cockermanka Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Pięęękne - widziałam Was na ringu honorowym :-) Quote
bajadera Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='olcha']Czy ma ktoś gdzieś jakie rasy nie uznane przez FCI były wystawiane przez wszytskie dni? Chodzi mi przedewszystkim o małe rasy.[/quote] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Były tylko w piątek (zgromadzono je jednego dnia) : tornjak (raczej duży :evil_lol: ), taigan, tazy, gończy polski, moskiewski stróżujący, boerboel.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Marysia_i_gończy Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Były tylko w piątek (zgromadzono je jednego dnia) : tornjak (raczej duży :evil_lol: ), taigan, tazy, gończy polski, moskiewski stróżujący, boerboel.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Gończy polski JEST już uznany przez FCI :loveu: I choć ogłoszono to w niedzielę, gończe wystawiane były normalnie z VI grupą, były chybya też wpisane w katalogu w VI grupie (tego nie jestem pewna, bo akurat piątkowego katalogu nie mam) i jak wszystkie inne rasy poszły na finały. A rasy nieuznane były w oddzielnej hali. Pozdrawiam Marysia i gończy polski Una Quote
bajadera Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy']Gończy polski JEST już uznany przez FCI :loveu: I choć ogłoszono to w niedzielę, gończe wystawiane były normalnie z VI grupą, były chybya też wpisane w katalogu w VI grupie (tego nie jestem pewna, bo akurat piątkowego katalogu nie mam) i jak wszystkie inne rasy poszły na finały. A rasy nieuznane były w oddzielnej hali. Pozdrawiam Marysia i gończy polski Una[/quote] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Katalog z piątku mam przed nosem i są jak byk, jako rasy nieuznane na końcu. Katalog był składany przed oficjalnym uznaniem.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Marysia_i_gończy Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Katalog z piątku mam przed nosem i są jak byk, jako rasy nieuznane na końcu. Katalog był składany przed oficjalnym uznaniem.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Acha :) No ja akurat piątkowego katalogu nie mam :) Ale poza tym gończe traktowano jak rasę uznaną :) Quote
bajadera Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Z tymi rasami nieuznanymi ogólnie to jest tak. Zalecenie FCI, mówi, że rasy nieuznane na wystawie powinny być w katalogu umieszczone po wszystkich grupach. Jednak na wielu wystawach praktyka jest taka, że organizatorzy plasują je w tej grupie, w której docelowo mają być lub są podobne. Np Tajgany i Tazy w chartach.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Olcha - małych ras nieuznanych nie było w ogóle, bo moskiewski Toy juz uznany (aczkolwiek prowizorycznie czyli bez prawa do CACIB), a inne są zbyt lokalne, aby zinteresowały kogoś z poza danego kraju (np praski krizarik).[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Marysia_i_gończy Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Z tymi rasami nieuznanymi ogólnie to jest tak. Zalecenie FCI, mówi, że rasy nieuznane na wystawie powinny być w katalogu umieszczone po wszystkich grupach. Jednak na wielu wystawach praktyka jest taka, że organizatorzy plasują je w tej grupie, w której docelowo mają być lub są podobne. Np Tajgany i Tazy w chartach.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Zalecenie FCI dotyczy wystaw rangi międzynarodowej. I na międzynarodówkach gończe były w katalogach na końcu i nie szły na finały grupowe. Natomiast na krajówkach gończe były w katalogach normalnie i na finały też mogły chodzić, jeśli tak zadecydował organizator. [SIZE=1]"[B][COLOR=#666666]Rasy psów nie uznawane przez FCI na [COLOR=darkred]Międzynarodowych[/COLOR] Wystawach Psów Rasowych[/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=1][...][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#666666]Kraje członkowskie FCI (kraje