Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='ocelot']Zerknijcie kochane w album Luzaka i zdecydujcie czy on pod jamnika podchodzi.... no ma króciutkie lapki:) i dluzszy tułów....
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.478899582130538.107720.203103946376771&type=3

Daj tego platfuska

[quote name='Ewelinaaa']Pozdrawiam wraz z moją jamniczką Matyldą wszystkie kiełbaski które szukają nowych domków!

pozdrawiamy również

Edited by Isadora7
Posted

Już się robi:) Mam nadzieję z nim wyjść jutro na spacer:)

[SIZE=2]Imię - Luzak
Płeć - samiec
Wiek - 3 lata
Miejsce - Schronisko w Tomaszowie Maz.
[SIZE=2]Kontakt - [email protected], 604416873
[SIZE=2]Sterylizacja - Będzie wykastrowany
Wątek na dogo - ogólny tomaszowski
Opis: Luzak to najcudowniejszy psiak świata. Najcudowniejszy i najukochańszy. Jest... po prostu powtarzalny na swoich króciutkich, krzywych łapeczkach. Z mina niewiniątka. Ma w sobie dużo, bardzo dużo psiej radości. Nie sposób zobaczyć go i przejść koło niego obojętnie i nie zakochać się w tym małym stworzonku. Luzak lubi płatać figle, przy czym rozbrajająco się patrzy w oczy. Widać, że wielka krzywda go w życiu nie spotkała, oprócz porzucenia pod schroniskiem. Kilka dni się szwendał, podchodził pod bramę i przerażony zapachami i odgłosami uciekał, w końcu sam przyszedł do schroniska po pomoc. Prawdopodobnie głód zwyciężył strach.

[SIZE=2]

Album Luzaka na fb:
http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=1

Posted

Cioteczki, potrzebny maly psiak, preferowany w typie maltanczyka, pudelka, mixa, oby maly. Na razie szukam ofert do przedstawienia. Kobieta szukała w hodowlany, jednak ceny 3000 ja odstraszylo. Mniejsze koszta nie stanowią problemu..... Jeszcze nie wiem jaki wiek wchodzi w grę....przyjmuje, ze młody....

Posted

magdola napisał(a):
Cioteczki, potrzebny maly psiak, preferowany w typie maltanczyka, pudelka, mixa, oby maly. Na razie szukam ofert do przedstawienia. Kobieta szukała w hodowlany, jednak ceny 3000 ja odstraszylo. Mniejsze koszta nie stanowią problemu..... Jeszcze nie wiem jaki wiek wchodzi w grę....przyjmuje, ze młody....

Widziałam ślicznego, białego pudelka do adopcji na fb... jak znajdę wkleję tutaj link....

Posted

[quote name='magdola']Cioteczki, potrzebny maly psiak, preferowany w typie maltanczyka, pudelka, mixa, oby maly. Na razie szukam ofert do przedstawienia. Kobieta szukała w hodowlany, jednak ceny 3000 ja odstraszylo. Mniejsze koszta nie stanowią problemu..... Jeszcze nie wiem jaki wiek wchodzi w grę....przyjmuje, ze młody....

Magdola, mam nadzieje ze ta kobieta co poszukuje maltanczyka nie ma pseudo lub nie chce miec ... tutaj jest watek pieskow z likwidowanej kilka miesiecy pseudohodowli - moze maja jeszcze jakies pieski?
http://www.dogomania.pl/forum/threads/230439-Psy-w-typie-rasy-bechon-(mała-rasa)-do-adopcji

w łodzkim schronisku jest sunia mix maltanczyka? - mam nadzieje ze jest wysterylizowana !!!
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=8236

Posted

[FONT=arial black]ZAPRASZAM DO FIGO[/FONT]
[FONT=comic sans ms]KLIKNIJ W BANEREK

FIGO ma wydarzenie na facebooku:

wątek na:[/FONT]

[FONT=verdana]To fajny piesek.Niestety narośla, które ma w okolicach odbytu wyglądają bardzo nieładnie. Adopcja w tym stanie jest dla bardzo zdeterminowanych o maksymalnym stopniu empatii. MUSIMY coś z tym zrobić.

