Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ginger byl w metrze,ale to Koksik pojechal dzis do domu.
Beka "obsugiwala"Pania.
Koksik prawdopodobnie teraz siedzi w autobusie i jedzie na drugi koniec miasta :P
[IMG]http://i927.photobucket.com/albums/ad118/mru_int/marmurkowe/IMG_1650.jpg[/IMG]

Posted

Super :)

Zrobiłam im jeszcze wczoraj kilka ogłoszeń, może jutro ktoś się odezwie.
Napiszę zaraz do koleżanki z roku, która ostatnio wypytywała o psie sprawy, może uda mi się namówić ją, żeby wzięła któregoś szczeniora do DT.

Balbinka już kiedyś była zabierana na giełdę ?

Posted

[quote name='jaanka']Świetnie , szkoda że nie zakochała się w obu . Na tym zdjęciu wyglądają pięknie[/QUOTE]
to samo pomyślałam ale dobrze, ze choc Koksik bezpieczny...

Posted

Ginger i Chudy są bezpieczne, Balbinka też. Pomożecie z ogłoszeniami?

Mały szczeniak 3 miesięczny ma tymczas załatwiony przez Asięf1- ale szukamy transportu dla niego do Komorowa (z Konstancina).
(Ja nie mogę jutro, Beka jedzie do schronu a Golf wiezie psa Toffika gdzieś w okolice Łodzi).
Czy ktoś mógłby malucha zawieźć?

Posted

Karo :(:( A ja jescze w tym tygodniu odświeżałam mu ogłoszenia... :-(:-(

Mysza, ogłaszałam ostatnio trochę psiaki z Konstancina, w tym Balbinkę, Gingera i Chudego, w przyszłym tygodniu ogłoszeń będzie więcej :) Tylko skoro bezpieczne, to podeślij mi proszę nowy tekst do ogłoszeń.
BTW, może porobisz cafeanimala moim psom? :razz: Masz szczęśliwą rękę, wczoraj Ginger, dzisiaj Buka... :)

Posted

[quote name='koosiek']Karo :(:( A ja jescze w tym tygodniu odświeżałam mu ogłoszenia... :-(:-(

Mysza, ogłaszałam ostatnio trochę psiaki z Konstancina, w tym Balbinkę, Gingera i Chudego, w przyszłym tygodniu ogłoszeń będzie więcej :) Tylko skoro bezpieczne, to podeślij mi proszę nowy tekst do ogłoszeń.
BTW, może porobisz cafeanimala moim psom? :razz: Masz szczęśliwą rękę, wczoraj Ginger, dzisiaj Buka... :)[/QUOTE]
Mam juz zapisy na cafe ;) Muszę wrzucić kilka naszych, bo jest już maksymalne zapsienie...
Które to Twoje? Podeslij, jak będę wrzucać to i Twoje dam, może któremuś się uda.

Dzięki za ogłoszenia, ja też ogłaszam tą gromadkę ale skromnie. Tekst dam jutro albo w niedzielę, może jakieś nowe foty będą.

Posted

[quote name='koosiek']Bumi jeszcze nie był w Metrze, może dzięki Tobie się załapie ;) [URL]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Uroczy-maly-Bumi-szuka-domu-W0QQAdIdZ253035859[/URL][/QUOTE]
Będę polować ;)

Kurde, nie mogę spać przez tego poprańca, który zabił onka na torach :(

Posted

Bumi jeszcze nie był w Metrze, może dzięki Tobie się załapie ;) [url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Uroczy-maly-Bumi-szuka-domu-W0QQAdIdZ253035859[/url]

Posted

[quote name='mysza 1']
Kurde, nie mogę spać przez tego poprańca, który zabił onka na torach :([/QUOTE]
:angryy: właśnie zobaczyłam o tym artykuł, takiego to bym sama wepchnęła pod pociąg albo lepiej, związałabym go na torach i patrzyła! żeby miał świadomość co się stanie! Gdzieś widziałam że może gdyby psy były bardzo drogie to by nie było tego okrucieństwa, bo by tacy którzy nie chcą psa to by go nie mieli i przecież takiej "drogiej rzeczy" nie wyrzucili by.

Posted

Najsmutniejsze to jest to, jak kochany, wierny był ten psiak, nie odstąpił tego czubka na krok, nie zdążył odskoczyć a ten zwyrodnialec celowo tak postąpił.
Szkoda, że nie urwało mu nóg. Obu... i ręki.

