malawaszka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 aaale zadowolona morduchna!!!!! kochany chłopak! psiakom zawsze lat ubywa po strzyżeniu :laola: Quote
malawaszka Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 :laola: SZCZĘŚCIA PSIAKU!!!!!!!! :laola: Quote
piechcia15 Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 a właśnie mnie się wydaje że postarzał się:) No i pojechał chłopak sobie...:( i co ja teraz bez niego zrobię:( przecież ta mordka zawsze na mnie tam czekała...a teraz jest tylko smutna Sonia, która nie wie o co chodzi:( Misio był bardzo zdezorientowany, nie wiedział co my od niego chcemy. Na spacerze wszystko ok bo miał swoją Sonię, ale gdy trzeba było wskoczyć do bagażnika to się już 3 razy zastanowił. Wskoczył i postanowił jednak wyskoczyć:) a na koniec postanowił że jednak w bagażniku nie będzie siedział i górą przeszedł na tylne siedzenie:) dostał buziaka i pojechał... Ciekawe jak wypadnie pierwsze spotkanie z Kapslem...Troche się boję:( Quote
malawaszka Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 mam nadzieję, że będzie dobrze z Kapslem :kciuki: trzymam!!!! tylko żeby zapoznanie się odbyło na neutralnym terenie Quote
PaniKapsla Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 No i dotarliśmy z Miśkiem szczęśliwie do domku :) Pdróż przebiegła bez zadnych niespodzianek,Misiek był bardzo spokojny i grzeczny :) Zapoznanie z naszymi psami odbyła się przed bramą na ulicy.Misiek,Kapsel i Kama się obwąchiwały machając przyjaźnie ogonami :) Kapsel próbował wleźć na Miśka od tyłu i jego zdominować ale jednym warknięciem został przez Miska przywołany do porządku :D Teraz Misiek leży w naszych nogach przy kanapie i odpoczywa po dniu pełnym wrażeń :) Quote
PaniKapsla Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Na spacerku było fajnie. Z moimi pozostałymi psami chyba zaczyna się dogadywać(przynajmniej na spacerze tak wyglądało) Misiek jeszcze jest osłabiony więc daleko nie chodziliśmy ale kilka fotek zdążyłem zrobić :) A tu link do całego albumu http://hochol.fotosik.pl/albumy/738811.html Quote
piechcia15 Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Jejuuu cudownie go zobaczyć z takim uśmiechem:):) i widzę że bez smyczy no to pełen sukces:) Myślę, że będzie miał tam rajskie życie!!:) a z Kapslem jakoś się dogadają:) ale dopiero tu na zdjęciach widać, że on jednak jeszcze jest troszkę chudziutki:( trzeba go jeszcze ciut podtuczyć:) ale to wszystko czasu potrzebuje:) Quote
kasia14 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Przytyje, sierść mu odrośnie i będzie super:) Quote
PaniKapsla Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 No jest szczupły i najgorsze że suchej karmy nie chce jeść,nie wiem jaki gatunek jemu dawać,no i problem jest z sikaniem,sika na razie nam w domu,nie daje znać że chce siku(dobrze że mamy panele),chcociaż jak wyjdzie na dwór to praktycznie od razu też robi siku. Jak na razie po początkowych "przebojach" z Kapslem się dogadują tzn jest tak jakby się nie zauważali. Quote
Onaa Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 To może puszeczki karmy mokrej z ryżem do jedzonka ? A siku w domku to faktycznie może być problem , bo to duży psiak i duże siooo pewnie jest :p. Może go chwalić trzeba za każdym razem jak ładnie zrobi na polu ? Quote
PaniKapsla Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Tak właśnie robimy jak wysika się na dworze a co do karmy to podamy dzisiaj ryz gotowany z karmą z puszki :) Quote
