Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uuuuuuuuuuuuu, to bardzo źle :( Enter bardzo się do mnie przyzwyczaja, nie odstępuje mnie na krok, jak wychodzę ,płacze:shake: miałam nadzieję, że pojedzie w week już do siebie.

a Może właśnie Enterek jest pisany pani Paoletcie?

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli jest szansa, aby Enterek miał własny domek, to żadna odległość nie jest problemem ...
Jelenia Góra ode mnie 160 km..

Esperanzo, nie mogę wysłać Pw. Proszę podaj swojego emaila, wyślę skan umowy

Posted

[quote name='esperanza']Tylko, że Paoletta jest z W-wy...
niestety..
dodatkowym utrudnieniem jest to, że ja mam sunie, z którą piesek musi się poznać przed adopcją.

p.s. esperanza nie wiem czy podałam dobrego maila, więc podaje innego: [email protected]
lecz mi się nie spieszy. pewnie po świętach dużo piesków będzie potrzebowało pomocy.

Posted

[quote name='Paoletta']niestety :(

p.s. esperanza nie wiem czy podałam dobrego maila, więc podaje innego: [email protected]
lecz mi się nie spieszy. pewnie po świętach dużo piesków będzie potrzebowało pomocy.

Jeżeli jest pani zainteresowana adopcją Entera, to niech pani mi wierzy - on potrzebuje domku. Własnego kącika, własnego, tego JEDYNEGO człowieka. Pokazał przez tych kilka dni, jak człowiek potrafi zawładnąć jego małym serduszkiem, widzę jak stara się robić wszystko, abyśmy tylko go pochwaliły. I właśnie dlatego, z bólem serducha, że nie może zostać u mnie, szukamy mu możliwie jak najszybciej dobrego, stałego domku. Sytuacja u nas też się pogorszyła.Nasza Foczka jest bardzo chora, rozwaliło jej jelita. Wymioty, ciągła biegunka. Załatwia się pod siebie, jest apatyczna. Wymaga stałej opieki:-(
Enterek też potrzebuje uwagi, zainteresowania.. które przez chorą Foczkę jest mniejsze:-(:-(

Posted

[quote name='KropkaKropka']Jeżeli jest pani zainteresowana adopcją Entera, to niech pani mi wierzy - on potrzebuje domku. Własnego kącika, własnego, tego JEDYNEGO człowieka. Pokazał przez tych kilka dni, jak człowiek potrafi zawładnąć jego małym serduszkiem, widzę jak stara się robić wszystko, abyśmy tylko go pochwaliły. I właśnie dlatego, z bólem serducha, że nie może zostać u mnie, szukamy mu możliwie jak najszybciej dobrego, stałego domku. Sytuacja u nas też się pogorszyła.Nasza Foczka jest bardzo chora, rozwaliło jej jelita. Wymioty, ciągła biegunka. Załatwia się pod siebie, jest apatyczna. Wymaga stałej opieki:-(
Enterek też potrzebuje uwagi, zainteresowania.. które przez chorą Foczkę jest mniejsze:-(:-(

Mnie na prawdę do tego psiaka nie trzeba przekonywać, bo bym go wzięłam jakby tylko się dało.
Jednak esperanza mówiła, że raczej Państwo nie będziecie wieść psiaka z powrotem do Warszawy, a dodatkowo, jak pisałam, trzeba by uwzględnić poznanie go z moją suczką na neutralnym gruncie.

Posted

Esperanza ma zapchaną skrzynkę, więc sobie pozwolę napisać tutaj odpowiedź na pytanie z innego wątku ;). Nie jest to off, bo dotyczy maluchów :eviltong:

*Monia* a może miałabyś szansę "maluchy z lasu" ze mną odwiedzić?

Kiedy? Mam wolne w piątek i sobotę, więc mi wtedy pasuje, później już nie będę miała szansy się gdziekolwiek ruszyć :shake: . W piątek trochę czas ograniczony mam, bo młodej zapas jedzenia na święta muszę kupić, a w sobotę cały dzień mam zupełnie wolny. Jak Ci pasuje? Dostosuję się :).

Posted

Owieczko, zapas jedzonka (worek suchej karmy i 5 puszeczek mokrej) dla maluchów czeka u Twojej siostry.

To niewiele ale zawsze coś :oops:

Nie widziałam uaktualnienia wpłat, proszę o potwierdzenie że jednorazowa wpłata 50 zł z 10.12 dotarła?

Psiaczki w górę !

Posted

[quote name='*Monia*']Esperanza ma zapchaną skrzynkę, więc sobie pozwolę napisać tutaj odpowiedź na pytanie z innego wątku ;). Nie jest to off, bo dotyczy maluchów :eviltong:

Kiedy? Mam wolne w piątek i sobotę, więc mi wtedy pasuje, później już nie będę miała szansy się gdziekolwiek ruszyć :shake: . W piątek trochę czas ograniczony mam, bo młodej zapas jedzenia na święta muszę kupić, a w sobotę cały dzień mam zupełnie wolny. Jak Ci pasuje? Dostosuję się :).