[/FONT]
[FONT=verdana] [/FONT]

[FONT=verdana]Figo ma zapewne lat co najmniej 10 a może i więcej. Te narośla/czyraki to GRUCZOLAKI. Jest ich dużo wokół odbytu i niestety pękają i sączą się. Wyglądają strasznie. Choroba ma podłoże hormonalne i może być efektem tego, że Figo w mosznie na tylko jedno jajko. Drugie ma w jamie brzusznej i ten fakt mógł przez całe jego kilkunastoletnie życie wywołać istną burzę hormonów, której efektem są te gruczolaki. Usunąć się ich nie da. Mogą się zmniejszyć pod wpływem hormonów, ale nie wiadomo, jaki jest stan ogólny zdrowia Figo.[/FONT]

Posted

http://jamniki.eadopcje.org/psiak/1007

Kontakt w sprawie adopcji/pomocy:
...
Tel. 604 500 057 / 509 785 761
e-mail: [email protected]

Charakter:
Bardzo ładny, zgrabny jamnik gładkowłosy znaleziony w Konstancinie. Wiek
ok. 4-5 lat. Piesek ma spory kamień nazębny i długie pazurki, tak jakby
mało wychodził na spacer, lub jakby biegał tylko po trawie. Ktoś go
porzuciił? Może się zgubił? Jamniczek czeka na Dom.

imie BELMONDO ma nadane na potrzeby tego ogloszenia
Inne:
Obecnie przebywa w kojcu zewnętrznym, nie wyobrażam sobie jak to będzie zimą :(. Psy mają spacery tylko wtedy gdy przyjadą wolontariusze

Posted

PILNE bardzo pilnie poszukiwany choc DT . Chłopak ma stres i depresję, nie da rady w schronisku :((((

Cioteczki :) POMOCY !!!!!!!!!!!!!!

ZEFIR - szorstkowłosy jamnik..
Jestem ZEFIR i jestem psem, który całe życie mieszał w bloku.. w mieszkaniu..
Chyba umiem utrzymać czystość.. Jestem bardzo grzeczny..
Moja jedyna wada - to chorobliwa zazdrość o mojego człowieka.. Nie lubię kiedy mój człowiek głaszcze innego psa.. :( Naprawdę nie lubię. Nie wiem czy to wada czy zaleta..
Ale.. Moi Państwo postanowili mnie zostawić w lesie, niedaleko jakiejś obcej wsi, ponieważ nie mieli dla mnie czasu..
TAK.. dużo pracowali i nie mieli czasu :( bali się podjechać do schroniska, zapytać jak się znajduje nowy domek.. Po prostu wywalili i zostawili na pastwę losu.
I tak znalazłem się w GAJU..
Fajny jestem .. taki jamnikowaty :)

ZEFIR czeka cierpliwie w schronisku w GAJU koło Poznania
510 926 771 - karolina
[email protected]

Posted

Isadora- pięknie dziękuję!!!
szukam mu na już ds bo psiak jest w klatce na zewnątrz- przez 3 lata spędził w klatce- gdzie miał również dostęp do wew. pawilonu- teraz niestety nie ma go gdzie umieścić bo za bardzo się nie dogaduje z psami i jedyne rozwiązanie to pojedynczy "domek" z budą....Żal mi go strasznie -to wyjątkowo sympatyczny pies, który zapada w pamięci.

[SIZE=2]Imię - Filip
Płeć - samiec
Wiek - 4 lata
Miejsce - schronisko w Warszawie
[SIZE=2]Kontakt - Magda: 609-266-951 mail: [email protected]
[SIZE=2]Sterylizacja - tak
Wątek na dogo - nie ma
Zdjęcia-

[SIZE=2]

[SIZE=2]

Posted

Najistotniejsze informacje:

Filip to bardzo inteligentny pies, chętnie zamieni budę na ciepłe posłanie. Chciałby trafić do ludzi, którzy będą go rozsądnie kochali, gdyż to nie pies dla laika. Powinien trafić do odpowiedzialnego domu, konsekwentnego, gdzie na początku będzie miał wyznaczone granice. Chciałabym również zaznaczyć, że to nie jest zły pies!
Jest wesoły, bardzo zapada w pamięci, lubi bawić się piłkami, jest łakomczuchem dlatego świetnie wykonuje nowe komendy za smakołyki.
W nowym domu może być zazdrosny o inne zwierzęta, dlatego polecam go do domu bez innych psów oraz małych dzieci.
Filip czeka w schronisku na Paluchu w Warszawie już 3 lata! nikt do tej pory go nie zauważył...

Posted

Isadoro, wiem, ze juz wiesz o tym jamnisiu, ale moze wstawie go jeszcze tu

Imię - Karmel
Płeć - samiec
Wiek - 6 lat
Miejsce - DT, Kraków
Kontakt - Ela, 606 971 748

Sterylizacja - nie (ale bedzie przed adopcja)
Wątek na dogo -
http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc/page61
Zdjęcia

