Jump to content
Dogomania

Starszy schorwany a la PON znaleziony w lesie. PILNA POMOC potrzebna!!!

Recommended Posts

Posted

Dostałam telefon od jednego z opolskich weterynarzy, że podczas konnej przejażdżki po lesie znalazł on strasznie biednego psiaka. Ktoś go prawdopodobnie wyrzucił, pozbył się uciążliwego schorowanego kłopotu...

Piesek jest w typie PONa, jest niewielki waży 11 kg. Jest bardzo wyniszczony, dość już wiekowy.

Weterynarz stwierdził u niego:
zapalenie skóry
początek zaćmy
niewydolność krążenia
kaszel krtaniowy
kłopoty z chodzeniem (zapalenie stawów)

... no po prostu kupka nieszczęścia. Psina została odrobaczona i odpchlona, dostaje leki, po których zaczyna czuć się lepiej. Na szczęście cały czas ma apetyt.

Jest pieskiem bardzo przyjaznym, sympatycznym i ufnym.

Obecnie przebywa w u osób, które mają dwa psy, a które nie tolerują nowego przybysza. Jest on od nich izolowany, ale to nie może trwać długo.
Dlatego
BARDZO PILNIE SZUKAMY DOMU TYMCZASOWEGO LUB HOTELIKU
będziemy dalej go leczyć i poszukamy domku, ale piesek musi mieć jakieś bezpieczne miejsce.

Proszę pomóżcie

mój mail [email protected] i tel. 664 332 220

Posted

biedny niuniek :-(, niestety DT mam zajęty.Ale Trzeba go dać na wątek kudłaczy, może szybciej cos się znajdzie.
A nie może trafić do hoteliku , nie macie miejsc ?

Posted

A ile kosztuje hotelik u ZuziM? Z pieniążkami chyba sobie jakoś poradzimy, ale najważniejsze jest, żeby on jakiekolwiek miejsce znalazł, bo inaczej to nie wiem co z nim będzie...

Imienia jeszcze nie ma, więc rzucajcie porpozycje

Posted

Madziek napisał(a):
A ile kosztuje hotelik u ZuziM? Z pieniążkami chyba sobie jakoś poradzimy, ale najważniejsze jest, żeby on jakiekolwiek miejsce znalazł, bo inaczej to nie wiem co z nim będzie...

Imienia jeszcze nie ma, więc rzucajcie porpozycje

Około 350 zł. Imię może Chester? nie wiem czy taki już był. Albo Edgar? chociaż to bardziej kotu pasuje