Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super:)))) bardzo sie cieszymy:) oczywiście jestesmy baaaardzo za żeby przywieźć psiankę:))) huuuuuurrrrrraaaaa:)))) to czyli na niedziele jestesmy umówione:)) tylko teraz jeszcze jedno pytanko... co ze sterylizacją??? bo przez telefon jak rozmawiałyśmy to wspominalaś cos o mozliwym zwrocie kosztów... napewno z dnia na dzien nie wysterylizujemy małej (nie martwcie się), damy jej troszkę czasu na zaadoptowanie sie jej w nowym domku:)))) wszystko powolutku w swoim czasie:)

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to super, a szczepienie juz po naszej stronie będą:))) bardzo się cieszymy i dozobaczenia w niedzielę:))) prosze o kontakt telefoniczny wczesniej o której godzince będziecie:) jak mała ma jakąs swoją zabawkę w DT to proszę ja wziąść ze sobą (zawsze to lepiej dla psiaczka jak ma w nowym domku swoja zabawke która juz zna:))) naprawdę ciesze sie bardzo i nie moge sie doczekać maleństwa u nas:)

Posted

Do sterylki coś dorzucę.
Najpierw jednak mała musi trochę dojśc do siebie, bo to naprawdę szkieletorek. Musi się wzmocnić. Konkretne papu dostaje dopiero od niedzieli . Nikt z nas nie wie ile czasu głodowała, ale na pewno dość długo.
Papryka zorientuj się u waszego weta ile będzie kosztować sterylka, tak, żebyśmy miały czas na uzbieranie wymaganej kwoty.
To czekamy do niedzieli.

Posted

Pestka grzeje dupke w nowym domku. Reszty nie napisze, mam nadzieje, ze Natalka wam opowie.
Wiem jedno Iwonka nie próżnowała i tuczyła małą. Juz nie jest szkieletorkiem. Dziekuje Iwonko. Dziekuję Natalka. Dziekuję papryko!

Posted

dziękujemy mamie papryki także :)) prawdziwe dogomaniackie dusze :) myślę ze Pestunia szybko sie zaaklimatyzuje już po kilku minutach wskoczyła do łóżka blond panienki i prosiła o pieszczoty, a jaka całusna bardzo dobrze zniosła jazde samochodem wszedzie jej było pełno non stop kazała sie drapać przytulać,w skierniewicach przeszłyśmy wzdłuż całego bloku w 1 i 2 stronę ładnie chodzi na smyczy reaguje na cmokanie wołanie w 7 dni zrobiła ogromne postępy, oby szło coraz lepiej troszkę zawiesiła sie na schodach ale wchodzlismy na 4 pietro od 2,5 musiałam nieśc księżniczkę :)) reszte opowie i zobrazuje papryka czekamy ! i jeszcze raz bardzo dziekujemy za ofiarowanie domku tej brzezinskiej sierotce

Posted

Cze:)))) wlasnie wrocilam od mamy po nocce spedzonej u niej:)))) opowiadam...wczoraj Niunka posikiwala, byla nerwowa, ale co tu sie dziwic tyle nowych osob, dwa psiaki dodatkowo (bo ja z mezem i naszymi kudlaczami spalismy u mamy) w nocy ciagle sie krecila a to wstawala a to sie kladla, to pod koldre, to na fotel i tak wkolko:) rano tez troszke podsikala ale zato tak od godz. 10.00 super:)))) ani razu nie nasiusiala w domku, z psiakami juz sie zakumplowala (a szczegolnie z Zuzanna:))), ze schodami problemu nie ma:) zesmycza tez nie:) po sniegu hasala jak nie wiem co:))) zaczelam ja spuszczac powolutku ale poki co ze smyczka to latala z Zuzka jak szalona:))) odkurzalam dzisiaj i nic nawet nie zareagowala:) dzisiaj zupelnie inny psiak, o wiele spokojniejsza, sporo spala w dzien (oczywiscie wyciagnieta na kanapie:)), kupa, siku na dworku:) i jeszcze jedno... wydaje mi sie ze ta psinka to ok roku - poltora ma gora, taki duzy szczeniak:))) rano wtachala na lozko moje kozaki z puszkiem hahah:))) potem dorwala papier toaletowy i porwala na strzepy:))) naprawde jak szczeniak:))) caluje non stop, przytula sie:))) dzisiaj naprawde inny pies...:) psiak poczul ze jest bezpieczny i jest o wiele spokojniejsza:))) ta nocke powinna juz przespac spokojnie:) to dobrej nocki Malenka:))))) a i jeszcze jedno.... dzisiaj przyszly dwie obce osoby do mieszkanka i zero siku na ich widok :)))

Posted

wlasnie jestem porozmowie telefonicznej z mama:)) nocka super:) spala wtulona na kanapie w kocyk az do 8.00 rano:) zero siku ani kupy w domku, wszystko na dworku:))) nawet wczoraj dwa razy szczeknela (slyszala psy na klatce) i dzisiaj rano na spacerku tez jak psa zobaczyla:))) i zmieniamy imie na FELA:))))))

Posted

Tak sobie czytam teraz ta cala historie Felci i jak widze ja teraz rozwalona na kanapie wtulona w kocyk to az nie moge uwierzyc ze to ten sam pies ktory na poczatku tak sie kulil i czolgal do jedzenia... jest przefajowa:)))) to strasznie energiczny psiak taka mala psia wariatka:)))) jutro na dzialke jedziemy z naszymi psakami, mama z Felcia oczywiscie tez co by sie wybiegaly psiaki i spokojniejsze na Wigilii byly:)))))))))

Posted

Gdyby została na tym cmentarzu już by jej nie było.
Została z tamtąd zabrana w ostatniej chwili przed mrozami. ta psina nocowała między grobami, nie mniała ani kołderki, ani kanapy, ani pożywienia, nie miała nawet liści, w które mogłaby się zagrzebać czy garstki słomy.
Dzięki Wam dostała najpiękniejszy prezent- KOCHAJĄCY DOM.
Ta psina przeszła gehenne.
Teraz jest bezpieczna i kochana. Juz nie musi wygryzać z płyty chodnikowej przyschniętego landrynka ( ten widok zapamiętam do końca życia). Nie musi prosić swoim błagalnym wzrokiem napotkanego człowieka o odrobine zainteresowania..
To wszystko jest poza nia.
13 grudnia okazał się dla niej dniem szczęśliwym. Dostała nowe życie, bez zimna, głodu, cierpienia i tułaczki.
Papryko dziekuję Tobie i twojej tesciowej. Stokrotne dzieki, za to , ze otworzyliście drzwi tej kruszynie i przyjęliście ją do swojej rodziny.

PS. Felusie wycofałam z ogłoszeń i poprosiłam moda o pzreniesienie watku do działu " Juz w nowym domu"

Posted

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Ci spokój i
radość.
Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a
Nowy Rok obdaruje Ciebie pomyślnością i szczęściem.

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się
wszystkie Twoje marzenia.

Posted

@ szajbus - zobaczyłam zdjęcie Stefana w banerku i wygląda tak jak moja Nela :D (tez w banerku, ale od 1,5 miesiąca u mnie - z łowickiego schroniska). Niestety nie mogę wejsc na wątek Stefana, wyswietla się główna strona dogo :( Jak można mu pomóc ??? Do domu go nie wezmę (pies i kot) ale może pomóc w opłacie dt czy coś???

Posted

Niech magiczna noc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia. :)))
ps. To co robicie dla tych psiaków jest naprawde godne podziwu...:) Dobrze ze sa tacy ludzie jak WY:))))