magda z. Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 uszy ma bombowe, Traktor, bo tak juz go nazwałam jest na zbiorowym allegro, gumtree w-w, kupiepsa, psy.pl, adopcje.org, adopcjepsow.org, cafeanimal na więcej nie mam czasu niestety teraz w słońcu widac, ze on taki pregowany trochę i taki molosowaty z postury też. Mam nadzieję, ze ktoś go wypatrzy, bo bardzo sympatyczny psiak Quote
magda z. Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='dorota k.']Dlaczego Traktor?:razz:[/QUOTE] bo tak mruczy, jak się go drapie, jak traktor na chodzie;) Bo Ty go nie poznałaś, to nie wiesz - żałuj ciotka, żałuj wystarczy Traktorka dotknąć i zaczyna się Quote
magda z. Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Traktor to wymiatacz na gumtree, od wczoraj wieczora ma juz ponad 100 wejśc, przyszło jedno zapytanie W którym schronisku i kiedy można pieska zobaczyć? napisałam grzecznie, ze nei podam, dopóki warunków nie obejrzymy i nie poznamy chętnych. Z racji tego, ze dużo osób się nie orientuje w naszych procedurach nie skakałam od razu do gardła:evil_lol: a tak na poważnie to mam nadzieję, ze się uda, bo pies jest ładny i może ktoś rozsądny go wypatrzy. Być może ta buda to mu więcej szczęścia przyniesie, bo można lepsze zdjęcie zrobić;) Quote
Livka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Trzymam kciuki za Traktorka (hi hi fajne ma to imię) ;) Quote
magda z. Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 dzięki Livka, imię do niego pasuje jak ulał;) To naprawdę cudowny psiak, a lolka sie bała, ze on w ogóle nie przeżyje, bo był w najgorszym stanie, ledwo szedł, ale do samochodu się zapakowały, tak chciały stamtąd pójść. Aga mówiła, ze nawet policjant był w ciężkim szoku, jak go znaleźli w tym chlewie... Quote
Livka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Najważniejsze, że zostały z tego koszmaru wyrwane - dzięki dziewczyny - buziaki :Rose: Quote
magda z. Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 To Aga tam szalała, to jej zasługa z tymi psiakami. Mieszkamy w pewnej odległości od siebie, około 40 km chyba, więc jestem tylko obserwatorem, i zdjęciami mogę pomóc oraz ogłoszeniami. Na razie nie mam odpowiedzi, ale grzecznie napisałam, aby się nie bać;) zobaczymy, co wyjdzie, i tak trzeba chłopaka ogłaszać i tak. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Przerażające jest to, że można doprowadzić psa do tak strasznego stanu: Bardzo dobrze, że dręczyciele psiaków będą obciążeni kosztami leczenia. Quote
lolka Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 dzięki ciotka Magda :) za foty Traktora.....naprawdę jestem w ciężkim szoku, ze on tak szybko doszedł do siebie jak i jego kumpel.....to przecież wraki były...... im obu to trzeba naprrawde super domki znaleźc, niestety do mieszkania one się nadają ale jakby im sie trafił jakis domek z wybiegiem i ewentualnie z kojcem byłoby cudownie Quote
lolka Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 dzięki ciotka Magda :) za foty Traktora.....naprawdę jestem w ciężkim szoku, ze on tak szybko doszedł do siebie jak i jego kumpel.....to przecież wraki były...... im obu to trzeba naprrawde super domki znaleźc, niestety do mieszkania one się nadają ale jakby im sie trafił jakis domek z wybiegiem i ewentualnie z kojcem byłoby cudownie Quote
magda z. Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Polecam się na przyszłość;) Traktor ogłaszany, ale odpowiedzi od zainteresowanego nie ma już. Poczekamy, będa inni, w końcu traktor jest jedyny w swoim rodzaju. Lolka dodzwonić się nei mogę do Ciebie, a byłam w banku, jak Ty do mnei uderzałaś - wpłacałam za Bryzę opłatę. A mamy misję z dobermanką ustawioną na 100% Quote