Onaa Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Nie wszystkie psiaki chcą jeść suchą karmę, niektóre w ogóle nie wiedzą co to :). Dobra sucha karma to ma wszystkie witaminy i mikroelementy a w puszkach to tylko mięsko jest, ale jak psiak nie chce jeść to trzeba mu dawać to co mu będzie smakować żeby troszkę się zaokrąglił. Quote
Onaa Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Bardzo się cieszę, że Misiek znalazł swój dom :). Oby wszystko się pomyślnie ułożyło. Quote
PaniKapsla Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Moje pozostałe dwa psy to jedzą wszystko co im dasz,niezależnie czy to suchą czy mokra karmę ale z Miśkiem jakoś damy sobie radę :).W końcu utrafimy w jego gusta :D Quote
modliszka84 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Dogo07 Dobra sucha karma to ma wszystkie witaminy i mikroelementy a w puszkach to tylko mięsko jest, ale jak psiak nie chce jeść to trzeba mu dawać to co mu będzie smakować żeby troszkę się zaokrąglił. no z tym mięskiem w puszkowych karmach to bym nie przesadzała ;) spróbuj sobie rozpuścić kiedyś zawartość puszki na patelni :evil_lol: Quote
PaniKapsla Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Dogo07 napisał(a):Wybredniś się znalazł :). Na to wygląda :D Quote
piechcia15 Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Misio był od początku wybredniuszkiem:) sucha karma nie bardzo mu podchodziła, ale gdy dawałam mu taka malusia i dobrą dla szczeniaków, a u nas maluchy dostają Brita to wcinał, ale wiadomo ze nie każdy może sobie pozwolić na Brita. Ja mu przemycałam sucha karmę w puszce:) ale faktycznie nigdy nie jadł tego z radością:) on chyba bardziej puszkowy jest i to tez nie wszystkie, woli w kawałkach niż mielonki:) a co do sikania..:( myślę że może pomieszało mu się ze stresu i przez wypadek, za długo był w boksie. A może nigdy nie był psem domowym:( Jeśli jest możliwość to wychodźcie z nim co godzinę jak ze szczeniakiem, aby załapał o co chodzi Quote
PaniKapsla Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Damy radę :D Jak dłużej sobie tak odpoczywa i w końcu się podniesie to zaraz z nim wychodzimy na dwór :) A to że sika w domu to pewnie jeszcze zostało ze schroniska przyzwyczajenie ze sikał w swoim boksie.Kamę tez mamy ze schroniska i tez sikała nam gdzie popadnie. Quote
piechcia15 Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 ahh ten jego ulubiony śnieg:) u nas już nie ma:( i nie było się w czym wytarzać:) dobrze że piesek wykapany...to lepiej się tarza na czystko:) kochany wariat:) Quote
PaniKapsla Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Misiek czuje się u nas jak stary domownik:włazi na kanapę,rozłoży się na środku pokoju i ciężko go przesunąć po panelach :D Z sikaniem już prawie problem mamy opanowany :) W nocy jak połozy się koło naszego łóżka to śpi przez całą noc i dopiero rano jak wstajemy do pracy się podnosi ale idzie to jemu trochę niezdarnie :D Reaguje na komendę "siad" :) na jakieś inne polecenie udaje na razie "głuchego" :D W tym tygodniu Misiek jeździ z nami do pracy ale od przyszłego tygodnia będzie już zostawał w domu.:) Jak go wypuszczamy u nas na podwórko to pobiega sobie chwile po działce a później kładzie się na tarasie i obserwuje z niego co dzieje się na podwórku i za płotem Quote
piechcia15 Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 widzę to oczami wyobraźni...:) dumny Misio na tarasie:) Pan i władca:) dobrze że się już przeprogramował na sikanie podwórkowe:) Quote
PaniKapsla Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 No jeszcze zdarza się jemu siknąć w domu ale jak tylko otworzy się drzwi to od razu wychodzi na dwór :) BTW piechcia czy znalazły się te zdjęcia RTG ? :) Quote
Recommended Posts