Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']wszystko ok...znaczy tyle ok, ze Sami juz w aucie Wiosny, ale podobno zachowanie i Jego stan to tragedia:(:([/QUOTE]

Tak, niestety, przypuszczałem...:shake:

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']wszystko ok...znaczy tyle ok, ze Sami juz w aucie Wiosny, ale podobno zachowanie i Jego stan to tragedia:(:([/QUOTE]

możesz coś więcej napisać? czy to odnosi się też do innych psów w hotelu?

Posted

[quote name='lilk_a']no to czekamy ....[SIZE=1].

wejdę później , nie śpię od wczoraj od szesnastej .... idę się zdrzemnąć ;)[/SIZE][/QUOTE]
Jeżeli chodzi o stan psychiczny Samiego, to jedna wielka tragedia..... Fizycznie wygląda dobrze. Na poniedziałek ma umówioną kastracje.
On jest potwornie przerażony....... robi pod siebie ......
Czy jego serduszko wytrzyma kolejne zmiany......:-(

Posted

[quote name='tripti']możesz coś więcej napisać? czy to odnosi się też do innych psów w hotelu?[/QUOTE]

Chodzi wyłącznie o Samiego o jego stan psychiczny.

Posted

[quote name='jola_li']Czyli przez tyle miesięcy nic się nie zmieniło :-(?....[/QUOTE]

Dobrze, że Lena nakręciła filmiki na których widać, że Sami to również psiak skory do zabawy.

Posted

Słuchajcie, a po co go dalej gnac . Samsung jest teraz z dobrych rekach, hotel u wiosny jest godny polecenia a sama Wiosna specjalizuje sie w takich przypadkach. Ja jesli miałbym oddac swojego psa gdzies do hotelu to nie wahałbym sie oddac go do Wiosny, sam zresztą tez bym sie oddał w jej ręce . Mam nadzieje ze jej facet tego nie czyta. Poproscie ją, moze znajdzie miejsce

Posted

Tak myślałam, ze tak będzie. Pies poczynił ogromne jak na siebie postępy jednak taki kolejny stres moze go zamknąć i niestety wszystko trzeba będzie wypracować jeszcze raz. Tylko czy ktoś będzie miał na tyle siły i samozaparcia ile miała Lena?nie wiem. trzymam kciuki za Samiego i mam wielką nadzieję,że uda mu się wrócić do normalności.

Posted

[quote name='ata']Jeżeli chodzi o stan psychiczny Samiego, to jedna wielka tragedia..... Fizycznie wygląda dobrze. Na poniedziałek ma umówioną kastracje.
On jest potwornie przerażony....... robi pod siebie ......
Czy jego serduszko wytrzyma kolejne zmiany......:-([/QUOTE]

[quote name='Asia_Klero']Tak myślałam, ze tak będzie. Pies poczynił ogromne jak na siebie postępy jednak taki kolejny stres moze go zamknąć i niestety wszystko trzeba będzie wypracować jeszcze raz. Tylko czy ktoś będzie miał na tyle siły i samozaparcia ile miała Lena?nie wiem. trzymam kciuki za Samiego i mam wielką nadzieję,że uda mu się wrócić do normalności.[/QUOTE]
czy zachowywał się tylko tak w czasie jazdy , czy teraz też , już po podróży ? myślę że wytrzyma ten stres , to przecież młody pies ...
robienie pod siebie to prosty odruch nerwowy , mam sukę która jak była malutka , ( podczas jej wychodzenia na prostą) robiłą kupkę idąc , po prostu spod ogonka wyskakiwały jej kozie bobeczki , więc to mnie wcale nie dziwi i nie straszy
to że się zestresował to taż mnie nie dziwi , parę miesięcy miał spokój , nikt go nie zmuszał do niczego , robił co chciał to się zdenerwował jak go ruszyli z jego królestwa
no właśnie nie zmuszał do niczego , ten filmik pokazuje że Sami po prostu nawiązuje kontakt z innymi psami , z tym nie miał też kłopotu w schronisku ...chyba ?
trzymam kciuki za jego przystosowanie do życia wśród ludzi :)

Posted

[quote name='jamor']Słuchajcie, a po co go dalej gnac . Samsung jest teraz z dobrych rekach, hotel u wiosny jest godny polecenia a sama Wiosna specjalizuje sie w takich przypadkach. Ja jesli miałbym oddac swojego psa gdzies do hotelu to nie wahałbym sie oddac go do Wiosny, sam zresztą tez bym sie oddał w jej ręce . Mam nadzieje ze jej facet tego nie czyta. Poproscie ją, moze znajdzie miejsce[/QUOTE]prosiłam Wiosnę aby porozmawiała z Jamorem, podejrzewam,że stąd ten wpis...