Posted

[quote name='greatmadwomen']Gdzieś widziałam że może gdyby psy były bardzo drogie to by nie było tego okrucieństwa, bo by tacy którzy nie chcą psa to by go nie mieli i przecież takiej "drogiej rzeczy" nie wyrzucili by.[/QUOTE]

Dokładnie... Psy są jak rzeczy codziennego użytku, tanie, powszechne, łatwo dostać, a jak się "zepsują" czy znudzą - pozbyć się i wziąć nowego: byle wieśniak może pojechać na taką wiejską giełdę, wziąć psa, przypiąć łańcuchem do budy a na starość załatwić łopatą... Nie musi się starać, by dostać nowego, nie musi płacić za jego posiadanie, więc nie ma dla niego szacunku. A powinno być zupełnie inaczej, pies powinien być "towarem" luksusowym - dostępnym tylko dla tych, którzy świadomie chcą się podjąć opieki nad nim, którzy będą doceniać jego posiadanie...

Posted

[quote name='mysza 1']Najsmutniejsze to jest to, jak kochany, wierny był ten psiak, nie odstąpił tego czubka na krok, nie zdążył odskoczyć a ten zwyrodnialec celowo tak postąpił.
Szkoda, że nie urwało mu nóg. Obu... i ręki.[/QUOTE]
Najbardziej zirytowala mnie wypowiedz chyba prokuratora ze nie beda mu mogli postawic zarzutow na podstawie UoOZ bo pies nie byl uwiazany ta ignorancja urzednika.... ech nie pomyslal ze wydal mu polecenie "zostan".

Posted

Dziś do domu pojechał Grapik i to też dzieki Gingerkowi:)
Ginger juz zabrany, jutro Chydy i Balbinka.

Koosiek najpilniejsze są ogłoszenia dla Łacia, bo on zostaje na razie.

Posted

[quote name='mysza 1']Najsmutniejsze to jest to, jak kochany, wierny był ten psiak, nie odstąpił tego czubka na krok, nie zdążył odskoczyć a ten zwyrodnialec celowo tak postąpił.
Szkoda, że nie urwało mu nóg. Obu... i ręki.[/QUOTE]

kurcze, tak nie mogę załapać o czym Wy piszecie...???

Posted

[quote name='tripti']kurcze, tak nie mogę załapać o czym Wy piszecie...???[/QUOTE]
Uwaga, film jest pod koniec straszny, proponuję zatrzymać albo nie oglądać :(
[url]http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110112/PODLASKA/504837047[/url]

Posted

[quote name='tripti']kurcze, tak nie mogę załapać o czym Wy piszecie...???[/QUOTE]

22 latek wszedł z ON-ką na tory kolejowe specjalnie żeby ją przejechało. Ona szła pół metra za nim też weszła na tory, on odskoczył w ostatniej chwili a ją przejechało, nagrał to monitoring. Prawdopodobnie nie spotka go żadna kara
Tu jest o tym: [url]http://www.tvn24.pl/-1,1689552,0,1,wprowadzil-psa-pod-pociag-kara-go-nie-spotka,wiadomosc.html[/url]

Posted

byłam w lecznicy i słyszałam ile psów [poszło i idzie jutro :) ale super... nawet Grapik poszedł do domu! cuda jakieś? co jest? :)

pomoglibyśmy z transportami tylko z moim Krzysiem bardzo źle i czuwamy przy nim.

zabrałam dziś Dylka na DT. okropny cwaniak, kochany. pierwsze co to poszedł na imprezę :P - to jego żywioł (i lubi budyń sojowy!)

Posted

[quote name='mru']byłam w lecznicy i słyszałam ile psów [poszło i idzie jutro :) ale super... nawet Grapik poszedł do domu! cuda jakieś? co jest? :)

pomoglibyśmy z transportami tylko z moim Krzysiem bardzo źle i czuwamy przy nim.

zabrałam dziś Dylka na DT. okropny cwaniak, kochany. pierwsze co to poszedł na imprezę :P - to jego żywioł (i lubi budyń sojowy!)[/QUOTE]
A daj spokój, chora na głowę jestem. Wszystkich żal, bierze się a potem nie ma z czego płacić ;) Porażka.