Karmel to uroczy 6-cio letni pies , mix jamnika miniaturowego . Bardzo przyjacielski i łagodny . Został zabrany z miejsca , gdzie niezauważany przez nikogo tęsknie patrzył zza krat . Schronisko to nie miejsce dla takiego malucha , króciutkie futerko nie daje dostatecznej ochrony przed zimnem . Karmel miał małe szanse aby przetrwać zbliżającą się zimę . Został zabrany do domu tymczasowego , gdzie okazał się energicznym i pełnym temperamentu psem , bardzo ładnie dogaduje się z innymi psami pod warunkiem , że nie są agresywne . Kotów niestety nie lubi , próbuje na nie zapolować . W mieszkaniu zachowuje czystość , potrafi zostać sam i nieźle chodzi na smyczy . Karmel jest zaszczepiony , odrobaczony , a przed oddaniem do adopcji zostanie wykastrowany

Posted

[quote name='Aga-ta']Isadoro, wiem, ze juz wiesz o tym jamnisiu, ale moze wstawie go jeszcze tu

Imię - Karmel
Płeć - samiec
Wiek - 6 lat
Miejsce - DT, Kraków
Kontakt - Ela, 606 971 748

Sterylizacja - nie (ale bedzie przed adopcja)
Wątek na dogo -
http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc/page61
Zdjęcia

Karmel to uroczy 6-cio letni pies , mix jamnika miniaturowego . Bardzo przyjacielski i łagodny . Został zabrany z miejsca , gdzie niezauważany przez nikogo tęsknie patrzył zza krat . Schronisko to nie miejsce dla takiego malucha , króciutkie futerko nie daje dostatecznej ochrony przed zimnem . Karmel miał małe szanse aby przetrwać zbliżającą się zimę . Został zabrany do domu tymczasowego , gdzie okazał się energicznym i pełnym temperamentu psem , bardzo ładnie dogaduje się z innymi psami pod warunkiem , że nie są agresywne . Kotów niestety nie lubi , próbuje na nie zapolować . W mieszkaniu zachowuje czystość , potrafi zostać sam i nieźle chodzi na smyczy . Karmel jest zaszczepiony , odrobaczony , a przed oddaniem do adopcji zostanie wykastrowany

Tak wiem, nowe zdjęcia już wstawiłam któregoś dnia a teraz byłam akurat na wątku wiec i nowy tekst wstawiłam:

http://jamniki.eadopcje.org/psiak/993

Posted

[quote name='magdyska25']

Najistotniejsze informacje:

Filip to bardzo inteligentny pies, chętnie zamieni budę na ciepłe posłanie. Chciałby trafić do ludzi, którzy będą go rozsądnie kochali, gdyż to nie pies dla laika. Powinien trafić do odpowiedzialnego domu, konsekwentnego, gdzie na początku będzie miał wyznaczone granice. Chciałabym również zaznaczyć, że to nie jest zły pies!
Jest wesoły, bardzo zapada w pamięci, lubi bawić się piłkami, jest łakomczuchem dlatego świetnie wykonuje nowe komendy za smakołyki.
W nowym domu może być zazdrosny o inne zwierzęta, dlatego polecam go do domu bez innych psów oraz małych dzieci.
Filip czeka w schronisku na Paluchu w Warszawie już 3 lata! nikt do tej pory go nie zauważył...

Profil FILIPA na stronie Fundacji SOS dla Jamników

http://jamniki.eadopcje.org/psiak/1008

Posted

Może mało ma z jamnika ale za to jest z WIELKIEJ potrzebie.

Aro najprawdopodobniej przeżył wypadek samochody, został znaleziony na starym cmentarzu w Świeciu , jakiś czas był tam dokarmiany, dziś został zabrany przez Straż Miejska, według oceny weta pies ma zwichnięty staw biodrowy, BARDZO PILNIE szukamy dla niego domu tymczasowego gdzie będziemy mogli poddać go diagnozie oraz leczeniu.
Aro ma około 2 lat , jest bardzo przyjaznie nastawiony do ludzi i całego świata - niestety cierpi :( Szukam dla niego DT zeby moc dokładnie zdiagnozować.

Posted

kkasiiiar napisał(a):
Może mało ma z jamnika ale za to jest z WIELKIEJ potrzebie.

Aro najprawdopodobniej przeżył wypadek samochody, został znaleziony na starym cmentarzu w Świeciu , jakiś czas był tam dokarmiany, dziś został zabrany przez Straż Miejska, według oceny weta pies ma zwichnięty staw biodrowy, BARDZO PILNIE szukamy dla niego domu tymczasowego gdzie będziemy mogli poddać go diagnozie oraz leczeniu.
Aro ma około 2 lat , jest bardzo przyjaznie nastawiony do ludzi i całego świata - niestety cierpi :( Szukam dla niego DT zeby moc dokładnie zdiagnozować.

Dzieki, wstawie jak najszybciej.
Potrzebuje sekretarki - nie nadążam, ogarniam bazarki własnie na FB potem sie wezmie za wstawianie i aktualizacji bazy jamniorków na SOS