Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ech.... dobrze, że Poker nie wytrzymuje długo i dzwoni:lol:
Po takim wypasie i towarzystwie u LILU na pewno będzie mu ciężko. Mam ogromną nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży.
Z decyzją o pieniądzach - myślę trzeba cierpliwie poczekać.
Ciekawe ile Poker wytrzyma bez telefonu;) Sama mam nadzieję, że niedługo.....

Posted

wspaniałe wiadomości, pani widać wiecej niż sensowna, a i Biloniska nie da się nie kochać, oby tak dalej,

To dobrze że te wasze adopcje u LILU tak idą a na smutki zwiazane z odchodzeniem "na swoje" kolejnych ulubieńców, jest wspaniały lek, nowi ulubieńcy!!

Posted

Bilon już zabezpieczony szczęśliwie, czy ktoś ze sponsorów tego cuda nie pomógłby innemu pięknemu podopiecznemu Klaudus_, ma pięknego , młodego onk w stanie gwarantującym powrót do świetności w krótkim czasie przy odrobinie pomocy, ale okropnie zagrożonemu wywózką do mordowni za dosłownie godziny! Jest miejsce tanie,bliskie, nieco jednorazowych wpłat na intensywne leczenie, i wielka nadzieja! ja swoją deklarację jakkolwiek skromną już na niego przeniosłam, kto jeszcze pomoże Tim

http://www.dogomania.pl/threads/210702-Wychudzony-i-zaniedbany-ON-ek-w-tragicznym-stanie-błagam-zerknijcie-błagam...

Posted

Trzymam kciuki za Bilona, ja niestety nie mogę przenieść swojej deklaracji, mam na utrzymaniu Nero u Jamora i ponoszę te koszty od roku, miało być znacznie krócej :-(

Posted

Bilon już dwa razy zwiał do sąsiadów. Nawet pańciostwo nie wiedzieli. Przyjechali z pracy a Bilonik ich elegancko przywitał z budy. Ale później jak pani coś zbierała na działce to patrzy a Bilon znika i się pojawia. No i wypatrzyła dziurę. Okazało się że Bilon jak byli w pracy zwiedzał działkę sąsiadów. Zawalili tą dziurę a Bilon znowu sobie odkopał odsuwając wielki głaz. Pani się o niego boi. Po za tym są zachwyceni chłopakiem.

Posted

Jeżeli ucieka do sąsiada, który miał haszczaka to pół biedy, bo on ma szczelny płot.gorzej z drugim sąsiadem.
Pewnie chłopak tęskni za swoim psio-ludzkim towarzystwem.

Posted

I niestety mam orzykrą wiadomość od LILU i z domu Bilona. Cholernik przeskakuje siatkę i biega po wsi, znalazł kolegów i do nich nawiewa.Pani boi się ,że wpadnie pod samochód albo go ktoś postrzeli z wiatrówki , bo takie zdarzenia miały miejsce w tej wsi. Myśleli też tymczasowo o lince , ale Bilon wyje. LILU jest przygotowana do odbioru Bilona jutro.
Już nie wiadomo jakiego domu mu szukać. Chyba z murem chińskim i towarzystwem innego psa.

Posted

Poker napisał(a):
I niestety mam orzykrą wiadomość od LILU i z domu Bilona. Cholernik przeskakuje siatkę i biega po wsi, znalazł kolegów i do nich nawiewa.Pani boi się ,że wpadnie pod samochód albo go ktoś postrzeli z wiatrówki , bo takie zdarzenia miały miejsce w tej wsi. Myśleli też tymczasowo o lince , ale Bilon wyje. LILU jest przygotowana do odbioru Bilona jutro.
Już nie wiadomo jakiego domu mu szukać. Chyba z murem chińskim i towarzystwem innego psa.

Nudzi mu się.... Szkoda. A próbowali coś z tym zrobić w ogóle?

Posted

Możliwości jest niewiele.Płot nowy będą stawiać gdzieś za rok. W domu go nie zostawią, bo jest prawdopodobne ,że będzie niszczył i wył. Kojca nie ma , na lince wyje. I bądź mądry i pisz wiersze.
On po prostu chce zostać u lILU na stałe.

Posted

[quote name='Poker']Możliwości jest niewiele.Płot nowy będą stawiać gdzieś za rok. W domu go nie zostawią, bo jest prawdopodobne ,że będzie niszczył i wył. Kojca nie ma , na lince wyje. I bądź mądry i pisz wiersze.
On po prostu chce zostać u lILU na stałe.
Ale nie pewne? Mogliby spróbować go nauczyć zostawać w samotności. To wymagałoby czasu... Jeśli niszczy z nudów, to nie jest takie trudne jak w przypadku lęku separacyjnego. A wycie w domku komu by przeszkadzało ;) Teoretycznie to jemu przydałby się inny dom, tylko gdzie taki w praktyce znaleźć? Niewiele aktywnych osób może sobie pozwolić na siedzenie w domu non stop. A jakoś mam wątpliwości czy on nie nauczyłby się latać, byleby się wydostać i "rozerwać" ;) wiec zostawianie go samego na ogrodzie z lepszym ogrodzeniem może również okazać się niemożliwe.
A Lilu go zostawiała samego? Może kluczem są inne, fajne psy?

Tak sobie teoretyzuje tylko. Ale martwię się, bo kasa się skończy i co z Bilonem wówczas? Pod sklep?

Posted

on MUSI mieć towarzystwo. Domek jest ogólnie dobry. Nie bardzo mają jak go teraz uczyć zostawania w samotności, bo jak uczciwie od początku mówili , nie ma ich domu po 10 godzin. On zostawał o LILU w mieszkaniu ,ale zawsze w towarzystwie psów.
Mamy jedno doświadczenie więcej. Bilon potrzebuje domu z innymi psami i z płotem o wysokości 180 cm na podmurówce . Trudno będzie mu dogodzić , mimo że charakter ma bardzo dobry.Obecna pani tez to potwierdza.