papryka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Super:)))) bardzo sie cieszymy:) oczywiście jestesmy baaaardzo za żeby przywieźć psiankę:))) huuuuuurrrrrraaaaa:)))) to czyli na niedziele jestesmy umówione:)) tylko teraz jeszcze jedno pytanko... co ze sterylizacją??? bo przez telefon jak rozmawiałyśmy to wspominalaś cos o mozliwym zwrocie kosztów... napewno z dnia na dzien nie wysterylizujemy małej (nie martwcie się), damy jej troszkę czasu na zaadoptowanie sie jej w nowym domku:)))) wszystko powolutku w swoim czasie:) Quote
ewatonieja Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 tak potwierdzam zorganizuję pieniązki na sterylizacje chocbym miała sama pokryc koszty :) Quote
papryka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 No to super, a szczepienie juz po naszej stronie będą:))) bardzo się cieszymy i dozobaczenia w niedzielę:))) prosze o kontakt telefoniczny wczesniej o której godzince będziecie:) jak mała ma jakąs swoją zabawkę w DT to proszę ja wziąść ze sobą (zawsze to lepiej dla psiaczka jak ma w nowym domku swoja zabawke która juz zna:))) naprawdę ciesze sie bardzo i nie moge sie doczekać maleństwa u nas:) Quote
ewatonieja Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 ok będziemy w kontakcie telefonicznym :) Quote
szajbus Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 Do sterylki coś dorzucę. Najpierw jednak mała musi trochę dojśc do siebie, bo to naprawdę szkieletorek. Musi się wzmocnić. Konkretne papu dostaje dopiero od niedzieli . Nikt z nas nie wie ile czasu głodowała, ale na pewno dość długo. Papryka zorientuj się u waszego weta ile będzie kosztować sterylka, tak, żebyśmy miały czas na uzbieranie wymaganej kwoty. To czekamy do niedzieli. Quote
Niewiasta_21 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Ale błyskawiczna adopcja. Super. Trzymam kciuki za szybką adaptacje małej w nowym domku. Quote
zuzka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Przepraszam za off i zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/175580-MEGA-BAZAR-dla-Kodinki-Stefana-CiapuleA-ki-itd-do-21-12-godz-24-00 Quote
papryka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Nie ma problemu, zorientuje sie ile sterylka bedzie kosztowała i napewno dam znac... ale to juz jak Sunka bedzie u nas bo musze zobaczyc jakich rozmiarów jest mała... Quote
szajbus Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 No pewnie, że najpierw musisz ją zobaczyć w realu. Quote
agata51 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Super wiadomość! I dorzucę grosik do sterylki. Tylko przypomnijcie. Quote
szajbus Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Pestka grzeje dupke w nowym domku. Reszty nie napisze, mam nadzieje, ze Natalka wam opowie. Wiem jedno Iwonka nie próżnowała i tuczyła małą. Juz nie jest szkieletorkiem. Dziekuje Iwonko. Dziekuję Natalka. Dziekuję papryko! Quote
Helga72 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Wesołych Swiąt w nowym domku mała gwiazdeczko Quote
ewatonieja Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 dziękujemy mamie papryki także :)) prawdziwe dogomaniackie dusze :) myślę ze Pestunia szybko sie zaaklimatyzuje już po kilku minutach wskoczyła do łóżka blond panienki i prosiła o pieszczoty, a jaka całusna bardzo dobrze zniosła jazde samochodem wszedzie jej było pełno non stop kazała sie drapać przytulać,w skierniewicach przeszłyśmy wzdłuż całego bloku w 1 i 2 stronę ładnie chodzi na smyczy reaguje na cmokanie wołanie w 7 dni zrobiła ogromne postępy, oby szło coraz lepiej troszkę zawiesiła sie na schodach ale wchodzlismy na 4 pietro od 2,5 musiałam nieśc księżniczkę :)) reszte opowie i zobrazuje papryka czekamy ! i jeszcze raz bardzo dziekujemy za ofiarowanie domku tej brzezinskiej sierotce Quote
szajbus Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Jak się zachowuje sunia w nowym domu? Mam ją wycofać z ogłoszeń i przenieść wątek do działu " już w nowym domu"? Quote