No to kicha bo ja już w zasadzie od dzisiaj mam wolne i mnie nie bedzie :(

Posted

Być może w poniedziałek Pati-C będzie jechać z Warszawy z pewnym psem w moje okolice. Niestety, chociaż Pati przewozi psiaki tylko za zwrot paliwa, transport jednak będzie płatny. Osobę, która podnajęła Pati już zapytałam, czy na przyczepkę zmieściłby się jeszcze nasz szczeniak. Jednak nie chcę sama decydować, bo nie wiem czy znajdą się na to jakieś pieniążki? A wypadałoby się chociaż trochę dorzucić.

Posted

Bardzo was proszę, sprężmy się z szukaniem dla Enterka domu. Telefon milczy ,a u mnie przez chorą Foczkę nie może długo zostać. Jeżeli w miare szybko nic dla niego się nie znajdzie, nie wykluczone, że będziemy szukać innego tymczasu.
Szkoda, że Paoletta nie może go wziąć:shake:

Posted

[quote name='Kika9004']Ucałuj je ode mnie
Ucałuję jak mnie nie zjedzą zanim zdążę to zrobić :lol:. Postaram się o jakieś nowe fotki, bo pewnie maluszki sporo urosły :). Nie widziałam ich od wyjazdu tej dwójki do KropkaKropka.
Jedzie ze mną jakaś pani obejrzeć maluchy, więc relację zdam po powrocie ;).

Posted

KropkaKropka napisał(a):

Szkoda, że Paoletta nie może go wziąć:shake:

Jeśli to by było jakiekolwiek rozwiązanie to ja bym mogła zapłacić za jego przewóz.
Ale to tylko wtedy gdy macie jakiś pomysł na to poznanie go z moją suczką...

Posted

Paoletta napisał(a):
Jeśli to by było jakiekolwiek rozwiązanie to ja bym mogła zapłacić za jego przewóz.
Ale to tylko wtedy gdy macie jakiś pomysł na to poznanie go z moją suczką...

Nasze spotkały się na spacerze i razem weszły do domu:roll: Foczka zakochana po uszy w mojej mamie, bardzo o nią zazdrosna, Dropsiu tak samo zazdrośnik.. Wieczorem dostały żarcie miska obok miski i jakoś poszło. Eureka i Enter też poznały Dropsika na dworze i razem weszliśmy do domu.
Tak właśnie radzili nam dogomaniacy.

Jeśli pani suczka uwielbia się bawić, ganiać, to jest taka jak Enterek.
Enciu biega po całym domu z Dropsikiem, ganiają się, raz jeden , raz drugi ma zabawkę. Enter naśladuje wszystko to, co robi Drops. I tak jakby podpasowuje się z zabawą do Dropsa (ma 10 lat) ..
:roll:

W razie "W" a raczej w razie "Transportu" ,wystawię bazarek aby dołożyć się do kosztów.

Posted

Najchętniej to poczekam na opinię esperanzy, bo zaczęłyśmy już myśleć o innym piesku z Kruszewa.
No i nie wiem co zrobić..

[quote name='KropkaKropka']Jeśli pani suczka uwielbia się bawić, ganiać, to jest taka jak Enterek.
Ona jest bardzo aktywna. Nawet ją podejrzewam o ADHD :) Po prostu nie da się jej 'wybiegać'.

Posted

[quote name='*Monia*']Ucałuję jak mnie nie zjedzą zanim zdążę to zrobić :lol:. Postaram się o jakieś nowe fotki, bo pewnie maluszki sporo urosły :). Nie widziałam ich od wyjazdu tej dwójki do KropkaKropka.
Jedzie ze mną jakaś pani obejrzeć maluchy, więc relację zdam po powrocie ;).

Oki :) Czekam na fotki :) i na relację :D

Posted

Paoletta na prawdę nie należy się obawiać wprowadzania malucha do domu. Jayo wielokrotnie wprowadzała dorosłe psy do innych dorosłych. Ze szczeniakiem będzie prościej. Musisz być tylko zdecydowana, że go chcesz, bo nie widzę możliwości odwożenia go znowu do Żmigrodu.
Jeśli boisz się reakcji swojej suki, zawsze można założyć jej kaganiec.
Ostatecznie możemy sprawdzić reakcję suni na rodzeństwo Enterka w przyszłym tygodniu, ale musiałabyś przyjechać z nią na Ursynów.

Posted

Dobrze, w takim razie przywieśmy Enterka do Warszawy.
(oczywiście, że nie uwzględniam odwożenia go z powrotem, bo to by nie miało najmniejszego sensu)
Jeśli chodzi o spotkanie z rodzeństwem to chyba nie ma takiej potrzeby, bo sunia bawiła się ze szczeniakami w parku w tym tygodniu i było w porządku.
To spotkamy się na jakiejś trawce i nawet jak sunia nie odczyta jakiegoś znaku szczeniaka to ja mam z nią taki kontakt, że to 'skoryguje'. Będzie dobrze :)

Podaje mój numer telefonu, bo nie wiem z kim się dalej kontaktować :)
501 126 042

KropkaKropka ten bazarek to żeby znaleźć transport? Jak tak to można zakładać :)

P.S. A u mnie trzeba chyba jeszcze zrobić wizytę przedadopcyjną? To któraś z Pań będzie maiła czas jeszcze przez Świętami? Ale tak po sobocie to troszkę posprzątam :)