stowarzyszone i kraje partnerskie) mogą przyjmować psy/suki wyżej wymienionych ras na międzynarodowe wystawy psów, pod warunkiem, że rasy te uznawane są na szczeblu danego kraju (nawet jeżeli nie są uznawane przez FCI) i posiadają rodowody wystawione przez krajowe związki kynologiczne. Niemniej jednak, rasy te muszą być umieszczone w katalogu w specjalnej sekcji "Rasy nie uznawane przez FCI". FCI pobiera normalną opłatę za każdego zgłoszonego na wystawę psa takiej rasy. Co więcej, psy tych ras [U]nie kwalifikują się do CACIB, Best of Group, ani nie mogą pretendować do innych tytułów FCI[/U]."[/COLOR][/SIZE] Pozdrawiam Marysia i Una Quote
jo-jo Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Asiaczek'][B]Jojku [/B]- w czwartek zgłoszonych było 5001 psó, w tym: - suk:2580, - psów:2421. O innych dniach nie mam pojęcia. Pzdr.[/quote] [quote name='Asiaczek'][B]Jojku[/B] - piatek: wszystkie: 5017 psy - 2401 suki - 2616. Do tego dodać należy rasy nieuznane przez FCI: wszystkie - 83 psy - 34 suki - 49. Pzdr.[/quote] [quote name='klepcia']niedziela: psy 2559 suki 2695 razem 5254[/quote] Bardzo Dziękuje za pomoc :multi: Quote
Asiaczek Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [B]Jo-jo[/B] - no to teraz działaj... A pochwalisz się, do jakich wniosków doszłas? pzdr. Quote
bzuma Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='gwiezdny-wyslannik'] Ex.I, CWC, CACIB, Zw.Świata, BOB ( zaznaczę, że dostała ona ocenę DOBRĄ na Cruft's! ) [IMG]http://img134.imageshack.us/img134/5229/1gc5.jpg[/IMG] :)[/quote] Sorki ale przemilczec tego nie moge...... NA CRUFTS (jak i w calej Anglii)nie ma ocen DOBRYCH ANI BARDZO DOBRYCH.... sa tylko miejsca lokatowe(5 lub 7) i dodam, ze suka ta zajela lokate II w klasie open na Crufts 2006..... Quote
gwiezdny-wyslannik Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Wiadomości dostałam od Jadwigi :) Quote
bzuma Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='gwiezdny-wyslannik']Wiadomości dostałam od Jadwigi :)[/quote] ja tylko sprostowalam :eviltong: bo stalam przy ringu Quote
Florka_xyz Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='Gazuś']Tylko, że sędzia nie może oceniać psów faworyzując np ciemne, jeśli wzorzec popuszcza różne maści. Tak samo w labradorach raz wygrywają psy kremowe, raz czarne, a w innej klasie czekoladki, to chyba normalne ;) Inne oznaki niekompetencji, czy chociaż "dziwnego" sędziego (wybieranie psów w skrajnie różnych typach, wybieranie niewzorcowych osobników, dawanie wygrac psom z wyraźnymi wadami), to już osobna sprawa, ale sam fakt dawania lokatom psom o różnych (ale wzorcowym) ubarwieniu nie jest niczym niezwykłym - a nawet : normalnym ;) Ja bym chciała (jeśli chodzi o goldeny), żeby na wystawach wysokiej rangi sędziowali sędziowie np. z kraju pochodzenia rasy. Ja akurat na "swojego sędziego" - Polaka nie narzekam, bo moim zdaniem sędizuje b. kompetentnie, jednak nieco znieszmaczał mnie fakt, że na TYLU sedziów (goldeny były oceniane na kilku ringach - 6?) nie było NIKOGO z kraju pochodzenia rasy.[/quote] Ok. moze już nie chodzi tak o sama maść ale o to jakie ten sędzia wybierał psy:shake: Dla mnie osobiście,wybory sedzego od psów były dziwne:shake: Wydaje mi sie ze kazdy na ten temat ma swoje zdanie... :) Ja mam takie jak pisłam wcześniej. Pozdrawiam :) Quote
Florka_xyz Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='gwiezdny-wyslannik']A ja dostałam dziś zdjęcia z Poznania, więc się pochwale Naszym sukcesem :) [IMG]http://img292.imageshack.us/img292/513/1gs4.jpg[/IMG] [IMG]http://img244.imageshack.us/img244/8205/2vd9.jpg[/IMG] [IMG]http://img120.imageshack.us/img120/6637/3og9.jpg[/IMG] [IMG]http://img252.imageshack.us/img252/1081/4uz4.jpg[/IMG] [IMG]http://img312.imageshack.us/img312/9520/5mq6.jpg[/IMG] [/quote] Zdjęcia sa bardzo ale to bardzo ładne :loveu: :cool3: Quote