kamilawa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Magda, jak będę wymyślała imię dla psa będę pukać do Ciebie :D Nie mylę się nie? Ty wymyślałaś imię? :D Quote
magda z. Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='kamilawa']Magda, jak będę wymyślała imię dla psa będę pukać do Ciebie :D Nie mylę się nie? Ty wymyślałaś imię? :D Traktor to nic;) Wczoraj padło na pudlowatych Żniwiarka:evil_lol::diabloti: a oto i Żniwiarka http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-7-miesieczna-piekna-niwiarka-W0QQAdIdZ183523788 dziewczyny doszły do wniosku, ze pewnie nasz kolejny delikwent to Kombajn będzie:evil_lol: Ja cały czas myślę, co oni w schronach przez nas mają, bo na gumtree leci na w-w, nie zdradzamy, gdzie psy siedzą, zwłaszcza ładne czy popularne, bo trzeba dmuchać na zimne, a jak ktos ma dobre intencje to wizyty się nei przestarszy.No i tak wyobraźcie sobie dzisiaj schron we w-wiu - Traktor też ma dużo wejść - od wczoraj 160, a Żniwiarka ponad 100 od rana i dzwoni ktoś i pyta o te psy:evil_lol: http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Traktor-pies-ktory-przeszedl-przez-pieklo-W0QQAdIdZ183132337 Mój osobisty to Bismarck, ale miał być Napoleon, bo ja walczę z mitem i hymnem -zboczenie zawodowe, ale kolega z mgr stwierdził, ze to nie tak i Bismarck byłby lepszy no i został, bo na schroniskowe nie reagował http://www.dogomania.pl/threads/32873-ZLOTY-Kami-Pobity-i-pogryziony-MA-CUUUDNY-DOM-I-nowe-imie-BISMARCK Traktor to lolka pierwsza puściła w eter, ze tak podobnie mruczy, a ja tylko usankcjonowałam jej spostrzeżenia. Kierownik na razie wie o Traktorze, ze Żniwiarką jeszcze się wstrzymałam, bo pomyśli, że cos nam padło na głowy Quote
kamilawa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Widziałam, Żniwiarka też cudnie :D Przyciąga ludzi, i dobrze :-) Quote
lolka Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Magda ja to widzę że Ty to dosłownie w jakiś szał wpadłaś ....szał aktywności,....bosko.... ja z kolei trochę podupadłam, psychicznie i akumulatorki dzięki Tobie mogę nieco naładować...........może to ta syberia tak na mnie wpływa,a może zdruzgotał mnie ogrom tego wszystkiego i bezsilność nie wiem ale trochę mam doła .....dzięki ciotka za oddech Quote
aanka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Właśnie weszłam na ten wątek , właściwie trudno poznać te kiedyś zabidzone psiaki . Czerniawy ma świetne uszy . , a szary też nie do poznania. . Miały niesamowite szczęście i widać b. dobrą opiekę . , skoro trudno je poznać. Wyrazy uznania. . Quote
magda z. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='lolka']Magda ja to widzę że Ty to dosłownie w jakiś szał wpadłaś ....szał aktywności,....bosko.... ja z kolei trochę podupadłam, psychicznie i akumulatorki dzięki Tobie mogę nieco naładować...........może to ta syberia tak na mnie wpływa,a może zdruzgotał mnie ogrom tego wszystkiego i bezsilność nie wiem ale trochę mam doła .....dzięki ciotka za oddech nie ma sprawy, wiesz my teraz to bez siebie nazwajem rady nie damy;) Z tym transportem dobki tez pomyślę, popytam, może ktos ze Zgorzelca by nam pomógł... Traktor i Żniwiarka mają wejść dużo, ale nikt nie pisze, nikt nie pyta. Znowu zasypało wszystko, przez tą zimę to masakra jakaś, zastój w adopcjach po całości. Chociaz udało się nam z dwoma na weekend, ten kudłacz też tak trochę pobocznie przeszedł na hotel, musimy jescze