Asior Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 [quote name='Monday']Inne oferty - ale te które już zostały zebrane, zbiera Asior na maila chyba. Mam nadzieję, że umieści to wszystko w pierwszym poście - jak się da edytować. Myślę, że ten post z prezentami też Asior będzie umieszczać w miarę pojawienia się nowych deklaracji w pierwszym poście. Zastanawiam się co ja mogę z tej listy kupić. Naprawdę nie chcę dublować. [I][COLOR=sienna]Czy ktoś kupuje bieliznę, skarpety, środki higieniczne - np. podpaski, papier toaletowy itp ???? [/COLOR][/I] NADAL NIE DA SIĘ EDYTOWAĆ PIERWSZEGO POSTA.. tak napewno będzie dopóki nie zrobią dogo na dobre... Dlatego niestety musimy to robić metodą cytowania postu tego powyżej..... mam maila od osoby spoza dogo, P. Izy która również włącza się do akcji.. Jutro wysyła paczkę, a w niej: [B] NOWE:[/B] -polarek dla dziewczynki -3 T-shirty dla dziewczynki -czapka+rękawiczki + szalik dla chłopca,mogą byc za małe bo kupowałam rano i nie wiedzialam ze chłopiec taki wielki - 3-T-shirty dla chłopca (problem z wymiarami . j.w. ale w razie czego będą dla dziewczynki) - 5 par rękawiczek magic - 2 kpl pościeli -2 puzzle -miś -parę maskotek i 2 laleczki dla dziewczynki -2 paczki kredek 2x farby 2 paczki flamastrów -10 długopisów - 2 szampony -2 pasty do zęb. -8 mydeł -krem do rąk dla mamy -3 dezodoranty - 7 ręczników [B]UZYWANE[/B] ale ok (wyprane świeżo) kilka bluzek i swetrów dla starszych dziewczyn albo mamy parę szalików czapka poza tym -kawa , herbata,czekolada moze o czyms zapomniałam Bardzo was proszę o czuwanie jak bym nie wychwyciła czegoś na wątku.... Quote
majqa Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [B]Asieńko[/B], podeślij mi na PW lub mail dane wpłatowe Biafry (Smyku ma problem z dostaniem się na wątek, a chciała się wywiązać z zobowiązania). Skoro robione są takie szczegółowe wyliczanki to jednak chyba (byle ostrożnie) musicie rozpakować paczki ode mnie, bo ja za diabła skrupulatnie nie wyliczę ich zawartości. Przypomnę tu pytanie - [B]czy one już doszły???[/B] W miśku będzie jednodniowa obsuwa, jesteśmy na etapie poszukiwania dużego kartonu, żeby go zapakować i to jest niezłe wyzwanie, niestety. Quote
sonikowa Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='majqa'][B] W miśku będzie jednodniowa obsuwa, jesteśmy na etapie poszukiwania dużego kartonu, żeby go zapakować i to jest niezłe wyzwanie, niestety.[/QUOTE] Ha, ale jak brzmi obiecująco!! Ja chyba po prostu kasę wyślę Biafrze, to dokupi co trzeba, bo widzę, że rzeczy mnóstwo :-) Quote
Alicja Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [B]Mam pytanko od Chi , czy ta pani jest rolnikiem , bo byłaby możliwość pomocy w załatwianiu dotacji dla rolników z UE [/B] Quote