jo-jo Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='Asiaczek'][B]Jo-jo[/B] - no to teraz działaj... A pochwalisz się, do jakich wniosków doszłas? pzdr.[/quote] Asiu z tych danych robiłam pewną pracę na zaliczenie trymestru z Matematyki. I myśle że całkiem nieźle wyszło ;-))) Jeszcze raz wielkie Dzięki, a te dane pójda do mojej skarbnicy wiedzy gdzie co innego właśnie kombinuje, i jak wszystko ksończe to podzielę się wynikami "badań" :lol: Quote
rodzice Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='Florka_xyz']Zdjęcia sa bardzo ale to bardzo ładne :loveu: :cool3:[/quote] Całkowicie popieram i już sama nie wiem kto ładniejszy bo urodziwe i dziewczyny i psy . A tak z innej beczki - dostał juz ktoś zdjcia ze stoiska Pedigree ? My nadal czekamy . Quote
Gazuś Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='Florka_xyz']Ok. moze już nie chodzi tak o sama maść ale o to jakie ten sędzia wybierał psy:shake: Dla mnie osobiście,wybory sedzego od psów były dziwne:shake: Wydaje mi sie ze kazdy na ten temat ma swoje zdanie... :) Ja mam takie jak pisłam wcześniej. Pozdrawiam :)[/quote] Że były dziwne to wiem, bo i widziałam, ale nie można krytykować sędziego za to, że wybierał psy innej maści, skoro wszytskie są dopuszczalne i wzorcowe. Kwestia innego typu psa, to zupelnie inna sprawa ;) Quote
Gazuś Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='bzuma']Sorki ale przemilczec tego nie moge...... NA CRUFTS (jak i w calej Anglii)nie ma ocen DOBRYCH ANI BARDZO DOBRYCH.... sa tylko miejsca lokatowe(5 lub 7) i dodam, ze suka ta zajela lokate II w klasie open na Crufts 2006.....[/quote] Wiecie co - moze ja dziwna jestem, ale mi sie ta suka podoba - jak patrze na zdjęcie ;) Inna niż nasze setery (no i sie nie znam :lol: ) ale mi sie podoba. Quote
Asiaczek Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='jo-jo']Asiu z tych danych robiłam pewną pracę na zaliczenie trymestru z Matematyki. I myśle że całkiem nieźle wyszło ;-))) Jeszcze raz wielkie Dzięki, a te dane pójda do mojej skarbnicy wiedzy gdzie co innego właśnie kombinuje, i jak wszystko ksończe to podzielę się wynikami "badań" :lol:[/quote] Aaaaa, taka z Ciebie spryciula! OK. To kiedyś przy okazji "przepytam Cię na okoliczność tej pracy"... Pzdr. Quote
BalticStorm Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Jest już katalog powystawowy z wszystkimi wynikami... Tam, gdzie wcześniej były tylko "medalowe". Andrzej Quote
jaz53 Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='BalticStorm']Jest już katalog powystawowy z wszystkimi wynikami... Tam, gdzie wcześniej były tylko "medalowe". Andrzej[/quote] Masz rację - na stronie "World Dog Show" (wejście przez strony ZKwP) jest juz pełny katalog powystawowy. Brawo dla kolegów z Poznania, bo to iście mistrzowskie tempo. Quote
AiMiN Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Znajoma z Rosji przez miesiąc stara się odczytać ten opis.... Ja też mam problem z jego płynnym odczytem :roll: [URL=http://img101.imageshack.us/my.php?image=tekst1kh8.jpg][IMG]http://img101.imageshack.us/img101/7963/tekst1kh8.th.jpg[/IMG][/URL] Quote
Yoshko Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Ja odczytałam to tak Dobry rozmiar i typ, ładna głowa i przód, dobre kątowanie,za miękki w lini grzbietu , porusza sie dobrze. Quote
:) Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='AiMiN']Znajoma z Rosji przez miesiąc stara się odczytać ten opis.... Ja też mam problem z jego płynnym odczytem :roll: [URL=http://img101.imageshack.us/my.php?image=tekst1kh8.jpg][IMG]http://img101.imageshack.us/img101/7963/tekst1kh8.th.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Ja to sprobuje rozszyfrowac.. Tylko pierwsza moja refleksja.. Jak oni moga dac kogos,kto tak "wyraznie" pisze? I na dodatek z bledami!!?? Quote
:) Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [b]Yoshko[/b] odczytalam tak samo jak Ty: dobry rozmiar i typ, ladna glowa, przod, dobre katowanie, za miekki w linii grzbietowej,porusza sie dobrze Quote
Recommended Posts