Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny.. tu na bazarku są śliczne pudełeczka na śniadanie.. może ktoś fundnie :oops:
inne rzeczy też są :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/173947-PiA-amka-mikoA-aje-ozdoby-kalosze-kartki-dupereA-ki-smycze-szelki-na-Mielec-26-11?p=13534747[/url]

Posted

Ja napiszę natomiast o czymś innym, co Asi umknęło pewno, a o tym rozmawiałyśmy ostatnio. Jeśli dojdzie do przekazania kompa to będzie to komp bez systemu. Może ktoś miałby do podarowania dzieciakom (lub zasponsorowania) legala Windowsa?

Posted

[quote name='Asior']majqa... nie umknęło.. obgadałam wszystko z Biafrą.. jutro Ci zadzwonię i powiem... :p[/QUOTE]
O, to giteśnie. Kom. będę miała juterkiem wyłączoną 16.00-20.15, o inne porze będzie mi przemiło Cię usłyszeć. :-)

Posted

[quote name='em-bub']witam,
ja mogę odebrać paczkę 28 listopada w centrum warszawy i przekazać dalej. w razie czego proszę o info na pw.[/QUOTE]

dziękujemy :)

Posted

[quote name='Biafra']

Marzenia 9-cio letniej dziewczynki :
buty- jakiekolwiek
spodnie
sweterek albo bluzę
miś - może być używany
puzzle ze zwierzętami

Chłopczyk, który chodzi do lasu po chrust :
rękawiczki
czapka
kurtka zimowa
spodnie
bluza

Nastolatka 1
plecak do szkoły-może być używany
buty zimowe
2 grubsze bluzy
spodnie

nastolatka 2
buty zimowe
bluzkę ze zwierzętami
torbę na ramię do szkoły
spodnie
puzzle ze zwierzętami dla najmłodszej dziewczynki
[/QUOTE]
Ja myślę, że marzenia dzieci były podyktowane z jednej strony przez ich mamę, a z drugiej... przez nędzę w jakiej przyszło im żyć.
Oni nie znają innego życia, [B]boją się marzyć[/B] - to jest strasznie smutne.

Znów się poryczałam, ale takie wątki pozwalają się zdystansować. Do wyścigu szczurów, do wojny o pietruszkę i innych pierdół.
Wszystko wskazuje na to, że bieda nie zniszczyła tej rodziny, nie wpędziła w patologię.

Podsunęłam wątek mojej Mamie. Przekazała dla Pani X mleczko do ciała i materiałowy portfel (bardzo ładny). Jutro wyślę.
Zadeklarowała też jednorazowo 200 zł. Może być na węgiel, na owoce, lub na witaminy - niech Biafra i Asior zdecydują.

Ja jutro dopakuję dwie plastikowe miski dla psów... tylko tyle mogę :(

(poproszę o nr konta, żeby Mama mogła zrobić przelew)

Posted

[quote name='Alicja']KIedy Grosziwo zabiera pake od Clockwork ?? Bo ja dorzuciłabym troszke rzeczy .... ale najpierw musiałabym wiedziec kiedy bo musze do Clockwork dojechać[/QUOTE]

zaczekam aż grosziwo się wypowie :)

Posted

[quote name='Alicja']KIedy Grosziwo zabiera pake od Clockwork ?? Bo ja dorzuciłabym troszke rzeczy .... ale najpierw musiałabym wiedziec kiedy bo musze do Clockwork dojechać[/QUOTE]

Jak tylko będę jechać , a może to być tylko w sobotę lub niedzielę (praca niestety ogranicza mi możliwości) to zaraz dam znać. Jest jeszcze jedna możliwość, ja pracuję w Rybniku i albo podjadę po paczkę do Ciebie (czy dobrze zrozumiałam skrót - Boguszowice ?) albo Ty podrzuć mi ją do pracy.Mam nadzieję, że nie będzie to już nic ogromnego:razz:

Posted

temat znam z forum malamutów i starałam się podsyłać wszystkim kogo znam i kto może pomóc, tu postaram się zrobić tak samo....
[B]Asior[/B] nie wiesz jak z transportem z Warszawy, bo jest dużo osób włącznie ze mną które coś mają i może udałoby się to razem przekazać...

Posted

Ja przywiozłam dzisiaj polarowe ciepłe bluzy,kurtkę zimową, bluzeczki dla nastolatek, 3 koszule dla chłopca,prześcieradło na niewielkie łóżko z logo BARBIE dla małolatki, plecaczek do szkoły,czapki,szaliki i rękawiczki narciarskie.Narazie wszystko się suszy.W sobotę dostanę jakąś lalke Barbie i może książki bo zapodałam temat koleżankom.Paczkę wyślę w poniedziałek bo może uda się jeszcze coś znaleźć.

Posted

[quote name='Asior']Grev... dziękujemy!!!!! :placz:
[/QUOTE]
A co Ty się tak mazgaisz, cieszyć się trzeba, że pieniążki będą.

Ja będę jutro u Mamy, zobaczymy czy nie uda się ją namówić na zakup jakiś witamin dla dzieciaków.
Ona jest pedagogiem w gimnazjum, chodzi na wywiady środowiskowe i wie, jak niedożywione i ubogie mogą być dzieci.

Posted

[quote name='jolek68']
[B]Asior[/B] nie wiesz jak z transportem z Warszawy, bo jest dużo osób włącznie ze mną które coś mają i może udałoby się to razem przekazać...[/QUOTE]

na pewno coś znajdziemy bo wychodzi na to, że z warszawy jest dość dużo chętnych na przesyłki....

Posted

to dobrze, bo dużo osób i na malamutach i tu jest z Warszawy
dogo może już się trochę uspokoi to będę śledzić wątek, może uda się zgrać transport jednorazowo :calus:

Posted

Kochani czego jeszcze potrzeba?
Czytam, że wiele rzeczy już jest, ubrań najwięcej.
Troszkę pieniążków na węgiel..
Ale co jeszcze?
Chciałabym pomóc w miarę możliwości ale już sama nie wiem jak..

Posted

żarełko dla psiaków jest potrzebne, jakieś przybory szkolne (piórniki np) i jakieś rzeczy dla konia.....
no i kasa na zakup jedzenia dla nich... bo wg mnie nie ma sensu wysyłać zbyt dużo paczek żywnościowych bo kasa za przesyłkę mogła by iść na jedzenie dla nich :(

Posted

coprawda ja wszytsko rozdaje ,zeby mi w domu nie zalegalo , ale rzuce haslo mojej mlodziezy napewno cos zorganizujemy no i faktycznie fajnie by bylo jakby transport wawski jednym rzutem sie udal

Posted

Poszukam piórników w takim razie. Co prawda sezon na przybory szkolne dobiegł końca, ale poszperam za czymś.
A jedzenie dla psiaków? Jakie preferencje ? (suche czy puchy) Możnaby na krakvecie kupić jakieś bardziej wartosciowe w weglowodany teraz na zime.
Dla kunia niestety nic nie wynajde :(
A pieniążki na zakup jedzenia ktoś zbiera? (Jestem tego samego zdania co Asior-nie ma sensu słać żywności, paczki są zbyt drogie, a tu każdy GROSZ się liczy).

Posted

[quote name='jolek68']mam pewną bardzo dobrą znajomą, która robi ręcznie ozdoby świąteczne...ma zrobić coś specjalnie dla tej rodziny :oops:[/QUOTE]

Według mnie to b.dobry pomysł, taki...inny. Będą mieli na choince coś, czego nie będzie miał sąsiad/ sąsiadka.