papryka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Cze:)))) wlasnie wrocilam od mamy po nocce spedzonej u niej:)))) opowiadam...wczoraj Niunka posikiwala, byla nerwowa, ale co tu sie dziwic tyle nowych osob, dwa psiaki dodatkowo (bo ja z mezem i naszymi kudlaczami spalismy u mamy) w nocy ciagle sie krecila a to wstawala a to sie kladla, to pod koldre, to na fotel i tak wkolko:) rano tez troszke podsikala ale zato tak od godz. 10.00 super:)))) ani razu nie nasiusiala w domku, z psiakami juz sie zakumplowala (a szczegolnie z Zuzanna:))), ze schodami problemu nie ma:) zesmycza tez nie:) po sniegu hasala jak nie wiem co:))) zaczelam ja spuszczac powolutku ale poki co ze smyczka to latala z Zuzka jak szalona:))) odkurzalam dzisiaj i nic nawet nie zareagowala:) dzisiaj zupelnie inny psiak, o wiele spokojniejsza, sporo spala w dzien (oczywiscie wyciagnieta na kanapie:)), kupa, siku na dworku:) i jeszcze jedno... wydaje mi sie ze ta psinka to ok roku - poltora ma gora, taki duzy szczeniak:))) rano wtachala na lozko moje kozaki z puszkiem hahah:))) potem dorwala papier toaletowy i porwala na strzepy:))) naprawde jak szczeniak:))) caluje non stop, przytula sie:))) dzisiaj naprawde inny pies...:) psiak poczul ze jest bezpieczny i jest o wiele spokojniejsza:))) ta nocke powinna juz przespac spokojnie:) to dobrej nocki Malenka:))))) a i jeszcze jedno.... dzisiaj przyszly dwie obce osoby do mieszkanka i zero siku na ich widok :))) Quote
ewatonieja Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 ten pies nieustannie mnie zadziwia :)) cały czas pozytywnie tak bardzo potrzebował miec dom i dobrych ludzi bardzo dziękujemy za relację :)) Quote
papryka Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 wlasnie jestem porozmowie telefonicznej z mama:)) nocka super:) spala wtulona na kanapie w kocyk az do 8.00 rano:) zero siku ani kupy w domku, wszystko na dworku:))) nawet wczoraj dwa razy szczeknela (slyszala psy na klatce) i dzisiaj rano na spacerku tez jak psa zobaczyla:))) i zmieniamy imie na FELA:)))))) Quote
szajbus Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Fela, jestes kochana. Zachowuj się dobrze i mi nie przynieś wstydu. Quote
papryka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Tak sobie czytam teraz ta cala historie Felci i jak widze ja teraz rozwalona na kanapie wtulona w kocyk to az nie moge uwierzyc ze to ten sam pies ktory na poczatku tak sie kulil i czolgal do jedzenia... jest przefajowa:)))) to strasznie energiczny psiak taka mala psia wariatka:)))) jutro na dzialke jedziemy z naszymi psakami, mama z Felcia oczywiscie tez co by sie wybiegaly psiaki i spokojniejsze na Wigilii byly:))))))))) Quote
ewatonieja Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Drodzy Dogomaniacy! Z nieba zesłana Papryko ! :) Quote
szajbus Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Gdyby została na tym cmentarzu już by jej nie było. Została z tamtąd zabrana w ostatniej chwili przed mrozami. ta psina nocowała między grobami, nie mniała ani kołderki, ani kanapy, ani pożywienia, nie miała nawet liści, w które mogłaby się zagrzebać czy garstki słomy. Dzięki Wam dostała najpiękniejszy prezent- KOCHAJĄCY DOM. Ta psina przeszła gehenne. Teraz jest bezpieczna i kochana. Juz nie musi wygryzać z płyty chodnikowej przyschniętego landrynka ( ten widok zapamiętam do końca życia). Nie musi prosić swoim błagalnym wzrokiem napotkanego człowieka o odrobine zainteresowania.. To wszystko jest poza nia. 13 grudnia okazał się dla niej dniem szczęśliwym. Dostała nowe życie, bez zimna, głodu, cierpienia i tułaczki. Papryko dziekuję Tobie i twojej tesciowej. Stokrotne dzieki, za to , ze otworzyliście drzwi tej kruszynie i przyjęliście ją do swojej rodziny. PS. Felusie wycofałam z ogłoszeń i poprosiłam moda o pzreniesienie watku do działu " Juz w nowym domu" Quote
zuzka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Ci spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Ciebie pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Twoje marzenia. Quote
Andzike Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 @ szajbus - zobaczyłam zdjęcie Stefana w banerku i wygląda tak jak moja Nela :D (tez w banerku, ale od 1,5 miesiąca u mnie - z łowickiego schroniska). Niestety nie mogę wejsc na wątek Stefana, wyswietla się główna strona dogo :( Jak można mu pomóc ??? Do domu go nie wezmę (pies i kot) ale może pomóc w opłacie dt czy coś??? Quote
papryka Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Niech magiczna noc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia. :))) ps. To co robicie dla tych psiaków jest naprawde godne podziwu...:) Dobrze ze sa tacy ludzie jak WY:)))) Quote
Recommended Posts