Pliszka Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='Monday']Przejrzałam dogo od strony 24 (tam gdzie była lista prezentów wstawiona) i zebrałam takie informacje. Mam nadzieje, że każdy to co deklarował to wyśle z dopiskiem "Prezent + np. dla chłopca, albo dla 9letniej dziewczynki". [B][COLOR=#ff0000]Dziewczynka 9 lat: [/COLOR][/B]130 cm wzrostu, 55 cm w pasie, buty rozmiar 32, drobniutka, chudziutka buty- jakiekolwiek spodnie sweterek albo bluzę miś - może być używany [B][I][COLOR=royalblue]Emilak, + majqa już wysłała dużego misia[/COLOR][/I][/B] puzzle ze zwierzętami [B][I][COLOR=royalblue]Emilak[/COLOR][/I][/B] [COLOR=red][B]Chłopczyk, który chodzi do lasu po chrust, lat 14 : [/B][/COLOR]165 cm wzrostu, 69 w pasie, buty rozmiar 41, drobny, chudy rękawiczki [B][I][COLOR=royalblue]Emilak[/COLOR][/I][/B] czapka [B][I][COLOR=#4169e1]Emilak[/COLOR][/I][/B] kurtka zimowa spodnie bluza [B][COLOR=red]Dziewczynka lat 16:[/COLOR][/B] 162 cm wzrostu, 71 w pasie, buty rozmiar 37, raczej normalnej budowy ciała, nie za gruba nie za chuda plecak do szkoły - może być używany[I] - [B][COLOR=royalblue]Milli z malamuckiego, + Aga-ta (post 235)[/COLOR][/B][/I] buty zimowe - [I][B][COLOR=#4169e1]Milli z malamuckiego[/COLOR][/B][/I] 2 grubsze bluzy - [I][B][COLOR=#4169e1]Milli z malamuckiego[/COLOR][/B] [/I]spodnie - [I][B][COLOR=#4169e1]Milli z malamuckiego[/COLOR][/B] [/I] [B][COLOR=red]Dziewczynka 17 lat:[/COLOR][/B] 170 cm wzrostu, 72 w pasie, buty rozmiar 41, rozmiar L, troszkę grubsza od siostry, normalnej budowy ciała, nie jest w każdym bądź razie gruba buty zimowe bluzkę ze zwierzętami [COLOR=Magenta]-[B]Pliszka[/B][/COLOR] torbę na ramię do szkoły [B][I][COLOR=royalblue]Reno2001 (post 248, już wysłane)[/COLOR][/I][/B] spodnie puzzle ze zwierzętami dla najmłodszej dziewczynki [COLOR=red][B]Mama dzieci:[/B][/COLOR] wzrostem podobna do tej najstarszej córki, może ciut niższa, też raczej drobna[/QUOTE] dopisałam się do listy :) A wiecie może czy dziewczyny mają przekłute uszy? Quote
Asior Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 [quote name='majqa'][B]Asieńko[/B], podeślij mi na PW lub mail dane wpłatowe Biafry (Smyku ma problem z dostaniem się na wątek, a chciała się wywiązać z zobowiązania). Skoro robione są takie szczegółowe wyliczanki to jednak chyba (byle ostrożnie) musicie rozpakować paczki ode mnie, bo ja za diabła skrupulatnie nie wyliczę ich zawartości. Przypomnę tu pytanie - [B]czy one już doszły???[/B] W miśku będzie jednodniowa obsuwa, jesteśmy na etapie poszukiwania dużego kartonu, żeby go zapakować i to jest niezłe wyzwanie, niestety.[/QUOTE] Izuś... nie wiemy czy paczka doszła, bo siedziba fundacji jest gdzie indziej niż Biafra mieszka... na dniach Iza pojedzie i sprawdzi czy dotarła, zapewne leży na poczcie.... Quote
Asior Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Izuś.. miśka można wysłać w zwykłym worku, takie "paczki też przyjmują na poczcie ;) Pliszka.. ciężko stwierdzić z tymi uszami.. a teraz nie ma jak się za bardzo o to spytać.... :( Quote
Asior Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 [quote name='Pliszka']Ja zaznaczyłam na paczce X (paczka wysłana wczoraj rano)- z listy to chyba oprócz sweterka nic nie ma, ale są różne inne drobiazgi... Rozpakujcie może i powkładajcie dzieciakom do paczek według uznania...[/QUOTE] [quote name='Pliszka']mogę kupić najstarszej dziewczynce bluzeczkę ze zwierzętami :)[/QUOTE] BARDZO DZIĘKUJEMY [quote name='KrystynaS'][SIZE=3]Ja nie mam konta na kupno węgla !!!!!![/SIZE] Gdyby PW nie działało podaję mój e-mail : [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] poszedł mail Quote