sesję po hotelach zrobić, bo foty Semira już mnei o mdłości napawają, tyle razy je oglądam;) Jak mnei nei zmuli ten autoreferat to Traktor dostanie aukcję allegro osobną, bo na razie na zbiorówce http://www.allegro.pl/item908030681_owczarek_terrier_labrador_husky_adopcje_schronisko.html Ja też w kryzysie, ale zyciowym, psy mnie odrywają - na razie mam fazę buntu przeciw temu co zrobiłam przez ostatni rok i nie mogę się zmusić do napisania 8 stron o tym, co wymęczyłam przez ten czas. Jesczze na fali uniesienia po oddaniu oprawionych wersji powiedziałam promotorowi, że publikację napiszę-mam testament nastolatki na tę okazję. Quote
magda z. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='aanka']Właśnie weszłam na ten wątek , właściwie trudno poznać te kiedyś zabidzone psiaki . Czerniawy ma świetne uszy . , a szary też nie do poznania. . Miały niesamowite szczęście i widać b. dobrą opiekę . , skoro trudno je poznać. Wyrazy uznania. . No, one to w schronie odżyły, ale czas najwyższy do domu je posyłać, żeby tam się nie zasiedziały. Jak ostatnio byłyśmy to Aniu nie miałam jak zabrac nikogo więcej, bo jechałam z kuzynem o 6 rano na odkrywkę w pobliżu, a później byłam podrzucana do schroniska. Jak na spokojnie zaplanujemy kolejny wypad to dam Ci znać. Każda pomoc nam sie przyda, bo psów od groma, a trudno je poznać. Traktor ma budę, jak widać, z przedsionkiem, jest przy samym wejściu. Quote
aanka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dziękuję Magda , może na coś się przydam , ale Goliatem to ja nie jestem. Właśnie zwróciłam też uwagę na te budy z przedsionkiem , B. solidne. i ładne. Pozdrawiam. . Quote
magda z. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Odezwała się Pani od Traktora, ale ona chce psa do mieszkania, więc on odpada. Nigdy pewnie w mieszkaniu nawet nie był, a centrum w-wia w dodatku dla psa ze wsi to kosmos do potęgi. Poprosiłam, aby najlepiej szukała psów z dt, jeśli chce niuńka do mieszkania Quote
lolka Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 [quote name='magda z.']Odezwała się Pani od Traktora, ale ona chce psa do mieszkania, więc on odpada. Nigdy pewnie w mieszkaniu nawet nie był, a centrum w-wia w dodatku dla psa ze wsi to kosmos do potęgi. Poprosiłam, aby najlepiej szukała psów z dt, jeśli chce niuńka do mieszkania[/QUOTE] to rzeczywiście mógłby być problem...choć po przypadku bethowena to wszystko wydaje się mozliwe :0 ale nie ma co aż strach ryzykować, chyba Quote
magda z. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 no, zresztą jakaś taka ona niewyraźna do końca, bez uprzedzeń do tego podchodzę, ale to małe mieszkania, w centrum i dlatego duży, bo okolica nieciekawa. Ja wiem jak z Betkiem, ale dla betka to sie poświęcili na dzień dobry, a nasz Traktor to kupska pod łóżkiem na palecie robił zawsze, to się nei zdziwię, jak obok posłania w mieszkaniu walnie;/ To wielkie pies jednak z Traktora, no i Pani dopiero zaczyna szukać, a przeprowadza się z wioski. Jak dla mnie dla Traktora to jednak przestrzeń by się przydała, gdzies gdzie by pobiegal, a zamknięcie w 4 ścianach małego mieszkania to chyba za mało, no przekonana nie jestem Quote
magda z. Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/179335-RA-A-ne-na-hotel-Semira-i-katowanej-Lalki-12-02-22-00 bazar na psy z Dłuzyny, co nam w hotelach zapuściły korzenie... Quote
magda z. Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/179605-ubrania-i-inne-na-hotel-Semira-i-katowanej-Lalki-16-02-22-00 kolejny a o Traktorka nikt nie pyta;( Quote
Recommended Posts