Może faktycznie niech tak zostanie... co o tym sądzicie??
Jutro zadzwonię do Wiosny, zobaczymy co Ona na to....
Porozmawiam również z Jamorem...

Posted

[quote name='ata']prosiłam Wiosnę aby porozmawiała z Jamorem, podejrzewam,że stąd ten wpis...

Może faktycznie niech tak zostanie... co o tym sądzicie??
Jutro zadzwonię do Wiosny, zobaczymy co Ona na to....
Porozmawiam również z Jamorem...[/QUOTE]
nikt ze mną w tej sprawie nie rozmawiał, wiosna nie dzwoniła. Poprostu tak uwazam. na to miejsce ewentualnie bede mogł przyjac jakiegos agresynwego ktorych nikt nie chce. Jak podejmiecie decyzje to prosze chociaz o krotki tel. bo czeka Onek agresywny i szkoda aby go uspili.

Posted

jamor-przeciez tak na prawde psychika Samsunga nie jest do konca poznana.
Czy moze ugryz ze strachu,czy to pies ktory jest tylko niesocjalny i musi sie wszystkiego uczyc i poznawac?czy jest tylko strachliwy i niesocjalny? czy dominujacy czy umie sie podporzadkowac?Jezeli Wiosna umie postawic wlasciwa diagnoze i bedzie z nim pracowala ,zeby mogl isc do ludzi ,a nie tylko siedziec w kojcu ,albo wyladowac pozniej przykuty lancuchem to jest okey.
To ze teraz tak samsung reaguje to dla mnie nic nowego.Mam obecnie suczke z kojca gospodarskiego,ktora sie tam urodzila i tylko jedzenie dostawala.Tak sie samo zachowuje nawet u mnie w domu (stopniowo zaprzestaje).Trzymam ja w domu ,i na okraglo widzi czlowieka i czy chce czy nie ma ze mna kontakt kontakt.Wychodze z nia na spacer.To na poczatku byl horor.Spi w pokoju,ale jak ma isc na spacer to czesto siusia pod siebie ,kiedy ja lekko dotkne robi bobki jak koza.,a serce jej lomocze.Ale musi ten stres i strach przezyciezyc.Nawet po 4 tygodniach ,kiedy siedze nie stoje ,wychodzi sama do ogrodu i sama wraca.Z reki jeszcze nie je.
samsung musi wszystko poznac ,czy mu sie podoba czy nie .nalezy dac mu czas.To poznawanie jest zwiazane ze stressem.

Posted

ata możesz potwierdzić dotarcie moich wpłat. Z moich obliczeń wynika, że mam niezapłacony październik. Ostatni przelew wyszedł ode mnie 24.09 - 50 zł. Poprzedni 04.07 - 30 zł.

Chyba że zmienił się numer konta. Lub ja mam jakiś błąd w rachunku.

Posted

[quote name='Cajus JB']ata możesz potwierdzić dotarcie moich wpłat. Z moich obliczeń wynika, że mam niezapłacony październik. Ostatni przelew wyszedł ode mnie 24.09 - 50 zł. Poprzedni 04.07 - 30 zł.

Chyba że zmienił się numer konta. Lub ja mam jakiś błąd w rachunku.[/QUOTE]

Oczywiście, sprawdzę.

24.09.2010 jest 50zł , mam 05.07 od Jacka z Torunia 30zł.

Były pojedyncze wpłaty, co do których nie byłam pewna do kogo należą, dzięki zaraz uzupełnię na pierwszej stronie.

Cajbus, Twoje wpłaty rozpisałam na 1ej stronie. Jesteś czysty ;)

Posted

Cajbus, Twoje wpłaty rozpisałam na 1ej stronie. Jesteś czysty .

Chciałabym poprawic nick. Jacek ,to Cajus JB..........Czy moja wpłata dotarła.?