Nutusia Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Tego TIRa, to zamian na chusteczki, lepiej wykorzystać na te dwa transporty ;) Quote
Isadora7 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='Nutusia']Tego TIRa, to zamian na chusteczki, lepiej wykorzystać na te dwa transporty ;)[/QUOTE] Tak a Ania utopi się we łzach Quote
Nutusia Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Jak Cię znam, długo nie będzie musiała czekać na załatwienie "pocieszyciela" ;) Quote
gosia2313 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 jutro o 12 przyjeżdża Pani Monika poznać Mikusia ! Trzymajcie kciuki to dla niego wielka szansa ! Quote
Isadora7 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='gosia2313']jutro o 12 przyjeżdża Pani Monika poznać Mikusia ! Trzymajcie kciuki to dla niego wielka szansa ![/QUOTE] [IMG]http://i2.pinger.pl/pgr479/8945ca61002295c74e5564db/kciuk.jpg[/IMG] Quote
gosia2313 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 MIKUŚ POJECHAŁ !!! (mam nadzieję, że ich nie zje podczas kąpieli :P ) Quote
Isadora7 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 [quote name='gosia2313']MIKUŚ POJECHAŁ !!! (mam nadzieję, że ich nie zje podczas kąpieli :P )[/QUOTE] o rety cuuuuuuuuuuuudnie Quote
RUTA93 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Na wszelki wypadek jeszcze trochę potrzymam :thumbs::thumbs: Quote
anica Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 [quote name='RUTA93']Na wszelki wypadek jeszcze trochę potrzymam :thumbs::thumbs:[/QUOTE]...Ojejej!!!!... jak cudnie:loveu: :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
yunona Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Miłe wiadomości :) wszystkiego najlepszego Mikusiu :multi::loveu: Quote
bianka0 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Talia zostaje na zawsze w DT. [url]http://jamniki.eadopcje.org/psiak/1175[/url] Dziękuję za umieszczenie jej na sos jamników. Quote
Isadora7 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 [quote name='bianka0']Talia zostaje na zawsze w DT. [URL]http://jamniki.eadopcje.org/psiak/1175[/URL] Dziękuję za umieszczenie jej na sos jamników.[/QUOTE] I kolejne DT "stracone" Quote
Nutusia Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Niekoniecznie. Może się rozwinie - jak mój DT ;) Quote
Isadora7 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 [quote name='Nutusia']Niekoniecznie. Może się rozwinie - jak mój DT ;)[/QUOTE] Oby[COLOR=#ffffff]..............[/COLOR] Quote
gosia2313 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Jak dobrze kojarzę to Dżeki z Sosnowca jest na www jamników. Jak możecie to wrzućcie mu nowy opis [QUOTE]Dżeki to nieduży, rudy pies na krótkich łapkach. Ktoś z jego przodków na pewno był jamnikowaty. Dżeki znalazł się w schronisku dnia 9 grudnia 2012r. Przyprowadzono go po śmierci właściciela. Psiaka spotkały dwie tragedie w tak krótki czasie. Najpierw odszedł jego ukochany właściciel, a potem został bezdomny i -zamieszkał- w zimnym boksie, z innymi psami... Dżeki jest spokojnym i zrównoważonym psem. Nie bardzo radzi sobie w boksie. Całe życie spędził w ciepłym domu, a teraz trafił za kraty. Nie potrafi się tutaj odnaleźć. Dżeki nie wykazuje agresji ani w stosunku do ludzi ani do innych zwierząt. Ładnie chodzi na smyczy. Nie jest psem aktywnym, nie będzie wymagał dużej dawki ruchu. Wystarczy, że ktoś da mu dom, pokocha i poświęci czas na opiekę. Dżeki został wykastrowany, zaszczepiony i zaczipowany. Warunkiem adopcji jest możliwość przeprowadzenia wizyty przed i po adopcyjnej oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Tel. 721-035-215 [email][email protected][/email][/QUOTE] Quote
kamilqax95x Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 [IMG]http://www.schronisko.szczecin.pl/pliki/szczecin/1980/162.13.jpg[/IMG] [LIST] [*]płeć: suka [*]wiek: 0 lata [*]rasa: [*]boks: K-2 [*]numer: 162/13 [*]sterylizacja/kastracja: nie [*]szczepienia: tak [*]odrobaczenie: nie [/LIST] [COLOR=#525252][FONT=Arial]Młoda suczka trafiła do naszego Schroniska 03.02.2013, została znaleziona przy ul.Kusocińskiego i do nas doprowadzona.[/FONT][/COLOR] Quote