majqa Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Będę tak kombinować żeby było dobrze i dla miśka bezpiecznie, bo nie chciałabym żeby został ekhm...utytłany i sponiewierany. Jest prześliczniasty i śnieżnobiały. Jak uda mi się wytropić odpowiedni karton to dodatkowo coś mi do niego jeszcze powchodzi. Quote
Pliszka Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='Asior'] Pliszka.. ciężko stwierdzić z tymi uszami.. a teraz nie ma jak się za bardzo o to spytać.... :([/QUOTE] ok, nie ma problemu ;) Zastanawiam się co by tu jeszcze do tej bluzeczki dorzucić żeby była też w paczce jakaś niespodzianka :) Po prostu nie będę ryzykować z kolczykami. Mam fajną bransoletkę, której nigdy nie nosiłam :) Quote
Alicja Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='Alicja'][B]Mam pytanko od Chi , czy ta pani jest rolnikiem , bo byłaby możliwość pomocy w załatwianiu dotacji dla rolników z UE [/B][/QUOTE] dziewczyny dowiedzcie sie Quote
pajda67 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Ja mam taki plecaczek na jedno ramię na jakieś zajęcia dodatkowe czy mniej książek. Jest nowy i czarny-syn chce go dać-szedł w Wallkatonie (nie wiem jak się pisze, przepraszam) Dołożę. Quote
Asior Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 [URL="http://www.dogomania.pl/threads/173765-TARNA-W-4-psiaki-koA-i-rodzina-potrzebujAE-pomocy-bieda-aA-piszczy?p=13537911"][IMG]http://img405.imageshack.us/img405/7404/marzenie.jpg[/IMG][/URL] może banerek :) Quote
clockwork Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 no i przyszedł TZ z pracy... wspomniałam mu o akcji i .... przegrzebaliśmy na razie kurtki i spodnie.... i KLĘSKA!!! :mdleje: w co ja mam to zapakować???? nie ma takich wielkich kartonów :placz::placz:- pójdzie conajmniej w 3 paczkach :roll: nie liczyłam ale z 8 kurtek- zimowych, i z 15 par spodni już odłożyłam.....(różne rozmiary) :roll::roll:... swoją drogą - zbieractwo czasem ma swoje dobre strony :oops::oops: chłopak dostanie szliki klubów piłkarskich ;)(nie polskich coby po twarzy nie zebrał :roll:) w weekend kontynuacje poszukiwań ;) uczęszcza ktoś busem na trasie Kraków- Jastrzębie??? :evil_lol::evil_lol::cool1: Quote
Asior Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 [quote name='Alicja']dziewczyny dowiedzcie sie[/QUOTE] Alu, chyba dopiero przy zawiezieniu paczek się dowiemy.... Quote
KrystynaS Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='Asior'] poszedł mail[/QUOTE] Poszedł przelew Quote
Biafra Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Wczoraj i dzisiaj przyszło kilka paczek. Nie mam ich niestety w ręce więc szczegóły napiszę dopiero w sobotę. Przewiozę je do garażu, żeby się dało wejść do mieszkania :evil_lol: Uprzedziłam przyjaciółkę, która zajmuje się odbiorem wszelkiej korespondencji żeby nie wstrząsać i postępować jak z jajkiem ..... Pani X ma gospodarstwo rolne ponad 3 ha i dostaje raz do roku jakąś dopłatę unijną za to, że uprawia tą ziemię. ..... Nie wiem, czy dziewczyny mają przekłute uszy :shake: Może ta średnia... Najstarsza wygląda jak chłopak...tak jak mama a ktoś chce podarować kolczyki ? Może sobie przekłują jak dostaną :p Quote
