......nie sa głodne ani spragnione

ciężko jest przeznaczyć karmę dla poszczególnego psa w schronisku, nie jesteśmy w stanie później uważać aby ten jedyny dostawał więcej lub lepszą

hotelik jest drogi ....to koszt rzędu 400 zł miesięcznie za jednego łapciucha, biorąc pod uwage naszych podopiecznych to majatek a najwiekszą pułapką jest niewiedza kiedy uda sie znaleźc dom dla danego psa....czasem trwa to miesiąc ale mamy też Semira , który juz prawie rok jest hotelowany :( ......straszne to niestety lecz w większości los tych psiaków zależy od pieniędzy....a najgorzej maja własnie takie traktoro podobne czyli duże, pospolite, niczym się nie wyróżniające

• 2 weeks later...
Posted

magda z. napisał(a):
ja dzisiaj mam w planach allegro zrobić i odnowić. Mam swoje konto od niedawna i od Doroty poprzenoszę, będzie mi łatwiej pilnować wszystkiego.

Magda pliss zrób allegro Ramzesowi, ja jeszcze przez kilka dni jestem w amoku i nie znajde wiecej niż kilka minut na internet

Posted

lolka napisał(a):
Magda pliss zrób allegro Ramzesowi, ja jeszcze przez kilka dni jestem w amoku i nie znajde wiecej niż kilka minut na internet

oki, jak się ogarnę to mu zrobię:) a w czwartek zapolujemy na drugiego szkieletorka i obfocimy porządnie do ogłoszeń:)

Posted

magda z. napisał(a):
oki, jak się ogarnę to mu zrobię:) a w czwartek zapolujemy na drugiego szkieletorka i obfocimy porządnie do ogłoszeń:)

Magda jeśli zapomnę powiedziec cosik Kasi to błagam zrób coś dla mnie.....w schroo jest sunia, prawdopodobnie juz po operacji, jest z leśnej i taka lekko owczarkowata....miała wypadek tzn samochód ją potracił...błagam zrób jej fotki ....to sunia odemnie i muszę się nią zająć ....nie znam jej nr ani chipa, mam jedynie fotke sprzed wypadku, prześle Ci mmsem....

Posted

lolka napisał(a):
Magda jeśli zapomnę powiedziec cosik Kasi to błagam zrób coś dla mnie.....w schroo jest sunia, prawdopodobnie juz po operacji, jest z leśnej i taka lekko owczarkowata....miała wypadek tzn samochód ją potracił...błagam zrób jej fotki ....to sunia odemnie i muszę się nią zająć ....nie znam jej nr ani chipa, mam jedynie fotke sprzed wypadku, prześle Ci mmsem....

oki, powinni chyba ją kojarzyć, w końcu niewiele psów od Ciebie tam jeździ. Dam Ci również rzeczy dla furciaczka:)

Posted

lolka Ty koniecznie zmień tutaj temat, bo chłopaki tak się odpasły na schroniskowym wikcie, ze juz w ogóle nie wyglądają tak jak kilka miesięcy temu. Nawet P. Ewa wspominała, ze karmić trzeba było z ręki i trzymac, aby stały, a teraz juz nie do poznania. Traktor ma taką sierść, ze lśni się z daleka - jest bardzo silny. Jakbyś mogła to wrzuć na 1 stronę aktualne foto, aby można było porównać. Traktor jest model nr 1, lubi zagladać co się robi w jego otoczeniu i koniecznie chce być głaskany, nawet na plecy się wywala. Jak byłysmy z Kasią przy psach z tyłu, to on tez się przeniósł i zagladał.

TRAKTOR