gosia2313 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Niestety nie mam dobrych wiadomości od Mikusia :shake: Pani Agnieszka, która jest na miejscu i przeprowadzała wizytę przed adopcyjną kontaktowała się z Państwem w sobotę po adopcji . Pisałam dzisiaj do Pani właścicielki sms-a ale nie odpisała :< mam nadzieję, że nie myśli, że specjalnie wydałam jej chorego psa :-( Zresztę też ciężko mi się wypowiadać co do tego dlaczego nikt nie zgłosił jego brzydkiej kupy bo za to (sprzątanie i ew zgłaszanie jakichś nieprawidłowości) odpowiadają pracownicy. Poza tymi objawami Mikuś zachowywał się normalnie, był wesoły, skakał ludziom na kolana, cieszył się. Zresztą wolontariuszka, która z nim parę razy wychodziła napisała, że Mikuś nie miał biegunki, a wręcz przeciwnie. Fakt chudy jest, ale nie ma co się dziwić akurat co do tego - większość psów w schronisku jest wychudzona. Pani dostała /a przynajmniej miał dostać/ kserówkę badań chyba krwi Mikusia gdzie wszystko wyszło mu OK. Zapytam czy to dostała. [QUOTE] (...) piesek jest niestety chory ma od początku biegunkę z krwią i ogólnie jest zabiedzony. Dzisiaj byli u weterynarza (...) to dowiem się co i jak. Dostał kilka leków . W środę wybieram się do nich w odwiedziny to dowiem się co i jak i zrobię zdjęcia.Miejmy nadzieje ,że to nic poważnego (...)[/QUOTE] Quote
Gruba Berta Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 moja psina tez jak do mnie trafila ciagle robila koooopska - bylam u weterynarza i mialam ponownie go odwiedzic gdyby w ciagu tygodnia nie poprawilo sie ale bardzo szybko pojawila sie krew wiec od razu znalazlam sie u weterynarza - weterynarz powiedzial ze to moze byc problem z trzustka i faktycznie badanie krwi wykazalo problemy trzustkowe - od kiedy bierze enzymy i weterynaryjna karme ( i jak czegos nadprogramowego nie upoluje na dworze) - wszystko jest w porzadku :) czytalam ze psy chore na trzustke sa bardzo chude - moja psina na szczescie nie jest ale pies sasiadow wygladal jak chodzacy szkielet :( Quote
Nutusia Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 A może biegunka to po prostu stres związany ze zmianą miejsca? A krew potrafi się pojawić nawet przy niewielkim podrażnieniu końcowego odcinka przewodu pokarmowego - ostatnio przerabiałam na mojej Kreśce. Jeden dzień głodówki i przeszło równie szybko, jak się pojawiło... Chudość - cóż - schron to nie sanatorium :( Quote
anica Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 [quote name='Nutusia']A może biegunka to po prostu stres związany ze zmianą miejsca? A krew potrafi się pojawić nawet przy niewielkim podrażnieniu końcowego odcinka przewodu pokarmowego - ostatnio przerabiałam na mojej Kreśce. Jeden dzień głodówki i przeszło równie szybko, jak się pojawiło... Chudość - cóż - schron to nie sanatorium :([/QUOTE] ... Genialne! jest proste;) ... z rezerwą podchodzę do ludzi, którzy nie odpowiadają na wiadomości.... Quote
gosia2313 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Dzisiaj Pani zadzwoniła ;-) Mikuś jest leczony ale jest już lepiej. Jest totalnym niszczycielem zabawek :D jeszcze ich nie zjadł więc jest OK ! Państwo są bardzo zadowoleni z niego!!! :) Quote
Mika31 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 mój Pik pierwszy dzień po schronisku zrobił kupę na środku dywanu a Maks z ulicy obsikał narożniki ścian .Cieszę się że Mikus trafił dobrze Quote
bianka0 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 (edited) Sytuacja jest dość trudna i nietypowa. Dostałam informację od ali123 : [FONT=comic sans ms] [/FONT][FONT=comic sans ms][SIZE=2][SIZE=2]DORA[/SIZE] nie wie ile sunia ma lat,ale nie wygląda na starą, według niej i kobiety,która ją karmi,może mieć ok.1,5 roku. W ubiegłym roku Krystyna była tam na interwencji,bo wydawało im się,że sunia ma wyciągniete sutki, ale szczeniąt nie było. Prawdopodobnie właściciel pozbył się ich. Jest to menel mieszkający z jakąś babą.[/SIZE] [/FONT] [FONT=comic sans ms][SIZE=2]Psina wtedy była przywiązana do nędznej budy na krótkim łańcuchu; w budzie i wokół niej było pełno odchodów. Kobieta posprzątała to, budę wyścieliła,ale następnego dnia facet wyrzucił wszystko i zabronił wchodzenia na posesję. Od tamtej pory sunię karmią tylko wtedy,kiedy przyjdzie pod bloki.Ostatnio przychodzi co rano. [/SIZE][/FONT] [FONT=comic sans ms][SIZE=2]Na zdjęciu nie wygląda źle,ale w rzeczywistości podobno jest gorzej: jest wystraszona,ogon podwinięty pod nos i zawsze bardzo głodna.[/SIZE][/FONT] [FONT=comic sans ms][SIZE=2]Krystyna wybiera się tam,ale najpierw poprosiła policję o interwencję; nie wiadomo czy byli,a jeżeli tak,to czy coś załatwili. [/SIZE][/FONT] [FONT=comic sans ms][SIZE=2] Dzisiaj skojarzyłam,że ubiegłej zimy moja młodsza koleżanka od psów wracając od matki,znalazła na odludziu, w okolicy Szczebrzeszyna zamarzającą suczkę,bardzo przypominającą tę właśnie. Myślę,że to mogła być jej córka.[/SIZE] [/FONT] Nie mam gdzie jej umieścić i prawdę mówiąc nie wiem jak im pomóc. Jedynie co mogę to zapłacić za sterylizację i ewentualny transport. Wiem że są małe szanse żeby jej pomóc, ale jak tego nie napiszę to suczka nie będzie miała żadnej szansy. jest na razie tylko jedno zdjęcie : [IMG]http://images33.fotosik.pl/561/d0af89e72b5855e4med.jpg[/IMG] Edited March 29, 2013 by bianka0 Quote
Recommended Posts