Asior Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 zegarkowa... na pewno w okolicznym sklepie spożywczym jakiś karton Ci dadzą... nie ma sensu na 3 razy to pakować... za przesyłkę wyjdzie Ci kupa kasy :( Jak by to cholerne dogo działało jak należy to można było by się na transportowym spytać o tą trasę.. Na razie transport by nam się przydał na trasie [B]WARSZAWA-KRAKÓW oraz Jastrzębie - Kraków... [/B] Quote
Alicja Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='Asior']Alu, chyba dopiero przy zawiezieniu paczek się dowiemy....[/QUOTE] [B]dzięki , przekazuje dalej , w razie czego ... dajcie znać , pomoc oczywiście będzie bezpłatna jeśli takowa sie przyda [/B] Quote
clockwork Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='Asior']zegarkowa... na pewno w okolicznym sklepie spożywczym jakiś karton Ci dadzą... nie ma sensu na 3 razy to pakować... za przesyłkę wyjdzie Ci kupa kasy :( Jak by to cholerne dogo działało jak należy to można było by się na transportowym spytać o tą trasę.. Na razie transport by nam się przydał na trasie [B]WARSZAWA-KRAKÓW oraz Jastrzębie - Kraków... [/B][/QUOTE] w sklepie RTV musiałabym szukać... po pralce:evil_lol::evil_lol: spoko pójdzie w paru pakach- trudno że będzie kosztować ... niech dzieciaki mają się w co ubrać ;) i przysięgam sobie że nie kupuję już żadnych ciuchów dopóki nie schodzę tych co mam... bo po co komu milion par spodni??? :oops::oops: Quote
Grosziwo Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='sonikowa']To lista osób deklarującuch się na kupno węgla. Kto z was jeszcze nie ma konta Biafry? [B]nescca 50 zł grosziwo 50 zł sonikowa 50 zl anonim 150 USD KrystynaS 50 zl DaSilva 50 zł jurmar89 50 zł cantadorra 50 zł reno2001 50 zl MagdaNS 50 zł [/B][/QUOTE] Ja nie otrzymałam numeru konta więc bardzo o nie proszę:smile: Quote
majqa Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='Grosziwo']Ja nie otrzymałam numeru konta więc bardzo o nie proszę:smile:[/QUOTE] Mnie też podeślijcie, przekażę Smyku. Quote
Asior Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 [quote name='clockwork']w sklepie RTV musiałabym szukać... po pralce:evil_lol::evil_lol: [/QUOTE] żartujesz, prawda??? :roll: [quote name='Grosziwo']Ja nie otrzymałam numeru konta więc bardzo o nie proszę:smile:[/QUOTE] poszedł na pw :) [quote name='majqa']Mnie też podeślijcie, przekażę Smyku.[/QUOTE] poszedł :) Quote
majqa Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='clockwork']w sklepie RTV musiałabym szukać... po pralce (...) [/QUOTE] Właśnie czegoś w tym stylu szukam. ;-) Quote
em-bub Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='emilia2280']Sluchajcie, jadé 28 Listopada do Wawy na 1 dzien. Mialam brac bagaz tylko podréczny, ale máz po wysluchaniu historii tej rodziny powiedzial, zebym wziéla duzá torbé (max 20kg) i nakupowala, co tylko potrzeba w tanim sklepie z ubraniami/kosmetykami. Sam dal 100 euro, jakbym kupila wiécej, to ja dolozé. Tylko muszé wiedziec, co mam przywiezc i kto móglby to odebrac ode mnie w soboté 28 Listopada z centrum Warszawy.[/QUOTE] ja mogę odebrać paczke z centrum warszawy i wyslac ją dalej. w razie czego proszę o info. na priv. Quote
Recommended Posts